Gość: Renika IP: *.chello.pl 21.12.03, 03:11 Proszę poradźcie, czy mam szansę na odzyskanie zaliczki, na rezerwację mieszkania, nie mam podpisanej umowy, na szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zainteresowany Re: AARDOM-odzyskanie zaliczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 12:53 Czy masz jakieś sprawdzone info na temat aardomu czy pisząc "na szczęście" podpierasz się tylko informacjami które są dostępne na forum. Jeśli możesz napisać które mieszkanie rezerwowałaś i w którym etapie. Też jestem zainteresowany kupnem u nich. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zainteresowany Re: AARDOM-odzyskanie zaliczki IP: *.nbp.pl 22.12.03, 15:06 Kupuj, kupuj - aardom złapie kolejnego frajera - bez obrazy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: AARDOM-odzyskanie zaliczki IP: 217.8.164.* 22.12.03, 16:03 Zainteresowany ma lepiej. Pracownicy mają zniżki na zakup, muszą tylko poudawać zadowolonych klientów. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: AARDOM-odzyskanie zaliczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 23:52 Ludzie, wy chyba macie coś nie tak z głową. Ja pytam się o sprawdzone info a wy podnosicie lament że to prowokacja pracowników firmy. Oświadczam więc że nie jestem żadnym pracownikiem. Nie mam żadnych zniżek na zakup mieszkania z w/w firmy. Chciałem się poprostu czegoś dowiedzieć. Jeśli masz coś do powiedzenia na pytanie które zadałem w swoim poprzednim poście to napisz a jeśli stukasz w te klawisze i twoje słowa nie dają odpowiedzi na zadane przezemnie pytanie to lepiej odpuść sobie. Ja nie jestem człowiekiem, który podpisał umowe z w/w firmą ale to forum czytają tacy, którzy powpłacali dorobki całego życia i na reszte się zadłużyli. Więc miej na uwadze to że oni jeśli nawet jeszcze nie dostali swojego M bo budowa jest opóźniona to chcą przynajmniej spędzić święta które się nieuchronie zbliżają i nie myśleć o tym że powini je już spędzać w swoim M a nie na przykład w wynajętym mieszkaniu czy kątem u teściów. Postarajcie się nie udowadniać wszystkim klientom firmy aardom że są lub byli skończonymi debilami, półgłówkami czy imbecylami że dali się naciągnąć na to że firma aardom wybuduje im kiedyś mieszkanie lub dom. Natomiast jeśli jesteście z firm konkurencyjnych to napiszcie jakich. Napewno wwięcej na tym skorzystacie przedstawiając konkretne rzetelne informacje niż szydzenie z konkurencji. Zapewne za ten mail zostane zrównany ze wszystkim co najgorsze ale takie jest moje zdanie. Pzdr Tomek PS. Z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia i nowego roku chciałem złożyć najserdeczniejsze życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: AARDOM-odzyskanie zaliczki IP: 217.8.164.* 28.12.03, 21:00 Drogi Tomku, Jeżeli poczułeś się urażony podejrzeniem o to, że jesteś Aardomitą, serdecznie Cię przepraszam. Praktyka symulowania zadowolonego lub zainteresowanego klienta jest na tym forum znana, szczególnie jeżeli idzie o Developerów po przejściach, czyli na przykład tych, którzy przechodzą w fazę "piramidy finansowej". "Nie zdecydowany" zastrzegł w swoim krótkim "poście", że nie chce Cię urazić i sądzę, że kierował się raczej rozbawieniem twoją deklaracją, niż "Schadenfreude". W twoim poście natomiast jest wszystko:gniew, złość, współczucie, pedagogika i świąteczne wzruszenie. Zupełnie jak w tygodniku za 99 groszy. Odnoszę jednak wrażenie, że raczej współczujesz niż kupujesz... Nawet jeżeli w twoim mniemaniu nie mam odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie to i tak będę pisał wtedy kiedy JA MAM na to ochotę, a nie ty uznajesz to za stosowne, tak już jest. Nie udowadniamy klientom firmy Aardom, że są debilami i nie znajdziesz nic takiego w naszym wątku. Ci którzy teraz walczą z developerem, wchodzili w ten interes w momencie gdy sprawy nie wyglądały tak jak dzisiaj. Ci natomiast, którzy decydują się dzisiaj, na dodatek mając ogląd sytuacji, no najdelikatniej mówiąc podejmują znaczne ryzyko ( co Nie zdecydowany nazwał mniej elegancko, ale to jego prawo ). Wprost przeciwnie, trzymam za nich kciuki, choć racjonalne myślenie wskazuje mi, że czeka ich jeszcze wiele przygód i kłopotów, ale bynajmniej nie zakładam, że kilkadziesiąt rodzin to imbecyle itp. Ich przygody powinny być dla nas przestrogą, i po to między innymi jest to Forum. Po to, aby przy pomocy "Szukaj'a" ludzie mogli zorientować się w interesującym ich temacie, co i ty zapewne zrobiłeś zanim nam odpisałeś, a prawo do własnego oglądu sytuacji masz zawsze... Serdecznie Cię Pozdrawiam Marek Kowalski m-kow (at) gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś