Dodaj do ulubionych

Yuniversal Podlaski - Augustówka

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.09, 23:21
Wiecie coś o tej inwestycji? Przymierzam się tam do mieszkanka ale
parę rzeczy mi się nie podoba. Np. nikt nie potrafi mi potwierdzić
czy na drogę dojazdową jest ustanowiona chocby służebność. A i umowa
jest taka sobie.
Obserwuj wątek
    • Gość: elle Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: 94.254.173.* 22.07.09, 23:46
      Podbijam topic.

Jeśli chodzi o tą inwestycję to mieszkania nie sprzedają się
      rewelacyjnie, pamiętam jak w październiku byłam u nich w biurze i
      zaoferowali mi te same mieszkania co teraz.

• Gość: yupii Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: 212.160.172.* 23.07.09, 12:31
      Ja sie przymierzałem do zakupu. Umowa rzeczywiście wygląda mało profesjonalnie -
      tak jakbyś kupował meble a nie mieszkanie.. Brakuje niektórych ważnych zapisów,
      nie wiadomo co z miejscem parkingowym. Na pewno zmniejsza ich wiarygodność. A
      najgorsze co mogło się tam znaleźć to zapis o zgodzie kupującego na wybudowanie
      inwestycji na sąsiednich działkach!! Czyli że zgadzasz się bezwarunkowo na coś
      czego nawet w planach nie ma.
      Z tą służebnością drogi też miałem dużą wątpliwość..
      Poza tym muszę powiedzieć że inwestycja ma urok i wykonanie jest naprawdę niezłe.
      • Gość: Gość Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: 195.245.213.* 20.01.10, 13:19
        Jak to nie wiadomo co z miejscem parkingowym? Masz wpis w umowie
        dot. miejsca z dokladym wyznaczeniem lokalizacji... wiem, bo sama
        nabyłam takowe;)
    • Gość: kariopil Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.09, 09:35
      Widziałem mapki i w hipotece tez pogrzebałem, droga należy do skarbu
      państwa i, przynajmniej na czas budowy, jakaś służebność została
      ustalona. Tak czy inaczej dobrze że to nie jest teren prywatny. Co
      do treści samej umowy kilka zapisów udało mi się wynegocjować, może
      nie jest to w 100% to co sam bym napisał ale do zaakceptowania.
      Nieukrywam, że inwestycja, a w szczególności jeden lokal bardzo mi
      przypadł do gustu i chyba się zdecyduję na podpisanie umowy.
      Pozdrawiam
      • Gość: marco Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:53
        Mi przypadlo kilka lokali do gustu. Ale najbardziej przypadla mi do
        gustu lokalizacja.Mysle,ze 8k/m2 to swietna okazja.Podoba mi sie
        bardzo rozwinieta infrastruktura - przedszkola, szkola, sklepy,
        wszystko pod reka, dodatkowo bliskosc elektrocieplowni zapewni mi
        zawsze ciepelko w moim wymarzonym gniazdku
        • Gość: gość Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.chello.pl 26.07.09, 19:30
          Naprawdę? Ale fajnie. Wzruszona jestem.
      • Gość: gabriela Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.171.40.54.static.crowley.pl 03.08.09, 12:52
        Kariopil, czy możesz pochwalić się, co wynegocjowałeś? Jestem niemal w przedzień
        podpisania umowy przedwstępnej, więc będziemy pewnie sąsiadami.
        prosze o info na maila gabriela małpa g.pl
    • Gość: rafal Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.elpos.net 25.08.09, 20:40
      Obszerne informacje na
      Apartamenty
      Augustówka
      • Gość: august Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 13:45
        czy ktos wie jak developer ma zamiar rozwiązac problem, ktory polega
        na tym,iz w dziale IVksiegi wieczystej prowadzonej dla nieruchomości
        przy ul.augustówka jest wzmianka dot. wpisu osoby fizycznej jako
        wierzyciela.wypis wierzyciela trwa 5-6 miesiecy, o ile wierzytelnosc
        zostala zaspokojona, a do tego czasu nie mozna podpisac aktu
        notarilanego dot.kupna lokalu,poza tym żaden bank nie udzieli
        kredytu na taka nieruchomosc.
        • Gość: prigell Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.aster.pl 10.12.09, 21:54
          Nie widzialam tego wpisu, a jestem zainteresowana ta nieruchomoscia.
          Co do kredytow.... to nie wierze, ze wszystkie mieszkania byly kupione za
          gotowke... banki musialy wiec udzielic kredytow
          • Gość: august Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 17:53
            to proponuje przejsc sie do SR wydz.ksiag wieczystych-wpis jest z
            12.11.2009 r.,a wczesniej banki udzielaly kredytow,bo wpisu nie było.
            ciekawe kiedy uda sie podpisac akt notarialny, skoro teraz
            jest "dwóch właścicieli"...
            • Gość: Prigell Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.aster.pl 11.12.09, 21:56
              Rzeczywiscie w ksiegach jest zapis....
              Yuniversal twerdzi, ze jest blad... dobre...bład w ksiegach wieczystych...?
              Ja zastanawiam sie nad kupnem wiec moge spokojnie spac w nocy a co maja zrobic
              Ci ktorzy kupili mieszkania.Jednakze wierze, ze sprawa bedzie przez nich
              wyjasniona.. w innym wypadku stracą, oj straca....
              zwlaszcza, ze rozpoczynaja w wawie dwie nowe inwestycje
              • Gość: Gość Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: 91.189.75.* 25.02.10, 14:26
                Witam wszystkich,
                Dzisiaj otrzymałem informację z biura Yuniversalu, że wpis w Księdze
                Wieczytej został usunięty. Księga jest czysta, zaraz się wybieram do
                biura po odpis Księgi.
                Pozdrawiam
    • Gość: Panni Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.aster.pl 04.02.10, 20:21
      Czy ktos wie dlaczego budynek wciaz nie ma pozwolenia na użytkowanie??????!!!!!!
      Odnosze wrazenie, ze blok nigdy go nie uzyska. W biurze yuniversala otrzymuje dziwne IMO informacje. Jak wyjasnila mi Pani z biura sprzedazy nie moga sie podlaczyc do sieci miejskiej z ogrzewaniem????? To co robili wczesniej???? O co tu chodzi?????
      • Gość: August Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 19:07
        Moim zdaniem deweloper czeka na usunięcie wzmianki w księdze bo dopiero wtedy
        będzie mógł podpisywać akty notarialne, oczywiscie teraz tłumaczy tym, że ziemia
        jest znarźnieta i nie można kopać bo pozwolenie na przyłączenie jest.
        Moim zdaniem zachowują się bardzo nieodpowiedzialnie
        • czuczi666 Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka 26.02.10, 09:46
          byłam tam dziś i wpis z Księgi został usunięty więc chyba wszystko ok, a mało
          mieszkań tam zostało chyba tylko 4 czy 5 wiec nie wierze że są tacy straszni,
          bo gdyby wszystko było nie tak to nikt niczego by tam nie kupił. Nie wiem o
          co chodzi z tymi postami. Najlepiej jest sprawdzić u źródła. Mi tam się podoba
          • Gość: Peter Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: 91.189.75.* 02.03.10, 11:56
            Kupiłem w tej inewstycji mieszkanie. Jestem zadowolony z otoczenia.
            Cicha spokojna okolica. Blok bardzo ładnie wykończony, wykonczenie
            klatek robi wrażenie. Moi znajomi po wizycie u nas są zainteresowani
            tą inwestycja.
            • candelas Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka 03.03.10, 13:54
              Witam Państwa,

Reprezentuje firmę redNet Management.
              Jesteśmy częścią jednej z najbardziej dynamicznych grup kapitałowych
              związanych z nieruchomościami w Polsce.
              Specjalizujemy się w zarządzaniu nieruchomościami klientów
              indywidualnych oraz na rzecz Wspólnot Mieszkaniowych.
              Jesteśmy firmą nowoczesną i profesjonalną.
              W przypadku zainteresowania szczegółami naszej oferty, zapraszam do
              kontaktu emailowego:
              adam.knefel@rednetproperty.com
              Pozdrawiam
              Adam Knefel
              Specjalista ds. Sprzedaży
              redNet Management Sp. z o.o.
              Wiśniowy Business Park
              Budynek C
              ul. 1-go Sierpnia 6a
              02-134 Warszawa
              phone: +48 22 318 72 24 wew. 239
              mob: + 48 0 797 197 283
              fax: +48 22 318 72 10
              www.rednetproperty.pl/zarzadzanie
    • Gość: dudi Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:25
      Czy ktoś może mi powiedzieć co stanie się gdy służebność drogi sie
      skończy?
      • Gość: a Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.aster.pl 07.05.10, 00:41
        a
        • Gość: Agata Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: 91.189.75.* 12.05.10, 15:51
          Jestem przyszłą mieszkanką tej inwestycji, jestem zadowolona z
          obsługi developera, co do umowy można dojść do porozumienia, wiem
          już, że jest zgoda na przyłącze ciepła, umowa została podpisana z
          Skarbem Państwa, informacja jest pewna, bo mam tam znająmą.
          W sierpniu będę już podpisywała akt notarialny.
          Polecam i pozdrawiam przyszłych sąsiadów :-)
          • Gość: Zadomowiona Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: 195.245.213.* 09.06.10, 14:32
            Droga Agato, wszystko sie zgadza, poza jedną rzeczą - zobacz na mapę
            terenów zalewowych w Warszawie i sprawdź gdzie dzisiaj wały
            przeciekają... A pod blokiem stoi woda od kilku tygodni.
          • hazo Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka 27.10.10, 18:45
            Gość portalu: Agata napisał(a):
            > Jestem przyszłą mieszkanką ... wiem już, że jest zgoda na przyłącze ciepła, umowa została podpisana z Skarbem Państwa, informacja jest pewna, bo mam tam znająmą.
            > W sierpniu będę już podpisywała akt notarialny.

No i co, podpisałaś akt notarialny?
            Ciepło zostało podłączone w lecie, ale nadal budynek nie ma zgody na użytkowanie. Telefonicznie nic się od developera nie można dowiedzieć. Ostatnio mi powiedzieli, że akty notarialne będą chyba w grudniu możliwe do podpisania. Chyba się do nich przejadę, bo bardzo zaczyna mnie to denerwować.

• Gość: kariopil Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.10, 23:05
              Niestety yuniversal coś mocno kręci - zgłoszenie do odbioru budynku było mniej więcej 2 miesiące temu i ani widu ani słychu. Albo jakaś machloja była przy budowie, albo kredycik pod hipotekę na nową inwestycję się wzięło...
              • Gość: Wkurzona Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: 195.245.213.* 02.12.10, 13:22
                Mi też juz nerwy puszczają - 3 razy słyszałam zapewnienie co do terminu odbioru: najpierw kwiecień, potem wrzesień, teraz - być moze koniec grudnia... Niestety, nie zabezpieczylismy sie wpisem do umowy z konkretną datą ...
                • Gość: Mieszkanka Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.home.aster.pl 29.01.11, 10:54
                  Mnie informowano, ze pod koniec stycznia otrzymamy akty notarialne. Mam kredyt, ktory jest drozszy do momentu wpisania banku do KW. Mysle, ze nie jestem jedyna osoba z tym problemem, ktory nie interesuje najwidoczniej dewelopera. Od kiedy liczy sie czas gwarancji na rozne komponenty budynku? Np. brama wjazdowa jest porazką. Gdybysmy mieli Wspolnote to moze ktos by zainteresowal sie jej wymiana? Pozdrawiam.
                  • kgruszecki Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka 01.02.11, 21:50
                    JA już mam akt notarialny:))) w końcu po długich oczekiwaniach.Teraz to już pójdzie lawinowo.
                    Pozdrowionka dla sąsiadów
                    • Gość: J Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.11, 20:38
                      Czy ktoś może wie dlaczego developer podniosl opłate ryczaltowa? Z tego co wiem jest to niezgodne z prawem poniewaz w protokole odbioru mamy wpisana kwote brutto a wiec zawierajaca podatek Vat, bez wzgledu na to ile on wynosi. Jest na o tym nawet cały artyków w Gazecie Prawnej biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/482677,deweloperzy_przerzuca_koszt_podwyzki_vat_na_klientow.html Mysle ze powinnismy dbac o nasze finanse a jesli developer podpisal nie korzystny dla siebie dokument to już jego problem.
                    • Gość: A Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.kiecana.com 08.02.11, 15:56
                      Kolejny minus dla developera: cała inwestycja jest obsługiwana przez jednego notariusza, a nie dostalismy nawet złotówki rabatu. Notariusz liczy maksymalne stawki za wszystkie czynności.
                      • hazo Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka 08.02.11, 22:04
                        Gość portalu: A napisał(a):
                        > Notariusz liczy maksymalne stawki za wszystkie czynności.

Trzeba się potargować, to opuszcza. ;-)
                        • Gość: kamillo Re: Yuniversal Podlaski - Augustówka IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.11, 09:36
                          Potwierdzam _Notariusz to takie Stworzenie z którym trzeba się targować i tak się zgodzi na rabat. Nigdy jeszcze nikogo nie wypuścił z kwitkiem-da się dogadać
    • Gość: marc Re: Yuniversal Podlaski - Gagarina IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 13:39
      Probowalem kupic tam mieszkanie ale okazalo sie że Yuniversal, pewnie po wdakach na Augustowce, nie chce podpisac przedwstepnej umowy w formie aktu notarialnego !!!

Dopuszczaja tylko umowe cywilno prawna. Nie wiem co kombinuja, moze wy wiecie??

• Gość: gość Re: Yuniversal Podlaski - Gagarina IP: *.aster.pl 22.02.11, 22:52
        Co Ty piszesz, ja kupiłam u nich mieszkania na Wolumenie i bez problemu podpisałam umowę przedwstępna w formie aktu, warunek był jeden wpłacenie pierwszej raty. Jak do tej pory jestem zadowolona, aby tak dalej.
        • Gość: Mieszkanka Re: Yuniversal Podlaski - Gagarina IP: *.home.aster.pl 12.03.11, 14:55

Zaproponowalam Yuniversalowi swego notariusza (u ktorego wynegocjowalam nizsza stawke) i bez problemu zostal zaakceptowany.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka