omango 26.12.03, 22:27 jakie sa uboczne objawy brania tych tabletek? (nie jestem w ciazy, ale mam problemy z okresem i moja lekarka mi je przypisala) Pozdrawiam swiatecznie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doris73 Re: duphaston 27.12.03, 18:16 raczej nie ma, ja tez bralam przed zajsciem w ciaze, bo mialam z tym problemy i bylo wszystko oki, w koncu to lekarz przepisal te leki, nie boj nic:-) Odpowiedz Link
omango Re: duphaston 30.12.03, 12:03 dzieki. Biore 6ty dzien - na razie zero kropelki okresu, ale za to potworny bol piersi! ... Pozdro. Odpowiedz Link
lemona1 Re: duphaston 30.12.03, 21:45 Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, teraz jestem w 30 tygodniu i nie muszę juz brać:) Moze chcesz opakowanie za 15 zł (ja płaciłam 38 zł) nie mam co z tym zrobić, szkoda wyrzucić (trwałość do 2008)zostało 17 tabletek na 20 Mogę wysłać. Pozdrawiam, joannano@op.pl Odpowiedz Link
omango Re: duphaston 31.12.03, 18:33 dzieki wielkie, na razie mam zapasik. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego na NOWY ROK!! :-))) Odpowiedz Link
ewa9625 Re: duphaston 05.01.04, 17:03 Od 10 tyg.ciąży brałam duphaston.Jestem 7 tyg.po porodzie.Synek jest zdrowy i dostał 10 punktów.Nie słyszałam o skutkach ubocznych, bo z tego co mi wiadomo to sa hormony których brakuje w organiżmie i trzeba ich dostarczyć.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewa9625 Re: duphaston 09.01.04, 22:14 Jeśli chodzi o dziecko to niema skutków ubocznych, a dodatkowe kilogramy można zrzucić.Do końca to niewiadomo czy to Dupahston jest przyczyną dodatkowych kilogramów czy leżenie i oszczędny tryb zycia.Dla mnie to bez znaczenia najwazniejsze, że udało sie szczęśliwie dobrnąć do końca ciąży. Odpowiedz Link
lemone Re: nie ma 09.01.04, 20:01 nie ma??? zadnych??? a co tyciem o ktorym slyszalam juz od paru dziewczyn??? hej, dziewczyny, jak to bylo u Was z tyciem podczas przyjmowania duphastonu??? Odpowiedz Link
omango Re: nie ma 12.01.04, 13:53 to chyba jest po prostu bardzo indywidualna sprawa kazdego organizmu ja np. w ogole nie przytylam (nie jestem w ciazy, bralam duphaston ze wzgledu na problemy z jajnikiem, a co za tym idzie - z okresem). W zasadzie to ostatnio wrecz chudne, branie duphastonu w tym mi nie przeszkodzilo. Natomiast potwornie bolaly mnie piersi - niemal w ciagu godziny od wziecia pierwszej porcji tabletki. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: nie ma 12.01.04, 14:04 ależ skąd. Może po prostu więcej jadły, ale bez związku z duphastonem Odpowiedz Link
aluniaaa Re: duphaston 19.01.04, 20:15 wejdz do apteki i popros pania farmaceutke o to zeby przeczytala Tobie ulotke,tak bedzie najprosciej:)ja bralam ten lek w 5/6 tygdoniu ciazy,bo zaczelam plamic,ale szczerze mowiac nie pamietam skutkow ubocznych Ala Odpowiedz Link
karina822 Re: duphaston 29.05.04, 18:33 hej...przeczytalam, ze bralas duphaston w ciazy w 5 tyg, ja teraz tez zaczelam, jestem w 4 tyg. , rowniez dlatego ze mialam plamienie jednorazowe, no i lekarz 4 dni temu mi to przepisal... od czasu jak polknelam pierwsza tabletke zaczelo sie plamienie, minimalne, ale jednak...napisz mi czy tobie od razu pomoglo no i jak sie czujesz wogole Odpowiedz Link
contraria Re: duphaston 06.02.04, 12:19 hej! ja lykalam od 11 tygodnia do 17 i niestety mialam mdlosci, nudnosci i baaaaardzo duzo spalam, wczesniej ani pozniej tych objawow nie bylo. kazdy reaguje inaczej, to tzw. uwarunkowania osobnicze :) pozdrawiam, ja i 29t maluszek Odpowiedz Link
anuteczek Re: duphaston 29.05.04, 22:01 Mdłości i nudności są spowodowane przez nagły wzrost poziomu progesteronu, czyli duphaston działa. Lepsze to niż plamienie:) andzia Odpowiedz Link