donportobello 02.07.09, 15:57 Co sądzicie o tej inwestycji. Jakieś opinie? Lokalizacja nie najgorsza i standard wykończenia chyba całkiem przyzwoity. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 22:20 i cena z dupy wzieta! 10 tys za metr w metrazach ponad 80 m2? ty i 30% znizki nic nie da, i tak beda ceny z kosmosu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.09, 23:13 to szajz. już ochrzczono tą inwetycją mianem "bambusowej" - przez te niby ładne bambusy w loggiach porażka - już wolałbym coś w MW - za rok będzie komunikacja z Ursynowem i b edzie git Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.catv.net.pl 05.07.09, 00:12 "bambusy" to kwestia gustu, jednak tej inwestycji moim zdaniem nawet nie ma co porównywać z MW. Miasteczko zaczyna przypominać jeden wielki kołchoz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.centertel.pl 05.07.09, 14:58 Lokalizacja - niby Moktów, ale już prawie Wilanów (różnica niecałego kilometra). Jeżeli chodzi o jakość, to nie jest powalająca (widziałem, oglądałem), ale patrząc na dzisiejsza ofertę na rynku do zaakceptowania. Cena nie jest do zaakceptowania. 10 kPLN/m2 niewykończonego mieszkania to gruba przesada. Podejrzewam, że gdyby opuścili do 7-8 w mig wszystko by sprzedali. Ale to ich biznes i ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tan Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: 195.205.237.* 10.08.09, 13:29 Przy budynkach usytuowanych głębiej jest na prawdę ładnie i przyjemnie. Architektura czy się podoba to kwestia gustu. Mi "bambusowe osiedle" przypadło do gustu. Nie wiem jak z jakością będzie. Już kilka mankamentów znalazłem, ale o dziwo bez szemrania są poprawiane gdy się zgłosi. Lokalizacja tuż przy Dolince Służewieckiej, więc wystarczy nieco rozeznania, żeby wiedzieć że dojazd do większości miejsc w wawie przyjazny, również komunikacją miejską. No i ta cena. Niby dużo, a się okazuje w miarę fajnie po negocjacjach. Udało się zejść do 7,5 za metr, a to już bardziej rozsądna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
kazioromano Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 13.08.09, 13:25 Bede negocjować z Rogowskim umowę. Czy mogę prosić o kilka porad na priva: kazioromano@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 21:11 a ile metrow negocjowales? poprosze o szczegoly na k120@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczyk Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.aster.pl 20.08.09, 14:16 Mieszkam w budynku przy samej Wilanowskiej. Również jest miło i przyjemnie:)Przynajmniej od strony ulicy mam widok na miasto a nie okna sąsiadów...Cena za metr po negocjacji jak wyżej. Budynki zaprojektowane ze smakiem, jedno z nielicznych nowych osiedli bez marmurów. Wszystkie usterki ekipa usuwała natychmiast po ich zgłoszeniu. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
tommyzet Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 23.11.09, 16:58 Też jestem zaintersowany tym osiedlem. Przy jakim metrażu wynegocjowałeś 7500, które piętro? Odpisz na priv tommyzet@onet.eu Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowaxxx Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 12:52 Witam! Poszukuję informacji od osób, które kupiły mieszkania w II etapie inwestycji? Czy udało wam się negocjować cenę i jakie warunki spłat ustaliliście? Dziękuję za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.homenett.pl 01.07.13, 10:40 Kupiłem u nich mieszkanie i jestem zawiedziony. Smród w garazach rury chyba przeciekaja, klatki wykonane na odpierd…. wentylacja napierdziela bez sensu głośna jak kombajn opłaty kosmiczne miały byc niskie a niestety sa bardzo wysokie. Administracja do kitu zero zainteresowania mieszkancami i ich problemami, dzwonisz do nich a oni odsylaja do rogowskiego a tam to zapomnij ze sie czegos dowiesz. Rogowski to sciemniacz utrudnia zmiane nieudolnej administracji i usuniecie samego siebie bierze 6000 zl za zarządzanie blokiem a nic nie robi. Na akt na garaze do tej pory sie doczekac nie moge. Czekaja chyba az sie skonczy gwarancja na ich robote zeby mieszkancy musieli poprawki robic sami po tych domokrążcach którzy sla nich pracuja. niechce mi sie pisac ile rzeczy miałem spie...…. w swoim mieszkaniu od porysowanych okien po zaklejone w jakims nie do odmycia syfie balkon zwracajcie na wszystko uwagę bo jak kase zaplacicie to oni juz maja was w dupie nic ich nie obchodzi liczy sie tylko kasa. Klatki brudne windy i garaże to samo administracja nic nie robi wczesniej mieszkałem na wyszynskiego i powiem ze niebo a ziemia jezeli chodzi porządek itd. Smród bród i ubóstwo mieszka mi sie tu gorzej niez gdziekolwiek do tej pory. Na dzien dziesiejszy nie kupił bym juz u rogowskiego niczego. Rozgoryczony mieszkaniec bloku przy Pogodna Zachodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowaxxx Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 14:33 Dawid dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź ale mnie interesuje inwestycja Apartamenty Wilanowska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmx Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.jmdi.pl 10.09.13, 22:26 witam, czy wiecie co sie dzieje na nowym etapie al. Wilanowskiej? Gw chyba schodzi z budowy, likwidują całe zaplecze budowy. Ciekawe co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.static.chello.pl 10.09.13, 22:30 podobno wykopali dinozaura Odpowiedz Link Zgłoś
maja.wwa Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 17.09.13, 13:13 Witaj, kupiłam mieszkanie w tej inwestycji (wilanowska II). Co do zejscia generalnego wykonawcy z budowy to niestety prawda, jednak deweloper zapewnia, że spółki podwykonawcze pozostają na budowie i są opłacane bezpośrednio przez dewelopera. Do oddania idą najpierw budynki a3, b6 i b7. Co do powyższej wypowiedzi trudno się z tym zgodzić, ponieważ kilkukrotnie odwiedzałam I etap i nic podobnego nie zauważyłam, wręcz przeciwnie. Widac że administracja dba o otoczenie wnętrza wspólne. To wlasnie wizyta na pierwszym etapie przekonała mnie do kupna. Do garażu trudno mi się odnieść bo go nie widziałam. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania lub również kupił mieszkanie w II etapie to proszę o kontakt: likaro@o2.pl Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
maja.wwa Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 30.09.13, 22:49 ZOSTAŁO UTWORZONE FORUM DYSKUSYJNE O DRUGIM ETAPIE INWESTYCJI WILANOWSKA. ABY PRZYNALEŻEĆ DO GRUPY NALEŻY WYSŁAĆ MAILA Z PROŚBĄ O CZŁONKOSTWO NA: likaro@o2.pl POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
lucasdzihad Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 28.10.13, 19:04 To wlasnie wizyta na pierwszym etapie przekonała mnie do kupna. Do gara > żu trudno mi się odnieść bo go nie widziałam. Maju, BARDZO źle zrobiłaś nie oglądając garażu. Pewnie "miłe panie" powiedziały że nie mają pilota, albo nie mogą tam wejść bo wszystkie garaże sprzedane. Prawda jest taka że w sądzie toczą się teraz sprawy p-ko rogowski development. Garaż został (wg kilku opinii biegłych) wykonany niezgodnie ze specyfikacją. Woda przedostaje się do garażu przy większych deszczach, w wielu miejscach jest grzyb, odpada tynk i są ogromne zacieki. Koszt naprawy, przed którym rogowski się uchyla to 4-5milionów złotych!!!. Poza tym osiedle ma mnóstwo wad, z zewnątrz wygląda ok, w środku jest okropne. Żałuję prawie codzień, że dałem naciągnąć sprzedawcom wizualizacji od rogowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sernik Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.10.13, 23:34 prośba do lucasdzihad : napisz coś więcej o wadach,albo zostaw jakiś kontakt do siebie. mnie od początku intrygowało jak to jest z tą wodą.w sumie i błonia wilanowskie blisko i Potok nieopodal.nawet robiliśmy wywiad środowiskowy i mieszkańcy przyznawali ,że kiedyś jak było oberwanie chmury to woda stała,ale że teraz już jest ok i od dłuższego czasu problem nie występuje.to niejako uspokoiło nas,ale jak chcieliśmy wejść do garaży,to okazało się,ze jest "tak ciemno,bo jeszcze nie ma światła,że i tak Państwo nic nie zobaczycie". jak jest na prawdę nie wiem,ale radzę sprawdzać na wszelkie możliwe sposoby. ostatecznie zrezygnowaliśmy,ale z innych względów(chociażby na powszechne nie tylko u Rogowskiego rozwiązania z ciemną kuchnią w prawie 100.metrowym mieszkaniu... :) cena jest dobra(oczywiście na stronie podana katalogowa a można jeszcze zbić ją), więc jeszcze czasami bijemy się z myślami,czy ponownie nie rozważyć... Odpowiedz Link Zgłoś
lucasdzihad Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 04.11.13, 01:05 Wady w garażu to m.in - nieprawidłowa izolacja, która powoduje przesiąkanie wody z gruntu (mamy już od dawna paskudne wykwity, jest też grzyb). Woda w garażu i piwnicach pojawia się prawie zawsze, gdy podnosi się poziom Potoku Służewieckiego (W tej chwili jest sprawa dotycząca tych fuszerek p-ko rogowskiemu w sądzie) - nieprawidłowe zaprojektowanie (lub wykonanie) instalacji sanitarnej. Garaż w dużej części był zalany fekaliami ( konkretnie, do wys 15cm), gdy awarii uległy pompy ścieków - problemy z posadzką w częściach wspólnych - terakota nie była niczym zaimpregnowana - teraz wygląda obskurnie - samo zalanie podczas burzy o którym mówili mieszkańcy - to akurat nie z winy dewelopera - mamy garaż na poziomie -1, ale za usuwanie większości fuck-upów płacą mieszkańcy. - jest jeszcze niemało mniejszych spraw (odłażący fornir, zalane windy) ale to może zdarzać się deweloperom II kat. - problemy z przyłączeniem prądu - przez pół roku po oddaniu mieszkań, rogowski sam naliczał opłaty za prąd. Wg swojej metodologii i z cenami z kapelusza. Natomiast głównym grzechem Rogowskiego jest nieterminowość. Etap pierwszy miał gigantyczne opóźnienie, etap drugi też nie był oddany na czas. Teraz kłopoty też będą - deweloper ma problemy z gł. wykonawcą. Historia się powtarza - największe opóźnienia są podczas wykończeń. Samo podpisanie aktów odbyło się (o ile dobrze pamiętam) rok po oddaniu mieszkań - czyli masz dodatkowe opłaty w związku z ubezp. pomostowym Inną rzeczą jest też zarządzanie nieruchomością - rogowski gdy miał jeszcze większość nie płacił czynszów za swoje (woda, prąd, ogrzewanie). Uzbierało się tego prawie pół miliona, których deweloper nie chciał później oddać. Do tego umowy, które były kwestionowane przez UOKIK. Warto (moim zdaniem to konieczność) przeanalizować umowę z prawnikiem przed podpisaniem. Jest tam kilka kruczków na które trzeba bardzo uważać. Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania : lucasdzihad(at)gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sernik Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.11.13, 19:40 dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 02.01.14, 20:31 Czy takie problemy nie są cechą wspólną większości deweloperów? Zawsze coś się znajdzie- zadowoleni mieszkańcy raczej rzadko dzielą się dobrymi informacjami. Osiedle prezentuje się mimo wszystko korzystnie- mniej korzystne są niestety ceny (bo przecież wszystko jest kwestią ceny...) Czy są tu ludzie, którzy kupili mieszkanie w II etapie? Póki co jest opóźnienie, ale jak w tej sytuacji zachowuje się deweloper? Czy udało się Wam zejść z cen? Odpowiedz Link Zgłoś
elre11 Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 27.07.16, 08:46 Wszystkie poruszone kwestie są identyczne z wybudowanym obiektem na Kobielskiej 23 (rondo Wiatraczne). Bardzo dokładnie są powtarzane wszystkie elementy - usterki, przecieki, opłaty za media i czynsz itp. Na deser jest jeszcze kradzież dachu, ale to przerobicie dopiero później. Pomimo umów przedwstępnych jak przyszło do spisania umowy właściwej u notariusza, każdy został pozbawiony swojej części dachu. Później nasz głupkowaty zarząd wspólnoty szlachetnie z naszych pieniędzy zapłacił Rogowskiemu za dach. Teraz robią jakieś lody na przejmowaniu usterek od części gospodarczej i też trzeba płacić za głupotę naszego zarządu. Jednym słowem Rogowski takich "leszczy" traktuje jako źródło finansowania inwestycji. Na początku jest grzeczny i zachęca upustami. Potem jest chamski i nie usuwa usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert256 Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 25.08.15, 23:06 Witam chciałem podzielić się swoją negatywną opinią na temat firmy Rogowski, mieszkam na Wilanowskiej blok nie ma jeszcze roku, oczywiście wilgoć od razu na -1 + w garażu, ładne forniry gniją na klatce, porysowane forniry, ogólnie masa niedoróbek, wynajem długoterminowy dachu na reklamę za grosze, pierwszy akt podpisany ze znajomą osoba wystepującą w strukturach firmy żeby zawiązać wspólnote, firma administracyjna, sprzątająca a nawet chwilowo ochrona z Białegotoku itd długo pisać, najgorze ze zgłoszenia do administracji, developera nie skutkują usuwaniem usterek tak naprawdę gra na czas może ktoś zapomnie i nie trzeba będzie usuwać i tak od roku. Ogólnie nie polecam jako firmy ale akurtat to osiedle było ładne, tylko boje się że za 5 lat bedzie ruiną. Pozdraiwma H Odpowiedz Link Zgłoś
wincent17 Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 15.07.16, 14:19 Witam, po ostatnim oberwaniu chmury woda była na klatce nawet na ostatnich piętrach, piwnica, garaż również zalane, im bliżej drogi wjazdowej coraz bardziej sucho wiec moim zdaniem podsiąkanie, woda w podszybiu windy, windy nie działają juz 4 dzień. Przed zakupem u Rogowskiego proszę wybrać się na Wilanwską Ażurowe z prezesem na negocjacje z pytaniem czy zamierza naprawić usterki czy nie raczej. Moim zdaniem jeżeli fundament jest nie szczelny to teraz nikt tego nie naprawi. Ciekawy jestem jak Potoki są zabezpieczone pewnie podobnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ardantes Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 22.07.16, 11:32 Witam, Pomagam w odbiorach technicznych mieszkań i lokali użytkowych od deweloperów i spółdzielni. Sprawdzam zgodność wykonania z normami, robię pomiary laserowe i badania termowizyjne (od jesieni do wiosny). Na życzenie przeprowadzam pomiary elektryczne - badanie wyłączników różnicowoprądowych, ochrony przeciwporażeniowej itp. Mam uprawnienia SEP. Po odbiorze doradzam w kwestiach instalacji wodnych, elektrycznych, audio itp. oraz jak się nie dać oszukać nieuczciwemu glazurnikowi. Zapraszam do kontaktu: Marek 603 769 359 Więcej szczegółów: www.odbiory-warszawa.pl www.ardantes.pl/pomiary/pomiary-instalacji-elektrycznych Odpowiedz Link Zgłoś
lucasdzihad Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 28.10.13, 19:09 Nie negocjuj z rogowskim terminów i rat. Nie podpisuj żadnego aneksu, on wg umowy podstawowej wyklucza wszelką odpowiedzialność dewelopera za opóźnienia. Sprawy sądowe ciągną się w nieskończoność. W listopadzie br, w Sądzie na Solidarności będą np. dwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Io Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 11:14 A czy ktoś może przedstawić więcej detali nt rozbudowy ulicy Patkowskiego? Z tego co wiem, cały ciąg ulicy ma mieć ponad 30 m szerokości. (chyba wraz z chodnikami i miejscami parkingowymi wzdłuż ulicy). Pytanie dla mnie najważniejsze: czy ta ulica będzie miała po dwa pasy w każdym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_t Re: Rogowski Development Apartamenty Wilanowska 30.11.14, 11:47 nie moge znalezc w necie nic o rozbudowie Patkowskiego i Naleczowskiej-bis poza planami zagospodarowania z 2012. czy ktos orientuje sie czy ta rozbudowa to kwestia roku, pieciu czy dziesieciu lat? Odpowiedz Link Zgłoś