23.04.05, 20:29
Kochani. Sama nie wiem czy to tylko "wmawianie sobie", czy pierwsze objawy??
Miesiąc temu odstawiłam pigułki. Od jakiegoś czasu często jestem przemęczona,
bardzo często biegam do toalety(a zawsze było tak, że potrafiłam długo
wytrzymać) i ciągle jestem głodna(a przez tyle czasu jadłam jak kurczaczek).
Mniej więcej po dwóch tygodniach po odstawieniu przez dwa dni miałam upławy,
takie jak mam czasem pod koniec miesiączki. Sama już nie wiem. Do okresu
jeszcze tydzień, który chyba będzie najdłuższym tygodniem w moim życiu.
Bardzo chciałabym mieć dziecko, ale nie wiem czy to "już"? Czy te objawy mogą
o tym świadczyć? Czy moze po prostu "wmawiam sobie", że to już "to" i mój
organizm przez to tak reaguje?
Obserwuj wątek
    • gocha311 Re: Ciąża?? 23.04.05, 21:11
      Tu masz pewnie odpowiedź ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=216&w=22634607
      • kasik1982r Re: Ciąża?? 23.04.05, 21:26
        Sama już nie wiem. Źle się czułam już w trakcie brania pigułek, dlatego je
        odstawiłam. Raz już byłam w ciąży podczas brania pigułek, niestety dowiedziałam
        się o tym po fakcie.:(Teraz chciałabym mieć dziecko i dlatego mam malutką
        nadzieję, że to może jednak "to".
    • m_oleczek Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 10:45
      Trudno mi powiedzięc więc opowiem Ci o swoich! Od dwoch dni ból piersi także od
      wew (bo na okres piersi bolą zazwyczaj tylko od zew. przynajmniej u mnie)
      tak,że nia mogę sobie w nocy znaleźć pozycji do spania. no i ból w podbrzuszu,
      może nie ciągły ale jak j€ż jest to wyrażny i taki ciągnący do dołu.Od czasu do
      czasu (rzadko) kłucie w lewym boku dosć silne. I jeszcze jak jestem głodna to
      okropne ssanie w żołądku,aż boli. Pozdrawiam i życzę powodzenia na pewno się
      uda. A testu nie chcesz zrobić?

P.S. zapomniałam o siusiu,koszmar.
      • kasik1982r Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 10:54
        To mamy podobnie. Wprawdzie piersi mnie nie bolą, ale podobno nie zawsze bolą.
        Resztę objawów mamy takich samych. Mnie ciągle boli w podbrzuszu i od czasu do
        czasu jajniki. Jem dużo, a ciągle jestem głodna, a w toalecie bywam co
        chwila.Jednak u mnie ten ból może być spowodowany odstawieniem pigułek. Wiesz,
        sama nie wiem jak policzyć sobie cykl. 8 kwietnia już nie wzięłam pigułki, a
        okres miałam 3 kwietnia, więc sama już nie wiem jak to policzyć.;)))
        • m_oleczek Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 11:13
          ja okres miałam 1 kwietnia. a ilo dniowe masz cykle? Może razem uda nam się
          zafasolkować i będziemy wymieniac się doświadczeniami i w ogóle! ja tez
          poprzedni cykl miałam bardzo dziwny trwał aż 35 dni (zazwyczaj 28).
          Myślałam ,że jestem w ciąży , a testy wychodziły negatywnie, byłam wkurzona na
          cały świat. Nie miałam wtedy absolutnie żadnych objawów ani na ciążę ,ani na
          okres i myślałam,że to już, a jednak nie.
          Jeśli by to było to ,to załozymy wątek o styczniowych mamusiach! Ja czekam do
          dnia okresu czylo do 29 kwietnia i robię powtórtkę z testu.Pozdrawiam
          • kasik1982r Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 11:16
            Ja mam mieć okres ok. 30 kwietnia. Cykle w trakcie brania pigułek miałam
            oczywiście 28 dniowe, ale to się nie liczy, bo wtedy nie ma płodności. A tak
            ogólnie to różnie mam, ok. 28-30 dni. Mam nadzieję, że uda mi się wytrzymać do
            przyszłego weekendu i wtedy zobaczymy.;)Ale coś mi się nie wydaje, to by było
            tak szybko?

m_oleczek napisała:

> ja okres miałam 1 kwietnia. a ilo dniowe masz cykle? Może razem uda nam się
            > zafasolkować i będziemy wymieniac się doświadczeniami i w ogóle! ja tez
            > poprzedni cykl miałam bardzo dziwny trwał aż 35 dni (zazwyczaj 28).
            > Myślałam ,że jestem w ciąży , a testy wychodziły negatywnie, byłam wkurzona
            na
            > cały świat. Nie miałam wtedy absolutnie żadnych objawów ani na ciążę ,ani na
            > okres i myślałam,że to już, a jednak nie.
            > Jeśli by to było to ,to załozymy wątek o styczniowych mamusiach! Ja czekam do
            > dnia okresu czylo do 29 kwietnia i robię powtórtkę z testu.Pozdrawiam
            • m_oleczek Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 11:19
              A mierzysz sobie temperaturę . Ja co drugi dzien, dzisiaj mam 37,3
              • kasik1982r Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 11:21

Na razie nie mierzę. Jestem chyba naiwna, że wierzę, że to może być "już". Im
                bliżej dnia miesiączki, tym mniej we mnie nadziei. Mam nadzieję, że wytrzymam
                do następnej niedzieli.;))))

m_oleczek napisała:

> A mierzysz sobie temperaturę . Ja co drugi dzien, dzisiaj mam 37,3
                • m_oleczek Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 12:13
                  więcej optymizmu, natura to jest bardzo nieobliczalne "stworzenie". Atakuje w
                  najmniej oczekiwanym momencie.
                  • asia_warachim Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 21:04
                    Siemka!jeszcze nie jestem mamusia ale zamierzam nia byc juz niedlugo i mam
                    pytanko.Piszecie tu o temperaturze, wiec jaka powinna byc prawidlowa,i czy po
                    temp. mozna poznac ze jest sie w ciazy?Jesli tak to ile ma wtedy stopni?Dzieki
                    bardzo za odpowiedzi.Pozdrawiam i trzymam kciuki.
                    • kasik1982r Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 21:08
                      Głupieję. To chyba jednak wina pigułek. Mam teraz takie brązowawe upławy
                      konsystencji takiej jak podczas dni płodnych. Ciągle bolą mnie jajniki, ale już
                      mniej. Pewnie to jeszcze nie teraz.:(
                      • m_oleczek Re: temperatura 25.04.05, 19:11
                        Nie wiem jaką masz zazwyczaj,ale u niektórych dziewczyn 36,8 świadczy juz o
                        owulacji. u mnie (4 tc)temperatura pod pachą od 2 dni 37,2, a w pochwie przez
                        około tygodnia (do tej pory) 37,3 czasem 37,4. ale również 37.0 moze świadczyć
                        o ciaży. Chociaż czytałam post jednej dziewczyny,że jest w ciąży a temperature
                        ma normalna,ale to chyba wyjątek. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka