kaliszman 19.03.08, 19:40 Poczytajcie.Sądze,że to wielka sznsa na promocje,naszego miasta portal.calisia.pl/articles/1182-kalisz-w-serialu-portugalskim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naraziegosc Re: W Kaliszu w TV 19.03.08, 21:58 Przyznam ze nie bardzo widze w jaki sposob mialaby to byc promocja miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: W Kaliszu w TV 19.03.08, 22:48 naraziegosc napisał: > Przyznam ze nie bardzo widze w jaki sposob mialaby to byc promocja > miasta. Trzeba by odpowiednio pokierowac ekipa filmowa. Jak by filmowali baszte Dorotke albo cmentarz ewangelicki, to juz bedzie wiadomo,ze tego rodzaju obiektow nie uswiadczysz nigdzie w Europie. Szczegolnie ten ostatni. Nie potrzeba przy nim stawiac nawet pana Wladka Koscielniaka. Grefen , prosze do dziela masz juz pewne doswiadczenie z wykorzystaniem tego cmentarza. Miasto bedac pod presja moze siegnac do ukrytej kiesy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Morangos com Açúcar 19.03.08, 23:49 Ale gadacie... Film jest pospolitym pierdu-pierdu jak nasz "Klan", tylko jeszcze sto razy gorszym. Nie pamiętacie już tych koszmarnych wenezuelskich izaurów? To właśnie ten rodzaj "kina". Jeśli nasza baszta Dorotka ma konkurować z Carcassonne lub Tallinem, a cmentarz ewangelicki z Père-Lachaise albo Glasnevin w Dublinie, to ja nie wiem o jakiej Europie wy mówicie... O tej samej co ja? Portal calisia.pl już raz zabłysnął, kiedy pisząc o pani Romanie Próchnickiej, raczył napisać "Pruchnicka". Teraz też walnął "con" zamiast "com" ("Morangos com Açúcar", czyli "Truskawki z cukrem"). I jeśli to ma być "wielka szansa na promocję", to ja przepraszam... Plansza! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszman Re: Morangos com Açúcar 20.03.08, 00:07 No,cóż.Nie wiedziałem co to za gatunek filmu,jeśli to prawda,no to rzeczywiście kaszana:( Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Morangos com Açúcar 20.03.08, 09:35 wielkopolskawschodnia napisał: > (...)Jeśli nasza baszta Dorotka ma konkurować z Carcassonne lub Tallinem, > a cmentarz ewangelicki z Père-Lachaise albo Glasnevin w Dublinie, to > ja nie wiem o jakiej Europie wy mówicie... O tej samej co ja? > (...) Post, do którego się odnosisz, był gorzko ironiczny. Chodziło, sądząc po wzmiance o miejskiej kiesie, o stan tych obiektów. Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Morangos com Açúcar 20.03.08, 10:05 WW, to jest zupelnie oczywiste,ze nie mowimy o tej samej Europie. Twoja jest WEST, moja zupelnie OST, jesli nie Far Ost - tzn.prawie zdziczala. Baszcie Dorotce dam spokoj.Jest jedyna w swoim rodzaju i do murow Carcassonne jej nie zdolamy porownac,ale jest rozpoznawalna. A ,,nibyzabytkowy'' Cmentarz Ewangelicki na kaliskiej Rogatce moglby byc mini Pere-Lachaise, gdyby nie nasze wschodnioeuropejskie zdziczenie kierowcow roznego autoramentu i brak wyobrazni i krotkopwzrocznosc decydentow miejskich, kolejnych prezydentow i wladcow od kaliskiej kultury. Dobrze sie sklada,bo akurat w Paryzu mam serdecznego kolege- fotografa. Poprosze go o kilka fotek z prawie polskiego cmentarza P- L i z Montmartre tez. Filmow isurowatych nie ogladam wcale i zdecydowanie nie popieram. Przypuszczam, ze pokazany w takim filmie nasz cmentarz odstraszyl by widzow tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Morangos com Açúcar 20.03.08, 15:18 Tallin jest baaardzo Ost. commons.wikimedia.org/wiki/Image:Tallinn_old_town_gate.jpg commons.wikimedia.org/wiki/Image:Toompea_ordulinnus_2005.jpg I żadnej dzikości tam nie uświadczysz... :) Na żądanie zdjęcia pięknie zrekonstruowanych zabytków w Mińsku, tym na Białorusi. Czasem myślę, że Far Ost leży w Polsce... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Morangos com Açúcar 20.03.08, 15:38 wielkopolskawschodnia napisał: > Tallin jest baaardzo Ost. > > commons.wikimedia.org/wiki/Image:Tallinn_old_town_gate.jpg > commons.wikimedia.org/wiki/Image:Toompea_ordulinnus_2005.jpg > > I żadnej dzikości tam nie uświadczysz... :) > > Na żądanie zdjęcia pięknie zrekonstruowanych zabytków w Mińsku, tym > na Białorusi. Czasem myślę, że Far Ost leży w Polsce... Mamy powiedzialbym - wrecz takie same odczucia. Porownywalem poprostu z ogladanymi kiedys ,,zakamarkami'' Irkucka. Ale ten Minsk dawaj,prosze. Tylko miej litosc - nie leninka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Morangos com Açúcar 20.03.08, 16:11 Odbudowa zabytków Górnego Miasta w Mińsku, zdjęcia dla przykładu: pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Belarus-Minsk-Upper_Town-2.jpg pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Belarus-Minsk-City_Hall-3.jpg Podobna odbudowa szykuje się na Starym Mieście w Grodnie :). Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Mecz 21.03.08, 14:12 A z Portugalczykami wczoraj wygraliśmy (chyba 30:28). Odpowiedz Link Zgłoś