olenkael 05.10.06, 20:31 Mam pytanie czy ktos mógłby mi powiedzieć na której jego płycie pojawiają się motywy melodii żydowskich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pharoah Re: JAN GARBAREK 06.10.06, 00:34 olenkael napisała: > Mam pytanie czy ktos mógłby mi powiedzieć na której jego płycie pojawiają się > motywy melodii żydowskich? temat wymaga szczegolowych badan...trzeba odkurzyc plyty Garbarka... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: JAN GARBAREK 06.10.06, 17:28 W domu mam "Folk songs" i "Twelve moons" i jakoś nie kojarzę, żeby pojawiały się tam motywy melodii żydowskich, pozostają wszystkie inne płyty do sprawdzenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: JAN GARBAREK 08.10.06, 01:44 napewno nie - na "Officium" i "Mnemosyne" i napewno nie na "ragas & sagas" Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: JAN GARBAREK 08.10.06, 03:16 Nie znam wszystkich płyt mojego imiennika:ppp ale sporo. Wpływy arabskie , norweska muzyka ludowa , Indie , Gruzja... ale za nic nie mogę sobie żydowskiej muzyki przypomnieć. Szukajcie dalej bo mnie to intryguje Kran Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: JAN GARBAREK 08.10.06, 09:12 na "in praise of dreams" nie zauważyłem Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: JAN GARBAREK 08.10.06, 03:24 Po intensywnych poszukiwaniach znalazłam Garbarka grającego muzykę żydowską. Ale On ma na imię Andrzej... Szukajcie dalej bo ja już nic nie wymyślę... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: JAN GARBAREK 08.10.06, 15:48 Puściłam sobie ostatnio do snu "Twelve moons" i zanim zasnęłam coś na kształt charakteru żydowskiego w melodii i improwizacji może i usłyszałam, a może tylko mi się przyśniło? Muszę to jednak jeszcze sprawdzić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś