Dodaj do ulubionych

O, widzę, że status nam się zmienił :)

10.05.06, 14:48
Brawo moderator, od razu efekty. :)
Obserwuj wątek
    • kaliszanin2 Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 14:50
      I bardzo dobrze!
      • ksiestwokaliskie Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 14:53
        i tak pozostanie :)
        • wielkopolskawschodnia Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 14:55
          A dlaczego dalej wisimy pod Ostrowem? :>
          • ksiestwokaliskie Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 14:59
            cierpliwości:)
            • wielkopolskawschodnia Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:01
              I ja chcę taką raaamkeee jak ma Łódź albo Wrocław.... A na razie zrób może ze
              trzy wątki przyklejone? Tylko jakieś mądre powinniśmy wymyśleć (i z mądrym
              tytułem!).
              • kaliszanin2 Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:03
                Ostrów też ma ramkę.
                • ksiestwokaliskie Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:05
                  Cierpliwości, wszystko jest w drodze!
                  • kaliszanin2 Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:07
                    ksiestwokaliskie napisał:

> Cierpliwości, wszystko jest w drodze!

To jeszcze na niektórych forach jak moderator pisze, to jego nick pojawia się
                    na czerwono.
                    • wielkopolskawschodnia Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:09
                      CZERWONE Księstwo Kaliskie? Zwariowałeś? :>
                      • ksiestwokaliskie Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:12
                        bardziej by pasowała cesarska purpura ;)
                        • kaliszanin2 Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:14

> bardziej by pasowała cesarska purpura ;)

To właśnie miałem na myśli. ;)
                • wielkopolskawschodnia Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:06
                  A ja mam ideę wartą wda tymfy! :p
                  Księstwo powinien zostać także modem forum ostrowskiego, natychmiast pisz gdzie
                  trzeba. Masz nasze gremialne poparcie. :)
                  • ksiestwokaliskie Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:12
                    też o tym myślałem, ale nie wiem czy mógłbym byc modem na 2 forach. No i zresztą
                    musimy tu najpierw zrobic eleganckie forum.
                    • wielkopolskawschodnia Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:14
                      To może ja zostanę tam moderatorem? Od razu bym ich pomoderował... :p Ale
                      mielibyśmy Sectora na sumieniu. :(
                      • kaliszanin2 Re: Ale nadal trzeba się logować 10.05.06, 15:21
                        wielkopolskawschodnia napisał:

> To może ja zostanę tam moderatorem? Od razu bym ich pomoderował... :p Ale
                        > mielibyśmy Sectora na sumieniu. :(

Ciekawe czy się postarają o moderatora. Mogliby Cię poprosić... ;)
                        • lindaaa Re: Ale nadal trzeba się logować 15.05.06, 00:05
                          Staramy się, staramy, ale to nie takie proste.
                          • kaliszanin2 Starajcie się dalej 15.05.06, 11:27
                            lindaaa napisała:

> Staramy się, staramy, ale to nie takie proste.

W obecnym stanie rzeczy normalny człowiek nie może na waszym forum nic
                            krytycznego o Ostrowie napisać, bo w towarzystwie trolli wychodzi na głupka.
                            Będzie moderator, to zaraz będzie normalniejsza dyskusja.
                            • lindaaa Re: Starajcie się dalej 15.05.06, 11:51
                              To trochę smutne, że do normalnej dyskusji potrzebny jest odgórny nadzór.
                              Ale skoro tu to pomaga, to tam też powinno.
                              • kaliszanin2 Re: Starajcie się dalej 15.05.06, 11:54
                                lindaaa napisała:

> To trochę smutne, że do normalnej dyskusji potrzebny jest odgórny nadzór.
                                > Ale skoro tu to pomaga, to tam też powinno.

To są nie tylko nasze doświadczenia.
                              • kaliszanin2 Re: Starajcie się dalej 15.05.06, 11:56
                                To już dość szeroko sprawdzono, że troll się łatwo zniechęca - nawet nie
                                potrzeba szczególnego nadzoru, wystarczy sama konieczność logowania, żeby
                                większość trolli poszła precz.
        • kaliszanin2 Coś nie tak 10.05.06, 16:16

> i tak pozostanie :)

Coś się, niestety, zmieniło i nie trzeba się logować.
    • wielkopolskawschodnia Księstwo, pilnuj ortografii 10.05.06, 15:31
      I Księstwo, bardzo cię proszę, pilnuj ortografii, chociaż w tytułach wątków, bo
      kiedy czytam inne fora, a później nasze (np. "koleji"), to mi sie słabo robi...
      • ksiestwokaliskie Re: Księstwo, pilnuj ortografii 10.05.06, 15:43
        nie bój, nie bój - wyławianie byków to jeden z moich fachów :)
        • wielkopolskawschodnia Re: Księstwo, pilnuj ortografii 10.05.06, 15:45
          Najęli cię gdzieś na korektora!? :> :p
          • ksiestwokaliskie Re: Księstwo, pilnuj ortografii 10.05.06, 15:47
            sam musiałem w swoim czasie swoje byki poprawiac ;) a tak poza tym to jest to
            związane z moim wykształceniem ;)
    • kaliszanin2 Re: O, widzę, że status nam się zmienił :) 11.05.06, 12:52
      kaliszanin2 napisał:

> Brawo moderator, od razu efekty. :)

Teraz to się zmienił do tego stopnia, że brak nas w katalogu, o czym informacja
      pojawia się zresztą na pierwszej stronie. :(
      • kaliszanin2 Widzę, że pojawiają się podfora :) 11.05.06, 12:55
        Np. Ogłoszenia-Kalisz. Czyli będzie ramka. :)
        • Gość: ww Re: Widzę, że pojawiają się podfora :) IP: 82.160.122.* 11.05.06, 13:01
          A teraz nic nie ma, tylko wielki napis, że brak forum w katalogu. :/
          • kaliszanin2 Re: Widzę, że pojawiają się podfora :) 11.05.06, 13:03
            Gość portalu: ww napisał(a):

> A teraz nic nie ma, tylko wielki napis, że brak forum w katalogu. :/

Te ogłoszenia to nie podforum, tylko forum prywatne. Tylko tam jest teraz link
            do forum Kalisz.
            • ksiestwokaliskie Re: Widzę, że pojawiają się podfora :) 11.05.06, 13:12
              fuck, coś się psuje :/
              • szycha-ns Re: Widzę, że pojawiają się podfora :) 11.05.06, 13:26
                Pewnie admin Gazety coś poradzi...
                • ksiestwokaliskie Re: Widzę, że pojawiają się podfora :) 11.05.06, 13:28
                  byc może właśnie coś robi w systemie, stąd to zamieszanie.
                  • arczi-kalisz tajemnicze zniknięcie 11.05.06, 14:38
                    Chyba coś się zepsuło (samo?), bo Kalisz zniknął z forów w dziale
                    Wielkopolska :)
                    • kaliszanin2 Znikęliśmy niczym Atlantyda :) 11.05.06, 14:58
                      Zniknęliśmy, ale jednak jesteśmy, to może i Atlantyda gdzieś jest? :)
                      • ksiestwokaliskie Re: Znikęliśmy niczym Atlantyda :) 11.05.06, 15:25
                        ale odrodzimy się jak feniks z popiołów ;)
    • wielkopolskawschodnia Kaliska redakcja GW 11.05.06, 14:05
      Sądzę, że z czasem (niedługim) powinniśmy dążyć do zrównania forum Kalisza z
      forum Poznania - tak, jak to mam miejsce na Kujawach:
      forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540804.html?x=1298057
      W dalszej perspektywie należy dążyć do aktywizacji kaliskiej redakcji GW (np.
      Mariusz Hertmann?) i utworzenia oddziału Gazety w Kaliszu obejmującego obszar
      kilkunastu powiatów Wielkopolski Wschodniej (całe Kaliskie plus Konińskie).
      I ja to piszę zupełnie poważnie...
      • wielkopolskawschodnia Re: Kaliska redakcja GW 11.05.06, 14:16
        Proponuję (jak już administracja zrobi porządek na naszym forum) załozyć wątek
        przypięty: "Oddział GW w Kaliszu". Sądzę, że taki wątek mógłby być miejscem
        kontaktowym i zaczynem do zorganizowania kaliskiego dodatku lokalnego Gazety.
      • arczi-kalisz po kliknięciu w link... 11.05.06, 14:46
        spotkałem takie oto forum prywatne: https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29479... :) Ciekawe :)
        • wielkopolskawschodnia Re: po kliknięciu w link... 11.05.06, 19:57
          Po lekturze toruńskiego telewizyjnego forum widać wyraźnie, że torunianie są
          daleko bardziej zaawansowani w rozumieniu roli mediów we współczesnym świecie
          niż kaliszanie. My dalej mamy siebie samych gdzieś. :(
          • arczi-kalisz Re: po kliknięciu w link... 11.05.06, 22:06
            tylko, gdybyśmy my robili taką listę, to moglibyśmy wypunktować w tydzień tyle,
            ile oni wypunktowali :)
            • wielkopolskawschodnia Re: po kliknięciu w link... 11.05.06, 22:31
              Moglibysmy, ale tego nie robimy! Rezultat jest taki, że Poznań robi nas w
              balona (żeby nie napisać, że w konia po prostu). A media, komunikacja, kultura,
              turystyka to są PIENIĄDZE. Nadziwić się nie mogę, że w Kaliszu się tego wciąż
              nie rozumie!
      • kaliszanin2 gazeta.pl to nie to samo co GW 11.05.06, 14:49
        Właściciel jednak ten sam, a dziennikarze GW fora trochę czytają. Wysłałem już
        moderatorowi maila w tej samej sprawie.
        • wielkopolskawschodnia Re: Kaliska redakcja GW 11.05.06, 20:18
          Ale w sprawie czego? I co napisałeś?
      • ksiestwokaliskie Re: Kaliska redakcja GW 11.05.06, 20:33
        żeby coś aktywizowac, to musi to coś istniec. W Kaliszu zostało tylko biuro
        ogłoszeń chyba, redakcji dawno nie ma. I co ma do tego Hertmann? On jest
        fotografem a nie dziennikarzem. Ale sama idea jest ciekawa.
    • kaliszanin2 8500 :) /nt 11.05.06, 16:00
    • wielkopolskawschodnia Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... 11.05.06, 21:09
      Oooo, jak dziwnie się zrobiło... jest już ramka (ale pusta), i zniknęło
      Czerwone (Księstwo Kaliskie).
      • ksiestwokaliskie Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... 11.05.06, 21:10
        nie zniknęło;) to co widzisz na czarno to posty z czasów, gdy nie byłem
        posiadaczem czerwonej książeczki ;)
        • ksiestwokaliskie Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... 11.05.06, 21:14
          hmm, a jednak częśc zginęła. Olac to;) miejmy nadzieję, że w tej ramce pojawią
          się niebawem 2 podfora - galeria i ogłoszenia (jakiekolwiek by one były ;))
        • Gość: ww Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... IP: 82.160.122.* 11.05.06, 21:15
          Ale zrób sobie innego nika (np. ksiestwo.kaliskie) do pisania, a tego używaj do
          administrowania, bo inaczej wszystkie wątki będą z ptaszkiem, i w końcu wszyscy
          przestaną zwracać uwagę na admina...
          • kaliszanin2 Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... 11.05.06, 21:18
            Gość portalu: ww napisał(a):

> Ale zrób sobie innego nika (np. ksiestwo.kaliskie) do pisania, a tego używaj
            do
            >
            > administrowania, bo inaczej wszystkie wątki będą z ptaszkiem, i w końcu
            wszyscy
            >
            > przestaną zwracać uwagę na admina...

Popieram. A co zlogowaniem?
            • kaliszanin2 Strata czasu :( 11.05.06, 21:20
              Trochę nam za bardzo dała w kość administracja tymi organizacyjnymi
              perypetiami. :(
            • ksiestwokaliskie Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... 11.05.06, 21:26
              nie wiem co będzie. Robię co mogę, ale musimy się uzbroic w cierpliwośc - dziś
              mieliśmy niezłą próbę - forum to wielki system i widac admini mają ciężki orzech
              do zgryzienia przy takich zmianach.
            • wielkopolskawschodnia Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... 11.05.06, 21:27
              Byłoby dobrze, żeby jeszcze Księstwo sam siebie poparł. :p
              • ksiestwokaliskie Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... 11.05.06, 21:29
                na razie nie będę się bawił w schizofrenika;)
                • Gość: ww Re: Oooo, jak dziwnie się zrobiło... IP: 82.160.122.* 11.05.06, 21:31
                  Rób jak chcesz, ale poważne to nie jest.
    • wielkopolskawschodnia Ooooo! 16.05.06, 00:24
      Ooooo! Jest już podforum: Galeria zdjęć!
      -----
      • ksiestwokaliskie Re: Ooooo! 16.05.06, 10:26
        No wlaśnie :)
    • kaliszanin2 Re: O, widzę, że status nam się zmienił :) 16.05.06, 12:29
      kaliszanin2 napisał:

> Brawo moderator, od razu efekty. :)

No, może niektóre efekty były przejściowe, ale teraz są już też trwałe. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka