agatkaros 04.11.04, 15:10 jestem w 6 tc, dziś zaczęłam odczuwać niezbyt silne, ale odczuwalne bólle w dole brzucha, coś jakby przed miesiączką. Czy to normalne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martiii Re: bóle w podbrzuszu 04.11.04, 18:27 ojojoj,niezbyt to normalne,moim zdaniem jak do jutra nie przejdzie to wybierz sie do lek. po co ryzykowac. Mi lek powiedzial na pocz ciazy,ze nie powinno byc tego typu boli a jak sie zdaza,to zeby zglosic sie do niego.Taka jest moja rada. Powodzenia,M Odpowiedz Link
kasiag29 Re: bóle w podbrzuszu 04.11.04, 20:36 podobno normalne bo zarodek musi sie przyczepic do sciany macicy i stad te bole. jestem 6tc i mam lekkie bole jek przed miesiaczka i sie nie oprzejmuje ide do lekarza w poniedzialek Odpowiedz Link
kate781 Re: bóle w podbrzuszu 06.11.04, 16:22 ja też miałam takie bóle i z większości postów na forum wyczytałam, że to normalne, że macica się rozszerza itp... ale lekarz tak lekko tego nie potraktował i powiedział, że to wcale nie musi być OK i dlatego dostałam Turinal (taki lekkopodtrzymujący)... Więc lepiej chyba idź do lekarza i niech on zdecyduje co robić. Dużo zdrówka :) Kasia Odpowiedz Link
ewmag Re: bóle w podbrzuszu 06.11.04, 16:31 no, ja tez cos takiego mialam i lekarz dal mi duphaston, jeszcze od czasu do czasu cos sie odezwie, ale to juz raczej jest Male, ktore sie kreci albo bawi wiertareczka hihi:) Odpowiedz Link
rebeka77 Re: bóle w podbrzuszu 06.11.04, 16:39 Zarodek jest zagnieżdżony w macicy ok 2 tyg od zaplodnienia ,a bóle podbrzusza wynikające z rozciągania się więzadel podtrzymujacych macicę są charakterystyczne dla 4,5,6 miesiaca ciazy(jestem teraz w 20 tyg) i nic mnie wcześniej nie bolalo,bolalo mnie za to jak podczas miesiaczki w ubieglym roku przed poronieniem i w trakcie.Przepraszam jesli to żle zabrzmialo,ale ja żadnego bólu bym nie lekceważyla w 6 tc. i bym się skontaktowala z lekarzem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link