Dodaj do ulubionych

Ciągłe mdłości

01.10.24, 20:06
potrzebuję pomocy, od ponad roku co miesiąc albo toż po okresie czyli od 8 do 12 dnia cyklu albo w owulację albo toż przed okresem męczą mnie ciągłe mdłości, CIĄGLE tak się nie da kurwa żyć, ciągle rzygac mi się chce gdzie nie wyjdę myślę tylko o tym żeby się nie zezygac, to trwa ponad rok, zaczęło się w lipcu 2023 roku, byłam pewna że jestem w ciąży bo nigdy wcześniej przed miesiączka nie miałam żadnych podobnych objawów, tylko ból podbrzusza i piersi ok 2 tyg przed okresem już, a później doszły mdłości, jak mnie zaczną męczyć o np godzinie 14 to się utrzymają cały dzień, nie wiem już co mam robić, tak się nie da funkcjonować, co mam zbadać jakie hormony czy to wskazuje na jakąś chorobę? czy jak pójdę do ginekologa to usłyszę tylko że taka moja uroda i tyle, dodam że moja dieta się w żaden sposób nie zmieniła jem tak jak jadłam
Obserwuj wątek
    • chocolate_dog123 Re: Ciągłe mdłości 01.10.24, 22:28
      Watroba
      • layla590 Re: Ciągłe mdłości 02.10.24, 16:31
        coś dokładniej??? pod jakim kątem mam się zbadać
        • chocolate_dog123 Re: Ciągłe mdłości 02.10.24, 23:15
          Próby wątrobowe, kreatynina, mocz, USG brzucha.
    • koziorozka Re: Ciągłe mdłości 02.10.24, 20:08
      > czy jak pójdę do ginekologa to usłyszę tylko że taka moja uroda
      -------------------------
      Z góry zakładasz, że lekarz nie pomoże a forum tak?
      Ginekolog, cytologia, usg dopochwowe, internista, morfologia z rozmazem, próby wątrobowe
      Potem gastrolog?
      Pomyśl, czy w grę może wchodzić jakiś spory stres.
      • sp9tcu Re: Ciągłe mdłości 02.10.24, 22:49
        Nie znam się na sprawach kobiecych ale na moją myśl Jest to związane z okresem albo z nerwicą albo z wątrobą z żołądkiem Od czego bym zaczął zacząłbym od intensywnych badań krwi można to nawet zrobić prywatnie skład badania przede wszystkim morfologia z rozmazem kreatynina nocnik mocznik próby wątrobowe ale wszystkie próby trzustkowe ale wszystkie cholesterol CRP OB hormony tarczycy to podstawa następnie USG jamy brzusznej konsultacja z gastrologiem inne badania związane z prawami kobiecymi być może gastroskopia ja gastroskopii Nie ma mnie Miałem ale na początku przede wszystkim zwrócić uwagę na tarczycę i wątrobę Aha no i obowiązkowo badanie moczu
        • sp9tcu Re: Ciągłe mdłości 02.10.24, 22:50
          Zapomniałem dopisać hormony kobiece to też podstawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka