Dodaj do ulubionych

Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiatyczach

20.01.09, 18:40
Ogladalem wlasnie Prosto z Polski na tvn24.rozezleni ludzie pomstuja na
zamkniecie jedyneej w Drohiczynie stacji paliwowej Orlem.W pewnym momencie
slysze slowa goscia ktory mowi:

"do najblizszej stacji mamy az 20 km.I to jeszcze poprostu w Siemiatyczach to
sa takie stacje ze tu lepiej kupic tam lepiej nie kupic"

Pomyslalem sobie ze gosc ten ma racje.Nie dosc ze zaplaca wiecej nawey o 20 gr
niz w inych miastach to moga nastapic na odcisk bandzie moczymordow z
nieswiezym oddechem,krtora akurat popija sobie piwko w w sklepiku bo na dworze
zima.I tak juz na marginesie to skoro zamknieto stacje w Drohiczynie z
przyczyn ekologicznych to tym bardziej w Siemiatyczach powinni zamknac ze
dwie.Te wcale nie sa lepsze od tej zamknietej.Jesli teraz ta w Drohiczynie
zostanie odnowiona to Siemiatycze jako jedyne chyba w Polsce zostana z takimi
dziadowskimi stacjami benzynowymi gdzie nawet nie ma jak rak umyc ze o sikaniu
juz nie bede wspominal.Wstyd mi bardzo :(
Obserwuj wątek
    • akkaja Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 20.01.09, 19:45
      Czytałam o tej drohickiej stacji wczoraj chyba we Współczesnej ...
      Podobno tylko płyn do spryskiwaczy, fajki i trunki można tam teraz nabyć.

A co do siemiatyckich stacji benzynowych, to faktycznie, szczególnie jedna
      przypomina club żuli i moczymord ... Kobietki nie powinny tam tankować paliwa
      samotnie. Brrrr klimat tam panuje ...
      A swoją drogą, taki tam w tej "budce" syff, że sanepid to mógłby tam zarobić ...
      • ludwik_xv Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 20.01.09, 20:08
        akkaja napisała:

> Czytałam o tej drohickiej stacji wczoraj chyba we Współczesnej ...
        > Podobno tylko płyn do spryskiwaczy, fajki i trunki można tam teraz nabyć.

Nigdy nie bylem na tej stacji ale na oko to wyglada oma zupelnie
        dobrze.Porownujac do tej ktora jak widze i ty masz na mysli tojest to palac przy
        szopie "z deskow" nieokorowanych.Ciekawe czym ta stacja jest taka nie
        ekologiczna? Z daleka nic zlego nie widac nawet bylo czysciutko w
        przeciwienstwie do tej naszej.
        • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 20.01.09, 20:38
          Eee od tylu lat tylko kosmetyczne zmiany - tu coś podmalują,tam drzwi nowe
          wstawią... Tak będzie do czasu pojawienia się firmy z prawdziwego
          zdarzenia,która wybuduje prawdziwą stację,chociażby z myjnią dla aut.Coo -
          marzenia ściętej głowy..?
          • akkaja Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 21.01.09, 07:50
            ludwik_xv napisał:
            >Nigdy nie bylem na tej stacji ale na oko to wyglada oma zupelnie
            >dobrze.

A ja korzystałam z usług paliwowych tej drohiczyńskiej stacji. W sklepie jest oki, ale dystrybutory pamiętają ten muzealny egzemplarz (lux zresztą, że się zachował), który stoi w centrum Janowa Podl.
            I podobno te dystrybutory muszą zostać wymienione na nowsze modele.
            • akkaja Re: A jednak o ekologię chodzi ... 21.01.09, 08:22
              Jednak nie dystrybutory, a z ekologią jest na bakier drohiczyńska staja Orlenu
              www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090120/REG01/209170422
              • siemiatycze Re: A jednak o ekologię chodzi ... 21.01.09, 12:04
                Protestujący dziś mieszkańcy pytali Piekarza o to czy możliwe jest czasowe
                dostarczanie benzyny z cystern.
                - Niestety, takie wyjątki stosowane są tylko w wyjątkowych sytuacjach, do
                których ta nie należy. Jeśli stacja nie spełnia wymogów ekologicznych, to tym
                bardziej nie ma mowy o postawieniu na stacji zbiornika zastępczego - odpowiada
                Piekarz.(cytat ze Współczesnej)

Bardzo dziwna sprawa.Wielokrotnie widziałem niestacjonarne,być może czasowe
                stacje paliwowe.Najbliższa jest (była) chyba w Dziadkowicach.
                Można coś takiego zobaczyć również w miejscach budowy nowych dróg,placach budowy
                wielkich obiektów handlowych... I nikomu to nie przeszkadza.A może mieszkańcy
                powinni wysłać jakiegoś emisariusza z teczką,do odpowiedniego człowieka..?
                Zapewne zaraz wszystko dałoby się zrobić...

• ludwik_xv Re: A jednak o ekologię chodzi ... 22.01.09, 17:16
                  siemiatycze napisał:

> Bardzo dziwna sprawa.Wielokrotnie widziałem niestacjonarne,być może czasowe
                  > stacje paliwowe.Najbliższa jest (była) chyba w Dziadkowicach.

Zgadza sie jest taka za Dziadkowicami w kierunku Bielska P.
                  • akkaja Re: A jednak działa ... 24.03.09, 08:31
                    Nie wiem czy pomógł upór burmistrza Drohiczyna czy życzliwość urzędników, ale stacja Orlenu już działa.
                    miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,6417295,Stacja_paliw_w_Drohiczynie_znowu_moze_dzialac.html

============================
                    Głupota ludzka jest jak łaska boska: bez granic.
                    <Kornel Makuszyński>
                    • tasman23 Re: A jednak działa ... 24.03.09, 14:14
                      Mam pytanie. Czy po nowym otwarciu został wyświęcony ten punkt sprzedaży paliwa-
                      bo jeżeli nie to znów zamkną.
                      • akkaja Re: A jednak działa ... 24.03.09, 14:40
                        Tego niestety nie wiem ...
                        Ale podaję dane kontaktowe - zawsze możesz dopytać u źródła:
                        Polski Koncern Naftowy Orlen SA Stacja Paliw nr 407
                        ul. Warszawska
                        17-312 Drohiczyn
                        tel. 85 655 70 57

<Kornel Makuszyński>
                        • siemiatycze Re: A jednak działa ... 24.03.09, 17:47
                          Chyba nie został wyświęcony...
                          • akkaja Re: A jednak działa ... 24.03.09, 19:26
                            Dzwoniłeś? ;)

<Kornel Makuszyński>
                            • siemiatycze Re: A jednak działa ... 24.03.09, 19:43
                              Widziałem... ;)
                              • akkaja Re: A jednak działa ... 25.03.09, 15:21
                                Widziałeś !!!???
                                Ale kogo? Co? Jak? Z kim? Po co? Dlaczego?

<Kornel Makuszyński>
                                • siemiatycze Re: A jednak działa ... 25.03.09, 15:41
                                  Nie kogo,a co widziałem.Widziałem,jak rozbierano podjazd pod dystrybutory,wyrywając z nawierzchni grube płyty betonowe.
                                  Po co? No właśnie - jeśli to nie kara za brak wyświęcenia,to dlaczego..?
                                  • akkaja Re: A jednak działa ... 25.03.09, 17:40
                                    O "co?", też pytałam...
                                    I to ja pytałam po co? i dlaczego? ;)

<Kornel Makuszyński>
                                    • siemiatycze Re: A jednak działa ... 25.03.09, 18:02
                                      O "co" to już pisałem. Ale "po co" i "dlaczego",to nie mam pojęcia... ;)
                                      Jak nic ktoś tu palce maczał... ;)
                                      • siemiatycze Podobno nie działa ... 26.03.09, 09:45
                                        Wróble ćwierkają,że znowu zamknęli...
                                        • akkaja Re: Podobno nie działa ... 26.03.09, 10:35
                                          Znów dzwoniłeś? ;)

<Kornel Makuszyński>
                                          • siemiatycze Re: Podobno nie działa ... 26.03.09, 17:40
                                            Wyobraź sobie,że byłem na miejscu.

Chyba rzeczywiście zamknęli...
    • esencja84 Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 29.10.09, 01:33
      Dokładnie... warunki są kiepskie.
      Mało tego, paliwo jest kijowe! Do tego w W-wie mogę zatankować
      taniej niż tutaj. Ostatnio tankuję na orlenie w Drohiczynie i to
      benzynke 98, ktora kosztuje tam tyle samo co w Siemiatyczach 95-tka!
      Szok!
      Wreszcie sie kontrola pojawila w Siemiatyczach i co? Dystrybutory do
      tej pory pozaklejane... Eh... W Niemczech by to nie przeszło. Nie
      dość, że mają tu kiepskiej jakosci paliwo to jeszcze jaka cena.

ludwik_xv napisał:

> Ogladalem wlasnie Prosto z Polski na tvn24.rozezleni ludzie
      pomstuja na
      > zamkniecie jedyneej w Drohiczynie stacji paliwowej Orlem.W pewnym
      momencie
      > slysze slowa goscia ktory mowi:
      >
      > "do najblizszej stacji mamy az 20 km.I to jeszcze poprostu w
      Siemiatyczach to
      > sa takie stacje ze tu lepiej kupic tam lepiej nie kupic"
      >
      > Pomyslalem sobie ze gosc ten ma racje.Nie dosc ze zaplaca wiecej
      nawey o 20 gr
      > niz w inych miastach to moga nastapic na odcisk bandzie
      moczymordow z
      > nieswiezym oddechem,krtora akurat popija sobie piwko w w sklepiku
      bo na dworze
      > zima.I tak juz na marginesie to skoro zamknieto stacje w
      Drohiczynie z
      > przyczyn ekologicznych to tym bardziej w Siemiatyczach powinni
      zamknac ze
      > dwie.Te wcale nie sa lepsze od tej zamknietej.Jesli teraz ta w
      Drohiczynie
      > zostanie odnowiona to Siemiatycze jako jedyne chyba w Polsce
      zostana z takimi
      > dziadowskimi stacjami benzynowymi gdzie nawet nie ma jak rak umyc
      ze o sikaniu
      > juz nie bede wspominal.Wstyd mi bardzo :(
      • ludwik_xv Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 04.12.09, 10:12
        Jak podaje Glos Siemitycz,w pierwszym kwartale przyszlego roku rusza
        budowa nowej stacij Orlen w Siemiatyczach. Nie bedzie to byle jaka
        stacja paliw,tylko "Brand Premium" co oznacza,że bedzie tam dostepne
        paliwo verwa,bar tzw stop cafa,oraz automatyczna myjnia samochodowa!

Budowa planowana jesy na I-szy kwatral 2010.Oby tylko zima nie
        zniweczyla tych planow,bo 1 kwietnia dowiemy sie ze byl to tylko
        straszny dowcip :P
        • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 04.12.09, 19:29
          Nie uwierzę dopóki nie ujrzę...
        • akka_na_dystans stacje benzynowe w Siemiatyczach 04.12.09, 20:08
          Czytałam o tej nowej stacji chyba w Porannym. Nawet tylko nadzieja na estetyczną stację benzynową w Siemiatyczach, jest już sama w sobie dobrą wiadomością :)
          Oby powstała ...

Monarcho - pozdro :)
          • siemiatycze Re: stacje benzynowe w Siemiatyczach 04.12.09, 21:29
            Akka,Ty nie bądź na dystans,bo Ci węża do wlewu nie wystarczy ;)
            • akka_na_dystans Re: stacje benzynowe w Siemiatyczach 07.12.09, 07:40
              He he, jakoś sexistowsko to Modelu zabrzmiało. Na publicznym forum więc się nie wypowiem ;)
              Poza tym, jam nie Ewa :)
        • grat.nowy Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 10.12.09, 15:18
          bardzo dobra wiadomość.

a starą zamkną i zaorzą?
          • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 18.12.09, 22:13
            Nowa stacja ma stanąć na miejscu dotychczasowej.Personel tej ostatniej już przygotowuje się do urlopu,który planowany jest na cztery miesiące.Zapowiada się prawdziwa rewolucja od podstaw i piwnic - coś całkiem nowego,a po paliwo (przez czas budowy) odsyłają do... Drohiczyna,ewentualnie do Sarnak,do 'bliskiej' Ciekawe dlaczego żadnej siemiatyckiej nie polecają ..?
            • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 21.12.09, 19:47
              Chyba wiem dlaczego ja nie poleciłbym żadnej siemiatyckiej stacji paliwowej.W sobotę około godziny osiemnastej,pojawiłem się na stacji Orlen w Siemiatyczach,celem uzupełnienia stanu paliwa w swoim dieslu.Niestety na dystrybutorze z olejem napędowym dyndała na sznureczku tabliczka,z napisem "AWARIA"... Okazało się,że sprzedawany olej napędowy najwidoczniej był przeznaczony na okres letni,bo we wzierniku zamiast tzw "ropy" ujrzałem białą zawiesinę,przypominającą mleko.Co prawda było około dwudziestu stopni poniżej zera,ale chyba łatwo to przewidzieć,wszak mamy porę zimową! Szkoda,że kierownictwo stacji zostało przez tą niespodziewaną okoliczność tak zaskoczone.Mam nadzieję,że w nowej stacji zapanują lepsze obyczaje...

PS.Na benzynowych dystrybutorach również wisiały kołysane zimowym wiatrem tabliczki "AWARIA".Aż ciśnie się na usta pytanie - ile benzyny jest w benzynie,oferowanej przez siemiatycki Orlen???

PS2.Awarię prądu wykluczam,oświetlenie działało.
              • ludwik_xv Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 27.12.09, 20:46
                Otoz to!Wyplukalem bak przed mrozami i zgadnijcie czego bylo
                najwiecej na dnie? Podobno ten orlen byl zamkniety jescze przez
                kilka dni az do ocieplenia.Nie bylo mnie tu ostatnio,ale glosno o
                tym skandalu w Siemiatyczach sie zrobilo.Kieorwnictwo tlumaczylo,ze
                zamarly filtry,tylko dlaczego w innych stacjach nie zamarzly?A dla
                ciekawych powiem ze na dnie baku znalazlem glownie wode i rdzawy
                brud.

siemiatycze napisał:

> ze obyczaje...
                >
                > PS.Na benzynowych dystrybutorach również wisiały kołysane zimowym
                wiatrem tabli
                > czki "AWARIA".Aż ciśnie się na usta pytanie - ile benzyny jest w
                benzynie,ofero
                > wanej przez siemiatycki Orlen???
                • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 27.12.09, 21:15
                  Czego było najwięcej na dnie w zbiorniku mojego auta,mogłem przekonać się dzisiaj.Mimo niedzieli,musiałem dobrać się do pompy paliwa,bo nie mam czym jeździć niestety.Widzę,że na dnie znaleźliśmy to samo - H2O i rudą,choć zbiornik plastykowy.Ciekawe...

PS.Ciesz się,że Ci pompa "nie poszła" jak mi...
                  • esencja84 Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 27.12.09, 22:30
                    Na szczęście mają stawiać nowy Orlen na miejscu tego. Wtedy ceny
                    może obniżą chociaż, bo jakość i tak będzie do bani, kontrole nic tu
                    chyba nie pomogą, chociaż zawsze mogą częściej przyjeżdżać i
                    kontrolować to może się nauczą nie oszukiwać. W Drohiczynie już
                    lepsze paliwo!
                    • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 27.12.09, 23:12
                      Co za kraj - do paliwa wodę,do węgla żwir,do gazu azot. Jeden okrada drugiego...
                      • esencja84 Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 27.12.09, 23:16
                        siemiatycze napisał:

> Co za kraj - do paliwa wodę,do węgla żwir,do gazu azot. Jeden
                        okrada drugiego..
                        > .

Niestety, u niektórych to jest wyssane z mlekiem matki... A i to też
                        nie byłabym pewna bo coraz więcej matek nie chce karmić naturalnie :
                        ( hehe a zmian nie ma, tak czy siak jest źle i mentalność raczej się
                        nie zmieni na lepsze.
                        • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 20.01.10, 20:11
                          Czwartego grudnia napisałem,że "Nie uwierzę dopóki nie ujrzę"

Wygląda na to,że będę musiał uwierzyć - po starej stacji nie zostało już prawie nic... Oni chyba nie żartują i budują ZUPEŁNIE NOWĄ STACJĘ... =O
                          • grat.nowy Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 22.01.10, 13:12
                            nie rób jaj! wrzuć zdjęcie, nie daj się prosić...
                            • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 22.01.10, 15:51
                              Zdjęcie dziury w ziemi,bez żadnych punktów odniesienia? Poczekajmy,aż coś z tego wyrośnie...
                              • akka_vacat Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 22.01.10, 16:24
                                siemiatycze napisał:
                                > Zdjęcie dziury w ziemi,

to tam już jest i dziura?

>bez żadnych punktów odniesienia?

zaraz....hęęę...żadnych nie ma?

>Poczekajmy,aż coś z tego wyrośnie...

a jak nie wyrośnie, to ile czekać na fotę będzie trzeba?

Reasumując: nie daj się prosić, tylko zamieść fotę :). Też ciekawam jak ta stacja aktualnie wygląda?
                                • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 22.01.10, 18:01
                                  To wygląda podobnie do tej dziury w ziemi ,tyle że jest posypane śniegiem i odgrodzone od ciekawskich spojrzeń,tajemniczym ogrodzeniem z blachy trapezowano-cynkowanej

• esencja84 Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 23.01.10, 01:34
                                    Wreszcie, w sumie jak już ją skonczą remontować - a z tego co
                                    słyszałam to ma być to stacja coś na wzór tej z Bielska Pod. lub
                                    Białegostoku, z myjką i jedzonkiem :D no i pewnie normalne, ludzie
                                    WC :) choć nigdy tu nie korzystałam hehe...
                                    Ale w sumie będzie mi miło tankować na takiej stacji - po ile by nie
                                    było paliwko, bo będę już mieć innowacyjne autko spalające jedynie
                                    1 - 1,5 l benzynki :D juppi!
                                    • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 23.01.10, 08:09
                                      Znaczy się hybryda... Gratuluję wspaniałego samochodu - ilość zużywanego paliwa jest rewelacyjna.Nowa stacja na sprzedanym Tobie paliwie zbyt wiele nie zarobi... ;)
                                      • grat.nowy Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 25.01.10, 14:45
                                        hybrydy powinny być tępione, bowiem bezpośrednio przyczyniają się do
                                        zmniejszenia przychodów koncernów naftowych, w tym konkretnym
                                        przypadku zaś PKN Orlen, który jak wiadomo jest istotnym dla
                                        gospodarki krajowej przedsiębiorstwem generującym znaczącą część
                                        przychodów budżetu państwa, czyli de facto użytkownicy hybryd
                                        działają ze szkodą dla państwa...

:)
                                        • akka_vacat Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 25.01.10, 14:56
                                          heee heee heee ...
                                          Popieram tezę! ;)
                                        • esencja84 Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 30.01.10, 11:44
                                          Po pierwsze - auto, o którym napisałam nie jest hybrydą.
                                          Po drugie - nie mam ochoty w ogóle z Tobą dyskutować, bo to o czym
                                          napisałeś tylko dowodzi, jak płytki masz myślenie i nie umiesz
                                          wyciągać wniosków.
                                          A jeśli już piszesz o hybrydach - na paliwie więcej zarabia
                                          pośrednik niż państwo, które nie jeździ hybrydami.
                                          Po krótce - wolałabyś miasta z hybrydami czy z tym unoszącym się
                                          smogiem i syfem ze spalin? Jak myślisz, przy czym czułbyś się
                                          lepiej?
                                          • akka_vacat Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 30.01.10, 15:12
                                            Wydaje mi się Esencjo, żeś źle odczytała intencje G-rat-a. Jego wypowiedź była raczej zaczepno-humorystyczna. I należało odebrać ją raczej z przymrużeniem oka.
                                            I przy okazji pozdrawiam G-rat-a. Dawno go tu nie było, a szkoda :)
                                            • esencja84 Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 30.01.10, 20:03
                                              Ok, jeśli to było humorystyczne to przymrużam oko ;)
                                              A jeśli nie, to zostaję przy swoim :) hihi
                                            • grat.nowy Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 04.02.10, 13:43
                                              senkju za pozdrowienia. jest dokładnie tak jak mówisz, a jak ktoś nie
                                              chwycił o co chodziło to WIELKA szkoda :)
                                            • grat.nowy Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 04.02.10, 13:46
                                              senkju za pozdrowienia. jest dokładnie tak jak mówisz, a jeśli ktoś nie
                                              chwycił to WIELKA szkoda :)
                                              • akka_vacat Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 04.02.10, 14:50
                                                Nooo, booo ta Twa teza G-racie była taka gładka i spójna logicznie, że aż mnie w osłupienie wprowadziła he he. Natomiast tak pozbawiona elementarnych zasad mechanizmu rynkowego, rachunku ekonomicznego itp itd, że szczerze mówiąc ubawiłam sie przednio. I dodam nawet, że z wrażenia, aż dwa razy ja przeczytać musiałam.
                                                :)
                                                • grat.nowy Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 04.02.10, 15:02
                                                  takie tezy to moja specjalność, w niektórych kołach jestem z nich
                                                  szczególnie znany ;)
                                                  • akka_vacat Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 04.02.10, 15:15
                                                    W takim razie, tutejsze koło forumowe potwierdza tą Twą specjalność :)
                                                    I poleca się Twej pamięci ... wpisowo-postowej...
                                        • frompoland83 Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 30.01.10, 20:22
                                          Idź głosowac na Tuska lub Pawlaka oni dbaja o Polska gospodarke :)

grat.nowy napisał:

> hybrydy powinny być tępione, bowiem bezpośrednio przyczyniają się
                                          do
                                          > zmniejszenia przychodów koncernów naftowych, w tym konkretnym
                                          > przypadku zaś PKN Orlen, który jak wiadomo jest istotnym dla
                                          > gospodarki krajowej przedsiębiorstwem generującym znaczącą część
                                          > przychodów budżetu państwa, czyli de facto użytkownicy hybryd
                                          > działają ze szkodą dla państwa...
                                          >
                                          > :)
                                          • grat.nowy Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 04.02.10, 13:44
                                            takoż uczynię :)
                                  • kaczyniec2 Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 30.01.10, 04:58
                                    siemiatycze napisał:

> To wygląda podobnie do tej dziury w ziemi
                                    ,tyle że jest posypane śniegiem i odgrodzone od ciekawskich spojrzeń,tajemniczym
                                    ogrodzeniem z blachy trapezowano-cynkowanej
                                    ale ta //img210.imageshack.us/img210/8586/krater.jpg
                                    jest na amerykanskiej pustyni
                                    • ludwik_xv Wzniesiono toasty i przecieto wstege 02.07.10, 12:58
                                      Nowwa stacja dziala.Az dziw ze nikt tego nie zauwazyl
                                      • grat.nowy Re: Wzniesiono toasty i przecieto wstege 02.07.10, 14:10
                                        respect, przyjadę na hot-dog'a i kawę, specjalnie.
                                        • siemiatycze czepiam się 03.07.10, 09:13
                                          ludwik_xv napisał:

> Nowwa stacja dziala.

Z trzech rzędów dystrybutorów jeden jest już zepsuty,a nawierzchnię wjazdu ozdabia kilka metrów kwadratowych starej,jeszcze gierkowskiej płyty chodnikowej,która swoimi dziurwami może stanowić test zawieszenia dla wjeżdżających na stację pojazdów...Pfffff...
                                          • grat.nowy Re: czepiam się 08.07.10, 11:53
                                            no nie gadaj, to lipa jest...
                                            • siemiatycze Re: czepiam się 08.07.10, 13:02
                                              Ale kawa i parówy są... ;)
                                              • ludwik_xv Re: czepiam się 18.07.10, 10:27
                                                Nie zepsuty,zabezpieczenia im wywala.elektrycy cos spartaczyli.Jak
                                                naprawia,stacja bedzie na poziomie

siemiatycze napisał:

> ludwik_xv napisał:
                                                >
                                                > > Nowwa stacja dziala.
                                                >
                                                > Z trzech rzędów dystrybutorów jeden jest już zepsuty,
                                                • grat.nowy Re: czepiam się 19.07.10, 10:32
                                                  brzmi optymistycznie:

"elektrycy spartaczyli instalację elektryczną na stacji paliw pełnej
                                                  łatwopalnych i silnie wybuchowych materiałów" :)
                                                  • siemiatycze Re: czepiam się 19.07.10, 20:25
                                                    Fakt.Raczej tam nie pojadę,zanim nie usuną wszystkich porażających niedoróbek.
                                                  • siemiatycze Re: czepiam się 01.12.11, 19:20
                                                    Chyba warto odświeżyć stary wątek. Przecież będziemy mieli nową, całkiem markową stację paliwową. Może ktoś wie kiedy start..?
                                                  • siemiatycze Statoil 30.11.12, 08:14
                                                    Wysypu markowych stacji paliwowych w Siemiatyczach ciąg dalszy :)
                                                    Po Shell na Wesce rusza Statoil umiejscowiony na ul Ciechanowieckiej. Wygląda na to, że start nastąpi wkrótce. Wszystko już jest na swoim miejscu i wygląda światowo... ;)
                                                  • bob-budowniczy Re: Statoil 01.01.13, 21:23
                                                    I hotel też nowy w porzo choć basenu brakuje...
                                                  • siemiatycze Re: Statoil 07.02.13, 17:51
                                                    Coś ten Statoil nie może "odpalić" i stoi sobie tak cały czas w bezruchu... :(
    • 40_procent Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 19.03.13, 23:17
      No i stacja nowa a ceny jakby stare. W Bielsku co najmniej 5-6 groszy taniej ZAWSZE. Dlatego też jak gdzieś jadę to nie tankuję w Siemiatyczach, a jak wracam to po drodze tankuję na zapas, wszędzie jest taniej. Nawet w Drohiczynie jest taniej. Trochę trąci zmową czy jak?
      Konkluzja jest taka nie tankować to może się czegoś nauczą.
      • siemiatycze Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 20.03.13, 20:06
        40_procent napisał:
        > wszędzie jest taniej

W tym miejscu warto wspomnieć o promocji jaką proponuje Statoil - za każdą wydaną na paliwo stówę, kawa ( w zakupie 6zł ) gratis!
        Małe a cieszy ...
        • konop Re: Prosto z Polski i stacje benzynowe w Siemiaty 23.03.13, 18:19
          To rozwiązuje dylematy innego watku:
          forum.gazeta.pl/forum/w,11009,141967462,141967462,kawa_smaczna_kawa.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka