mlodykalisz 22.07.06, 11:51 Proponuje nowy wątek... o jedzeniu... może rozwinie się tak samo jak ten o spaniu... i tu moje pytanie... gdzie w Kaliszu można kupić "lazanie" ??? kiedyś była We Włoskiej Chacie... (i ile kosztuje)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliszanin2 Następnych wątków może już nie zakładaj... 22.07.06, 11:53 mlodykalisz napisał: > Proponuje nowy wątek... o jedzeniu... > może rozwinie się tak samo jak ten o spaniu... > (...) Mam nadzieję, że nie zaproponujesz wątków o kolejnych czynnościach fizjologicznych. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Następnych wątków może już nie zakładaj... 22.07.06, 11:56 Czemu nie...:P... to co z tą lazanią... gdzie jest dobra? i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
szycha-ns Re: Następnych wątków może już nie zakładaj... 22.07.06, 14:20 Moja ciocia robi dobrą lasagne (chyba tak się to pisze!), a gdzie kupić to nei wiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Następnych wątków może już nie zakładaj... 22.07.06, 15:14 szycha-ns napisał: > Moja ciocia robi dobrą lasagne (chyba tak się to pisze!) tak jak moja kobieta :) > a gdzie kupić to nei wiem :P ja też nie, może w Marrone albo innej włoskiej knajpie? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Następnych wątków może już nie zakładaj... 22.07.06, 17:52 ale kanał... szukaliśmy dzisiaj lazani m.in w Staromiejskiej na Rynku i w innych okolicznych knajpach a także w takiej knajpce na Staszica i nigdzie nie było :> w Marrone nie bylismy:P ale już nam się odechciało lazani :P Odpowiedz Link Zgłoś
moni992 Re: Następnych wątków może już nie zakładaj... 29.07.06, 21:10 a nie mozesz zorbic sam?? i na pewno będzie lepsza niz te w restauracjach, wiele jest przepisów na necie Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: Co na obiad? 29.07.06, 21:53 Proponuję na obiad zupę nic. Nie wiem jak się to robi ale moja mama wiedziała. Na te gorące dni wspaniała sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: Co na obiad? 29.07.06, 23:34 Przyznam ze jak jestem w Kaliszu to zawsze ide na flaczki z kalmara do "Kalmara" i na carpaccio do "Antonio" i przyznam ze nigdzie nie jadlem lepszych.A flaczkow z kalmara to w ogole nigdzie indziej nie spotkalem. W zimowe dni....to na te upaly...)))..grochowka na wedzonej golonce...pycha. Zupa "nic" to chyba jak lody waniliowe tylko nie zamrozone. Mleko kwasne z mlodymi ziemniaczkami (ostatnio zastepuje maslanka z braku mleka kwasnego). No i gzika z ziemniaczkami. Teraz wybor wrecz niesamowity roznych "kuchni" ale czasem milo wrocic do smakow dziecinstwa. W Adrii pamietam (wtedy) pyszne zraziki po nelsonsku. No i niezapomniany brizol z poledwicy....i bedac w Kaliszu w zimie pyszny zjadlem w KTW. Domowych przysmakow to tyle bylo ze nie da sie wymienic tu wszystkiego. Babcia zawsze mowila ze lepiej wydac na piekarza niz na lekarza i jadalo sie obficie i smacznie...))) Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Co na obiad? 31.07.06, 18:59 Wiem na 100% ze jest u Was w Sphinxie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Co na obiad? 02.08.06, 17:51 W sphinxie jest lazania? ps: bleee nie cierpie flaków... jak to można jeść? :>:>:> Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejkakubusia Re: Co na obiad? 02.08.06, 13:19 No co na obiad ale o jedzonku to nikt nie odpisze mi:) Lasagne to ja sama robię pyszną ze szpinakiem i sosem beszamelowym. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Co na obiad? 02.08.06, 16:31 No to napisz chociaż jak się robi ten sos beszamelowy. :) O resztę pytać nie śmiem, bo i tak na pewno nic by mi nie wyszło. :( Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Lazania :) 02.08.06, 17:50 Najadłem się już lazanią nad morzem... mniami =] Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Co na obiad? 25.07.07, 04:17 Co w czwartek na obiad? :) Serio pytam. :/ Bo już nie mam pomysłu. :( Dajcie jakis pomysł na ząb. :> Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Co na obiad? 28.05.08, 01:06 Ostatnio zaglądają tu kaliszanki... Mam prośbę: o pomysł na smaczny obiad :). Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: Co na obiad? 28.05.08, 16:12 Moze kaliskie paluszki? Zagotowac w wodzie, odcedzic, polac sosem z Winiar, posypac podsuszonym oscypkiem produktem lokalnym, ulozyc na andrutach i obiad gotowy, popic Hellena a na deser koniecznie Grzeska...smacznego. Daj znac jak smakowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Co na obiad? 28.05.08, 16:53 Chyba zapomiałeś dodać, że przed takim obiadem należy koniecznie zażyć dolasetron lub chociaż awiomarin :). Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: Co na obiad? 28.05.08, 18:52 A po obiedzie stary, dobry rapacholin. A moze to tez kaliski wynalazek, produkt lokalny? Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Co na obiad? 28.05.08, 20:07 naraziegosc napisał: > A po obiedzie stary, dobry rapacholin. A moze to tez kaliski > wynalazek, produkt lokalny? Nie . To produkt obcy. Lokalny to tylko ksiezycowka z Jamnic pod Brzezinami :). Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Co na obiad? 28.05.08, 20:04 o00 napisał: > Chyba zapomiałeś dodać, że przed takim obiadem należy koniecznie > zażyć dolasetron lub chociaż awiomarin :). To nie na to ! Radze wegiel retortowy , w ostatecznosci Smekte. Ze 4 torebeczki alias saszetki :). Cociarz dziadek Franio - dziwiecdziesiacioletni twierdzi, za najlepszy na takie okazje jest ,,spryt''. C2H5OH min.70% Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszman Re: Co na obiad? 28.05.08, 23:21 Nie wiem jak wy,ale ja uwielbiam jeść.To jedna z przyjemniejszych rzeczy na tym swiecie.Praktycznie jestem wszystkożerny,ale przyznać muszę,ża mam słabość do wszelkiego rodzaju makaronów i sosów,nawet tych tłustych:))) Odpowiedz Link Zgłoś