stary_jak_kalisz 07.05.06, 23:12 Na forum Złotowa jest taki post podpisany przez stary_ale_jary. To naprawdę nie ja, pomimo zbieżności nicków. Myślę, że w Kaliszu takiej listy nie ma, chociaż Kalisz jest nadal czerwony. stary_jak_kalisz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielkopolskawschodnia Re: 07.05.06, 23:16 Po stokroć bardziej wolałem Belkę niż Marcinkiewicza. I co? Wlejecie mi? :> Odpowiedz Link Zgłoś
stary_jak_kalisz Re:Belka nie. 07.05.06, 23:19 Belka opodatkował odsetki od moich oszczędności. Ręcznie sterowanie. Wszyscy, ale nie Belka! Odpowiedz Link Zgłoś
arek_753 Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:24 Myślę, że nie taki czerwony jakby się niektórym wydawało. Propaganda kpp-owsko gomułkowska lubiła zrobić tzw. z gówna bat. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:25 to dlaczego w wyborach na prezydenta Kalisza najlepsze wyniki uzyskali Włodarek i Pęcherz? Odpowiedz Link Zgłoś
stary_jak_kalisz Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:27 czy to prawda, że Włodarek jest teraz energetykiem z "zawodu"? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:28 zdaje się, że tak, podobnie jak Bachor. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_jak_kalisz Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:33 I bratnio współpracują jak Wożniak i Koralewski w Ostrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:35 a tego to nie wiem. Nie mam nic wspólnego z Energetyką, zawsze byłem (i jestem) antykomunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:31 ksiestwokaliskie napisał: > to dlaczego w wyborach na prezydenta Kalisza najlepsze wyniki uzyskali Włodarek > i Pęcherz? To jest bardzo dziwne, bo Kalisz nigdy tyle nie stracił, ile za komuny. To są straty porównywalne ze zniszczeniem w czasie I WŚw.! Kalisz potrzebuje władzy promującej liberalną gospodarkę, wszelcy amatorzy ręcznego sterowania, wszystko jedno jakiej proweniencji, socjałowie czy etatystyczni narodowcy, są dla nas bardzo szkodliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:34 no właśnie. Ale widzę to w ciemnych barwach. Kaliscy liberałowie są słabiutcy, ostatnie 2 wybory parlamentarne w kwestii PO, przebiegły pod znakiem spadochroniarzy - najpierw Waldy Dzikowski, teraz Rafał Grupiński. Odpowiedz Link Zgłoś
arczi-kalisz Waldy 08.05.06, 00:21 Waldy Dzikowski w 2001 roku startował z okręgu poznańskiego, a w tym roku z Kalisza z list PO do Sejmu dostał się obecny wiceminister zdrowia Andrzej Wojtyła. ... chyba, że strony PKW kłamią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Waldy 08.05.06, 00:28 Andrzej Wojtyła startował przecież jako niezależny do senatu, poza tym nie dostał się. A w rządzie jest dzięki Relidze, który go zaprosił do współpracy. Biuro Dzikowskiego mieściło się na Górnośląskiej więc chyba raczej był "kaliskim" posłem? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Waldy 08.05.06, 00:33 Oj, bo Arczi ma chyba rację. Ja głosowałem na Dzikowskiego (był chyba pierwszy na liście w Poznaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Waldy 08.05.06, 00:36 ale głosowałeś na niego w 2001 w Poznaniu? W każdym razie miał w Kaliszu biuro poselskie - przechodziłem w latach 2001-05 obok tego miejsca prawie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
arczi-kalisz Re: Waldy 08.05.06, 00:53 Wojtyła w 2005 startował na senatora, a w 2001 dostał się do Sejmu RP z listy Platformy. Oczywiście, gdyby nie Religa, v-ce ministrem zdrowia by nie został;) Co do biur poselskich - w Kaliszu i ogólnie w Polsce duża ilość posłów zakłada swoje biura poza miejscem zamieszkania/startowania. Teraz, na przykład, mamy w Kaliszu biuro Szejnfelda, który startował z okręgu pilskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Waldy 08.05.06, 00:55 sprawdziłem - fakt, Dzikowski z Poznania się dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Waldy 08.05.06, 08:58 ksiestwokaliskie napisał: > Andrzej Wojtyła startował przecież jako niezależny do senatu, poza tym nie > dostał się. A w rządzie jest dzięki Relidze, który go zaprosił do współpracy. > Biuro Dzikowskiego mieściło się na Górnośląskiej więc chyba raczej był > "kaliskim" posłem? Wojtyła był posłem z listy PO, ale nie wstąpił do klubu PO, tylko pozostał w resztówce SKL razem z Religą. Układy tej grupki były zresztą wielce skomplikowane, bo koło SKL rozjechało się ze zlikwidowaną partią, której działacze utworzyli Partię Centrum pod wodzą Religi. Wojtyła jednak zachował z Religą dobre kontakty, może go więc nie przekreślać, bo to środowisko prędzej czy później nie wytrzyma z Lepperem i Giertychem i popłynie w stronę PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 09:52 kaliszanin2 napisał: > (...) > Wojtyła był posłem z listy PO, ale nie wstąpił do klubu PO, tylko pozostał w > resztówce SKL razem z Religą. Układy tej grupki były zresztą wielce > skomplikowane, bo koło SKL rozjechało się ze zlikwidowaną partią, której > działacze utworzyli Partię Centrum pod wodzą Religi. Wojtyła jednak zachował z > Religą dobre kontakty, może go więc nie przekreślać, bo to środowisko prędzej > czy później nie wytrzyma z Lepperem i Giertychem i popłynie w stronę PO. Religa właśnie składa dymisję! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 09:57 to było pewne - nikt kulturalny, jak Meller czy Religa, nie będzie współpracował z Lepperem. Zatem nasz kaliski wiceminister Wojtyła też honorowo powinien odejśc! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 11:10 ksiestwokaliskie napisał: > to było pewne - nikt kulturalny, jak Meller czy Religa, nie będzie współpracowa > ł > z Lepperem. Zatem nasz kaliski wiceminister Wojtyła też honorowo powinien odejś > c! Jasne, ale napisałem akurat na godzinę przed dymisją! Może Wojtyła powinien kandydować na prezydenta Kal;isza? Ma rozległe kontakty w czołówce politycznej (poparcie Religi nie byłoby bez znaczenia), więc możliwości też miałby niemałe. Oczywiście, to pod warunkiem, że dogada się z PO, inaczej taka kampania nie miałaby najmniejszego sensu. Może też mógłby liczyć jednocześnie na poparcie PiS-u. Lokalne układy nie muszą powielać tej nieszczęsnej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:09 Kto wie, może to nie byłby zły pomysł? ps. tymczasem do dymisji Religi jeszcze nie doszło: wiadomosci.onet.pl/1318288,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:11 ksiestwokaliskie napisał: > (...)do dymisji Religi jeszcze nie doszło(...) Rzeczywiście, bazowałem na pierwszej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:15 Pardon, staram się unikać używania tego nicku na kaliskim forum i kaliskiego poza nim, ale czasem coś się zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:26 schizofrenia internetowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:47 ksiestwokaliskie napisał: > schizofrenia internetowa ;) Nie chcę mieszać kaliskich spraw z jakimiś innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:50 w sumie ja też mam różne nicki. Tu inny, na inwestycjach też inny...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:57 ksiestwokaliskie napisał: > w sumie ja też mam różne nicki. Tu inny, na inwestycjach też inny...:) Ale na jednym forum powinno się używać jednego, inaczej robi się jakiś groch z kapustą. Dlatego na tym forum albo na innym, ale w związku z kaliskim, staram się używać tylko tego nicka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
arczi-kalisz Gadzinowski 09.05.06, 14:19 jak SLD... to SLD... rzućcie oczkiem na posła Gadzinkowskiego: http://www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2269 Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Gadzinowski 09.05.06, 14:26 Gadzinowski? Młot na narodowych socjalistów. Obnaża ich głupotę. Jajcarz. Sam się sobie dziwię, ale coraz bardziej lubię go słuchać. Im wyższy numerek RP, tym bardziej lubię. :) Odpowiedz Link Zgłoś