dwamartaki 08.06.06, 12:15 No to następny temat. Co Wam w Kaliszu najbardziej smakuje. Mi kaliskie kefiry i lody pod ratuszem. Że nie wspomnę o grzybowej zupie Babci:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marco60 Re: Kaliskie smaki 08.06.06, 12:46 andruty kaliskie...Mmmm nie jadłem ich od 1 klasy i muszę koniecznie ich kupić w te wakacje, ciągle pamietam ten smak, mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Kaliskie smaki 08.06.06, 13:14 Obowiązkowe jedzonko na wagarach to były pyzy z kapustą w tzw. Armi Zbawienia (jeśli mieliśmy mało pieniędzy) lub w "Wiedeńskiej" (jeśli mieliśmy ich więcej). Takie zwykłe wagarowe pyzy, a smakowały lepiej niż te na obiad u Mamy! Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: Lody w Marysieńce 08.06.06, 18:18 Flaczki z kalmarow. Pamietam, ze nawet ze szkoly podczas duzej przerwy wyskakiwalismy na flaczki (Kopernik). Teraz jak jestem w Kaliszu zawsze wchodze do "Kalmara". No a andrutow to zawsze parenascie paczek zabieram ze soba z Kalisza. Odpowiedz Link Zgłoś
d-tka Re: Kaliskie smaki 08.06.06, 15:53 Ostatnio czytałam w Tygodniku WPROST (na marginesie rozdają go za darmo w wypożyczalniach filmów Beverly Hills i to aktualne numery), kaliskie andruty jako wyrób mają zostać opatentowane w Polsce. Bo tak naprawdę poza regionem kaliskim nigdzie nie można ich kupić. Ktoś wymyślił, aby przysmak dzieci - watę cukrową pakować w plastikowe kubeczki i sprzedawać w supermarketach, dlaczego andrutów nie można kupić np. w W-wie, gdzie mieszkam? Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Kaliskie smaki 09.06.06, 12:39 A gdzie teraz można kupić andruty w Kaliszu - w każdym sklepie? Bo chciałbym trochę ich kupić przy najbliższej okazji... I czy wszystkie mają to okropne PYZATE PUTTO na opakowaniu? I czy wszystko, co projektuje Wojtek Stefaniak, musi nosić jego podobiznę? :D Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: Kaliskie smaki 09.06.06, 13:47 Andruty można kupić w pawilonie na Kopernika 13 pomiędzy dawną łaźnią miejską (poźnieszy Bank Cukrowniczy) a Kopernika 15 u producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Kaliskie smaki 09.06.06, 15:37 plus601 napisał: > Andruty można kupić w pawilonie na Kopernika 13 pomiędzy dawną łaźnią miejską > (poźnieszy Bank Cukrowniczy) a Kopernika 15 u producenta. Ten producent to wytrawny znawca andrutów. Odpowiedz Link Zgłoś