22.04.05, 12:43
Czy ktos moze mi udzielic odpowiedzi na temat szczepienia przeciw rozyczce?
Chcialabym zajsc w ciaze i to jak najszybciej tylko nie wiem kidy moge po
szcepionce na rozyczke. Przechodzilam ta chorobe w wieku dzieciecym ale
podobno nie mam przeciw cial.
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: Rózyczka 22.04.05, 13:03
      Z tego co wiem ok 3 miesięcy trzeba odczekać.Ale najlpiej zapytaj o to gina.
    • joxanna Re: Rózyczka 22.04.05, 16:31
      Ja się szczepiłam rok temu. Jakaś zbiorcza szczepionka, jeszcze inne choroby. W
      każdym razie musiałam podpisać oświadczenie, że zajście w ciążę w okresie
      krótszym niż 3 miesiące jest bardzo niebezpieczne dla dziecka. Szczerze mówiąc
      juz nie pamiętam co się może stać, ale to oświadczenie wprawiło mnie w niezłą
      panikę na te 3 miesiące.
    • kapoosta Re: Rózyczka 22.04.05, 17:00
      jeśli robiłaś próbę to wiesz czy masz przeciwciała czy nie masz. Po szczepionce
      należy bezwzględnie odczekać 3 miesiące. Wcześniejsze zajście w ciąże może
      spowodować bardzo poważne wady u płodu. Oczywiście nie musi, ale trzeba uważać.
    • peenokio przeciwciala 147 22.04.05, 17:25
      a dziwczyny czy przeciwciala 147 sa wystarczajace czy musze sie szczepic?
      • scott123 Re: przeciwciala 147 23.04.05, 11:34
        A moja gin powiedziała ,że wystarczy poczekać powyżej miesiąca!I kilka takich
        opini słyszałam!Również od pediatry!Pozdrawiam!
      • maga785 Re: przeciwciala 147 23.04.05, 22:45
        JA mam przeciwciał IgG 116 i mój ginekolog powiedział że ta ilość przeciwciał
        stanowi dostateczną ochronę i nie trzeba się szczepić jeśli było się szczepionym
        w dzieciństwie lub przechodziło się tą chorobę.
    • bebe73 Re: Rózyczka 25.04.05, 15:01
      Trzeba odczekac 3 miesiace. Tak jest napisane w ulotce oraz w kazdej ksiazce z
      chorob zakaznych. Ja szczepilam sie 2 lata temu szczepionka Rudivax, ale teraz
      podobno truno ja dostac i zostala tylko ta potrojna przeciwko odrze swince i
      rozycce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka