ines99 28.05.09, 20:17 Czy ktoś kupił u nich mieszkanie ? Co sądzicie o tej inwestycji na Rydygiera ? Macie jakieś doświadczenia w negocjacjach z tym developerem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zygmunt Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.aster.pl 28.05.09, 21:31 witam, wszystko fajnie tylko ten nasyp kolejowy:( i linia wysokiego napięcia ceny strasznie wysokie od 3 mcy maja promocje dla pierwszych 10 klientów 7900 za metr:DDDDDDDDDDDDDD!!! dojAazd fatalny przez rondo radosława dziekujemy Arkadii i wlodarzom miasta za to - to ironia jakby co pozdrawiam zygmunt ps na maile nie odpowiadaja tak więc po co daja taka mozliwośc kontakt???? ps 1 ide po browara Odpowiedz Link Zgłoś
ines99 Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 28.05.09, 22:39 Witam, myślałam, że już nikt się tą inwestycją nie interesuje. Jakieś 2 miesiące temu było taniej, 7500 za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.09, 22:52 Bo ceny ciagle rosna, trzeba szybko kupowac!.... Bylo po 7777 i uroslo do 8k, sztucznny wzrost cen mial wywolac lawine zakupow :) Odpowiedz Link Zgłoś
ines99 Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 28.05.09, 22:54 Tak, to była zagrywka marketingowa, potem 7888, a teraz 7999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.aster.pl 23.06.09, 22:14 Jeżeli sprzedają poniżej 8 tys/m2 aż strach pomyśleć jaki będzie standard wykończenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kao Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: 94.254.169.* 24.06.09, 11:08 Witam, Watek byl pare dni temu poszukaj troche zanim od nowa zalozysz. Mnie tylko zastanawia jedna rzecz czemu nic sie nie dzieje na tej budowie bylem tak w okolicy ze 3 razy i nie widze zeby cos sie dzialo zawsze mnie to zastanawia. To dla tych co kupili lepiej sie zainteresujcie. Pozd, kao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.spray.net.pl 24.06.09, 17:36 w dzisiejszej wyborczej na str. 29 "już od 7 590 zł", może znowu obniżyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drk Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.aster.pl 24.06.09, 21:04 może "obnizyli" przez pomyłke ludzie jeśli myslicie to nie pakujcie sie w tą inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: 94.254.190.* 25.06.09, 14:10 drk a co jest z tą inwestycją nie tak, że przestrzegasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.aster.pl 02.10.09, 23:43 1. w 1-ym etapie ponad 250 mieszkań (anonimowy blok ze źle funkcjonującą wspólnotą, rotacyjnymi mieszkaniami itp) 2. to tylko 1 etap.... kolejne etapy stworzą w tym rejonie betonową pustynię 3. inwestycje tego typu (budynki-miasta)nie powinny powstawać, nawet tej klasy architekt co Wacławek nie poradził... 4. ktoś w końcu powinien zadbać o przestrzeń między blokami, zieleń osiedlową, infrastukturę. Nie mam nic przeciwko mieszkaniu w bloku (świetny punkt dla zapracowanych), ale pod warunkiem kameralności (max 60 mieszkań) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eathen Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.chello.pl 31.08.09, 20:53 Faktycznie cisza na budowie a przecież to dopiero I-szy etap... Ktoś wie jak to ma wyglądać finalnie? Ile bydynków? Mieszkam niedaleko i jestem mocno zainteresowana mieszkaniem tam ale cena faktycznie dość wysoka jak na takie kolejowe otoczenie, Piaskowa też mi się wydaje przeceniona :-( no jakaś cisza w sieci ad developera :-( Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_naix Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 31.08.09, 23:30 żałosne z was polactwo, i tryskające jadem trzydziestoletnie japiszony z zezem i garbem dorobionym się jako 'menedżment średniego szczebla' . i za zarobioną kasę fundujące sobie klitki z betonu i pętlę na szyję. no, szybciej, szturmujcie tę prestiżową Ynwestycję, bo Jaśnie Deweloper wciąż podwyższa ceny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ROBYGOWI [...] IP: 212.180.201.* 11.11.09, 10:28 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diuna Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: 94.75.121.* 02.02.10, 21:54 a takie ladne reklamy mają.... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.chello.pl 29.11.09, 14:35 Zapraszam wszystkich do dyskusji na nowym forum dyskusyjnym dla przyszłych mieszkańców inwestycji pod adresem: www.robygcityapartments.pun.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.oracle.co.uk 20.09.13, 16:49 Witaj, proszę o informację czy forum www.robygcityapartments.pun.pl działa? Właśnie w tym tygodniu odebrałem mieszkanie w etapie III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerema Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: 62.208.155.* 21.11.13, 13:56 forum mieszkancow jest tu: CitiApartments mieszkańcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony klie Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 22:08 Witam, zastanówcie się, zanim kupicie mieszkanie u Robyga, ja niestety kupiłem w III etapie City Apartaments, dramatycznie poniszczone okna, ramy okienne uszkodzone, parapety wewnętrzne i zewnętrzne uszkodzone, drzwi wejściowe obite i uszkodzone, szkoda gadać, nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 13:54 Zwykłe usterki wpisane do protokołu odbioru. Developer chętnie i szybko usunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowyzoliborz.pl Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 18:23 Ja kupiłem w iV etapie jeszcze budują więc cięzko powiedzieć coś. Narazie się jakoś dogadałem z Developerem finansowo. kiedyś tyle płacili ludzie kupując mieszkania na białołęce ;). Zajrzyj sobie na www.nowyzoliborz.pl tam systematycznie pojawiają się foty osiedli w tamtej okolicy a wybór jest duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.204.74.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.13, 18:45 Narazie się jakoś dogadałem z Developerem finansowo. kiedyś tyle płacili ludzie kupując mie szkania na białołęce ;). Czyli ile za m kwadrat, jeżeli można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.05.13, 21:18 Na czwartym piętrze trzeciego etapu City Apartments w klatce A , po prawej stronie są mokre ściany i kamienna podłoga na wysokści przynajmniej pół metra(problem dotyczy całego korytarza po prawej stronie od windy). Odpada farba i wygląda to tragicznie, na innych piętrach nie widziałem tego problemu. Czy ktoś wie co się stało i jaki będzie dalszy los tego korytarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.05.13, 10:02 Odnośnie zalanego korytarza, jest to klatka obok recepcji etapu trzeciego, nie jestem pewien w tym momencie czy jest to klatka A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.13, 12:35 Na parterze obok wejścia do klatki A Rydygiera 17 są duże i ciągle powiększjące się mokre ściany, przecieka sufit na klatce prowadzącej na poziom -1, na poziomie -2 wczoraj było kilka centymetrów wody. Wygląda to tragicznie. Oprócz izolacji budynku, nie działa drenaż wokół inwestycji, po opadach ciągle utrzymują się całe jeziorka wody przed budynkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient II masakra Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: 91.226.117.* 31.10.13, 15:07 Podpisuję się pod tym wszystkim. Kupiłem w życiu kilka mieszkań, ale tak fatalnego wykonania jeszczenie widziałem. Odebrałem mieszkanie i dopiero jak weszła ekipa praktycznie codziennie informowała mnie o problemach. Np sufit na długości 2 m rozjechał się w poziomie o 2 cm - był dylemat, czy sufit podwieszany (kwadrat na środku) poziomomować czy trzymać się sufitu - w pierwszym wariancie niestety byłoby widać różnicę w grubości. Okna masakra - wyszło przy montażu rolet, a dokładnie prowadnić. Listy okienne były nierówne i praktycznie było niemożliwe przykleić prowadnice do okien. Ściany działowe to osobna kwesti. Są zrobione z jakiś bloczków gipsowych, a przy suficie wypełnione chyba gipsem - już po kilku tygodniach robią sie odpryski i odchodzi farba z tynkiem. Podłogi trzeba wzmacniać przed położeniem desek drewnianych. Wychodzi więc na to, że nic nie zrobili dobrze - ściany do malowania też do poprawy - uważajcie, bo robią prosty zabieg - natryskiją ściany czymś co przypomina białą farbę i na pierwszy rzut oka wszystko jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.fbx.proxad.net 24.05.13, 23:27 Jak sie mieszka w takim zageszczeniu wysokich blokow??? Przeciez jesli kazdy lokator zrobi zaledwie jedna impreze na dwa lata, to i tak wypadnie jedna... dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek z robyga Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 16:37 Rygor wspólnoty mieszkaniowej nie pozwala na jakiekolwiek imprezy! To jest komuna, tu się mieszka w ścisku! Jak zrobisz imprezkę na balkonie to telefon po ochraniacza i po 2 minutach masz dzwonek do drzwi. Nie poskutkuje - policja, a następnego dnia zapuka wspólnota z groźbami. Nawet nie próbuj imprezować! To nie są nory dla studentów, tylko apartamenty dla ludzi na poziomie. Ja z kolei innej rzeczy nie rozumiem - nie do pomyślenia, że w środku studni robi się placyk zabaw! Siądzie ci 5-letnia gó...ara i uderza klockiem pół wieczora, całe osiedle musi słuchać stuk-stuk-stuk i tak cały wieczór. O rodzicach drących mordy z mieszkań na dzieci nie wspomnę, to powinno być karalne! Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 26.05.13, 09:26 nie podoba się? nie musisz tu mieszkać. Proste. Nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippe Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 22:31 Racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malyksiaze69 Co sadzicie o posadzkach na etapie 3 rydygiera 17 IP: 159.51.236.* 07.06.13, 10:04 Czesc odebralem wlasnie mieszkanie na etapie 3 Robyga Rydygiera 17 w klatce D i mamy problem z posadzka. Przyszedl znajacy sie fachowiec i powiedzial po badaniach ze jest zle. Czy moze macie takie same doswiadczenie i jak temu zaradzic.... U nas jedyne rozwiazanie ro polozenie plyt o gr. 1 cm.... pozdrawiam M69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Co sadzicie o posadzkach na etapie 3 rydygier IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 18:29 a co ci w posadzce nie pasi? Odpowiedz Link Zgłoś
malyksiaze69 Re: Co sadzicie o posadzkach na etapie 3 rydygier 08.06.13, 22:56 wiesz pod około 0,5 cm cementu i twardej posadzki cala reszta jest suchym piaskiem z cementem. wilgotność i związanie równe zeru Nie jest "związana" ta posadzka wiec nic nie da się zrobić bo się zwyczajnie rozsypuje i pęka - położenie i przyklejenie deski parkietu jest zwyczajnie nie możliwe bo po jakimś czasie deski zaczną sie odklejać wraz z częścią posadzki i... sami wiecie co się dzieje. i co tu dalej z tym fantem zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryd 17 Re: Co sadzicie o posadzkach na etapie 3 rydygier IP: 5.172.254.* 06.07.13, 10:47 mamy ten sam problem z posadzką w klatce A, poproszę o kontakt na a-niecko@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlichciarz Re: Co sadzicie o posadzkach na etapie 3 rydygier IP: *.centertel.pl 15.12.13, 16:27 Wiem jak wygląda sytuacja wylewki były robione w minusowej temp bez ogrzewania dlatego sie rozwarstwia-przemrozona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 16.06.13, 21:10 tak samo jak w innych rejonach miasta. Zapytaj tych z Hożej, Poznańskiej czy Złotej. Jest miasto, są bloki, jest gęsto. Chcesz pól i łąk - gmina Serock zaprasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarickoff Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 05:39 Nie wiem gdzie mam zgłosić, ale budowlańcy z Robyg zaczynają pracować od 6 rano. Dzisiaj lepiej. 4.46 . Hałas straszny. Co robić nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malyksiaze69 Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 01.07.13, 11:11 Mysle ze do kierownika budowy....a jak to nie pomoze to wzywac odpowiednie sluzby ze 112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: 95.77.97.* 13.06.13, 14:11 Moja siostra kupiła w Robygu i żałuje - nie ma okna na tory, a fetor z MPO chyba do października gwarantowany. Nie polecam:/ Odpowiedz Link Zgłoś
budujemy24.com Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 13.06.13, 15:53 Witam, Specjalizujemy się w kompleksowych remontach i wykańczaniu mieszkań pod klucz. Oferujemy również pomoc przy odbiorach technicznych mieszkań od deweloperów. Gwarantujemy kompleksową obsługę wraz z zakupem wszelkich materiałów i podstawowego wyposażenia. Współpracujemy również z projektantami wnętrz oraz producentami mebli ( zabudowy kuchenne, szafy wnękowe itp). Z nami zaoszczędzą Państwo swój cenny czas jak również pieniądze - ponieważ dla wszystkich mieszkańców osiedla City Apartaments przygotowaliśmy korzystne rabaty. Zapraszamy do kontaktu i wstępnych bezpłatnych wycen. Kontakt : 504 121 999 Zachęcamy do zapoznania się z naszymi realizacjami na budujemy24.com/zrealizowane-inwestycje.html Odpowiedz Link Zgłoś
zaprojektujemy Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 16.06.13, 22:15 Serdecznie zapraszamy także na cotygodniowe dyżury naszych architektów na warszawskich inwestycjach: - środa - inwestycja Oligo Park w Pruszkowie realizowana przez developera Golub Gethouse ; - czwartek - inwestycja Premium Point realizowana przez GreenHouse Development ; - czwartek - Apartamenty przy Krasinskiego inwestycja realizowana przez Atlas Estates ; - wtorek - inwestycja Wola Tarasy realizowana przez BPI Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar trzeba byc szalencem aby kupic od Robyga IP: *.play-internet.pl 07.07.13, 02:41 czytam posty o morych scianach, braku odpowiednich drenazy, katastrofalnych posadzkach, etc. mam tylko jedno pytanie ... czemu sie dziwicie ? przeciez to Robyg jeden z najgorszych deweloperow jezeli chodzi o jakosc budowy - tam sie zawsze wszystko bedzie psulo, gdyz wszystko jest wybudowane byle jak i z tandetnych i najtanszych materialow teraz wiecie dlaczego u robyga placi sie srednio 6-7 tys za metr, a czemu na zielonym zoliborzu 8-9 - "apartamenty" robyga buduje robyg konstrakszyn :)))))))))))) - mieszkania na zielonym zoliborzu UNIBEP, czyli jedna z najlepszych firm budowlanych w Polsce - okna u Robyga to najwieksza tandeta - okna na zielonym zoliborzu to 2-3 polki wyzej - balkony u Robyga rdzewieja i wygladaja strassznie tandetnie, na zielonym zoliborzu bez porownania 3 polki wyzej - sciany u robyga 8-20 cm na zielonym zoliborzu 12-30 - drenaze u robyga ... oni chyba nawet nie wiedza co to jest na zielonym zoliborzu wszystko tak jak byc powinno etc. etc. i wlasnie za to sie placi, a nie kupuje tandete Odpowiedz Link Zgłoś
caterpl Re: trzeba byc szalencem aby kupic od Robyga 20.10.14, 10:59 Frima kombinuje jak mało która. Na woli już zaczęli rozdawać ulotki o nowym osiedlu, pomimo że nie mają jeszcze pozwolenia na budowę. Reklamują to jako "park wola", a zamierzają wyciąć masę drzew, żeby postawić to osiedle. przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
lechita_pz Re: trzeba byc szalencem aby kupic od Robyga 30.01.15, 20:53 Na stronie www.facebook.com/robyg.murapol.domdevelopment najważniejsze informacje o największych deweloperach, opinie klientów, raporty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.13, 12:32 Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w nowym VI etapie City Apartments. Wygląda to całkiem fajnie, mam dylemat czy wybrac okna na tory czy od podwórka... Byłem tam ostatnio i pociągi sa głośne ale nie jeżdżą bardzo czesto więc jak kolej nie wpadnie na pomysł aby zwiększyć ilość przejazdów na tej linii to dl amnie do zaakceptowania. Okna na podwórko to ryzyko oglądania co sąsiad je na obiad... albo słuchania cały dzień ogłosów z piaskownicy... Czy ktoś z was może się podzielić swoja opinią? Cena wyjściowa była spora około 7.5 tys złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieakwe Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 21:45 Przeczytaj sobie ten wątek: nowyzoliborz.pl/viewtopic.php?f=5&t=1125 nie ma co się oszukiwać, że jak się wybiera mieszkanie przy torach to nie będzie słychać pociągów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.warszawa.mm.pl 19.07.13, 00:00 Oczywiscie ze bedzie je slychac ale jak dla mnie to jest lepszy widok niz patrzenie komus w okno. Nie ma idealnego rozwiazania za rozsadna cene... Odpowiedz Link Zgłoś
ozzi17 Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 19.07.13, 20:08 Moi znajomi tam mieszkają, dopóki nie przeczytałem o tym na forum to tego nie zauważałem ;) Chociaż teraz jak jest otwarte okno to faktycznie coś słychać, ale da się z tym żyć. Mimo wszystko jest w wykopie, więc trochę tłumi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 00:49 Teraz mieszkam przy mega glosnej ulicy (okopowa przy anielewicza) wiec kilka glosnych pociagow na dobe (mam na mysli towarowe) to dla mnie pikus. Bylem na polu VI etapu jak przejezdzaly dwa towarowe jednoczesnie czyli gorzej byc nie moze i halas trwal okolo minuty a potem cisza. Z drugiej strony ciekawe jak sie bedzie mieszkalo od Rydygiera bo tam juz szykuja przebicie do Powazkowskiej a po zakonczeniu wszystkich inwestycji w okolicy tam bedzie bardzo bardzo glosno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cechu Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 01:08 Witam wszystkich. Zastanawiam sie nad meszkaniem w VI etapie city apartments od strony torow kolejowych. Czy ktos sie jeszcze zastanawia nad ta inwestycja? Cena jest do zaakceptowania, budynek "malutki" jak na standard Zoliborza przemyslowego a lokalizacja bardzo dobra - dla mnie super blisko do pracy. Na forum wielkie narzekania na Robyga a u mnie w bloku (budowany w boomie mieszkaniowym) potrafilo gowno wyplynac w garazu z powodu nieprawidlowej instalacji odplywu, garaze wszystkie zle wykonane - bez spadow do odprowadzania wody, generalnie patent garazowy polegal na wylewaniu wody na ostatnim (najnizszym) poziomie wiec jak nie bylo spadow do kratki sciekowej to tam byl syf malaryczny.Oprocz tego milion roznych niedorobek i obowiazkowo sprawa w sadzie przeciw deweloperowi itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buyer Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 10:59 Tylko ,że trick polega na tym ,że pomiędzy torami a budynkami robyga będzie jeszcze biegła droga od RYDYGIERA. Kwestia czasu kiedy to zbudują a wtedy hałas będzie niemożliwy do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cechu Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 13:34 Jest taka droga w planach... ale prawdopodobienstwo ze miasto wyda pieniadze na przedluzenie Duchnickiej do Rydygiera ktora jest jednoczesnie rownolegla do Rydygiera i oddalona o ok 200m jest... zerowe. Ani zielony zoliborz ani robyg nie maja zamiaru wydawac kasy na ta droge. Przebudowa Rydygiera jest w wieloletnim planie fin dla Wa-wy, jest juz tez w budzecie miasta a o Duchnickiej nie ma zadnej wzmianki. Np co roku wylatuje z budzetu remont Burakowskiej bo za drogo a jest w wieloletnim planie fin. dla Wa-wy wiec to ze ktos narysowal przedluzenie Duchnickiej na mapie jest dalekie od mozliwosci faktycznej realizacji. Predzej bym sie obawial efektow Warszawskiej malej obwodnicy kolejowej ale to tez jest caly czas faza pomyslow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cechu Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 13:50 Jest jeszcze plan budowy Nowopowazkowskiej i Nowoblonskiej ale to jest fantasmagoria... podobnie jak trasa w tunelu pod rondem Radoslawa :-))))))) Moze w 2147 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.09.13, 18:45 Gość portalu: gosc napisał(a): > kilka glosnych pociagow na dobe (mam na mysli towarowe) to dla mnie pikus. Bylem na polu VI > etapu jak przejezdzaly dwa towarowe jednoczesnie czyli gorzej byc nie moze i halas trwal > okolo minuty a potem cisza. Jak ci zrobią SKM-kę na tej trasie to będziesz miał hałas co 10 minut. A linia jest w planach od bardzo dawna. I nie gadaj, że to mrzonka, bo autostrady i ekspresówki też kiedyś były mrzonkami, a teraz się budują. To samo będzie z koleją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magma Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 20:37 A już zaczęli już tam grzebać : nowyzoliborz.pl/viewtopic.php?f=2&t=1140 magma Odpowiedz Link Zgłoś
mic-kam Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 24.09.13, 08:56 Gość portalu: magma napisał(a): > A już zaczęli już tam grzebać : > nowyzoliborz.pl/viewtopic.php?f=2&t=1140 > magma Jakby tam rozpoczęli budowę peronów to na pewno miasto i PKP by się tą inwestycją pochwaliło w mediach. Pewnie będzie kolejny plac na nagrobki. Po za tym perony powstają wzdłuż torów. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie ta stacja przy ul. Powązkowskiej powstanie bo przy ogromie inwestycji budowanych na Żoliborzu Przemysłowym niedługo układ komunikacyjny okolicy może się zakorkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiiik Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 21:12 Czy ktoś kupił już mieszkanie w VI etapie? Ile udaje się zejść z ceny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: 91.226.117.* 31.10.13, 15:09 Kupiłem w życiu kilka mieszkań, ale tak fatalnego wykonania jeszcze nie widziałem. Odebrałem mieszkanie i dopiero jak weszła ekipa praktycznie codziennie informowała mnie o problemach. Np sufit na długości 2 m rozjechał się w poziomie o 2 cm - był dylemat, czy sufit podwieszany (kwadrat na środku) poziomomować czy trzymać się sufitu - w pierwszym wariancie niestety byłoby widać różnicę w grubości. Okna masakra - wyszło przy montażu rolet, a dokładnie prowadnić. Listy okienne były nierówne i praktycznie było niemożliwe przykleić prowadnice do okien. Ściany działowe to osobna kwesti. Są zrobione z jakiś bloczków gipsowych, a przy suficie wypełnione chyba gipsem - już po kilku tygodniach robią sie odpryski i odchodzi farba z tynkiem. Podłogi trzeba wzmacniać przed położeniem desek drewnianych. Wychodzi więc na to, że nic nie zrobili dobrze - ściany do malowania też do poprawy - uważajcie, bo robią prosty zabieg - natryskiją ściany czymś co przypomina białą farbę i na pierwszy rzut oka wszystko jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiiik Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.13, 20:32 Co z pozwoleniem na budowe? Ktoś już coś wie, dostali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby IP: *.jmpolska.com 13.11.13, 10:31 U mnie z nierównościami w Robygu było podobnie ale deweloper musiał to poprawić bo odbierałam mieszkanie z poleconym budowlańcem, miał odpowiednie kątowniki, poziomice itp., wszystko sprawdził i po prostu nie zgodziliśmy się na pełny odniór mieszkania do czasu wyrównania kątów i płaszczyzn...to chyba był dobry pomysł bo jak widzę zaoszczędziło to sporo czasu i pieniędzy. Ale na wykończeniowców też trzeba uważać, dla nich wszystko jest źle zrobione bo mogą wtedy wyciągnąć więcej kasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wopio69 City apartments - otwieranie okien 10.01.14, 12:16 w realizowanej obecnie inwestycji (IV etap) klamki w oknach sypialni od strony Rydygiera umieszczone są na wysokości 198 cm. W praktyce to oznacza, że niższe osoby nie mogą ani otworzyć ani zamknąć tych okien. Czy ktoś może już zwracał się do Robyga o usunięcie tej "wady"? Złożyłam w tej sprawie pismo w Robyg ale nikt nie zajął się tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulas Re: City apartments - otwieranie okien IP: *.31.26.213.speedhost.pl 10.01.14, 23:35 To nie jest wada, a cecha. To nie jest inwestycja dla kurdupli, tylko zamożnych i poważnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro [...] IP: *.play-internet.pl 11.01.14, 05:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulas Re: City apartments - otwieranie okien IP: *.31.26.213.speedhost.pl 12.01.14, 00:55 Mamy kolejnego kurdupla na forum. Ile masz wzrostu? Nie sięgasz klamek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ol Re: City apartments - otwieranie okien IP: 5.172.252.* 12.01.14, 04:11 Znalazl sie dwumetrowiec z kredytem na 30 lat na kupno 40-70 mieszkanka, przy torach kolejowych za 7 tys za metr w jakosci jwc .. pewnie lepiej by bylo gdybys wzial nie kredyt na mieszkanie ale na transplantacje mozgu kury - przynajmniej odczulbys skokowa zmiane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: City apartments - otwieranie okien IP: *.subscribers.sferia.net 12.01.14, 13:14 Kolo , pewnie jestes z konkurencji dlatego tak bijesz piane. Ci co kupili wtym roku dobrze na tym wyszli i to w tej chwili najlepsze miejsce na zakup mieszkania cen/jakość/lokalizacja. Jeśli by tak nie było to robyg nie miał by tak dobrych wyników. Przykra prawda jest taka że ludzie kupują tam mieszkania jak siwieże bułeczki! pozdro kolo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALEK Robyg IV etap wady i zalety IP: *.play-internet.pl 17.01.14, 17:50 Witam Co sądzicie o IV etapie ? Jakie wady i zalety czy lepsze mieszkanie od Rydygiera czy podwórka i czy w tym budynku tez są uciążliwe odgłosy pociągów . Odpowiedz Link Zgłoś
karol574 ETAP V - kupić, czy uciekać? 20.01.14, 22:44 Jestem zainteresowany zakupem mieszkania w V etapie inwestycji Robyga na Rydygiera. Zachęciła mnie lokalizacja, ale czytając niepochlebne opinie o jakości wykonania, zaczynam mieć wątpliwości. Decyzję muszę podjąć w dość szybkim czasie, a do wyboru mam CA Robyga lub pewną inwestycję na Jana Kazimierza (bez reklamy). Mieszkania o podobnym metrażu, w tej samej cenie. Jak w temacie - kupić, czy uciekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: ETAP V - kupić, czy uciekać? IP: *.play-internet.pl 20.01.14, 22:53 kupuj jak leci ... zwlaszcza ze 5 i 6 etap maja juz przy samych torach kto wie .... moze ktorego dnia lub nocy nawet pociag wjedzie ci do sypialni Odpowiedz Link Zgłoś
bettylou133 Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 18.06.18, 12:39 ines99 napisała: > Czy ktoś kupił u nich mieszkanie ? Co sądzicie o tej inwestycji na > Rydygiera ? Macie jakieś doświadczenia w negocjacjach z tym > developerem ? ja też stanęłam z tym dylematem twarzą w twarz... powiem szczerze, ze bardziej sklaniam sie do kupna mieszkania, natomiast chcialabym poznac jeszcze opinie mieszkancow :) Odpowiedz Link Zgłoś
zefirpoprostu Re: City Apartments ul. Rydygiera, developer Roby 31.12.20, 01:32 jA osobiście lubię wpadać do Hostingwarsaw apartamenty warszawa centum to są bardzo fajne mieszkania umiejscowione w cichych spokojnych lokalizacjach, ładnie urządzone i bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś