a.las 06.05.09, 09:58 Czy ktoś z Państwa ma jakąś wiedzę co do okolicy? Czy rzeczywiście będą tam niemiłe zapachy z Ciepłowni WOla? Jak Deweloper? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.pia.airbites.pl 06.05.09, 12:04 Podobno w okolicy jest zlewnia ścieków, ale nie znam szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
cokolwiekk Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property 06.05.09, 13:18 Byłam tam kilka razy, również wewnątrz budynku,gdyż rozważałam mozliwość zakupu. Żadnej zlewni ścieków nie widziałam ani nie poczułam. Wydaje mi się że została przeniesiona ale pewności nie mam - nie "czując" problemu po prostu nie interesowałąm sie tą sprawą. Co do budynku i dewelopera to oceniam wszystko pozytywnie, ostatecznie jednak wybrałam inną ofertę. Przeważyło otoczenie budynku tzn to że na jana kazimierza wokól są puste działki na których lada chwila mogą zacząć się nowe budowy a jakoś nie uśmiechałoby mi się mieszkanie przez kilka lat w centrum budowy.Poza tym w zasięgu "spacerowym" nie ma żadnego parku - to sowińskiego czy szymańskiego trochę za daleko na pieszo. Ale ogólnie ocena na plus, warto podkreslić że deweloper jest rozsądny i w czasie negocjacji nie trzyma się kurczowo ceny (przynajmniej tak było w marcu). Odpowiedz Link Zgłoś
marcin44 Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property 06.05.09, 21:50 budynek fajny ,ale okloica nie gdzie to raczej zawsze była przemysłowa częśc dzielnicy i dale za kazmierza są tory gdzie tranportuja róznego rodzaju ciecze ,ja tez wybrałem inną inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:33 Zlewnia byla i jest. Ale to ze jest to nie znaczy, ze ciagle fekaliami smierdzi.Na pewno ten smrod nie podwyzsza wartosci "apartamentu". Budynek bardzo ladny,ale to nie uzasadnia cen z ksiezyca.A tak wogole to tam prawie nikt nie mieszka.Wiekszosc mieszkan kupili ynwestory z hiszpanii (www.habiteos.com/)i proboja na nich zarobic.Chyba im sie nie uda.hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 23:29 Hej, A czy wiesz dokłądnie gdzie jest ta zlewnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasasa Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 13:46 Informacja już nieaktualna. Hiszpanie oddali mieszkannia i teraz kupują je "normalni" lokatorzy. Mieszka coraz więcej ludzi :) Co do zlewni ścieków - do tej pory nie wiem gdzie ona w końcu jest :P Tak czy owak od roku nic nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awer Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 77.79.220.* 21.05.09, 16:25 Znalazłem taki artykul w inernecie, cytuje: (...)"MPO chciało też przenieść zlewnię na Wolę. Tam przy ul. Karlińskiego (naprzeciwko cmentarza powstańców) znajduje się następna zlewnia ścieków. Władze Woli stanęły okoniem. - Przy Jana Kazimierza powstają nowe osiedla. Mieszkania po 9 tys. zł za metr. Na dodatkowe beczkowozy zgody nie będzie. Zwłaszcza że z naszej zlewni też solidnie śmierdzi - podkreśla Marek Andruk, burmistrz Woli."(...) Ze strony: www.woda-scieki.com Tak więc problem ścieków jest. I jak się wydaje z lokalizacji ulicy, bardzo blisko jest ta zlewnia. Szkoda, bo raczej nie warto tam kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurricane Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.chello.pl 23.05.09, 16:26 Szczerze mówiąc każdy chce zamieszkać w miejscu, które spełnia wiele kryteriów, czyli jest blisko centrum lub z dobrymi połączeniami do centrum/pracy itp, wokół jest dużo zieleni (najlepiej od razu park), mieszkanie jest nie za wysoko i nie za nisko no i oczywiście ma wymarzony rozkład. Pewnie tych kryteriów jest więcej, ale fakt jest faktem, że cena jest zatrważająca w tej inwestycji... Osobiście interesuje się tym blokiem, jednak nie ma opcji żebym zapłaciła 530 000 PLN za mieszkanie ok. 55 metrowe (i to tak skromnie). Blok oglądałam kilka razy i nawet przeszłam się po okolicy i nic przykrego nie unosiło się w powietrzu. Myślę, że spasuje, ale tylko ze względu na cenę, która zapewne nie jednego zainteresowanego powaliła na łopatki. Pewnie dlatego między innymi mieszka tam zaledwie kilku lokatorów a blok stoi ok.6 miesięcy. Aha, wydaje mi się też, że za zieleń, ciszę i dobrą lokalizacje trzeba dać jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oko Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.acn.waw.pl 24.05.09, 19:00 Nie wiem czy to jest dobra lokalizacja. Mozna by polemizowac. Do okola dosc slaba infrastruktura. Sklepy, szkoly, przedszkola - wydaje mi sie, ze ich nie ma w poblizu. Jest Fort Wola i Biedronka. Reszta to fabryki lub biura. Za ulica Jana Kazimierza nic nie ma - tory. Dla rodziny z dzieckiem - moze nie byc to atrakacja, sporo zakatkow gdzie dzieciak moze cos sobie zrobic. Sam budynek nie jest atrakcyjny. Zdaje sie, ze etap I oddali, ale tam maja powstac kolejne. Beda tworzyly cos w rodzaju studni (litera U teraz modna, ekonomiczna). Sasiednie budynki podobnie. Zakladam, ze za 10-15 lat bede chcial zmienic mieszkanie na lepsze. Wtedy trzeba bedzie sprzedac, nowy klient mi wytknie wszystkie wady budynku i okolicy (choc tam moze sie zmienic). Dlatego i ja uwazam, ze powinienem juz teraz o to sie martwic. Trzeba otwarcie mowic, ze takie konstrukcje sa mniej warte, bo sa. Komunikacja jest dobra, ale to jest podstawa, a nie argument to zwiekszania ceny. Cena powinna rosnac wtedy gdy faktycznie mamy widok na park, a nie okna sasiada (zapewne obok powstana mieszkania w odlegosci 25-30 metrów). Tutaj nie ma widoku na park. Obok jest cmentarz, czyli to powinno obnizac mocno cene. Tak samo np. kosciol i pobudki z rana. Deweloper sie tym nie przejmuje, a klient nie zwraca uwagi. Dopiero pozniej to wychodzi. Przy tych nieruchomosciach, mozna wytknac bardzo wiele bledow projktowych, ale ludzie nie zwracja uwagi i nic nie mowia. A to blad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSK1982 Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 94.254.219.* 24.05.09, 09:14 Witam, interesowałem się zakupem mieszkania na tej inwestycji. A więc: a. zlewni nie ma - została przeniesiona. Wystarczy się przejść do budynku zlewni, aby zobaczyć komunikat na drzwiach. Swoją drogą, zadziwia mnie upór z jakim niektórzy wypisują bzdury o tej zlewni. Zlewnia nie działa od początku kwietnia, a wy ciągle wypisujecie dziwne posty - po co? b. standard mieszkania i klatek jest ok. Nie gładzą i nie malują ścian; trzeba poczynić w niektórych mieszkaniach kilka przeróbek, aby możliwe były do zamieszkania. c. nie kupiłem u nich mieszkania ze względu na ich dziwne zagrywki podczas podpisywania umowy. Dali mi rabat, z którego potem się wycofali(opisywałem w osobnym wątku przebieg negocjacji z nimi). Ogólnie porównując ich ofertę z ofertą Dobrolin czy Wola Prestige, nie jest zła. A przynajmniej już stoi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property 24.05.09, 12:07 A czy dalej wieczorami przypomina to miasto duchów? Jak byłem tam ostatnio to można było odnieść wrażenie, że mieszka tam raptem kilkanaście osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurricane Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 217.149.250.* 27.05.09, 10:14 Hehe no właśnie to ciekawe. Blok stoi tyle czasu i pusty. Pani z biedronki na dole powiedziała, że 5 mieszkań jest zajętych, ale później jeszcze ok. 5 sprzedali. Nie zastanawiacie się dalczego, oprócz oczywiście ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awer Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 77.79.220.* 27.05.09, 11:37 Chodzi Ci o to, ze z ~292 mieszkań ponad 215 jest wykupiona, od chyba 2007, przez hiszpanska grupe inwestycyjna? Dlatego takie pustki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurricane Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.chello.pl 27.05.09, 19:54 wspomniana firma hiszpańska zaczęła liczyć metry tych cudownych mieszkań w euro:). swoją drogą przedstawiciel tej firmy twierdzi, że nie może mi przedstawić oferty, bo nie zawarł jeszcze umów finalnych z deweloperem i nastąpi to dopiero po 30 czerwca, a kluczy ...brak. ale oferty w sieci są? ano są:D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 23:56 Hej Oglądałem tam parę mieszkań przez kilka dni. Co do zapachu też myślałem, że nie śmierdzi. Ale jednego dnia po prostu śmierdziało jak z niemytego kibla... nie wiem może wiatr zawiał inaczej. Gdy popatrzeć na plany to przecież stoi zaraz obok tej niby dawnej zlewni.. może ją przenieśli, ale zapach został. Nie mogę sobie wyobrazić przyjemnego wieczoru, w którym od czasu do czasu wiaterek przyniesie zapach cudownego ścieku. Ja pasuję Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 193.193.181.* 05.10.09, 09:11 Witam,Zlewnia znajduje się przy ulicy Karlińskiego.Jest nieczynna od 04.2009, dzwoniłem dziś do MPO i Pan powiedział że miasto już tej zlewni nie otworzy!! coś mi się w to nie chce wierzyć bo widziałem artykuł w którym było napisane że ta zlewnia jest do remontu i ma obsługiwać całą lewobrzeżną część Warszawy!!! Może przez jakiś czas zlewnia będzie zamknięta ale nie ma co ryzykować!!! Ja odpuszczam sobie zakup na Jana Kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eyes Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.acn.waw.pl 05.10.09, 21:24 Kazdy ma inna informacje ;) Ja bylem zainteresowany, ta lokalizacja ale jakies 4 miesiace temu. Na tyle, zeby sie zainteresowac ciut wiecej. Niestety zlewnia sciekow na dzialce obok daje tak duzego minusa tej ofercie i innym w okolicy, ze nawet za polowe ceny nie kupil bym tam mieszkania. Szkoda mojej glowy. Mieszkanie mozna kupic ale na inwestycje i trzymac pare ladnych lat - a noz zlikwiduja zlewnie. W co watpie ja watpie ;) "ls" piszesz, ze zlewnia jest nieczynna od kwietnia 2009 i do remontu. Ja mam pismo z czerwca tego roku od Urzedu Miasta Warszawy, Dzielnica Wola itd., ze zlewnie istnieje i funkcjonuje. Po szczegolowe informacje odsylali mnie do MPO przy Obozowej 43. Z tego co sie dowiedzialem - ale nie od MPO. To wiekszy problem ze zlewnia sciekow jest na Ochocie. Tam sa juz zamieszkale budynki od bardzo dawna. I ta zlewnia ma byc podobna zamknieta. A jak jedna zamkna ta beda wozic gdzie indziej. Latwo sie domyslic gdzie moga to zlewac. Teren na Woli w tym miejscu nie byl zamieszkaly. Znajdowaly sie jakies fabryki, biura, cmentarz. Malo chyba bylo zabudowy dla zwyklych zjadaczy chleba. Teraz to sie zmienia. Mam nadzieje, ze deweloprzey maja jakies prywatne plany na ta zlewnie. Moim zdaniem, niewiele swiadomych osob kupi tam mieszkanie i za "normalna" cene rynkowa. Zaklinanie, ze nie smierdzi raczej nic nie da ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trypolis1 Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property 07.10.09, 22:36 Muszę do końca roku kupić mieszkanie. Mam dość wynajmowania i humorów właścicieli. Albo kupię coś taniego na Białołece, albo szarpnę się na 30... 40 m2 nieco bliżej. Jana Kazimierza generalnie mi się podoba, czytam te wszystkie wpisz o zlewni, ale bzłam tam dwa razy i nic nie czułam, w biurze dewelopera mówią, że zlewania zlikwidowana. Mam inne opcje, podobne cenowo: szulborska, wola tower. Jana Kazimierzxa może być przyszłościowa. Cena jest do zaakcpetowania. Deweloper twierdzi, [e może podpisać akt notarialny od ręki, dla mnie to ważne, bo nie zamirzam się użerać w sądach. Zlewnia pewnie kiedyś będzie zlikwidowana,dla mnie nie jest to decydujące. Ważniejszą sprawą jest to, że mogę mieć miszkanie na własność od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 07:09 jak już sie upierasz żeby koniecznie kupic i na w miarę bliskiej woli to wybierz chyba lepiej szulborską ładniej, dalej od sześciopasmówki(wola tower, kazimierza), terenów przemysłowych(gł j. kaz, ale też wola tower), torów(gł. wola twoer, ale również 200 m. od jana kazimierza) 200 no i mega-szamba nie ma pod oknem(jana kazimierza) a swoją drogą, jakbyś pracowala u dewelopera, i od tego czy wciśniesz mieszkanie zależałoby czy dostaniesz premię lub nie dostaniesz wypowiedzenia, to czy nie zapewniałabyś nabywców że zlewnię zlikwidują, nawet gdybyś była pewna że to nieprawda? no iże na przykład obok wybudują niedługo kino/przedszkole/aquapark - polecam casus wilanowa odnośnie zapewnień deweloperów chyba lepeij byłoby zbadać dokumenty miasta i mpwik, a i to zadnej pewności nie daje, bo plany mają to do siebie, że się zmieniają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 193.111.166.* 26.10.09, 10:32 Ja miałam przyjemność być na Jana Kazimierza w sobotę i muszę przyznać, że inwestycja wygląda całkiem nieźle, budynek robi bardzo dobre wrażenie. Udało mi się nawet porozmawiać z jednym z mieszkańców, który bardzo chwalił sobie współpracę z developerem, podobno akt można podpisać od ręki i jest zawiązana wspólnota. No i zlewni podobno w ogóle nie czuć, mieszkańcy twierdzą, że jest zamknięta. Ja chyba zdecyduję się na tą lokalizację. Oglądałam jeszcze Szulborską, ale tam z kolei jest zajezdnia pod oknami, więc nie wyobrażam sobie mieszkać w takim miejscu. Zastanawiam się jeszcze nad Ursynowem, może ktoś zna jakąś ciekawą lokalizację w tamtych okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Developer Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 193.111.166.* 05.11.09, 15:15 Szanowni Państwo, od dłuższego czasu obserwujemy na forum burzliwe dyskusje na temat zlewni znajdującej się przy ul. Karlińskiego. Spółka Jana Kazimierza Development postanowiła w sposób rzetelny wyjaśnić tę kwestię i na dowód tego uzyskaliśmy oficjalne pismo z Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania w m. st. Warszawie z dnia 22 października 2009 roku informujące o wyłączeniu zlewni z eksploatacji z dniem 31 marca 2009 roku. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z treścią pisma w biurze sprzedaży Developera. Biuro sprzedaży Developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 16:01 A świstak siedzi i zawija je w te sreberka hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
eripmav Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property 20.08.10, 11:26 Szanowni Państwo, Rzetelnie byłoby przede wszystkim sprawdzić obowiązujące zapisy Studium Uwarunkowań i Kierunków Rozwoju m.st. Warszawy w którym to dokumencie zapisano modernizację stacji zlewnej właśnie przy ulicy Kacpra Karlińskiego w związku z planowaną likwidacja zlewni przy ul. Korotyńskiego na pobliskiej Ochocie. Wszystkie informacje są dostępne na stronie Urzędu Miasta. Poniżej przesyłam linki do dokumentów dotyczących kwestii rozwoju układu kanalizacyjnego z ww. strony internetowej. 1.tekst. www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/tekst/09_insfrastruktura_techniczna.pdf 2.mapa. www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/rysunki/rysunek%20nr%2010.pdf Dodatkowo mam pytanie czy z pisma na które się Państwo powołują wynika że zlewnia nigdy więcej nie będzie funkcjonowała ? Bo można z dużym prawdopodobieństwem założyć na podstawie obowiązującego studium że zlewnia zostanie na nowo otwarta tuż po modernizacji pobliskiego kolektora ściekowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.chello.pl 05.11.09, 19:29 zapomniałeś dopisać Biuro sprzedaży Developera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 89.73.191.* 01.12.10, 10:28 Sprzedam bezpośrednio, zawsze można ponegocjować i masz miejsce przy parku:) www.domiporta.pl/details.asp?CategoryID=30797&ID=114442324&Preview=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 20:30 ale Klaka!. żałosne. albo jesteś jakimś gó...anym noworyszem albo szef Ci kacał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.subscribers.sferia.net 11.11.09, 22:27 jana kazimierza 60 to ze tak wprost powiem niezłe oszustwo. deweloper tragedia, sciemniacz min. standard nie zafajny, osiedle nie zamkniete, mnóstwo reklamacji, usterek, brudne klatki i nieskuteczne mega władze pekao property. ogolnie osiedla nie polecam .... lokalizacja ok. nic nie smierci, okolice spokojne ale samo wykonanie ...nie godne ceny lepsza juz inwestycha home inwest obok ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wola Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 08:36 wszędzie dobrze gdzie nas nie ma? Inwestycja obok napewno ładniejsza, ale jak będzie z jakością to czas pokaże jak się ludzie wprowadzą. Zdecydowaną wadą PKO Property jest natomiast jest to, że budynek stpoi pusty, może fundusz który wykupił 90% mieszkań nie płaci za utrzymanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 195.205.151.* 29.04.10, 08:53 standard napewno lepszy niż w home invest, bez porównania. mi tam się podoba, odpowiada mi standard klatek i elewacja budynku, projektowali to jedni z lepszych architektów. jak komus nie pasuje to nich się nie wypowiada, bo to żenada. czynsz niski, a nawet bardzo niski, bo za 50 m2 płacę 350zł, więc śmieszne pieniądze. jeżeli chodzi o ochronę to jakiś czas temu założyli bramę wejściową na osiedle, która ma czytnik na karty dla mieszkańców. całe osiedle jest monitorowane. inwestycja godna polecenia - moim zdaniem. tuż obok jest sad, za jakiś czas będzie tam park, ulica dośc dziurawa, nowa będzie za dwa lata jak się pobuduje jana kazimierza 49, 51, 64 II etap. za kilka lat będzie niedaleko metro, komunikacja na dzień dzisiejszy tez jest spoko, na przystanek tramwajowy idę 5 minut a tramwajem to już prawie wszędzie się dojedzie. dodatkowo powiem że na mieszkaniu napewno się nie straci, za kilka lat ta okolica będzie bardzo atrakcyjna. myslę że zakupu mieszkanie w tym miejscu i tej lokalizacji nie będę nigdy żałowała. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee.tam Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.centertel.pl 17.12.09, 02:55 problem inwestycji to 1/hiszpanie - "kupili" ponad 200 mieszkan i nie zaplacili - efekt przez kilka lat beda sprzedawac te mieszkania i caly czas ktos bedzie sie wprowadzal - jeden wielki halas, 2/cmentarz dziala zle na psyche 3/przyszly plac budowy 4/ za duzo malych mieszkan - mnostwo mlodych ludzi ktorzy beda ciagle robic balangi 5/ jezeli to komus nie przeszkadza to reszta ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.chello.pl 24.02.10, 13:20 Witajcie, Czeka mnie niebawem odbiór techniczny mieszkania - czy ktoś z osób już mieszkających w bloku na J.Kazimierza (PKO Property) miał jakieś uwagi przy odbiorze mieszkania ? Podzielcie się spostrzeżeniami, na co zwrócić uwagę, co było u Was wadliwie wykonane itp. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.146.3.182.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.10, 19:42 A jaką cenę Ci się udało tam uzyskać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 82.177.124.* 02.03.10, 08:15 Mam pytanko czy interesuje się ktoś na poważnie tą inwestycją? Jak wygląda sprawa tej zlewni ścieków i tych hiszpanów co to wykupili 90% mieszakań a teraz nie chcą płacić. Na mój gust okolica może i bliska centrum ale biorąc pod uwagę planowane inwestycje wokół czyli plac budowy przez najbliższe parę lat i związane z tym widoki oraz tą zlewnię to średnio fajnie to wygląda. A wie ktoś może jakie ceny można u nich wynegocjować za metr mieszkania???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolenie 100% Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.chello.pl 08.03.10, 17:45 powiem tyle - świetna lokalizacja, nowoczesna i ładna elewacja, developer pierwsza klasa, bardzo preżnie rozwijająca sie okolica - warto poczekać kilka lat i to jakoś przetrwać (mam na myśli budowy), napewno nikt nie pożałuje. hałasy... hmm, mi jakos nie przeszkadzają. zlewni nie ma. mieszkania chyba schodzą jak ciepłe bułeczki więc to tez o czymś swiadczy. odnośnie budynku obok, to wystarczy tylko rzucic okiem na elewację, wejść do klatki schodowej i od razu widac że JK60 ma wyższy standard wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre sobie Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.146.32.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.10, 21:08 Ot i odezwał się Deweloper. Obyś tylko deweloperze nie popadł w samouwielbienie z tego zadowolenia bo od tego już tylko krok do końca działalności. Z tą zlewnią to niezła ściema póki co ja się orjentuję to jest tylko wyłaczona z eksploatacji a nie zamknięta a to znaczy że w każdej chwili może znowu zostać uruchomiona i wtedy witaj smrodku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolenie 100% Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: 195.205.151.* 12.03.10, 08:25 hahaha, dobre. myślisz że developer zniżył by się do tego poziomu i wypisywałby tu pozytywne rzeczy na swój temat? nie sądzę. jak ci się osiedle nie podoba to go nie oglądaj i się nie interesuj. proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.10, 09:13 nie ma takiego poziomu do którego nie zniżyłby się deweloper(i jego pracownicy) żeby utrzymać chore ceny, zawyżone marże i lichą jakość jest sporo tematów w których można zaobserwować mniej lub bardziej niezdarny "marketing szeptany" i inne formy "infiltracji forum" że tak powiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeje Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: 109.243.196.* 21.03.10, 23:37 ceny można negocjować, popierając się zlewnią, cmentarzami, ciemną okolicą, dziurami, budowami itd. itp. można bić min 500 zł w dół, minimum podkreślam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.acn.waw.pl 21.04.10, 16:53 To ciekawe, co piszesz. JA rozmawiałam z panem prezesem i powiedzial mi na wejsciu , ze nawet 100 zł nie zejdzie. Zasłaniał sie decyzja rady nadzorczej. Czy mozesz coś wiecej napisac na temat negocjacji cenowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VoNSiK Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 07:21 Jak ja byłem rozmawiać z panem Prezesem to on chciał od razu negocjować ze mną cenę - może to zależy od mieszkania. Generalnie bez większysz problemów dostaliśmy spory upust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.acn.waw.pl 22.04.10, 22:30 Kiedy negocjowałeś? Jak duży był ten upust? Od jakiej ceny? Mieszkanie duże czy małe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VoNSiK Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.centertel.pl 28.04.10, 22:32 Negocjowałem w zeszłym tygodniu, a mieszkanie było średniej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec jk60 Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: 195.205.151.* 29.04.10, 08:55 standard napewno lepszy niż w home invest, bez porównania. mi tam się podoba, odpowiada mi standard klatek i elewacja budynku, projektowali to jedni z lepszych architektów. jak komus nie pasuje to nich się nie wypowiada, bo to żenada. czynsz niski, a nawet bardzo niski, bo za 50 m2 płacę 350zł, więc śmieszne pieniądze. jeżeli chodzi o ochronę to jakiś czas temu założyli bramę wejściową na osiedle, która ma czytnik na karty dla mieszkańców. całe osiedle jest monitorowane. inwestycja godna polecenia - moim zdaniem. tuż obok jest sad, za jakiś czas będzie tam park, ulica dośc dziurawa, nowa będzie za dwa lata jak się pobuduje jana kazimierza 49, 51, 64 II etap. za kilka lat będzie niedaleko metro, komunikacja na dzień dzisiejszy tez jest spoko, na przystanek tramwajowy idę 5 minut a tramwajem to już prawie wszędzie się dojedzie. dodatkowo powiem że na mieszkaniu napewno się nie straci, za kilka lat ta okolica będzie bardzo atrakcyjna. myslę że zakupu mieszkanie w tym miejscu i tej lokalizacji nie będę nigdy żałowała. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.182.34.21.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.06.10, 15:46 Mam pytanko negocjuje ktoś może z pekaoproperty lub ma taki zamiar bo chciałbym się dowiedzieć jakie są możliwości obniżki ceny? Proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: 109.243.191.* 08.06.10, 14:28 www.janakazimierza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exter Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.ericsson.net 10.06.10, 11:49 Witam, Prosze uwazac na tego developera. Oszukuja strasznie, najpierw sie umawiaja a potem wycofuja. Stosuja niedozwolone klauzury w umowach. Kazdy wezmie pod swoja wlasna rozwage tego posta aczkolwiek zebyscie potem nie plakali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Mieszkania na Jana Kazimierza rewelacja IP: *.chello.pl 10.06.10, 14:17 Czy ty byłeś u developera czy może próbowałeś się dostać do jakiegoś zakonu? Gdzie te klauzury widziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator-in-spee Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.07.10, 12:09 Hej! Czy komus w banku nie udzielono kredytu ze wzgledu na ryzykowne umowy zawierane przez tego Developera (Jana Kazimierza Development)? Nam niestety cos takiego sie przydarzylo i nie wiemy jak zareagowac- czy starac sie o kredyt w innym banku czy zerwac umowe przedwstepna. Co jezeli ma klopoty finansowe i upadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 16:33 to dziwne - my nie mielismy zadnego problemu. zreszta ryzyko jest praktycznie zerowe - mieszkania stoja, jest pozwolenie na uzytkowanie, w ciagu kilku dni od przelania pieniedzy podpisujesz akt notarialny i mieszkanie twoje. co do innych komentarzy na forum - potwierdzam ze czynsz jest raczej niski, inwestycja trzyma poziom - jest czysto, bardzo zadbana zielen. co do zlewni to w tej chwili z pewnoscia nie dziala. okolica rozwija sie w tempie blyskawicznym - juz ruszyla budowa dwoch kolejnych osiedli / etapow w poblizu i kolejny etap dobrolina (nieco dalej, obok citi), a to wplywa na walor "inwestycyjny" takiego mieszkania. mieszkam tam juz prawie rok i bardzo sobie chwale. co do cen - mi sie udalo zejsc kilkanascie procent, ale to bylo rok temu, w tej chwili widac ze sprzedaz bardzo przyspieszyla - wiec mogli tez zmienic podejscie do cen. zainteresowanym kupnem mieszkania polecam forum na salon.pl tam mozna poczytac opinie mieszkancow, a nie "naganiaczy" roznych deweloperow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 193.111.166.* 09.07.10, 10:09 Witam, my też podpisaliśmy niedawno umowę z tym developerem i jedyny problem był z wyjaśnieniem wzmianki w KW, bo była w Sądzie Okregowym, ale właśnie przedwczoraj się udało. Developer dostarczył wyjaśnienie do Banku i jutro podpisujemy umowę kredytową. Na dzień dzisiejszy współpraca z developerem układa się pomyślnie, nie mamy żadnych zstrzeżeń. Nawet otrzymaliśmy wcześniej klucze, a było to dla nas ważne, bo chcemy się jak najszybciej wprowadzić. Prawie codziennie bywamy na terenie osiedla i zawsze jest czysto i schludnie. Szczerze mówiąc to jak oglądaliśmy wcześniej inne inwestycje to jakość wykończenia budynków była przerażająca. Jana Kazimierza oceniamy jaką bardzo dobrą "średnią półkę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasasa Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 194.181.189.* 09.07.10, 11:15 Nie słyszałam o takiej sytuacji. Składalismy wniosek kredytowy do kilku bankow i zaden z nich nie miał zastrzezen co do dewelopera. Mieszkania są juz gotowe więc moim zadaniem nie ma się czego bac. Krótko po przelaniu pieniędzy dostajesz akt notarialny i ewentualne kłopoty dewelopera nic cie nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 109.243.55.* 21.07.10, 07:41 Witam - kontakt z developerem jest świetny, do momentu przelania im pieniędzy. Potem krach - jak coś od nich się wymaga, coś nie gra, jakieś wady i usterki są, to już traktują człowieka jak natręta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasasasa Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 12:32 Pisze oczywiscie tylko ze swojego doswiadczenia. Po przelaniu pieniedzy kontakt z deweloperem nadal mam dobry ;) Odbior techniczny za mna - zadnych powaznych usterek, wlasciwie tylko jakis drobiazg, akt podpisany szybciutko, nie mam zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 91.216.202.* 02.08.10, 07:43 Witam Muszę przyznać że mam podobny problem z kredytem bank co chwilę chcę nowych dokumentów w kontekście umów ze spółkami hiszpańskimi, które zakupiły lokale i następnie się z tego wycofały, jest w związku z tym masa różnych ugód, umów itp. Powiem szczerze że powoli już mni zaczyna ta sytuacja denerwować z uwagi na przeciągającą się sprawę i jeżeli to się w najbliższym czasie nie wyjaśni to rozważam podjęcie kroków celem rozwiązania umowy przedwstępnej i odzyskania wpłaconych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.centertel.pl 04.08.10, 21:15 mam pdobny problem z Nordea, analityk napisal ze nei ma mozliwosci kredytowania tej nieruchomosci dopoki nie wyjasnia tego co piszesz i nikt mi nic nie chce powiedziec poza tym mam wrazenie ze garja na zwloke zeby kurs franka spadl a podobno 70% mieszkan sprzedane i watpie zeby za gotowke:) jakies pomysly ludzie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie właściciel Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 193.111.166.* 20.08.10, 15:32 W Nordea Banku miałam taki sam problem i w końcu dokumenty złożyłam w PKO BP, właśnie jutro podpisuję umowę kredytową, co prawda również wymagali od developera dodatkowych dokumentów, ale po ich dostarczeniu, nie było żadnych zstrzeżeń. Znajomi również kupili mieszkanie w tym budynku, a kredyt brali w Pekao S.A., decyzję dostali po dwóch tygodniach. Być może to kwestia analityka z Banku Nordea. W końcu developer twierdzi, że jest podpisanych około 170 aktów notarialnych, co można sprawdzić w Księdze Wieczystej. Pozdrawiam i życzę powodzenia w innych bankach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewizyjny Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.acn.waw.pl 07.09.10, 22:32 Witam. Rozwazam zakup mieszkania Pekaoproperty jednak bardzo znichecil mnie wzor umowy przedwstepnej tego developera. Czy ktos z mieszkancow inwestycji moze rozwiac moje obawy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasasasa Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 12:31 Witaj, a co konkretnie w tej umowie zniecheciło? Ja swoją zmieniłam tak ze była dla mnie satysfakcjonująca, deweloper nie robił problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasasasa Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 12:35 A co konkretnie Cie w tej umowie zniecheciło? Ja swoją zmieniałam tak ze ostatecznie jej ksztalt był dla mnie satysfakcjonujący, deweloper nie robil zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewizyjny Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.acn.waw.pl 14.11.10, 13:26 w umowie developer zastrzega sobie ze kupujacy ma wplacic na konto sprzedajacego 100% kwoty a potem dopiero po kilku dniach idziemy do notariusza podpisac akt. wydaje mi sie to ryzykowne. mozesz przeslac swoj wzor umowy z developerem? elkapitano@o2.pl bede wdzieczny pozdrawiam marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek mialem tam dwa mieszkania inwestycyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:56 zeszly na pniu z przebitka o prawie 40% uczciwy zysk a ludzie beda sie cieszyc z pieknych mieszkan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek podszywka nie moze sprzedac od 4 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 07:53 nawet jednego mieszkania w inwestycji na Bratniej we Wlochach a tu p... glupoty o "zysku na pniu" o 40% to musisz obnizyc ceny w swoich wyrobach mieszkaniopodobnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaaaa Re: mialem tam dwa mieszkania inwestycyjnie IP: 178.73.49.* 18.11.10, 00:19 tak glabie - przestan cpac i pic i wracaj do biura sprzedazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kolejna nieudana proba manipulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:52 zawistnej konkurencji zenada panowie, zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasasa Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 13:51 Z tego co pamiętam, też miałam ten zapis. Nie zmieniałam go. W końcu deweloper w umowie zobowiązuje się do konkretnej daty podpisania aktu. Gdyby go nie podpisał, umowa byłaby nieważna. Ja dostałam klucze chyba po 3 dniach od przelania 100%, akt podpisalam po kolejnych 5. Może i są inne mankamenty we współpracy z deweloperem, tego akurat nie trzeba się obawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatyon Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: 89.73.194.* 28.11.10, 16:16 zastanawiam się nad kupnem 3 pokoi w tej inwestycji i przymierzam się do negocjacji cenowej, ciekawi mnie ile zapłaciliście za mieszkanie za m2 albo jakich argumentów użyć na zbicie ceny. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 21:21 Osiedle może i nie najgorsze. Ale to co robi administracja.. woła o pomstę do nieba. Od pół roku furtka wejściowa, albo nie działa...albo osiedle jest otwarte, albo furtka wali tak ... że się nie da spać - totalny porażka! :( Strach pomyśleć, jak będzie wyglądać osiedle jak zaczną się większe problemy... Nie jestem z konkurencji.... jestem mieszkańcem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecOsiedla Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 16:19 Witam serdecznie, niestety zakupiłam mieszkanie na Jana Kazimierza 60. Niestety ponieważ od momentu wprowadzenia mam same problemy i wychodzą ciągle jakieś usterki. Opieszałość i brak profesjonalizmu ze strony administracji potwierdzam w 100%. Przed zakupem byli mili i we wszystkim pomagali. Teraz trzeba ich prosić nawet po kilka tygodni, żeby zareagowali na problem. Zwyczajnie olewają człowieka i jeszcze się z niego śmieją. Jedyne co mi pozostało to zagryźć zęby i dalej walczyć o swoje. Pretensje mogę mieć tylko do siebie o nieprzemyślany zakup. Ostrzegam wszystkich przed zakupem mieszkania na Osiedlu Jana Kazimierza 60 - nie warto tracić zdrowia i nerwów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.pwpw.pl 07.06.11, 14:30 Nie przesadzał bym z tym niestety, potwierdzam że tych dwóch kret..ów z administracji i ich przygłupawe uśmieszki są irytujący i działają opieszale ale nie można oceniać całości przez pryzmat dwóch cymb...lów. Ogólnie bardzo perspektywiczne miejsce w dobrej lokalizacji, myślę że na zakupie tu na pewno się nie straci. Administracja jak administracja jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził, trzeba konsekwentnie egzekwować swoje prawa i da się wymusić na nich ich powinność- druga sprawa że powinności nie powinno się wymuszać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.11, 15:21 Brak infrastruktury (poczta, przedszkole, szkoła, sklepy i usługi, tereny spacerowe) to jedno. Większym problemem jest elektrociepłownia Wola. Działa w każdym sezonie grzewczym. Jest opalana mazutem. Znajduje się tuz na zachód do nowych bloków, na przedłużeniu ul. Jana Kazimierza w kierunku zachodnim. Zatem przeważające w Polsce wiatry zachodnie znoszą zanieczyszczenia prosto do nowych bloków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pwip Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.rwe.com 25.08.11, 15:18 Po pierwsze nie elektrociepłownia lecz ciepłownia. Fakt jest, że w sezonie zimowym ciepłownia opalana jest olejem opałowym, jednak Vatenfal sprzedał ciepłownie PGNIG SA. Co możliwe, że nowy właściciel zmieni technikę opalania na opalnie gazem ziemnym. Co w praktyce przeklada się na lepszą jakość powietrza w okolicy. Jestem mieszkańcem tego osiedla i moge z czystym sumieniem polecić tą inwestycje. Bardzo szybki dojazd do centrum i spokojna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Mieszkania na Jana Kazimierza Pekao Property IP: *.csioz.gov.pl 24.04.13, 13:09 Witam, Jestem zainteresowana zakupem mieszkania w inwestycji na Jana Kazimierza. Czy ktoś z Mieszkańców mógłby napisać jak obecnie wygląda sytuacja? Posty na forum są dość stare a jednak w okresie roku dużo może się zmienić :) Jak się Wam mieszka? Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Jana Kazimierza IP: 212.180.235.* 23.08.13, 12:55 Ja mieszkam na Jana Kazimierza w osiedlu dobrolin i bardzo mi sie podoba. Nic nie śmierdzi osiedle bardzo bezpieczne dużo ochrony, zadbane , blisko do centrum. Jedyną wadą jest przejście podziemne jak się wychodzi z tramwaju do domu, strach w nocy chodzić samemu, pozatym jak dla mnie wszystko ok. Dużo młodych miłych ludzi mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goplana Re: Jana Kazimierza IP: *.play-internet.pl 23.12.13, 19:36 Na wszystkich świętych !!!! Nie, nie bierzcie firm od wykonczenia od developera. Tacy mili a nie potrafią dokręcić kracy. Pan Sławek ... do dej pory obiecuje że przylepi listwy. Kran naprawił inny fachowiec a listwy czekają od 9 miesięcy. Proszę, na litość przyjdzcie w końcu. Za rok kończy mi się gwarancja. Już zastanawiam się nad prawnikiem Odpowiedz Link Zgłoś