Dodaj do ulubionych

Do dorci_dd

14.12.04, 11:30
Nie musisz znikać :))) Wystarczy, zebyś nie zamartwiała swoje główki nie
potrzebnymi rzeczami. Jak mi się uda zostać znów mamą, to na pewno przestane
czytywać posty o poronieniach itp. A pisać możemy w tym poście...:))))
Jestem bardzo ciekawa jak tam po USG :)))
Obserwuj wątek
    • dorcia-dd Re: Do dorci_dd 14.12.04, 12:11
      nie nie ,,,nie znikne z forum kochana tylko na ten konkretny temacik w kwesti
      poronień narazie nie wskocze;-]a tak to ja nie mogę żyć bez forum i bez was
      kobitki kochane;-]
    • kingakw Re: Do dorci_dd 14.12.04, 12:29
      Ciesze się bardzo. Daj znać jak tam po USG, będę czekać na wieści:)))
    • dorcia-dd Re: Do dorci_dd 17.12.04, 00:20
      Byłam dziś an usg dopochwowym...pan doktor w pierwszych sekundach powiedział-
      Gratuluje;-]ale potem penetrował i penetrował i powiedział,że jest pęcherzyk
      ciążowy...i sama nie wiem,ale on mi powiedział w sobote ,że ciąża może mieć
      jakieś 4 tygodnie ,czyli teraz miałaby 5 tygodni,ale czy w 5 tygodniu jest
      tylko pęcherzyk??powinnam się cieszyć ,ale jakos się teraz zaniepokoiłam;-[
      • dorcia-dd Re: Do dorci_dd 17.12.04, 00:23
        Ps-dostałąm pierwsze zdjęcie swojego małego pęcherzyka;-]
        • kingakw Re: Do dorci_dd 17.12.04, 10:32
          Kochaniutka to cudownie, a kiedy masz następną wizyte?, bo następnym razem to
          już serduszko będzie biło :)))
          • dorcia-dd Re: Do dorci_dd 17.12.04, 10:38
            No z ajakieś 3 tygodnie ma się stawic na nastepna ....właśnie nie tak
            dawno ,kilka chwil temu znajoma mi napisała ,że to ,że wiidać tylko pęcherzyk
            to całkiem normalne ...w 5 tygodniu ....no ale ja oczywiście spapnikowałam na
            poczatku ale teraz juz zaczynam powoli wiezyc w to ,że nicsię nie dzieje;-]
            • julianna4 Re: Do dorci_dd 18.12.04, 18:05
              dorcio ja tez dzis bylam na usg i był tylko pecherzyk ciążowy o wym 13.2mm.zapytałam lekarza czy jest już zarodek a on na to ze na ciąże 5 tyg to jeszcze za wczesnie. Powiedział ze wymiary sa w sam raz.Ostatnia owulacje miałam 23.11.
              Kazał mi sie zgłosic 8 01. czyli za 3 tyg. Też tak ja ty troche spanikowalam ale w internecie znalazlam ze wymiar ten odpowiada 5,5tyg. Bardzo sie boje bo mam za sobą 1 poronienie ( obumarła ciąża ) i boje sie zeby sie to wszystko nie powtórzyło. Napisz mi jaki ty miałaś wymiar pecherzyka ciążowego.Pozdrawiam
              • dorcia-dd Re: Do dorci_dd 18.12.04, 18:24
                Kochana mam przed sobą fotke z usg dopochwowego...ale nie bardzo wiem jak to
                odczytywac;-[
    • domka1 Re: Do dorci_dd 21.12.04, 21:59
      hej
      ja miałam pierwsze usg też w piątym tygodniu bo zaplamiłam i lekarz mnie
      nastraszył, że brak echa serca (a już powinno być) i pęcherzyka a zarodek jest
      tydzień miałam przerąbany, na 2 dni ustały wszelkie objawy ciąży, już byłam
      pewna że ciąża martwa
      a za tydzień już pani doktor zobaczyła pracujące serduszko
      ale ja generalnie jestem w ciągłym stresie czy wszyskto ok
      w czwartek idę znów do doktora bo już 10 tydz a ja nie mam jeszcze badań (tylko
      toksoplazmozę) ani karty ciążowej
      pozdrawiam wszystkie panikary;)
      dominika

gg 2865757
    • kluseczka74 Re: Do dorci_dd 27.12.04, 14:54
      Hej Dorcia
      Nic sie nie martw. Ja miałam podobnie. Pierwsza ciąże miałam martwą. Zabieg
      16.11.2003. w 9 tc. Na początku drugiej ciązy ( przełom 5-6 tc) zaczełam
      plamić. Traf chciał, że akurat wypuściliśmy sie na weekend daleko od stolicy,
      mojego lekarza itp. Natychmiast pobiegłam do szpitala ( takiego jaki był
      najbliżej). Najpierw pani dr wmawiała mi, ze nie jestem w ciązy ( hahahaha) a
      potem zrobiła mi usg ( przez brzuch bo innego nie mieli) i zobaczyła pęcherzyk.
      Kiedy pytałam o serduszko ( był to koniec 5 tg) to nic nie widziala. Jak
      wróciłam do domu natychmiast zadzwoniłam do mojego lekarza i następnego dnia
      już byłam u niego na Żelaznej. Dobrym sprzętem natychmiast zobaczył pikające
      serducho. To był 6 tc ( wcześniej nie widać!!!!!!). Dostałam Luteine i po
      dwóch, trzech dniach nie było śladu po plaminiu. A dziś no cóż aby tak dalej-
      32 tc i 4 dni. Z linku poniżej możesz zobaczyć mojego Czlowieczka.
      Życzę spokoju i tzrymam kciuki
      Kluseczka i Człowieczek src="lilypie.com/days/050219/4/25/1/+10"
      alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>
      • dorcia-dd Re: Do dorci_dd 28.12.04, 09:36
        Czesc kochane kobitki;-]Kluseczka kochana no kilka osób juz mi pisało ,że niee
        powinnam się denerwować i ze to za wcześnie było na cokolwiek więcej na tym
        usg...ale wiesz jak to jest -człowiek chciałby odrazu wiedzieć co się tam w
        środeczku z tym maleństwem dzieje...teraz czekam do 5=go stycznia na następną
        wizyte...mam nadzieje ,że wszystko bedzie dobrze;-]pozdrowionka kochane...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka