akkaja 20.04.09, 07:59 Archanioł Michał ... siemiatycze.com.pl/glos.php?name=News&file=article&sid=1375 Nie wiem jak Wy, ale ja obejrzałam go sobie w nowym wcieleniu dość uważnie ... I podoba mi sie ten nowy - stary Michał ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemiatycze Re: Nowy, a ten sam 20.04.09, 08:59 "Poprzednia zniszczona rzeźba prawdopodobnie będzie odrestaurowana z pieniędzy konserwatora zabytków. Wówczas przekazana zostanie do muzeum w Białymstoku lub Drohiczynie" Fajnie - plastykowa imitacja za 45 tysięcy złotych.A oryginał przepadnie w jakimś zakurzonym muzeum.Zostało jeszcze to i owo w Siemiatyczach.Czy to też będzie podlegało rozdawnictwu do obcych muzeów :( Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Nowy, a ten sam 21.04.09, 08:56 siemiatycze napisał: > Fajnie - plastykowa imitacja za 45 tysięcy złotych. Powyższą wypowiedź potraktuję, jako prowokację do wypowiedzi na temat Michała... Znam historię pseudorenowacji starego Michała z poprzedniego stulecia i prób jego rekonstrukcji z tego stulecia, więc ... daruję sobie komentarz wszelaki... ============================ Głupota ludzka jest jak łaska boska: bez granic. <Kornel Makuszyński> Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Nowy, a ten sam 21.04.09, 23:00 I to są powody,dla których oryginalny Michał musi opuścić Siemiatycze na zawsze..? Jestem zawiedziony i powiem,że zamienił stryjek żelazną siekierkę na plastykowy kijek... Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Nowy, a ten sam 24.04.09, 19:21 Wydaje sie mi ,ze jak za plastikowy odlew 45 tys. to bardzo duzo. Poprzedni byl z "blachy" ale mial wartosc historycza,narodowa... Czy ktos wie co sie stalo z Lucyferem u stop Archaniola Michala? Przed bardzo wielu laty taka figura tez byla na bramie wjazdowej do naszego Kosciola NMP w Siemiatyczach. Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Nowy, a ten sam 24.04.09, 21:29 Sprostowanie... Przepraszam, popelnilem pomylke.U stop Michala Archaniola byl kiedys nie Lucyfer ale waz.Pamiec zawodzi niestety.W tym miejscu uklon w strone Glosu Siemiatycz-znalazlem odpowiedz na moje pytanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś