Dodaj do ulubionych

otylosc a ciaza

14.03.03, 20:25
czy ktoras z was byla otyla i jeszcze w ciazy? czy lekarze odradzali, czy
ciaza przebiegla dobrze? czy dziecko bylo zrowe? odchudzam sie cale zycie i
juz chyba nic z tego nie bedzie, a ja chce juz miec dziecko...nadmiernych
kilogramow mam sporo...
Obserwuj wątek
    • lidqa Re: otylosc a ciaza 14.03.03, 22:34
      Moja mama miala znaczną nadwage gdy zaczynala ciaze ze mną ale tak wymiotowala
      przez 9 miesiecy ze przez cala ciaze przytyla 2 kg i w sumie jej to na dobre
      wyszlo. czemu nie mozesz schudnac? przeprowadz sie do mnie:) Ja odchudzilam
      siebie i meza (jego o 20 kg) i jestem w tym naprawde dobra:))) Szczerze mowiac
      mysle ze powinnas porozmawiac z lekarzem bo duzo jeszcze zalezy jakie masz
      cisnienie itd
    • kasjana Re: otylosc a ciaza 16.03.03, 21:45
      Ja ważyłam przed ciążą 73 kg przy wzroście 155 cm, więc to była spora nadwaga.
      Przytyłam 12 kg. Wszystko przebiegło bardzo dobrze, nie byłam na zwolnieniach
      lekarskich, a lat miałam 32. :))))
      Ale u każdego ciąża przeciez przebiega inaczej.
      • ewa291 Re: otylosc a ciaza 17.03.03, 15:06
        Mam 30 lat to moja 2 ciaza ,jestem w 31 tyg. ciazy .Mam wzrostu 157 i juz waze
        93 kg.W tej chwili mam cukrzyce ciazowa ,ktora mialam tez w pierwszej ciazy i
        ktora nikt sie nie zaja i skonczylo sie dobrze.Moja mama miala 120 kg jak byla
        w ciazy miala obrzeki -gestoze .Miala oslepnac dostac zucawki a wszystko
        skonczylo sie dobrze a ja wyskoczylam zdrowa jak ryba i z waga 4600.To ze
        jestes otyla nie oznacza ze musisz miec problemy ,pamietaj ze czasmi te z
        idealna waga tez maja problemy.A ty nie bedziesz ani pierwsza ani ostatnia z
        nadwaga.Ja jakaos nie odczuwam swojej nadwagi,a moj maz ktory ma 63 kg mowi mi
        ze wcale nie jestem taka groba i na odchodzanie to bede miec duzo czasu po
        porodzie ,a moze karmienie piersia mi w tym pomoze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka