Dodaj do ulubionych

Ciążą po tabletkach

30.11.04, 20:57
Heja.
Jestem w trakcie pierwszego cyklu po odstawieniu tabletek i mam w związku z
tym pytanie,czy są wśród Was takie co zaszły w ciążę w pierwszym
cyklu,ewentualnie jak długo czekałyście?
Brałam do tej pory Diane35.
Dzięki za wszelkie informacje :-)))))
Obserwuj wątek
    • annu Re: Ciążą po tabletkach 01.12.04, 07:46
      Ja bralam logest i zaszlam w 2-gim cyklu po odstawieniu.

moja mała Koparka :)
    • lollka Re: Ciążą po tabletkach 01.12.04, 11:01
      Witam!
      Ja brałam przez 7 lat minullet i zaszłam w czwartym cyklu od odstawienia, co
      trwało pół roku, bo miałam bardzo nieregularne i długie cykle. Teraz jestem w 5
      tyg i bardzo się cieszę, pomogły mi testy owulacyjne, polecam przy
      nieregularnych cyklach. Pozdrawiam
    • marianka.m Re: Ciążą po tabletkach 01.12.04, 11:48
      Przez sześć lat brałam Microgynon (w ostatnich dwóch miesiącach Harmonet).
      Zaszłam w ciążę w drugim cyklu po odstawieniu tabletek (pierwszym z mierzeniem
      temperatury).

Jeśli chodzi o Diane35, lepiej skontaktuj się z ginekologiem. Był kiedyś wątek,
      w którym dziewczyny ostrzegały, że akurat po Diane jest wymagana konieczna
      kilkumiesięczna przerwa. Chodzi o ryzyko poczęcia dziecka z wadami wrodzonymi.
      Moja kuzynka, która brała Diane również została w ten sam sposób ostrzeżona
      przez ginekologa. Lepiej dmuchać na zimne.

Pozdrowienia.
    • martucha1 Re: Ciążą po tabletkach 01.12.04, 11:59
      7 lat Cilestu i ciąża w drugim cyklu. W pierwszym się nie udało bo nie umiałam
      określić owulacji (wiadomo- hormony szaleją). W drugim skorzystałam z testów
      owulacyjnych i udało się :)
      Marta
      • kropelka25 Re: Ciążą po tabletkach 02.12.04, 08:20
        Do gina idę w poniedziałek.
        Trochę się przestraszyłam tym co napisałyście o Diane35.Brałam je przez 4 cykle
        przede wszystkim ze względu na cere.Szkoda,że wcześniej nie wiedziałam.Moja
        gina nic mi nie mówiła na ten temat.W ogóle mało mi powiedziała na temat tych
        tabletek.Ach Ci lekarze....a później wszystko się odbija na naszym zdrowiu...
        • kropelka25 Re: Ciążą po tabletkach 02.12.04, 08:22
          Acha jeszcze jedno.Jak to jest z tymi testami płodności?Jak się je stosuje na
          ile zastosowań i jaka cena?

Dzięki
          • martucha1 testy 02.12.04, 08:53
            To są z reguły testy "sikane" ;). Jest ich bodajże 5-6 w jednym opakowaniu i
            zaczynasz je wykonywać w zależności od długości cyklu od określonego dnia. U
            mnie, ponieważ był to drugi cykl po pigułkach okazało się, że nie wystraczyło
            jedno opakowanie ale z reguły wystarcza. Testy w przystępnej cenie sprzedaje
            Ewa (ja kupowałam znacznie droższe około 90 zł). Gdzieś tu w prywatnych forach
            jest jej forum na ten temat gdzie udziela porad i sprzedaje testy. Na pewno
            udzieli Ci wyczerpujących odpowiedzi. A tak przy okazji ma jakąś metode
            planowania płci za pomoca tych testów. NIe wiem czy skuteczna.
            Marta
    • j_ewelina Re: Ciążą po tabletkach 02.12.04, 10:52
      Brałam Logest przez 2,5 roku i udało nam się zafasolkować już w drugim cyklu po
      odstawieniu. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki.
      • titica Re: Ciążą po tabletkach 02.12.04, 11:21
        Ale ja Wam zazdroszczę,już nie mogę się sama doczekać takiego stanu.
        Pozdrawiam wszystkie mamusie
        • kropelka25 Re: Ciążą po tabletkach 02.12.04, 11:27
          Ja też czekam,ale jak widać najwcześniej w drugim cyklu...
    • unia78 Re: Ciążą po tabletkach 02.12.04, 15:10
      Logest przez dokładnie 6 lat. Ciąża w drugim cyklu po odstwieniu - czyli za
      pierwszym podejściem :-) Nie próbowaliśmy zaraz po odstawieniu, bo lekarz
      zasugerował żeby odczekać, zobaczyć ilu dniowy będzie cykl żeby potem było
      łatwiej wstrzelić się w odpowiednie dni. no i wstrzelilismy się od razu :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka