21.05.09, 02:51
Kupiłem środową wyborczą i jest dziwnie chuda. Ma tylko 56 stron, reklam
oczywiście ubyło najwięcej, ale też mniej jest ogłoszeń indywidualnych.
Zamierzam kupić mieszkanie na Ursynowie i niestety, stwierdzam, że od 2008
roku ceny praktycznie się nie zmieniły.
Obserwuj wątek
    • satorianus Re: Jest źle 25.06.09, 08:02
      Marudzisz. W 2008r. płytciaki chodziły od 7tys/metr. Teraz już od 6.
    • 2romki Re: Jest źle 25.06.09, 08:07
      Interesuje mnie budownictwo po 2000 roku.
      • Gość: Zenek Re: Jest źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:41
        Po co płacić gazecie za ogłoszenia skoro wiadomo że nikt po tych cenach nie kupi
        ? Są wakacje, w tej branży to tradycyjnie martwy sezon.
        W internecie znajdziesz ogromną, i z miesiąca na miesiąc rosnącą ilość ofert
        zarówno z rynku pierwotnego jak i wtórnego.
        • Gość: rozbawiony Re: Jest źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 10:20
          skąd mit o wakacjach jako martwym sezonie?
          deweloperzy próbują sobie dodać otuchy?
          a potem jesienne przesilenie, zimowy zastój, wiosenne przygotowania?
          hehe
          wakacje to mają dzieci w szkole i nauczyciele
          myślicie, że jak ktoś chce kupić mieszkanie to w czasie wakacji odkłada sobie tą
          decyzję, bo ważniejszy jest wyjazd na wypoczynek? :P

please trochę godności
      • satorianus Re: Jest źle 25.06.09, 09:01
        W tym segmencie rynku kiepsko się orientuje, ale wydaje mi się, że oferty po "7
        z hakiem" praktycznie się nie zdarzały u ubiegłym roku. A teraz i owszem
        • satorianus Re: Jest źle 25.06.09, 09:07
          Zresztą zobacz sam:
          dom.gratka.pl/tresc/397-28375419-mazowieckie-warszawa-ursynow-dembego.html#d19e8ed91899e30f,2
          Jedno z wielu podobnych. Co prawda przed 2000r, ale nowe budownictwo. Jak
          myślisz, ile takich ogłoszeń było rok temu o tej samej porze?
          • 2romki Re: Jest źle 25.06.09, 09:38
            Przecież to jest wielka płyta. blok bez windy? Na czym ma polegać atrakcyjność
            tej oferty?
            • satorianus Re: Jest źle 25.06.09, 10:26
              To nie jest wielka płyta. Tak wysokich mieszkań z wielkiej płyty nie stawiali. W
              winda? W Trzypiętrowym bloku? Na wuj?

Zobacz najtańsze mieszkania w Warszawie!
              • satorianus Re: Jest źle 25.06.09, 10:27
                Zresztą jak już napisałem - to jedna z wielu podobnych. W innych zapewne
                będziesz miał windę.
              • 2romki Re: Jest źle 25.06.09, 10:35
                Dzwoniłem, pytałem, ale Ty jak zwykle wiesz wszystko lepiej. No cóż, można i tak.

Już Ci kiedyś mówiłem że duża część bloków od Belgradzkiej w dół + Lasek Brzozowy na Ursynowie miała wysokość kondygnacji 2,60-2,70

Za Wikipedią

W 1975 opracowano rozwiązanie oznaczone symbolem OWT-75 zwiększając nie tylko metraż typowych mieszkań ale podniesiono wysokość kondygnacji z 270 cm do 280 cm.

• satorianus Re: Jest źle 25.06.09, 11:30
                  Maruda z Ciebie. Co do płyty to rzeczywiście w tym przypadku możesz mieć racje.
                  Ale to był tylko znaleziony na szybko przykład Zobacz to:

www.oferty.net/mieszkanie-na-sprzedaz-dwupokojowe-bronikowskiego-ksawerego-ursynow-warszawa,m13161873
                  Półtora roku temu znajomy sprzedał podobne mieszkanie w tej za 12tys/metr. W tym
                  czasie o 7k/ metr można było sobie pomarzyć.
                  • Gość: spoko Re: Jest źle IP: 217.98.20.* 25.06.09, 12:57
                    Pomimo, że parter jest to niezła oferta. To są chyba te słynne Kabaty? (nie wiem bo tamta część wawy zupełnie mnie nie interesuje ze względu na tragiczną komunikację drogową)
                  • bartek_forum_gazeta Re: Jest źle 25.06.09, 13:46
                    Czy to nie jest może suterena? Jakoś dziwnie nisko...
                  • maxgazeta.pl Re: Jest źle 25.06.09, 13:50
                    O ile dobrze kojarze to mieszkanie na Bronikowskiego to jest jakas
                    suterena albo wczesniej byl to lokal uzytkowy i zostalo to
                    przerobione na mieszkanie.Tak przynajmniej wynikalo z ogloszen ktore
                    byly na gratce.
                    • satorianus Re: Jest źle 25.06.09, 14:09
                      Racja. To jakaś kicha. To jest spore, ale wygląda już na w miarę "normalne":

www.oferty.net/mieszkanie-na-sprzedaz-czteropokojowe-alternatywy-ursynow-warszawa,m9454501
              • Gość: kwa Re: Jest źle IP: *.chello.pl 25.06.09, 15:23
                a wnies sobie wozek z dzieckiem :)
      • Gość: spoko Spokojnie, pośpiech nie wskazany IP: *.tpnet.pl 25.06.09, 12:48
        Kiedy zainteresowałeś się nieruchomościami, niedawno?
        Gdybyś wiedział ile było ofert 2,3 czy 4 lata temu to byś nie kwestionował, że w tej chwili jest ich naprawdę dużo.
        Ceny rosły jak mieszkania w cenie średniej i nawet powyżej znikały w przeciągu godzin, dni.
        Teraz nawet oferty sporo poniżej średniej czekają na nabywcę nawet miesiącami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka