nufka76 26.01.05, 08:37 czy któraś z mam nie brała dziekanki po urodzeniu dziecka? studiuje wieczorowo i zastanawiam sie czy po porodzie dam radę studiować , chodzić na zajęcie (oczywiście na wybrane) na jak długo mozna zostawić dzidzię i od kiedy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika_kika Re: studia a niemowlę 26.01.05, 10:06 no ja mam termin na wrzesień i chciałam brac dziekankę - studiuję w systemie zaoczno-popołudniowym - czyli 2x w tyg od 17 do 21.40. Jednak pomyślałam, że szkoda roku a przeciez nie musze chodzic na wszystkie zajęcia, a jak juz trzeba będzie to mężulo chyba nie umrze sam z dzieckiem w domku?? Dostaną flache z mlekiem (odciaganym), pieluche, grzechotke i trzeba będzie czekac na mamę :) Tak więc... chyba nie będzie dziekanki :) Odpowiedz Link
nufka76 Re: studia a niemowlę 26.01.05, 14:37 to tak jak ja kika! od 17 do 21,40 . moze też na wskiz w Poznaniu:) Damyh radę! mam nadzieję Odpowiedz Link
kika_kika Re: studia a niemowlę 26.01.05, 14:54 a owszem :) na wsikzie :) a co studiujesz i który rok?? bo ja dopiero pierwszy, socjologie.. a rocznik 80 :) Odpowiedz Link
nufka76 Re: studia a niemowlę 28.01.05, 15:44 to tak jak ja.jesteśmy więc razem na roku, ale chyba jesteś w innej grupie bo nie stwierdziłam innych brzuchów :) Odpowiedz Link
kika_kika Re: studia a niemowlę 31.01.05, 12:37 :> hmmm ja jestem w soc 1A a Ty? U mnie brzuch jeszcze prawie niewidoczny.... Odpowiedz Link
martucha1 Re: studia a niemowlę 26.01.05, 11:02 Hej! Nie wzięłam dziekanki ani w czasie ciąży ani po porodzie (rodziła w styczniu). Dużo egzaminów zdawałam w zerówce przed porodem a potem w sesji porawkowej. Oczywiście poprosiłam o ITS żeby nie mieć dwói dziekańskiej i móc zdawać część egzaminów dwa miesiące przed sesją. I poradziłam sobie (laktator miałam pod pachą i ściągałam mleko w przerwach między zajęciami). Tatuś sobie świetnie sobie dwał radę i nawet przyjedżali po mnie na uczelnię. Marta Odpowiedz Link
dorotakb Re: studia a niemowlę 27.01.05, 08:54 Witam! Jestem teraz na 3 roku, studiuję zaocznie i po tym jak zobaczyłam ile dziewczyn daje rade pogodzic macierzyństwo ze studiami, to też bedziemy w tym roku starac sie o dzidziusia. Nie ma na co czekać i odkładać. Nie mam zamairu przerywać studiów ani rezygnować z macierzyństwa wtedy kiedy czuje akurat "powołanie" ;). Jak już wcześniej ktoś napisał nie trzeba przeciez chodzić na wszytskie wykłady a dzidzie może w domu nakarmić mąż. Pozdrowienia dla wszytskich uczacych sie mam -obecnych i przyszłych ;) Odpowiedz Link
rozyczka22 Re: studia a niemowlę 27.01.05, 11:38 Witam Ja właśnie jestem na piątym roku studiów systemem dziennym. W czerwcu mam planowaną obronę pracy magisterskiej, ale niestety nie wiem jak to będzie wyglądało bo obecnie jestem w drugim miesiącu ciąży i przed soba mam jeszcze jeden semstr i oczywiście obronę. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
kika_kika Re: studia a niemowlę 27.01.05, 12:14 Jak to jak? :) co dwie głowy to nie jedna :) Ja dziś zaczynam 3 miesiąc i... trwa sesja, uczę się mniej, zaliczam wszystko ładnie, nauczyciele nic nie wiedza, bo ponoc... są fory a ja tam wole normalne traktowanie. :D Odpowiedz Link
martucha1 Re: studia a niemowlę 27.01.05, 15:47 To prawda- u mnie też było trochę łatwiej ale bardziej z tego powodu, że wpuszczali mnie pierwszą na egzamin (po porodzie również bo pamietali, że niedawno rodziłam). Odpowiedz Link
feminka8 Re: studia a niemowlę 10.02.05, 09:49 Cześć Agnieszka!Ja też jestem na 5 roku studió wdziennych, teraz pisanie pracy w czerwcu obrona a termin porodu mam na koniec marca!I nie mam pojęcia jak to pogodzić-ty pewnie jeszcze zdążysz się obronić a ja już z dzidzią na ręku!Nie było by problemu, ale nie mieszkam w miejscu studiów, tylko muszę dojeżdżać, no i juz jestem mamą-moja córcia mam prawie 3 latka.Jest mi trochę ciężko,ale mam nadzieję że dam radę i dzieciaczki będą mieć mamę magistra!POzdrawiam iżyczę powodzenia na uczelni.Trzymaj się! Odpowiedz Link
inge2 Re: studia a niemowlę 27.01.05, 18:34 Nie polecam dziekanki, zawsze to wyrwanie sie z pewnego rytmu i duze prawdopodobienstwo nieskonczenia studiow. Studiowalam trybem dziennym urodzilam coreczke po czwartym roku i udalo mi sie jakos dobrnac do konca szostego bez dziekanki i pomocy dziadkow :) Opiekunka byla z mala od 7.30 do 13.30 codzienie, potem oboje z mezem wracalismy ze szkoly, malą kladlismy spac miedzy 18.00-19.00 i wtedy moglismy sie uczyc. Udalo nam sie zaliczyc wszystko a dzieki maksymalnej regularnosc :) nawet jako jedni z pierwszych na roku :) Życze powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link
o1la Re: studia a niemowlę 27.01.05, 19:54 ja urodzilam synka w listopadzie, przerwalam dzienne prawo tylko na 2 tygodnie, potem wrocilam, od 31 stycznia rozpoczynam sesje... wykladowcom ani cwiczeniowcom sie nie tlumaczylam, nie prosilam o zadne taryfy ulgowe. dobrze mi idzie..normalnie..ucze sie z synkiem w fotelu na kolanach;-) powoli zaczyna sie interesowac zabawkami i mam kilka minut wolnego.. jest troche inaczej, ale musze studiowac i koniec, nie ma gadania- moja ciaza nie byla planowana, wiele osob watpilo w moja przyszlosc na studiach dlatego tym bardziej musze im udowodnic ze dam rade Ola Odpowiedz Link
rozyczka22 Re: studia a niemowlę 27.01.05, 21:14 Ja jestem w tej sytuacji że w czerwcu już będzie widac pewnie spory brzuszek , z którego mimo wszystko i tak bardzo będę się cieszyc bo bardzo pragnę mieć dzieckoale wtedy będzie prawedopodobnie obrona i to pewnie nie będzie łatwe doświadczenie. Tym bardziej, że studiuje biotechnolgie i na przyszłym semestrze mam miec jakiś przedmiot który nie koniecznie może słuzyc na ćwiczeniach mojej dzidzi.Sama nie wiem co powinnam zrobić?! Odpowiedz Link