Dodaj do ulubionych

Grudniowe mamusie 2005

12.04.05, 14:24
Witam!
To moj pierwszy post, do tej pory zaglądałam tylko czasem na forum dla
starających sie, teraz szczesliwie przeniosłam sie do Was i baaaardzo mnie to
cieszy :) Zrobilam test 5 kwietnia i wyszły 2 kreseczki, to byl 3ci cykl
staran. Bardzo sie ciesze :) Miło mi strasznie dołaczyc do Waszego grona.
Troszke bola mnie jajniki, piersi poki co niewiele, za to mdłosci mam czesto
a na siusiu biegam co poł godziny :) Jeszcze nie byłam u lekarza, jutro sie
wybieram ale na USG to jeszcze za wczesnie chyba, prawda?
Mam pytanko do wtajemniczonych. Jak podajecie wiek swojej fasolki to
podajecie od dnia zapłodnienia czy ostatniego dnia okresu? Ja miałam owulacje
21 marca (robiłam test owulacyjny), czyli który to jest tydzien? 3ci? Wiem ze
sa 2 szkoły liczenia ale nie wiem której Wy uzywacie.
No dobra, to tyle na poczatek.
Jeszcze raz serdecznie witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie i bedzie mi
bardzo miło pogadac z Wami o objawach, watpliwosciach i radosciach :)
Pozdrawiam!
Ilona
Obserwuj wątek
    • zebra102 Re: Grudniowe mamusie 2005 12.04.05, 15:35
      Wielkie gratulacje!!!
      Nam też miło bardzo Cię tu powitać (jeśli mogę sobie pozwolić mówić równiez w
      imeniu tech pań którym miło :-))

Z bólami nie ma żartów, zdrowa ciąża nie powinna boleć (ja miałam bóle na
      początku i okazało się że mam wielką torbiel - nie zrozum mnie źle nie chcę
      Cię straszyć, torbiele nie są generalnie groźne i po 2,5 mcach moja się
      wchłonęła bez śladu), ale lepiej niech lekarz sprawdzi czemu może boleć.

Czyli wychodzi, że jesteś jakieś 5 tygodni ciąży (dwa dostajemy "na kredyt").
      ja też robiłam testy owu, ale lekarzy to w ogóle nie obchodzi liczą termin na
      dokładnie 280 dni od pirwszego dnia ostatniej miesiączki. Może spróbuj
      przełożyć usg na za dwa tygodnie, wtedy powinno bić już serduszko.
      Pozdrawiam i życzę zdrowej i przyjemniej ciąży.
      z
      --------------
      Mój Kacperek

• anulaaa Re: Grudniowe mamusie 2005 12.04.05, 21:30
        jeśli będzie wszystko u mnie dobrze szło to też urodzę w grudniu :)
        nie przejmuj się bólami-chyba że są tak silne że nie możesz się ruszać itp-boli
        bo macica "rośnie" :))

mam za sobą dwa poronienia i trochę się boję czy teraz będzie wszystko ok:/
        za tydzień idę na usg-byłam tydzień temu ale ponieważ był to jakiś 4 tc-czyli 2
        tyg.po zapłodnieniu to lekarza nie zdziwiło że nic nie widać...
        już się nie mogę doczekać...

z objawów to mam niestety wszystkie książkowe:/

pozdrawiam serdecznie
        • ilonka-happy Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 08:29
          Witam!
          Super, wreszcie bede mogła z kims pogadac i sie poradzic, bardzo sie ciesze ze
          tu trafiłam :)
          Anulaaa, to my chyba jestesmy w podobnym okresie, ja teraz mam 6sty tydzien od
          okresu a 3ci (dokładnie 23ci dzien) po zapłodnieniu. Powiedz mi, w takim razie
          to juz pora zeby isc na USG? Nie bylam jeszcze u lekarza, rozmawialam z nim
          przez tel i powiedzial zeby przyjsc w 4tym tygodniu dopiero, ale jak licząc? bo
          juz glupieje od tego.
          Co do bóli brzucha, troche kłuja mnie jajniki przy mocnym jakims ruchu albo jak
          np kichne mocno :) albo sie bardzo smieje :) nie zawsze ale sie zdarza ze mnie
          zakluje. Mam tez jakies lekkie akcje typu rozwolnienie, nic wielkiego ale
          czytałam ze przy ciaży to jest odwrotny problem, a u mnie jest wszystko lekko,
          nawet lepiej pod tym wzgledem niz miewalam przed ciaza, ale moze to sprawa
          diety? Teraz sie lepiej odzywiam , jem miesko, mleczko pije itp.
          Poza tym to ok, wczesniej chodzilam na regularne badania bo jestem nadgorliwa i
          chcialam sie przygotowac dobrze, i wszystko było ok, miałam dobre wyniki
          wszelakie wiec staram sie byc spokojna ze wszystko jest ok :)

To moja pierwsza ciaza wiec wszystko jest nowe wiec jak macie jakies rady to
          podzielcie sie pliiz!
          Pozdrawiam;)
    • ania.ss Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 08:30
      Witam Ilonko, ja mialam owu 22 marca, wiec bardzo podobnie do ciebie, a 9
      kwietnia ujrzalam dwie sliczne kreseczki na tescie. Wczoraj bylam u lekarza,
      zbadal mnie i powiedzial ze na razie wszystko w porzadku, ze ciaza jest
      wewnatrzmaciczna (tego balam sie najbardziej) i dopiero za trzy tygodnie kazal
      zrobic podstawowe badania na krew i mocz i przyjsc do niego. Nie mowil zebym
      robila usg, chociaz ja bardzo bym chciala, bo troche sie obawiam (niestety mam
      juz za soba nieudana ciaze - puste jajo plodowe, i dlatego boje sie teraz usg),
      ale jestem dobrej mysli.
      Pozdrawiam wszystkie mamusie.
      Ania
    • migusia Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 08:38
      Hej dziewczyny,
      strasznie się cieszę, że i ja mogę dopisać się do tego wątku :))))) Test, a
      raczej 3 testy zrobiłam 11 i 12 kwietnia i był to nasz pierwszy cykl starań -
      wiem niesamowite:)) Jestem mniej więcej w 4 tygodniu c.
      Jak na razie nie mam żadnych nieprzyjemnych objawów. Niestety jest jedna rzecz,
      która mnie niepokoi, a mianowicie bolący brzuch- nie jest to jakoś konkretnie
      umiescowiony ból ale raczej taki ciągnący, coś jakby delikatne skurcze.
      Nie wiem czy to jest normalne,nie przypominam sobie żebym w pierwszej ciązy
      odczuwała na tym etapie cos podobnego. Dziś dzwonię do mojego lekarza.
      Pozdrawiam i życze duzo zdrówka
      • anulaaa rzeczywiście... 13.04.05, 11:31
        idziemy tak samo-jestem w 6tygodniu licząc od ost.@ a jakimś 4 od poczęcia;))
        byłam u lekarza tydzień temu i nie widział nic na usg-ale powiedział,że go to
        nie dziwi i mam przyjść dwa tygodnie po tamtej wizycie czyli jakoś w przyszłym
        tygodniu-będzie to 7tc od @ a 5 rzeczywisty i sie zastanawiam czy nie poczekac
        jeszce z tydzień...

• ilonka-happy Re: rzeczywiście... 13.04.05, 12:11
          Ja ide jutro bo musze isc odebrac wyniki na toksoplazmoze, robilam je jeszcze
          przed ciaża, tzn przed tym jak sie o niej dowiedzialam :), wiec skoro i tak tam
          wejde to pojde tez do lekarza i wypytam o pare rzeczy, typu : czy moge pic
          kawe, ile mam przyjmowac kwasu foliowego i witamin bo w koncu nie wiem. Biore
          Materne 1 tabl. i wczesniej kwas bralam ale w tej tabletce juz jst 1 mg kwasu
          wiec nie wiem czy dodatkowo musze jeszcze brac, moze wystarczy.

Boje sie załozyc sobie ten suwaczek bo nie wiem czy nie zawczesnie...ja juz sie
          moge cieszyc w 100%? Powiedziałas juz komus wiecej poza najblizszymi? u mnie
          poki co wiedza nasi rodzice i 2przyjaciol. Planowalam chwalic sie po 1szym USG.

A jak Wy dziewczynki, kiedy mowicie? w ktorym tygodniu?
          • migusia Re: rzeczywiście... 13.04.05, 12:34
            mnie lekarz kazał brać dużo kwasu foliowego nawet do 2xdziennie po 5 mg - tu
            muszę się upewnić, bo nie wiem czy nie przesadził. o witaminkach nic nie mówił.
            podobno na tak wczesnym etapie nie powinno się brać witaminek typu materna itp.
            bo zbyt duża ich ilośc może niekorzystnie wpłynąć na rozwijający się zarodek.
            ale, to chyba jest sprawa trochę kontrowersyjna i pewnie co lekarz to opinia,
            ja staram się dobrze odżywiać i na razie witaminek nie biorę.
            U nas wiedzą tylko rodzice
        • migusia Re: rzeczywiście... 13.04.05, 12:21
          anulaa, fakt, idziemy prawie równo, u mnie to początek piątego tygodnia licząc
          od ost. @, a więc od ovu chyba ok 2-3 tydzień. Chyba, bo dokładnie nie wiem
          kiedy ją miałam. To jeszcze bardzo wcześniutka ciąża, nawet kreseczki na teście
          wychodziły mi bardzo bledziutkie- ale były, na pewno:)
          Właśnie dzwoniłam do mojego gina i kazał mi przyjść za jakies 3- 4 tygodnie a
          wiec w ok. 8 tyg. Co do bóli, które miewam powiedział, że nie jest to powód do
          niepokoju, chyba, że bóle są silne. W razie czego mam brać no-spę.
          pozdrowionka
    • ilonka-happy Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 12:18
      A jeszcze pytanko:
      Skad jestescie? Ja - Częstochowa
    • naciolkowydudek Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 13:18
      Witam wszystkie mamusie grudniowe...
      Ja rownież spodziewam sie malenstwa okolo grudnia, jutro ide do lekarza i
      bardzo sie martwie czy fasoleczka prawidlowo sie zagnieździła i czy zdrowo sie
      rozwija:)
      dla mnie ciąża to bylo zaskoczenie gdyz wiedzialam od wielu m-cy ze ciaza w
      moim przypadku jest prawie niemozliwa.....a tu taki cud....choroba sama sie
      cofnela czy jak:)
      ciesze sie ze mozna tu sie podzielic swoimi wrazeniami i odczuciami....tez
      dotad tylko czytalam i zastanawiama sie kiedy ja bede mogla dolaczyc do
      szczesliwego grona kobietek w stanie blogoslawionym:)
      mnie potwornie dokucza bol piersi i podbrzusze ktore "czuje", biore zastrzyki
      (kaprogest) i garsc tablet, duphaston, luteine...:(...martwie sie cyz moje
      malenstwo przetrwa...
      buziaki dla was
      n.
      • tromysza Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 13:27
        naciolkowyludek, powiedz mi jak Cię bolą piersi. Ja mam dopiero 22 dc. Staram
        się 7 m-ce, ale takiego bólu piersi nigdy nie miałam. to jakiś koszmar, pieką,
        drapią, bolą po bokach jakby ktoś mnie pobił. nie mogę nosić stanika.
        Zawsze przed @ bolały mnie tylko sutki. Napisz mi jak Cię bolą te piersi- być
        może ja jestem, kurczę, w psychicznej ciąży :))))
        • tromysza no i przepraszam 13.04.05, 13:28
          Że się wtrącam. tak bym chciała do Was dołączyć. ech.
          • naciolkowydudek Re: no i przepraszam 13.04.05, 15:09
            tromysza...nie pisz ze przepraszasz ze sie wtracasz....cos ty...dla mnie
            przynajmniej to calkiem zrozumiale ze chcesz tu byc...ja tez czesto bywalam...:)
          • zebra102 Tromyszko 13.04.05, 15:44
            Oj, jak smutno, że Ty jeszcze nie na tym forum. Oby już niedługo było
            tego "tylko podglądania". A pamiętasz mnie ze starań październikowych?
            Pozdrawiam i przesyłam całe mnóstwo fluidków od mojego już-kopiącego.
            z

Mój Kacperek

• tromysza Re: Tromyszko 13.04.05, 16:05
              pamiętam, że ja jakoś przyszłam na forum, a Ty zaraz później zaciążyłaś. ja się
              staram właściwie od września z jednym cyklem przerwy. mam dość :(
              • tromysza bardzo gratuluję 13.04.05, 16:06
                synusia... :))) bo rozumiem, że będzie kacper. :)
              • zebra102 Do Tromyszki 13.04.05, 16:37
                No, sorry. Tak jakoś wyszło!!! I wcale Cię nie wyprzedziłam, bo starałam się od
                lipca (to był czwarty cykl po poronieniu), tylko najpierw trochę mniej
                stresowo, a z każdym kolejnym coraz bardziej desperacko, ... a to wyliczanki,
                kalkulator, wykresy, a to wiesiołek, testy owu i co tam jeszcze wyczytałam (aż
                głupio się przyznać - nie mów nikomu, nawet kalendarz księżycowy!).

Może, już niedługo Twój księżyc też zaświeci.

A wtedy mój Kacper będzie starszy i będzie mógł Twojemu małemu nawkładać, no
                chyba, że będzie dziewczynka, to może będzie dobra partia??? i zostaniesz
                bohaterką dowcipów o teściowej!!!

Nie łam się. Łap fluidki!!!
                z
        • naciolkowydudek Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 15:07
          tromysza:) a wiec piersi bola na maksa z bokow ja jestem juz w 38dc i bola
          coraz to bardziej...dzis to az w nocy sie obudzilam przy przewracaniu na drugi
          bok:/a ciebie moga bolec na ciaze....to mozliwe jak najbardziej..poczekaj
          jeszcze troszku i kup tescik:)trzymam kciuki i uwierz ze sie uda:)i nie mysl za
          duzo nad tym...niech sie dzieje co chce...poprostu...:)
          buzia
        • parole_parole Re: Grudniowe mamusie 2005 15.04.05, 18:00
          Nie jestem Naciolkowydudek, ale też mogę cos powiedzieć o bólu piersi. No więc u
          mnie jest podobny, choc silniejszy niż normalnie przed okresem - bardzo mnie
          boli po bokach (tak, dobrze to określiłaś - jak po pobiciu!), bolą też sutki i
          są jakieś cieplejsze mam wrażenie. Niestety oprócz tego wyczuwam od paru dni
          guzek, który boli - i to mnie bardzo martwi :((( Mam nadzieję, że to tylko
          hormony tak sobie buzują i za parę dni guzek zniknie.
    • ilonka-happy Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 14:54
      Jeszcze mam pytanko:
      Co z witaminami, łykacie jakies zestawy? Mnie lekarz kazał brac witaminy i kwas
      foliowy ale spotykam sie z opiniami ze na poczatku ciazy nie powinno sie brac
      witamin. Wiec jak to w koncu jest?
      Kazdego dnia rano sie zastanawiam, połknać - nie połknąc - oto jest pytanie
      • ania.ss Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 14:59
        Mi lekarz powiedzial że na razie, mam brać tylko kwas foliwoy i zadnych innych
        witamin. Tez wlasnie slyszalam, ze niektorzy nie polecaja brania witamin. A
        powiedz mi Ilonko, czy wyslal cie lekarz w jakims terminei na usg. Ja juz
        strasznie chcialabym zobaczyc czy wszystko w porzadku.
        pozdrawiam
        ania
        • anulaaa Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 15:13
          dziewczyny-ja biorę kwas foliowy,a co do witaminek-lekarz nie kazał mi brać
          jakiś specjalnych ale wzbogaciłam swoją dietę i kupiłam sobie herbatkę dla
          kobiet w ciąży firmy Hipp,polecam:))

też się boję dać suwaczek...zresztą po poronieniu to chyba uwierzę że jest
          wszystko dobrze dopiero jak urodzę:/
          miłego dnia:))
        • ilonka-happy Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 15:21
          Kurcze a ja biore te witaminy, teraz złape jazde znowu ze zle zrobilam, teraz
          to kazda rzecz mnie stresuje :/
          Lekarz,gdy zadzwonilam do niego w dniu spodziewanego okresu, gdy wyszedł mi
          test, powiedzial mi zebym przyszla w 4tym tygodniu, poniewaz ja mam dlugie
          cykle bo az 35 dniowe czyli ponad 4 tyg, to pomyslalam sobie ze ma na mysli ze
          od tej pory za 4 tygodnie... czyli jeszcze musialabym czekac 2 tygodnie, ale
          nie da rady, nie wyczekam tyle, ide jutro, przynajmniej pogadac, o tych
          witaminach chociazby. W koncu to juz 6 tydzien wiec chyba juz jest o czym,
          pogadac z lekarzem :)
          • magi8 Re: Grudniowe mamusie 2005 13.04.05, 16:05
            Cześć, jestem pierwszy raz na forum. Wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy
            (robiłam tescik. Dzidzius jest nie planowany, to juz moj drugi bobas.W domu
            jest 20 miesieczny Bartus. Jestem przerazona jak sobie poradze, tymbardziej ze
            rozpoczelam od wrzesnia aplikacje sadowa i bardzo chce ja skonczyc.
            pozdrawiam Magda
            • ewdik Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 11:09
              Witajcie dziewczyny
              Ja mam termin na 02.12.05. W zeszłym tygodniu byłam na usg i zarodek miał 7 mm.
              Strasznie się martwiłam, bo pierwszą ciąże poroniłam - puste jajo płodowe.
              Bałam się że sytuacja może się powtórzyć. Zresztą zaszłam zupełnie
              niespodziewanie. Prawie pół roku się leczyłam. Brałam clo, duphaston i
              pregnyl.W styczniu przerwałam leczenie. Pogodziłam się z tym że nie bedziemy
              mieć dzieci. Brałam tylko wiesiołek i agufem i stał się cud. W poniedziałek
              zauważyłam że mam małe plamienia więć pędem do lekarza. Okazało się że ciąża
              dobrze się rozwija i kolejny cud zobaczyłam bijące serduszko. Dostałam L4 więc
              sobie odpoczywam biore dhupaston i jestem bardzo bardzo szczęśliwa.
              Pozdrawiam was wszystkie. A jeśli chodzi o objawy to oprócz tego że piersi mam
              jak balony i wyczuliłam się na zapachy to nic więcej nie mam.Pozdrawiam was
              wszystkie.Razem dotrwamy do grudnia
              • anulaaa Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 11:34
                a w którym jesteś tygodniu?:))
                • ewdik Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 11:54
                  Jestem w siódmym tygodniu
    • sylwia7911 Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 12:21
      Witam
      W niedzielę zrobiłam test i też wyszły II kreseczki we wtorek powtórzyłam i to
      samo. Bardzo się cieszę, gdyż z mężem staraliśmy się 13 msc i już traciłam
      nadzieję. Teraz tylko czekam na wizytę u mojego lekarza czy wszystko ok.
      Objawów brak po za bolącymi piersiami.
      Pzdr Sylwia
      • aniah2 Re: Grudniowe mamusie 2005 18.04.05, 18:00
        witam, zapowiada sie , że ja też zostanę grudniową mamusią. W piatek zrobiłam
        test i ... jest dzidziuś! jeszcze nie byłam u lekarza ale w tym tygodniu sie
        wybieram. narazie mam okropne mdłości, najgorzej jest rano, ale da sie przeżyć.
        Pozdrawiam!
    • mimione Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 14:58
      Witam ja tez sie wlasnie dowiedzialam ze juz w grudniu bede mama :) Bardzo,
      bardzo sie ciesze :) Jak na razie wszystko ok, teraz czekam na wizyte u
      lekarza. POzdrawiam wszystkie przyszłe mamy :) Mimi
      • naciolkowydudek Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 15:06
        halo dziewczynki ponownie...dzis ide do lekarza i juz nie moge sie doczekac az
        dowiem sie co i jak z moja fasolka.Najgorsze sa czarne mysli ze cos jest nie
        tak, ze sie zle ulokowalo, ze to ze tamto...:(
        tak bardzo chce sie cieszyc i ciesze sie ale boje sie zapeszac..to koniec 5
        tygodnia...gdybym tylko mogla, zrobilabym wszystkoz eby malenstwo przetrwalo i
        slicznie roslo az do dnia rozwiazania..by moc doczekac tego dnia:))))
        n.
        • ania.ss Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 15:19
          no to powodzenia wszystkim mamusiom idacym dopiero do lekarza, ja strasznie
          nie moge sie doczekac usg, zeby sprawdzic czy wszystko ok. Dla pewnosci
          powtarzalam sobie betę po 48 godz. i przyrost byl chyba bardzo dobry, wiec mam
          nadzieje ze to dobry znak.
          pozdrawiam
          ania
    • benowa Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 15:16
      Kochane Dziewczyny!
      Wy już macie to szczęście wiedzieć, że będziecie miały dzidziuśka.
      Ja jestem w takiej sytuacji, że jestem w 19 dniu cyklu (29dniowe cykle mam).
      Kilka dni temu po pieszczotach potwornie zaczął boleć mnie prawy jajnik.
      Pojawiła się też taka brązowo-czerwona wydzielina w śladowych ilościach.
      Teraz mam mdłości - które może sobie urajam.
      Mam pytanko: czy którąś z Was też bolał jajnik i miała jakieś chwilowe ciemne
      upławy/krew?
      • magdaklos3 Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 15:43
        Kiedy byłam w pierwszej ciąży właśnie od bólu jajników i niewielkiego plamienia
        zaczeły się pierwsze symptomy. Wtedy jeszcze nic nie podejrzewałam. Mdłości
        mnie nie dopadły, ale nie miałam ich wogóle. Jest więc możliwe, ze jestes w
        ciazy. Mam nadzieje, że tak -w aptece można kupić test, który wykrywa ciąże już
        na sześć dni po zapłodnieniu, wiec jeśli jesteś bardzo ciekawa to możesz go
        sobie zrobić.
        PS. ja dowiedziałam się,że jestem w ciozy we wtoek, to już muj 2 bobas -
        nieplanowany.
        Pozdrawiam magda
        • benowa Re: Grudniowe mamusie 2005 14.04.05, 15:53
          Nie będę teraz się testowała. Poczekam do dnia spodziewanej miesiączki :-)
          Teraz będę żyła nadzieją i zaglądaniem na forum.
          Zobaczymy jak będzie dalej :-)
          • naciolkowydudek Re: Grudniowe mamusie 2005 15.04.05, 10:23
            witam serdecznie!
            a wiec bylam wczoraj u lekarza...wszystko ok, jest pecherzyk z zarodkiem w
            odpowiednim miejscu jak am byc, cialko zolte ma 3 cm:)
            ale tylko do konca kwietnia wolno mi pracowac....potem lezenie do 12 tygodnia
            jak nie dluzej..:(
            teraz sie spinam maksymalnie w pracy zeby zostawic po sobie porzadek:)mam 2
            tyg..
            pozdrawiam:)
    • mimione Re: Grudniowe mamusie 2005 15.04.05, 15:25
      Dziewczyny u mnie to dopiero 5 tc, ale objawow innych( poza temp. 37 i brakiem
      okresu) brak! A jak to jest u Was?? Macie juz jakies objawy jakies zmiany??
      Pozdrawiam
      • anulaaa Re: Grudniowe mamusie 2005 15.04.05, 15:27
        heh-no u mnie się zaczęły w jakimś 4 tygodniu-czyli wychodzi że zaraz po
        zapłodnieniu;P

ale się tym nie sugeruj:)
        każdy jest inny-i każdqa ciąża jest inna:D
        • agnes79 PLAMIENIE!!! 15.04.05, 15:31
          Dziewczyny od dzisiaj mam jakieś dziwny śluz,czy upławy,już sama nie wiem jak
          je nazwać,ale są koloru brązowo-lekko różowego.To mój 20dpo, a 39dc.Na moim
          wykresie przez te 20dpo jest temp 36.9- 37.0, a wczoraj nawet 37.1.
          Nie jest dużo tych upławów,ale gdyby nie biały papier,to nawet nie wiedziałbym,
          że mam je takiego koloru.Sutki nadal mnie bolą.Proszę odpowiedź.
      • woben Re: Grudniowe mamusie 2005 15.04.05, 15:34
        Hej! Jakie miaBa[ objawy od pocztku o których piszesz?
        • anulaaa mam pytanie.... 16.04.05, 14:16
          dziewczyny-pisałam ostatnio że męczy mnie dość silny ból brzucha-taki jak na
          okres...i zaczynam się martwić bo się skończył-zostało tylko "kłucie"

czy to normalne???
          tak się boję że się coś dzieje niedobrego::(
      • migusia Re: Grudniowe mamusie 2005 20.04.05, 09:09
        ja tez nie mam żadnych objawów, oprócz bolących piersi i podwyższonej
        temperatury, ale to chyba dobrze?
    • basia_j Re: Grudniowe mamusie 2005 17.04.05, 22:18
      dziewczyny wpadajcie na forum Grudzień 2005, będzie raźniej
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826
    • magdula330 Re: Grudniowe mamusie 2005 18.04.05, 21:41
      Czesc dziewczyny dolaczam do was .Mam termin na 29 listopada ale to sie pewnie
      jeszcze zmieni.Pozdrawiam.
      • ilonka-happy Re: Grudniowe mamusie 2005 19.04.05, 10:20
        Zobaczcie ...zaczełam ten watek a teraz musze sobie stad pojsc. Nie bede juz
        nigdzie zagladala na fora dla Starających sie itp, nie mam juz siły, musze
        odpoczac i ochłonąć...
        Własnie straciłam dziecko, poroniłam w 7mym tygodniu.
        czułam sie dobrze, nic mi nie było...rano dostałam plamienia, pojechałam do
        lekarza, dostałam leki i zastrzyki, lezałam w łozku nieruchomo i modliłam sie,
        ale chyba za mało... tego dnia w nocy poronilam, lezalam w szpitalu tydzien.
        Nie mam juz sił nawet o tym mowic, myslec, zastanawiac sie dlaczego, co zle
        zrobilam. To były najgorsze dni mojego zycia.

Zycze wam dziewczynki powodzenia. Uwazajcie na siebie i na dzieciaczki.
        pa
        • basia_j Re: Grudniowe mamusie 2005 19.04.05, 22:54
          bardzo mi przykro!!!! :((( odetchnij ale nie poddwaaj się!!!
    • aneczka_79 Re: Grudniowe mamusie 2005 19.04.05, 19:51
      Witam wszystkie Grudniowe Mamusie! :)

Tak bardzo się cieszyłam z myśli, że będę mogła się tu wpisać i poznać opinie
      innych młodych mam na przeróżne tematy. Nietstey, zrobiło mi się przeraźliwie
      smutno po przeczytaniu ostatniej notki Ilonki, która założyła ten wątek. Nie
      napiszę więcej, bo wiem że każde słowo zabrzmi trywialnie i bez sensu. Jest mi
      po prostu straszliwie smutno z tego powodu.

Ja w sobotę zrobiłam test i pojawiły się dwie prześliczne kreseczki :))
      Staraliśmy się z mężem trzy miesiące i się udało. Ostatnią miesiączkę miałam
      17.03, a owulację według wyliczeń ok. 31.03. Trudno mi dokładnie wyliczyć który
      to tydzień, ale pod koniec tygodnia ide do lekarza i mam nadzieję dowiedzieć
      się wszystkiego. Tak się cieszę :)

Wcześniej zrobiłam wszystkie badania i starałam się dobrze przygotować. Czuję
      się niezbyt dobrze - dokuczają mi piersi, pierwsze mdłości, w łazience jestem
      co pół godzinki ale najbardziej dokucza mi brzuch :( Dzięki Waszym wypowiedziom
      dowiedziałam się, że nie jestem sama i że nie jest to mocno niepokojący objaw
      (pod warunkiem że brzuch nie boli naprawdę mocno).

Fajnie, że jesteście tu... Będę odwiedzać ten wątek i forum prywatne dla
      grudniowych Mam. Dawajcie znać gdzie jesteście, na których wątkach. Jestem
      pewna, że dzielenie się swoimi opiniami da nam wiele radości i pomocy.

Pozdrawiam Was seredcznie,
      Ania
      • parole_parole Re: Grudniowe mamusie 2005 do Aneczki _79 20.04.05, 10:05
        Witaj Aneczko!
        Podobnie jak Ty, też miałam ostatni okres 17.03, a owulację ok. 31.03 :) Ciekawa
        jestem czy urodzimy też tego samego dnia ;) Będzie mi bardzo miło, jeśli
        zechcesz wymieniać ze mną swoje wrażenia i uwagi z przebiegu ciąży. Jest mi
        bardzo przykro z powodu Ilonki - założycielki tego wątku :( Ja też straciłam
        pierwszą ciążę i wiem co to oznacza... Ilonko, przytulam Cię bardzo mocno. Tylko
        tyle mogę napisać - choć wiem, że i to niewiele może teraz pomóc. Pozdrawiam Was
        Dziewczyny i wszystkim nam na tym forum życzę spokoju i zdrowia.
        • aneczka_79 Re: Do parole_parole i do marsjanki :)) 21.04.05, 21:20
          Witajcie :)

Strasznie sie ucieszylam z Waszych wiadomości. Z moich wyliczeń wyglada to
          podobnie - że do zapłodnienia doszło 31.03 a termin porodu to 23-24.12 :) Ależ
          jestem szczęśliwa. Tym bardziej, że dziś byłam u lekarza i miałam robione usg.
          Pęcherzyk ma 15 mm a ciałko żółte 4 mm - wszystko w porządku. Wprawdzie echa
          zarodka nie było, ale lekarz powiedział mi że to za wcześnie. Dostałam
          skierowanie na podstawowe badania i nospe - ponieważ bardzo dokucza mi ból
          brzucha. Nastepna wizyta za 2 tygodnie...

Piszcie dziewczyny. Z wielka chęcią będę się z Wami dzieliła swoimi wrażeniami
          i najróżniejszymi cennymi informacjami.

Pozdrawiam wszystkich ciepło :)))
          • acha18 Re: Do parole_parole i do marsjanki :)) 26.04.05, 09:22
            tak się składa , że ja też byłam właśnie u lekarza i mam praktycznie identyczną
            sytuację jak ty. pęcherzyk też ma 15 mm, echa zarodka jeszcze nie było. mi też
            dokuczają bóle brzucha, ja dostałam duphaston i on mi pomaga. następną wizytę
            mam 17 maja. mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i na święta Bożego
            Narodzenia obie będziemy cieszyć się już swoimi pociechami.
            pozdrawiam gorąco.
            Aśka
            • aneczka_79 Re: Do parole_parole i do marsjanki :)) 26.04.05, 10:17
              Witaj,

Dzięki za odpowiedź :)) Wiem, że nie powinnam się denerwować, lekarz powiedział,
              że narazie jest wszystko ok, ale wiadomo, że jakiś dziwny niepokój pozostaje. Ja
              dostałam NoSpe Forte, ale staram się za dużo nie łykać. Ja do lekarza wybieram
              się ok. 10 maja, muszę zrobić ogólne badanie moczu i krwi (plus glukoza).
              Kiedy miałaś OM?
              Ja też mam nadzieję, że my wszystkie te Świeta będziemy spędzać już w
              "poszerzonym składzie" :)
      • marsjanka25 Re: Grudniowe mamusie 2005 20.04.05, 17:46
        Hej Aneczka_79.Wyobraz sobie że ja też miałam ostatnią miesiączkę 17 marca i
        jestem w 3 tyg.ciąży.Bardzo się cieszę że tak sie stało tym bardziej że w
        grudniu poroniłam i myślałam że szybko nam się nie uda.Ale udało się.Do lekarza
        ide w przyszłym tygodniu i okropnie sie boje co powie.Mam nadzieje że wszystko
        w porządku.Termin około 23 grudnia,tak sobie wyliczyłam,wiec Ty pewnie tak
        samo.Troche mnie brzuch boli ale to chyba normalne,co?pozdrawiam i czekam na
        wiadomości.Pa!
    • magdula330 Re: Grudniowe mamusie 2005 19.04.05, 21:36
      Ilonka strasznie mi przykro ze tak sie stalo.Sama boje sie tego co ty teraz
      przechodzisz.Glowa do gory jeszcze sie uda.Nie zalamuj sie.
      • grzegorczykp Re: Grudniowe mamusie 2005 20.04.05, 14:54
        Witam Was!
        Rzadko pisze na forum, wole na razie czytac.. ale ja tez mojego malenstwa
        spodziewam sie w grudniu:))

pozwole sobie do Was dolaczyc i czasami napisac pare slow :)
        Pojutrze mam wizyte u ginekologa. I chyba USG. Przynajmniej tak sugerowal moj
        poprzedni lekarz, ktory stwierdzil, ze to poczatki 7 tygodnia a nie 5? Hm.. az
        tak sie pomylilam?
        No nic.. zobaczymy co mi wyjdzie :)

Pozdrawiam Was serdecznie,
        Paulina
    • acha18 Re: Grudniowe mamusie 2005 20.04.05, 17:19
      CZEŚC DZIEWCZYNY. JA TEŻ CHCIAŁABYM DO WAS DOŁĄCZYĆ. KILKA DNI TEMU
      DOWIEDZIAŁAM SIĘ, ŻE W GRUDNIU ZOSTANĘ MAMUSIĄ. CIESZĘ SIĘ BARDZO, A ZARAZEM
      MARTWIĘ, BO MAM BÓLE BRZUCHA, CZASEM TAK SILNE, ŻE OŻ CIEMNO PRZEZ OCZYMA SIĘ
      ROBI. BYŁAM U LEKARZA, KAZAŁ BRAĆ DUPHASTON I SIĘ NIE MARTWIĆ. NAWET NIE
      POWIEDZIAŁ MI W KTÓRYM TYGODNIU CIĄŻY JESTEM!!! OSTATNIĄ MIESIĄCZKĘ MIAŁAM 14
      MARCA, DO ZAPŁODNIENIA DOSZŁO NAJPRAWDOPODOBNIEJ OK 28 LUB 29. SŁYSZAŁAM, ŻE SĄ
      RÓŻNE SZKOŁY LICZENIA , MOŻE KTÓRAŚ Z WAS MI W TYM POMOŻE.KIEDY POWINNAM ZROBIŚ
      USG? DO LEKARZA IDĘ W PIĄTEK CZY TO NIE ZA WCZEŚNIE NA USG? PORADŻCIE.
      • magdula330 Re: Grudniowe mamusie 2005 21.04.05, 00:33
        Acha18 po lekarsku liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.Jezeli
        pierwszy dzien ostatniej miesiaczki byl 14 marca to wychodzi na to ze w tamtym
        tygodniu 14 kwietnia mina miesiac.Ja jestem w 9tc lekarz powiedzial mi ze usg
        bede miala ok 20 tygodnia.Pozdrawiam i gratuluje.
        • acha18 Re: Grudniowe mamusie 2005 21.04.05, 14:44
          wielkie dzięki za pomoc.jutro idę do lekarza, bo duphaston mi się kończy, więc
          może czegoś nowego się dowiem. narazie trochę się stresuję, za to mój mąż jest
          w siódmym niebie. jesteśmy dwa lata po ślubie i bardzo chcieliśmy mieć już
          maluszka. mam nadzieję, że kolejne 8 miesięcy ciąży przebiegnie bez przeszkód.
          pozdrawiam gorąco. Aśka
    • marsjanka25 Re: Grudniowe mamusie 2005 20.04.05, 17:26
      Hej ilonka-happy!Ja rowniez jestem w 3 tygodniu ciąży i do lekarza wybieram się
      w przyszłym tygodniu.Troszeczke boje sie tej wizyty poniewaz w grudniu
      poronilam i boje sie.Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko w porzadku.A jesli
      chodzi o wiek fasolki to lekarze przeważnie licza od pierwszego dnia ostatniego
      okresu.Pozdrawiam.
      • aneczka_79 Re: Grudniowe mamusie 2005 21.04.05, 21:23
        A poza tym zapraszam na prywatne forum GRUDZIEŃ 2005.
        Jest tam bardzo miła atmosfera :))
        • maminkazuzu zapraszam na forum grudzień 2005 21.04.05, 23:59
          Witam i zapraszam na specjalnie stworzone przez ewetkę forum dla grudniowych
          mam.forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826
        • laura73 Re: Grudniowe mamusie 2005 22.04.05, 12:03
          cześć dziewczyny
          nie chciałam na razie się ujawniać , żeby nie zapeszać , ale skoro już pojawiło
          się takie forum to nie wytrzymałam i dołączam do Was .Zaczęłam właśnie 8
          tydzień i jeżeli wszystko będzie dobrze to zostanę mamą gdzieś na Mikołaja.
          Trochę sie niepokoję , bo w zeszłym roku poroniłam w 7 tc , ale ten fatalny
          tydzień już za mną i zobaczyłam na USG tym razem bicie serduszka !!! Trzymajcie
          kciuki i do zobaczenia na forum grudzień 2005
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka