jasmina23 19.10.07, 14:41 czego powinnam sie obawiac podczas ciazy???????????????? na co zwracac uwage??? bo ja wogole nic juz nie czuje ze jestem w ciazy dobrze czy zle to na usg wyszlo ze oki wszytko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
happybogna Re: ciaza 13.11.07, 12:16 Wciąż pamietam słowa mojej ginekolog, gdy tłumaczyła mi, żebym cieszyła się ciążą, a nie zamartwiała się. Jeśli na każdym kroku będziesz sie zastanawiać czy to może zaszkodzić twojemu dzieku to możesz zwariować. Niech to będzie czas radości, relaksu (na ile się da). Warto poczytać czego unikać, np. zadymionchych miejsc, alkoholu. Ale na ile się dbaj o dietę, chodz na spacery, czytaj bajki dzidziusiowi, pomyśl co tobie sprawia przyjemność, może ono też polubi muzykę które słuchasz. Mnie bardzo pomogła szkoła rodzenia, kontakt z innymi ciężarnymi. Gimnastykowałam sie co poprawiało mi samopoczucie, od 5 miesiąca ciąży poszłam na zwolnienie, za nomową mojej ginekolog. I to było dobrym posunięciem. Przyjdzie moment kiedy dzidziuś da znac o sobie poczujez jak 'puka' do ciebie z brzucha, cierpliwości! Powodzenia i wyluzuj! Odpowiedz Link
april211 Re: ciaza 06.01.08, 17:49 Jesli wiesz że jesteś w ciazy i dzidzius rozwija sie prawidłowo to jestes jedna z tych szcześciar ktore sie nie mecza w ciązy ja zygałam jak kot i przespalam 2 miesiące zycia ;p lecz jesli masz jakie kolwiek obawy ze cos jest nie tak to to ze nie czujesz sie w ciazy dobrze nie wrozy. Mam nadzieje ze jest dobrze i urodzisz zdrowe bobo więc tak jak bogna napisala ciesz sie ciąza .XD Odpowiedz Link
kaktusek23 Re: ciaza 24.01.08, 12:36 Ja tez mialam takie obawy,ze nie czuje,ze jestem w ciazy'a wszystko jest wporzadku i wdodatku to moja druga ciaza :-) POZDRAWIAM Odpowiedz Link