Dodaj do ulubionych

Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-)

21.06.13, 23:05
Taki spam dostałam.
Szkolenia biznesowe różnorakie, w tym między innymi szkolenie z ZARZĄDZANIA SOBĄ w czasie.
Nie wiem, może jakaś niedzisiejsza jestem, ale się posikałam ze śmiechu, no.
A wiecie, ile kosztuje kurs zarządzania sobą? A i pięć tysięcy potrafi kosztować, o!
Niektórzy to mają łeb do interesów, naprawdę.

Może ktoś potrzebuje się nauczyć zarządzać sobą, to se może wyguglać.
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 21.06.13, 23:08
      ty sie nie smiejtongue_out
      mi by sie cos takiego przydalo
      jesli jeszcze znaja magiczny sposob na to zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce to biere big_grin
      • joanekjoanek Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 21.06.13, 23:11
        ale ja jakby idei nie wyśmiewam
        tylko to sformułowanie mnie po prostu zniszczyło
        jak sobie wyobrażę, że sadzam dupę przed monitorem i zaczynam zarządzać sobą, to się normalnie dławię z uciechy, no.
        • nangaparbat3 Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 21.06.13, 23:16
          Zarządzanie zrobiło nieprawdopodobną karierę - mnie śmieszą zarządzanie zdrowiem, czasem, kariera własnie (szczegolnie na szkoleniach dla bezrobotnych). w ogole nic nie robimy, tylko zarządzamy. Oczywiście bezmyślna kalka z angielskiego.
          Jednak takie niewinne mi się to nie wydaje - jesli zarzadzam soba, to sama jestem przedmiotem wlasnych dzialań. Nie chcę, nie będę, nie zamierzam.
          • ma_ma_m Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 11:27
            To kwestia terminologii smile. Kiedyś było "zarządzanie czasem", ale dzisiaj używa się częściej sformułowania "zarządzanie sobą w czasie" i wydaje się to o tyle sensowne, że czasem raczej zarządzać się nie da (czasu jest ile jest, wpływu na to nie mamy itp.). Czasu nie zmienimy, siebie możemy smile.
        • fomica Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 21.06.13, 23:23
          Możesz sie motywować i delegować sobie zadania smile
          • joanekjoanek Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 22.06.13, 00:02
            No, tylko szkoda, że premię nie bardzo mogę sobie przyznać.
      • bartek_iqmatrix Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 10:58
        Polecam przeczytać --> iqmatrix.pl/zarzadzanie-czasem/
        • rhaenyra Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 11:08
          lol
        • irina_katodina Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 11:51
          bartek_iqmatrix napisał(a):

> Polecam przeczytać --> iqmatrix.pl/zarzadzanie-czasem/

Dotarłam do tego miejsca:

"Zostań optymistycznym realistom

Bycie optymistycznym realistom oznacza... "

A potę siem trochem załamałam
        • ola766 Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 22:26
          Jezu, to poradnik dla debili. Czy naprawdę z ludźmi z korpo jest aż tak źle?!
      • marusia_ogoniok_102 Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 21:39
        Ja też big_grin
    • podkocem Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 21.06.13, 23:22
      Zarzadzanie czasem. Bardzo fajny kurs z fajnymi trikami jak zrobić by się wyrobić na czas w pracy. Działa. Mimo, że mam tyle samo a nawet więcej niż koledzy na głowie w 99% przypadkach wychodzę z pracy o czasie, robię sobie regularne przerwy i praktycznie zawsze wykorzystuję pełną godzinę przerwy na lunch. Koledzy, którzy śmiali się z tego kursu regularnie zostają po godzinach i obwiniają cały świat o niepowodzenia. Dodam, ze przed technikami jakimi zostałam oświecona na kursie też zostawałam po godzinach. Nie ciągle ale zdarzało się to o wiele częściej niż obecnie.
      • joanekjoanek Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 22.06.13, 00:01
        Widzę przepaść, jeśli chodzi o potencjał humorystyczny, między zarządzaniem czasem a zarządzaniem SOBĄ. Choć po prawdzie zarządzanie czasem też brzmi cudownie.
      • ada1214 Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 11:42
        a zdradzisz kilka trikow czy to tajemnica?
      • spalona_gora Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 17:37
        Może byłaś na lepszym kursie niż ja. Ale na tym, co ja byłam, to mówili tak oczywiste oczywistości, że dziwiłam się, że im nie wstyd brać za to pieniądze. Aha, i też mówili o zarządzaniu czasem W PRACY (oczywiście biurowej). Niestety, nie potrafili nic powiedzieć o zarządzaniu czasem CAŁODOBOWO w przypadku posiadania na stanie wiecznie nieśpiącego, krzyczącego, absorbującego i często chorego niemowlaka.
    • default Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 12:03
      Moja firma jakiś czas temu zafundowała mi to szkolenie, dokładnie tak się nazywało: "zarządzanie sobą w czasie". Szkolenie jak szkolenie - gadki-szmatki, scenki, zadania indywidualne i grupowe. Np. dostawało się listę spraw, które ma się załatwić danego dnia (planowanych i nagłych, nieprzewidzianych) i trzeba ułożyć plan, jak to ogarnąć, ustalić priorytety - co jest absolutnie konieczne, a co można olać/przełożyć. Itp.
      Dla mnie akurat nic odkrywczego w tym szkoleniu nie było. Ale dość mile spędziłam czas smile
    • ira_07 Re: Zarządzanie SOBĄ :-) :-) :-) 11.08.14, 21:53
      Nie rozumiesz i wyrywasz z kontekstu. Chodzi o zarządzanie sobą W CZASIE, czyli jak się ogarnąć, żeby ze wszystkim zdążyć. Zarządzać czasem ciężko. Próbowałam sobie ostatnio wydłużyć noc i nic z tego sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka