Dodaj do ulubionych

przyrost wagi

01.10.04, 14:47
powiedzcie kochane jak tam u was z dodatkowymi kilogramami?
ja przed ciaza wazylam 56-57 kg, obecnie jestem w czwartym miesiacu(dokladnie
15 tydzien, tydzien temu bylo 62, a dzis 63!!!!jak tak dalej pojdzie to nie
wyobrazam sobie jak bede sie poruszac i wygladac w 9 miesiacu????
co robic, aby nie jesc, tak naprawde jem niewiele wiecej i mam duzo ruchu,
moze to skutek zerwania z nalogiem palenia?
wydaje mi sie, ze 6 kg za 4 miesiace, to troche duzo, przed chwila widzialam
post dziewczyny w 22 t.c. - przytyla tylko 3 kg?????
Obserwuj wątek
    • aguska25 Re: przyrost wagi 01.10.04, 18:13
      Witam ,mam ten sam problem . Z mezem smiejemy sie , ze jak tak dalej bede
      przybierala na wadze to maz zima zacznie mnie kulac po sniegu!!!!! Zarty
      zartami , ale ja sie martwie . Jestem w 16 tc i przytylam juz prawie7 kg a moze
      i nawet wiecej , zwazyla mnie p polozna w 5 tc i od tego czasu tyle mi przybylo
      POzdrawiam

• mamalgosia Re: przyrost wagi 01.10.04, 19:17
      Obawiam się, że Twoje zabiegi niewiele pomogą. Zauważyłam , że w jednym
      miesiącu ciąży przytyłam 2 kilo, a w następnym tylko pół - a jadłąm tak samo i
      prowadziłąm taki sam tryb życia.
      Na szczęście w ciągu całej ciąży przybyło mi tylko 8 kilo, więc nie było
      tragedii. Ale chyba tak jest, że im szczuplejsza dziewczyna, tym więcej
      pzrybiera na wadze w czasie ciąży
    • biedronka2003 Re: przyrost wagi 01.10.04, 20:07
      Ja jestem szczupla i wcale duzo mi nie przybylo. Wydaje mi sie, ze to nie ma
      znaczenia czy jestes szczupla czy nie. To juz chyba tylko taka asza "natura" ;)
      Obecnie skoczylam 35 tc i przybylo mi 8 kg. Z moim pierwszym dzieckiem przybylo
      mi 11 kg, a moja waga wyjsciowa przed pierwsza ciaza to 48kg. Ale rowniez mam
      takie skoki, ze raz przybedzie mniej a innym razem wiecej. Pozdrawiam :):)
    • kinga3 Re: przyrost wagi 02.10.04, 01:50
      To chyba ja napisałam o tych 3 kilo. Po prostu mam ogromne szczęście. Przed
      ciążą byłam strasznym grubaskiem (91,5kg) i bardzo bałam się napadów łaknienia.
      Ani razu nie wymiotowałam, a to dość "skuteczny" sposób na spadek wagi, i
      początkowo trochę martwiłam się tym, że nie uda mi się wykorzystać ciążowych
      dolegliwości do obniżenia wagi. Ważę się codziennie rano, na wadze
      elektronicznej, i czasem mam kilo więcej po 1 dniu, co potem się wyrównuje, bo
      jelita w ciąży pracują jak chcą, w efekcie czego czasem stoję na wadze razem z
      kilkoma dawnymi posiłkami.
      Nie martwcie się. Na wagę ciężarnego ciała składa się wiele rzeczy, sam
      dzidziuś to pestka, organizm musi się odpowiednio przygotować do noszenia
      dodatkowej istotki, tak by nie osłabiać własnego systemu.
      Wszystkie moje koleżanki chudły pięknie po ciąży, pierwsze 5-6 kg tuż po
      narodzeniu dziecka, resztę w ciągu 2-6 miesięcy, zwykle z nawiązką, i to tylko
      dzięki karmieniu piersią!!!
      Pozdrawiam wszystkie kuleczki, Kinga
      • malgorzatorstwo Re: przyrost wagi 02.10.04, 15:22
        Kobity!! czym sie martwicie!! Ja nigdy szczupla nie bylam..wazylam przed ciaza
        70 kg....a w dzien porodu!!!!98,5!!!! jak nie trudno sobie policzyc przytylam
        28,5 kg:-))))w pierwszych 6 miesiacach po porodzie schudlam samoistnie do
        79...a nastepna dyszke zrzucilam zaraz pozniej...jak tylko moglam wprowadzic do
        diety warzywa surowe...przycisnelam pasa...a przy karminiu latwiej sie gubi
        kilogramy...wiec jak przycisnelam pasa...to zrzucialam prawie wszystko....bez
        jednego kg:-))) teraz sie ucze i nie mam czasu zastanawiac sie co jem...ale jak
        skoncze bede kontynuowac walke...teraz z nadwaga ta ktora mialam jeszcze przed
        ciaza!Kobiety...bez przypadek nie odchudzajcie sie w ciazy...bo wazne jest aby
        dzidzia rosla piekna i zdrowiutka:-))nie obzerajcie tez....bo i to dla dzidzi
        nie jest dobre:-))) Pamietajcie, ze teraz jestescie inkubatorki:))))Powodzenia!
    • iwka901 Re: przyrost wagi 02.10.04, 17:20
      Mam tak samo. Zaczynałam od wagi 56 kg, teraz 18 tc i + 5 kg, ale ja naprawdę
      dużo jem, o wiele więcej niż przed ciążą, niczego sobie nie odmawiam.
      Jak tak dalej pójdzie to muszę jednak zacząć uważać...
      pozdrawiam
      • diana80 Re: przyrost wagi 04.10.04, 18:08
        Nie martwcie się tym. Ja przed ciaża wazyłam 55 kg, teraz jestem w 17 tc,
        przytyłam 4 kg. i powiem wam że nie zwracam uwagi na to co jem, mam siedzacą
        pracę i potrafie zjesc 2 pączki. Jedna kobieta szybko przytyje a druga nie,
        będziecie się ( ja również) martwic tym po porodzie, ważne jest to zeby
        maleństwo było zdrowe.
        Pozdrawiam....
        • bei Gosienko..... 04.10.04, 21:46
          Nic się nie martw...na poczatku często waga hop- do góry....a później juz
          powolutku dołażą do mety dekagramy:)
          U mnie było w szybkim tempie 6 kg....a póxniej waga stanęła.....i prawie
          stoi:).....mam przed sobą teoretyczny kilogram do przytycia- ale nie wiem- jak
          to będzie- czy będzie jeden....czy więcej:)
          Nie martw sie- po porodzie- zlecą- nawet będziesz niezadowolona- zobaczysz:)-
          będziesz wspominać czas cięższej Gosi z rozrzewnieniem:)

Gosiu.....przeciez to tylko waga....z nia łatwo sobie poradzisz....no i ja
          tęsknie za uczuciem głodu....jak macica przycisnęła mi wyżej narzady- to jem na
          raty- raz jabłko...później czekamz z kanapką...później z popiciem...ZObaczysz-
          też pewnie tak będziesz miała...ciesz sie teraz- że możesz podjadac....ba- znam
          dziewczyny- które "prawie wcale nie jadły" a w jakimś tam okresie ciazy
          przybywały....a później jadły- a waga stała....
          Dobry sposób- to właśnie jesć częściej- a mniejszej ilosci- bo organizm spala
          kcalorie:)
          Ale nic na siłę......używaj życia- to jedyny moment- by sie nie przejmować- a
          Ty właśnie możesz- bo wcale dużo nie przytyłaś! To taka norma:)

Pozdrowionka Kochany Gosiaczku
          Cmoxy dla Ciebie i maluszka:)...och...moze to Kubuś tak rosnie?:):):)
          • netmenka29 coś wam powiem... 05.10.04, 08:35
            Najbardziej, co mnie irytuje, to głupie, bezmyślne komentarze. Ktoś mnie
            zobaczy po dłuższym niewidzeniu i mówi "Ale przytyłaś". Wie doskonale, że
            jestem w ciąży a nie potrafi delikatniej tego powiedziec? Przecież to normalne,
            że kobieta przybiera na wadze, więc wskazane by było, aby w delikatniejszy
            sposób mnie poinformować o swoim spostrzeżeniu, że zaokrąglił mi się brzuszek.
            Jestem w 22 tgc.Mam 7 kg na plusie i dobrze mi z tym :))
            Uszy do góry!I tak jesteśmy laski :))

netka i 22 tyg."Stefan"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka