penicylina81 09.06.07, 14:27 zdaniem niektórych gazet dogadują się bez słow. Ustalili lokalizację tarczy a Putinowi pewnie ciśnienie rośnie... heh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penicylina81 Re: Bush i Kaczuś 09.06.07, 14:28 Aha, zapomniałabym: To nie prawda, że Bush nie lubi hoop coli:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bush i Kaczuś 09.06.07, 14:41 Bez slow czyli na migi bo zaden nie mowi w zadnym jezyku poza swoim. :) Bus to odchodzacy prezydent z poparciem dramatycznie niskim a Kaczynski to prezydent bez cienia charyzmy. Co wiecej przewrotnie powiem ze w sprawie tarczy byc moze racje ma Putin. :) Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Bush i Kaczuś 09.06.07, 15:00 A ja myślę o Putinie zupełnie inaczej.I w tej kwestii pewnie byśmy się nie zgodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bush i Kaczuś 09.06.07, 16:13 Ja mowilem o racji Putina a nie o Putinie. Jest roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
220volt Re: Bush i Kaczuś 09.06.07, 20:04 hansgrubber napisał: >Co wiecej przewrotnie powiem ze w sprawie tarczy byc moze > racje ma Putin. :) Oj, Hans, ty stary prowokatorze... :) Jestem pełen podziwu wobec Twego zapału do bronienia tez nie do obronienia. Hobby? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bush i Kaczuś 09.06.07, 21:28 Jestes pewien? No to sprobujmy. Przed kim chca sie bronic Amerykanie? Przypominam uklad ABM podpisany o ile pamietam w 1972 roku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Bush i Kaczuś 10.06.07, 14:33 Kogo popierają Niemcy? Hansagrubbera... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4213817.html Odpowiedz Link Zgłoś
220volt Re: Bush i Kaczuś 10.06.07, 23:12 :))) Tylko co skończyliśmy jeden wątek. Obawiam się, czy te nasze dyskusje będą 'strawne' dla forum. No ale kusisz... >Przed kim chca sie bronic Amerykanie? Chyba wiem, do czego zmierzasz, ale odpowiem w najprostszy z możliwych sposobów: a cóż to za różnica? Powiedzmy, że przed Bułgarią :) - Amerykanie dostali dziwnej fobii i zauważyli w Bułgarach realne zagrożenie... W związku z tym rozmieszczają defensywny system na terenie państw, które wyrażają na to zgodę. W jaki sposób to zagraża bezpieczeństwu narodowemu Rosji? >Przypominam uklad ABM podpisany o ile pamietam w 1972 roku A ja przypominam, że ten układ nigdy nie był w pełni respektowany ani przez Stany, ani przez ZSRR/Rosję. Jego konstrukcja pozwalała na bardzo swobodną interpretację samej definicji broni ABM, stąd późniejsze modyfikacje (o ile pamiętam - przynajmniej dwie) traktatu. Nie zmienia to faktu, że od samego początku funkcjonował on głównie na papierze - USA prowadziły badania nad systemem 'gwiezdnych wojen', Rosjanie mają stref obrony antybalistycznej przynajmniej sześć (co i tak się wydaje mocno niedoszacowanym rachunkiem), nazywając je 'rejonami wzmożonej OPL' itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bush i Kaczuś 11.06.07, 13:59 1. Zmierzam wprost do celu. Uwazam ze jest klamstwem mowienie ze tarcza jest bronia defesywna - wrecz przeciwnie - ten kto ma tarcze chetniej uzyje miecza. A poki co to Amerykanie maja nabardziej wartosciowy potencjal nuklearny. Teza ze jest to proba zagwarantowania sobie dominacji zdaje sie potwierdzac. 2. Trzeba rozumiec obawy innych. Jak sie zna dwudziestowieczna historie Iranu to latwo mozna zrozumiec ich antyamerykanska fobie. Przypomne ze to Amerykanie w 53 roku obalili demokratycznie wybranego premiera Iranu, to oni wspierali Irak i Saddama w wojnie z Iranem. Co do Rosji - a dlaczego nie w Azerbejdzanie? Przeciez jesli naprawde chodzi o zagrozenie z Bliskiego Wschodu to najlepsza lokalizacja. A moze zatem nie chodzi o Iran? :) 3. Nieprawda ze funkcjonowal na papierze. Obie strony zgodzily sie pewna rownowage polegajaca na tym ze rozwijano bron ofensywna i w ten sposob budowano rownowage strachu. Dzis Rosjanie nie sa w stanie militarnie odpowiedziec na amerykanski plan. Odpowiedz Link Zgłoś
220volt Re: Bush i Kaczuś 11.06.07, 16:55 Sorki, Hans, ale musimy to chyba odłożyć na później. Dopadła mnie zaległa statystyka, a skutecznej tarczy przed papierkowymi bzdurami w Polsce jeszcze nikt nie wynalazł |:[ - Odpowiedz Link Zgłoś
trzykolory Re: Bush i Kaczuś 15.06.07, 13:21 Po spotkaniu obaj prezydenci wydali wspolne oswiadczenie: "To nie prawda ze Bush nie lubi Hoop Coli" Dobre prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Bush i Kaczuś 15.06.07, 20:00 a nasz Lech Aleksander Ka. powiedział ; nie,, p o w i e d z i a ł e m , uchm że nie lubię Prezydenta P u t i n a , TYLKO nie chciałbym z nim w dżudo walczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś