Dodaj do ulubionych

** WRZESNIOWE POWITANIA **

01.09.23, 06:55
** Gdy nadejdzie wrzesień, rolnik ma zawsze pełną kieszeń. **

** Wrzeszczy wrzesień, że już jesień. **

zycze Nam slonecznych dni i milych chwielk.
*
Vistula
*
gram milosci ma wieksza wartosc niz tona luksusu
Obserwuj wątek
    • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 07:12
      witajcie Vistulaneczki,
      jakos sie szybko wyspalam,
      jak to Lusia pisze
      +13C/noca padalo/apodczas dnia obiecuja +19C

miejmy udane chwilki

ostanie juz kwitnace kwiatuszki...
      • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 07:43
        Cześć Kendo, dobrze ze założyłaś wrzesien😊

Fajnego, pogodnego dnia, a dla mnie ( bom jedyna pracująca) szybko umykających godzin w ten najukochańszy piątek 🥳
        • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 08:41
          hej Kallisto,
          o jejku,samiutka w pracy,
          nie boisz sie?
          ale zycze milych chwilek i szybko umykajacych
          • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 09:11
            Hej !!! .....
            Kendo, piekna typowa jesienna czolowka z dojrzalymi juz baldachimami
            jarzebin.

Tez juz jestem na chodzie, jak to popularnie sie mowi...
            Planow mam chyba za wiele, ale moze te priorytetowe uda mi
            sie zrobic, chociaz pogoda za oknem nie nastraja, noce juz chlodne,
            kaloryfery cieplem sie wlaczaja, w dzien pozniej sie ochladzaja.

Kallisto jedyna pracujaca kobieta w naszej spolecznosci,
            chyba o tym myslala,

Mam nadzieje ze kazda z Nas bedzie miala mily dzien,
            czego zycze.
            https://www.gify.net/data/media/329/jablko-ruchomy-obrazek-0034.gif

Cytat dnia:
            „Jesteśmy tym bogatsi im więcej rzeczy zbędnych zdołamy odrzucić.”
            - św. Jan Paweł II
            • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 09:19
              Lusia,
              dobre motto na dzien dzisiejszy,
              wlasnie przegladalam szuflade z przydasiami,
              bo chce reorganizacje z nimi zrobic
              zamknelam je poniwnie szybko,
              witaj i mysle,ze uporasz sie z planami dzisiejszymi i bedzie czas na zasluzony odpoczynek,
              jabluszka tez urocze,typowo jesienne
              • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 10:19
                Piekne powitanka KENDO LUSI i KALISTO na nowy miesiąc.
                Oby był dla nas łaskawy.
                Nocke wprawdzie miałam budząca bo pełnia, ale zerwałam sie
                z budzikiem i juz zaliczyłam laboratorium co odwlekałam.
                Motto na wrzesień b.dobre i takie mam zamiar spełniac w wolnych chwilach
                chociaz jak LUSIA tych planów jest sporo bo nie nadążamy
                z realizacją. Czym teraz przestaję się przejmować.
                Dzionek powinien byc słoneczny i to mi wystarczy do dobrego samopoczucia.

Udanego startu w nowy miesiąc zyczę.
                • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 10:28
                  Tak właśnie myślałam o tym ze w gronie Vistulanek jedtem pracująca😁

Obecnie jedtem w rozjazdach, załatwiam sprawy i czekam na Rektorkę.
                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 11:52
                    Już jestem i witam Was serdecznie.
                    Założenie było inne,a wyszło inaczej,myślałam,że wzięłam tabletkę
                    przeciwbólową,a ona sobie leży.A mówią że wystarczy placebo,żeby pomogło wink
                    Jak widać samo myślenie nie pomaga wink
                    Mam zamiar znowu zerwać z zastrzykami,bo już nie wyrabiam,a nie widzę żadnej poprawy,a coraz słabsza jestem.
                    Coraz więcej mam skutków ubocznych,ale najpierw zrobię badanie.
                    Pogoda u mnie jak u Was.Rano 13-cie, a teraz 19.
                    Rano zamknęłam balkon i przyniosę pierzynkę,w nocy marzłam.

żeby wiedzieć na czym stoję.
                    • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 12:42
                      Piekna zapowiedź września Jago, tak jak dzisiaj mogłoby być cała jesień aż do kwietnia🤭

Czas mi się dzisiaj dłuży, już chcialabym stad uciec🥳

• kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 12:44
                        Biedna Jagusia, niestety liczymy na to ze lek zrobi cuda, gorzej jak nie robi cudów ale żeby nie psuł innych częściej. Ciekawi mnie czy jeśli odstawisz to zyskasz na siłach?
                        • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 01.09.23, 15:58
                          witajcie Maria/Jagusia,
                          sliczny obrazek z grzybkami i przyslowiem obiecujacym nam caly wrzesn cieplutki i sloneczny,

o jejku Jagus,
                          moze wlasnie najpier wyniki porob i do lekarza z nimi i opowiedzeniem,ze sie zle po nich czujesz,
                          moze jest cos inne i bedzie bardzie pomagalo?

Maria rozsadnie do pracki podchodzi i dzieli sobie w zaleznosci do sil,
                          ja tez tak ostanio robie,

Kallisto juz chce do domku z pracy,
                          pewnie juz w domowych pieleszach,
                          albo po drodze jakies sklepy zalicza...

+18C i z wiaterkiem i sloneczkiem

samych przyjemnosci popoludniowych i wieczornych
                          • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 02.09.23, 09:08
                            hej,jej przy sobocie po robocie,
                            jak to sie drzewiej mawialo,

sloneczko swieci/+16C/a o 6:30 kaloryfery robily sie cieplejsze,ob bylo tylko+11C za oknem a pewnie przy czujnikach pogodowych ponizej +10C..
                            wiec siedze sobie w saloniku z laptopen na kolanach
                            z nogami na podnozku,a sloneczko grzej mi stopy..
                            w miedzyczasie lyk kawusi sobie dozuje ..
                            bedzie mily marsz dzisiaj.

miecie sobie przeudany weekendzik

naszlo mnie na wspomnienia psiunkowe,
                            to nasza Jesi,pierwszy psiun w szwecji,
                            szatanica byla okropna.tylko sp.pancia uwazala.
                            • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 02.09.23, 09:22
                              Kendo, to charakterna byla, ale patrzy ciekawie,
                              Znalam inna tej samej rasy Dalmatynke, byla tez wesola,
                              jak mnie widziala to sie usmiechala, podnosila gorne lepy
                              pokazujac zabki i chciala zeby ja glaskac pod broda.

Hej !!!! ..
                              Faktycznie slonce przyswieca, bedzie natlok ludzi na imprezie w parku,
                              rolnicy beda wystawiac swoje wyprodukowane plody, oczywiscie sprzedawac
                              tez, beda upieczone tradycyjne kolacze i chlebki ronego rodzaju, jak zawsze
                              przy takich imprezach.
                              Moze sie przejde i z marszu popatrze, bo kupowac chyba nic nie musze.

Przyjemnej soboty Nam zycze.
                              • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 02.09.23, 09:33
                                hej Lusia,
                                a no byla charakterna skubaniutka..
                                oddalismy ja dla dziaka mieszkajacego nad jeziorem,

no wlasnie zapomnialam o tym "jarmarku rolniczym"
                                moze sie wybiore rowerkiem?

udanego dzionka-dzis odpoczywaj
                                ** tez nic nie mam na Youtubie,puste ramki"**
                                • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 02.09.23, 10:02
                                  No wlasnie tez od wczoraj mam tylko puste ramki,
                                  moze trzeba sie jakos specjalnie zalogowac?, popytaj
                                  dzieciecia, bo mialam dzwonic sama kolo poludnia.
                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 02.09.23, 10:14
                                    Witajcie.
                                    Nocny chłód daje o sobie znac, u nas jednak jeszcze nie grzeją, jeszcze nie czas. Chyba dopiero w październiku ciepłownia uruchamia grzanie i to tez trzy wieczory musza mniej nie wyższa temperaturę niż ileś tam o którejś tam godzinie. Chyba ze zmieniły się zasady, nie sledze tego bo i tak rzadko ogrzewam. Może Maria i Jaga będą cis wiedziały na ten temat?

U nas cudowne słońce, ostre grzanie od rana. Sprawunki mamy już za soba, o 9:00 byliśmy w sklepie. Udało mi się kupić skrzydła indycze i udziec wołowy na bitki.
                                    Ok 13:00 jedziemy na wieś, pobrykać na łące😁
                                    Zaraz zamieniam sue w barbera czy tez w barberkę, będę strzygła zarost męczyźnie😁
                                    • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 02.09.23, 18:32
                                      Witam i jak czytam to wszedzie bylo sloneczko.
                                      Na odmiane u mnie padalo nockai do godz.14tej a teraz okna juz zamknełam bo chodek miałam
                                      na plecach.
                                      Rano co nieco pokreciłam sie w chalupce a potem poszłam na pogrzeb.Zmarła sąsiadka
                                      ponad 90 lat lat od pewnego juz czasu leżąca. Po powrocie czas mi szybko uciekł
                                      przy gotowaniu obiadu i teraz przysiadłam na chwilę.
                                      Pogoda bardzo niestabilna więc wszystko nie idzie zgodnie z planem.
                                      Czas zajeła mi tez drukarka bo cos sie w niej zacielo i nie moge uruchomić.
                                      Poczekam do poniedziałku na fachowca.Nie ma rady.

Udanego wieczorku i dobrej nocki życzę.
                                      • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 02.09.23, 20:13
                                        witaj Mario wieczornie
                                        i pozdrwiam Vistulanki juz witane,

tak,cieplutko dzis bylo,
                                        jak prawdziwe lato,choc w podmuchach wiatru czulo sie juz jesien,
                                        oj Mario,i znowu jakas awaria sprzetu..moze nic powaznego..

Kallisto na wsi bawila i ladowana energie na caly tydzien

mam nadziej,ze wieczor mamy przyjemny ,,

taki ogromny kasztan rosnie w poblizu blokow LUsi
                                        • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 03.09.23, 08:48
                                          Myśłałam,że jestem ostatnia a tu cisza.
                                          W nocy znowu padalo i dopiero teraz słonko wychodzi.
                                          Jestem na zwolmionych obrotach chociaz wstałam po siódmej.
                                          Pora sie rozruszać ,
                                          więc idę cos przegryżć i kawka.
                                          Kolo mnie też sa 2 duże kasztanowce. Liscie im już pożółkły
                                          wiec zaraz chyba będa leciały kasztany .

Udanej niedzieli zyczę.

• jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 03.09.23, 09:47
                                            Witam Mario i reszta Vistulan smile
                                            Ja też dziś pospałam i to bez wspomagania prawie do 8-mej.
                                            Całkiem ciepło jak na wrzesień o poranku,bo 18st. Wczoraj było bardzo ciepło.
                                            Po południu nie miałam internetu,ani telewizji,
                                            Zawsze piszemy do siebie choć parę słów jak jest na wyjeździe,ona wysyłała
                                            na pocztę,a ja nie mogłam odebrać.
                                            Parę zdjęć z Wrocławia.
                                            • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 03.09.23, 15:33
                                              Jeszcze parę.Na końcu widok z wieży kościelnej.
                                              • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 03.09.23, 15:46
                                                Witajcie.

Piękne zdjęcia Jago, dzieki Ali możemy obejrzeć kraj w pigułce😊 nigdy nie byłam we Wrocławiu a bardzo chciałabym choć raz tam pojechać.
                                                Czy Ala podróżuje autem czy pociągiem? Czy była kiedyś w zachodniej częścią Polski?
                                                • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 03.09.23, 17:18
                                                  witajcie z opoznieniem,
                                                  Lusia mnie z samego rana zwabila bo upiekla kolacza,
                                                  wiec pojechalam,

trudno zobaczyc,
                                                  ale na dzwoneczkach siedzialy sobie wrobelki,
                                                  dzis ze spaceru po miescie.

miejmy mily wieczor.

pogoda zapowiadala sie OK,ale pozniej sie ochlodzilo i rozwietrzylo mocniej,

dzieki za zdjecia z Wroclawia,
                                                  bylam pare razy w miescie,
                                                  sliczne sa niektore stare uliczki,

Maria chyba sie roskrecila i moze cos ciekawego nawet i zrobila

Kallisto marzy o odwiedzinach Wroclawia,
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 03.09.23, 18:16
                                                    Widzę 3 wróbelki.Ławka w pięknym otoczeniu kwiatów.
                                                    Jeszcze parę zdjęć dodam.
                                                    Ala ma swoje ulubione miejsca,przeważnie morze i góry.
                                                    Wrocław bardzo jej się podoba.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 03.09.23, 18:20
                                                    Ciekawe to rusztowanie z dzwoneczkami.

KENDO główkowałam próbując uruchomic drukarke ale niestety.
                                                    Jutro musze szukac fachowca i znowu wydatek.
                                                    Jak pech to pech, jak kupiłam tusz to drukarka nie chce działać.
                                                    Z tego to wyczytałam przyczyna może byc po aktualizacji Windowsa.

Pogoda nie stabilna, albo pada albo słonce, chlodniej w chacie
                                                    bo u nas dopiero zaczną grzać po 1 października.
                                                    Na pocieszenie, to że znowu idzie ocieplenie pod koniec tygodnia.

Spokojnego wieczorku życzę.

• kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 07:11
                                                    Wroclaw tez mi sie podoba..

szkoda,ze jakos nie mozemy soebie same zalatwic bledow technicznych..echhh

witajcie Vistulaneczki,
                                                    polezcie sobie jeszcze pod cieplymi kolderkami,
                                                    ja sie jakos wyspalam...

zapowiedzieli dzis slonce,ale jeszcze tez spi sobie
                                                    niemniej zycze Nam go nad glowami i milego startu na tydzien i dzien dzisiejszy

takie aranzacje kwiatowe w wielkich donicach na miescie poustawiali..
                                                  • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 10:43
                                                    Zdjecia chyba Ala robila na Ostrowiu Tumskim., most na Ostrow Tumski,
                                                    tam tez jest siedziba biskupow, -dziekuje.

Dzwoneczki z wrobelkami to na Malym Rynku, o godz, 12, zawsze dzwonia.
                                                    Komuna w tym roku zaprojektowala przyjemne arangemangi kwiatowe
                                                    dla przystrojenia ulic,

Hej !!!
                                                    Wczoraj wyjatkowo bylam zajeta, a wieczorem juz nie mialam sily na nic,
                                                    Natomiast dzisiaj juz jestem po alertem, mam troche wiecej pracki,
                                                    Nie wiem jak to jest, ze zawsze sie cos wynajduje , chyba zeby sie nie nudzic.

Sloneczko za oknem, przez otwarty balkon jesienny, cieply, powiew
                                                    jesieni wplywa do sypialni.
                                                    Zycze Nam przyjemnego poniedzialku i calego tygodnia bez zadnych awarii.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 11:51
                                                    Witajcie... Kendo wita piękną kompozycją.Jeszcze ze 2 m-ce będzie cieszyć oko.
                                                    Lenka dziś z nami spała.

https://i.pinimg.com/564x/00/f8/83/00f883671bc446cf8ae1ef66b4c9583b.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 13:02
                                                    Jaga. widze ze Ala ogladala rowniez we Wroclawiu Panorame Raclawicka,
                                                    podziekuj Ali za zdjecia. To juz przyjechala do domku?.
                                                    Lence brakowalo towarzystwa w nocy to zmienila sypialnie.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 14:51
                                                    Witam, od ranka się kręce czekając na fachowca.
                                                    Zrobiła pranie 2 razy, i wietrzyłam cieplejsza kołdre i poduszkę z piór.
                                                    Slonko zacheca do domowych pracek a rannek rzeźki
                                                    przypomina o zbliżajacej sie jesieni.
                                                    Spisałam sobie pilne sprawki i zakupy i trzeba je
                                                    powoli realizować.
                                                    We Wrocławiu byłam i ogladałam Panoramę, dech zapiera,że
                                                    cos takiego mozna namalowac.

Udanego popołudnia zyczę.

• kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 14:56
                                                    Zostawię na szybko poniedziałkowe powitania, zaraz jadę do rodziców.
                                                    Zanim co to załączam fajne obrazki
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 15:05
                                                    witajcie Vistulaneczki,
                                                    no,kazda z Nas ma zajecie,
                                                    ja dzis sie lenie,wszystko mam porobione na razie..

zapracowanym zycze pomyslnej pracki z dobrym rezultatem,
                                                    Lenka chciala ciepelka w lozeczku,kolo Pani sie pogrzac.

sliczne przywitanie od Kallisto
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 15:15
                                                    Lusiu,Ala pojechała na tydzień.Dziś ma być w ZOO.
                                                    Bardzo jej się podobała Panorama Racławicka.Zawsze jej dziękuję od Was.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 15:51
                                                    Dzisiaj Dzień Czekolady.
                                                    Więc należy skonsumowac trochę domowych zapasów. Smacznego zyczę.
                                                  • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 16:22
                                                    Pamietam otwarcie Panoramy Raclawickiej, byly tlumy ludzi,
                                                    Przyjezdzaly autokary ze zwiedzajacymi z dalekich miast w polsce.
                                                    Wroclawskie zoo jest jednym z nawiekszych w Polsce,

Kiedys jak pracowalam we Wroclawiu, i nie bylo co robic w biurze,
                                                    to z kolezanka wybralysmy sie tramwajem do jego zwiedzania, a powrot
                                                    do pracy juz wzielysmy taxi zeby bylo szybciej, nikt nie zauwazyl ze nas
                                                    nie bylo,

Dzien czekolady, akurat mam w domu to wieczorem podegustuje
                                                    sobie pod TV.
                                                    Tez wasne sprawy zapisuje na liscie, zeby nie umknely z pamieci.

Przyjemnego popoludnia i wieczoru Nam zycze, oraz przespanej
                                                    spokojnej nocy.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 18:08
                                                    Nie wiedziałam,że dzień czekolady,ale jak jutro pójdę da badanie,to mi wyjdzie cukier wink
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 18:33
                                                    Dawno nie byłam w naszym ZOO, musze kiedys tam pojechać.
                                                    Hipopotamów kiedys nie było, zyrafy chyba tez nie ale teraz.....
                                                    Była zmiana lokalizacji więc teraz teren jest duzy.

Cukru pare dni temu miałam 93 więc dzisiaj połknęłam spory batonik
                                                    czekoladowy.
                                                    Fachowiec sie nie pojawia, chyba przyjdzie jutro.
                                                    Nie znoszę wyczekiwania.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 04.09.23, 20:03
                                                    dzieki Jagus za ZOO,
                                                    bylam tam bardzooooo dawnoooo

ja kupilam ostanio cukierki mietowe typ nadzienia jak grylazowe i zjadlam juz dzis 2 st.
                                                    uff,nie slowny jakis ten fachowiec,
                                                    a zadzwonil przynajmnie,ze dzis nie moze przyjsc?
                                                    tu by nie miala racji bytu z takim "zachowaniem"

ciekawego wieczoru przed TV
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 05.09.23, 09:06
                                                    witajcie Vistulaneczki
                                                    w bardzo sloneczny tu poranek +16C
                                                    a obiecane mamy +24C
                                                    i niech tak bedzie,
                                                    porowerkuje w sloncu,
                                                    Wam zycze tez duzo slonca nad glowami i w serduchach,tam gdzie jestescie,spokoju ducha..

jeszcze w parku kwita niektore roze.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 05.09.23, 09:16
                                                    Dzień dobry Kendula i reszta Vistulan...
                                                    Tak pięknie słonko świeci,że dostałam więcej energii.Miałam rano iść
                                                    na badanie i zrezygnowałam,jeszcze trochę pobiorę lek od cholesterolu
                                                    i wtedy zobaczę.
                                                    Bardzo lubię nasze ZOO ale już dawno nie byłam,a tam trzeba nabić kilometry.
                                                    Nie ma Ali,to koty w nocy nas okupują,domagają się pieszczot.
                                                    Dziś o 1.30 Myszka obudziła mnie domagając się głasków.
                                                    Teraz tylko 16,ale ciepło.
                                                    Dobrego i zdrowego dnia.

https://i.pinimg.com/originals/f2/d1/96/f2d196d0abce0ad42c314c0dbeeede58.gif
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 05.09.23, 09:31
                                                    Witaj Jagusia,no tak kociaki tesknia za swoja ulubiona Pania,
                                                    ale w nocy budzic do piesztot??
                                                    biedne kociaczki,za niedlugo naciesza sie swa Pania,
                                                    sliczne zaproszenie do kawusi z kociaczkiem -dziekuje
                                                    miej sobie mily i udany dzionek
                                                    i poprawy cholesterolu,
                                                    dawno co mi robili test na niego,
                                                    przy okazji bycia u lekarza poprosze o to skierowanie na badanie.mialam kiedys calkiem OK.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 05.09.23, 10:00
                                                    Witam i ja ze slonkiem ale poranek jest rzeźki bo tylko o 6tej +8.
                                                    W ciagu dnia ma byc cieplej.
                                                    Dalej jestem związana oczekiwaniem na fachowca.
                                                    W domu sie nie nudzę ale zakupy tez muszę zrobić.

Udanego dnia w słonku zyczę.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 05.09.23, 13:56
                                                    hej Mario,
                                                    macie bardzo chloden poranki
                                                    i w dodatku nie grzeja,
                                                    ale sloneczko juz pewnie dogrzewa komnaty..
                                                    mam nadzieje,ze spec dojdzie dzis do drukarki i sparwdzi blad..

miej sobie udany dzionek.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 05.09.23, 17:48
                                                    Był fachmen i stwierdził,że trzeba kupic nową.
                                                    Na co nie mam ochoty. Pojechałam do innego punktu
                                                    razem ze sprzetem no i podjeto sie naprawy.
                                                    Jutro byc może będe miała odpowiedż czy cos z niej będzie.
                                                    Wracając kupiłam kaszanke do kiszonej kapustki , podjadłam
                                                    i juz wiecej tego jeśc nie będe bo było jedzonko b.smaczne
                                                    ale nie na moje zdrowie.
                                                    Teraz słonko sięga do mojego pokoju więc chyba
                                                    troche odpocznę.
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 07:16
                                                    Cześć dziewczynki.

Oglądam Wasze zdjęcia i wszytskie sa piękne i interesujące. Przyroda i natura daje nam dużo radości. Zabytki Wrocławia imponujące, a najlepsze są hipcie big_grin z daleka wygladają na małe i rozkoszne,ale to chyba dorosłe osobniki? Chciałam napisać, że dawno nie byłam w ZOO, a przecież w Hiszpańskim w marcu byłambig_grin nie mniej jednak nasze chętnie bym odwiedziła.

Przedwczorajsze popołudnie miałam tak tragiczne, że szok, nie wiem skąd u mnie tyle niemocy, byłam taką dętką... 1,5 godziny leżałam bez ruchu, nawet TV nie włączyłam, cięzko podnieść się było do 19:00. Wczoraj zdecydowanie lepiej.

Dzisiaj u nas +29 stopni, cudownie cieplo będzie, to już takie ostatnie podrygi zdychającej ostrygi tego sezonu. Chociaż kto wie moze IX będzie ładny?

Rozpakowuję swoje spożywcze produktu na pierwsze i drugie śniadanie i przygotuję kawkę, poczekam na koleżanki, zazwyczaj przyjeżdżam pierwsza do pracy, reszta za mną.

Słoneczka na cały dzień i dużo uśmiechu.
                                                  • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 07:50
                                                    Hej !!!
                                                    Slonce od rana raduje, ze dzionek bedzie w miare dobry,
                                                    mam problem ze swoja nozka, wiec oznajmian ze oddalam
                                                    sie na maly urlopik zeby ja doprowadzac do uzywalnosci.

Zycze Nam zdrowka i slonca nad glowami.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 08:54
                                                    Witam tez z dobrze zapowiadajacą sie pogodą.
                                                    Ma byc cieplo w dzień .Ranek to tylko +8.
                                                    Czekam na ocieplenie w ciagu dnia.

LUSIA cos zaniemogła, ale dobrze że wie że musi pofolgować.
                                                    Zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

KALISTO tez doswiadczyła,że o zdrowie trzeba dbać.

Więc zycze dobrego i zdrowego dzionka.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 09:17
                                                    witajcie ranne skowronki,
                                                    Kallisto ma chyba komplikacje pokowidowe z takimi oslabieniami gwaltownymi,

Lusia z nozka zaniemogla,ma dozwolenie na maly urlopik,niech nozka dochodzi do siebie,

Maria,zastanawia sie czy koszty naprawy nie beda za wyskokie,
                                                    bo moze lepiej kupic nowa skriwarke?
                                                    tu jak przyjdzie fakman do sprzetu to placimy mu za godzine i czas dojazdu ,
                                                    na firmie tez placimy za oszacowanie bledu,pozniej decydujemy czy ma byc sprzet naprawiany czy nie..
                                                    mysle,ze moze oplaca sie naprawa..

czekamy na Jagusie i bedzie "lista obecnosci podpisana"

+16C/slonecznie/otwierajac okno w sypialni,
                                                    juz czuje sie jednak "jesienne ciepelko i zapach jesieni"

zycze nam zdrowka/dnia bez problemow.

nie znam kwiatkow,
                                                    ale podobaly mi sie,rosna w parku.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 10:13
                                                    Dzień dobry dziewczyny.Myślałam,że coś z Kalisto,albo przeoczyłam.
                                                    Post od Kendo też mi mówił,że coś z Lusią jest nie tak,ale skoro nic nie pisała,
                                                    to znaczy nie chce.Nie rozumiem takiego podejścia,bo to nie jest narzekanie,tylko
                                                    piszemy jak jest.
                                                    Bardzo dobrze jak pomału,ale wracamy do zdrowia.
                                                    Piękny dzień i tak będzie do niedzieli.Teraz mam 21,a ma być 26.

Ciekawa jestem czy da się naprawić urządzenie Marii i czy warto,bo jeżeli
                                                    jest niezbędne,to musi być.Mój też jest chimeryczny,ciągle krzyczy,że brak paliwa,
                                                    ale poklikam i znowu drukuje,a drukarka musi być.

Polepszenia zdrowia potrzebującym.
                                                    taka u mnie pogoda.

• jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 10:17
                                                    Piękny kolor krzewów,chyba kwiatów ,takich nie widziałam.
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 12:35
                                                    Jak dziewczynki studiowały to mieliśmy drukarki. Od wielu lat nie mamy. Jak trzeba to drukuje w pracy i wydaje mi się ze nie będzie mi potrzebna ale jak byłam na wolnym to druki robiła mi sasiadka albo córka. Co prawda bardzo sporadycznie ale jednak, zobaczymy za dwa lata czy będzie nam niezbędna. A co np drukujecie w domu?

Jaguś i znowu drażnisz moje oczy urocza kompozycją😁

Kendo łąka wyglada pięknie. Rośliny podobne do tamaryszka.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 14:53
                                                    Jaga/Kallisto witajcie,i dziekuje,ze zdjecia sie podobaja,
                                                    nie znam tamaryszka,ale jak bede w parku,moze bedzie tabliczka przy tych kwiatach.bo nieraz sa z nazwami roslin,

dokladnie Kallisto pieknie kwiatki kwitna u Jagusi Naszej,i niebo niebiesciutkie takie jak i tu,
                                                    zebry tez ladnie sie prezetuja,,taka egzotyka dla nas..

kiedys drukowalam rozne wzory czy jakas recepte,terz dla samej mnie jakos nie uzywam,a ostanio tez sie zbuntowala i nie chciala zaskoczyc..
                                                    dziecie ma "wypasiona",wie jak cos potrzebuje to u Njego kopiuje.

i tak wiecej jak polowa dzionka zlecialo,
                                                    dalej mam sloneczko i +22C,
                                                    czego i Wam zycze takiego samego.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 17:51
                                                    Wreszcie się zabrałam za skierowanie na RTG płuc i nic nie załatwiłam,
                                                    bo tam gdzie byłam kierowana,Przychodnia nie odnowiła na NFZ.
                                                    A po drugie maszyna im się popsuła i nie wiadomo kiedy naprawią.
                                                    Oszukują ludzi ile się da.
                                                    Ale już wiem gdzie zrobię prywatnie za 140zł bez łaski.
                                                    Gorąco też i we Wrocławiu,to trochę wody dla ochłody.
                                                    Na końcu iglica.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 20:08
                                                    Piękne fotki.Jakie to teraz mozliwości sa, że kazdy mając dobry aparat
                                                    zrobić zdjęcia pamiątkowe z podrózy.
                                                    JAGO wieki nie robiłam rtg płuc a teraz sie boję
                                                    chociaz tez powinnam to zbadać.
                                                    Za kazdym razem lekarz mnie osłuchuje ale nie proponuje rtg.

• kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 21:12
                                                    Jagus a co to za iglica?
                                                    Piekny stawik z mosteczkiem zaroślami i altanka. Piękne miejsca zwiedza córka i pogoda dopisuje😊

A mnie schodzą popołudnia….. zanim się obejrzecto wieczor.
                                                    Byłam u fryzjera, ładnie mnie obcięła. Nie byłam u Agi, ostatnio na dawal ścina.
                                                    I zmeczona jestem i żołądek boli….

Trzymajcie sie dziewczynki, rano napisze witanki.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 21:14
                                                    Mario ja ze względu na branie zastrzyków na rzs.muszę być pod kontrolą.
                                                    Ponieważ to moje cholerstwo potrafi wszystko zaatakować,nie tylko kosteczki wink
                                                    Rok temu mi robiono rtg w szpitalu i jakieś zacienienie zauważyli.
                                                    Jak nie kaszlesz,nic Ciebie nie dusi,to chyba wszystko w porządku.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 06.09.23, 21:40
                                                    O masz ci los Kalisto,teraz żołądek boli .Może masz no-spa?

Poczytaj o iglicy.

Ala mieszka blisko tej fontanny.

pl.wikipedia.org/wiki/Iglica_(Wroc%C5%82aw)

Dalej widok z Mostka Pokutnic big_grin
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 07.09.23, 08:42
                                                    Witam.Słonko mam a dalej co to nie wiem.
                                                    Czekam na telefon w sprawie drukarki
                                                    a inne sprawy tez czekają do załatwienia.
                                                    Prawdę mówiąc to gna mnie do wyjścia.
                                                    Jak się ułozy to tak będzie.

Udanego dnia zyczę.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 07.09.23, 09:29
                                                    Witaj Mario i reszta dziewczyn.
                                                    Ja też mam coś do załatwienia,może dam rady.
                                                    Bardzo słonecznie i ciepło jak na poranek,bo już 21st.
                                                    Dobrego dnia smile

https://i.pinimg.com/originals/02/83/57/028357fe92c018f677a4b5faec3e993e.gif
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 07.09.23, 15:32
                                                    no nareszcie jestem,
                                                    pralam od samego rana az 8 wsadow do maszyn wlozylam,
                                                    to juz letnie ciuszki w ktorych na pewno chodzc juz nie bede,

witajcie Zalogo,no slonca brak tu/+19C,bardzo wilgotno,

ech z naszymi bolesciami,
                                                    zycze nam ich jak najmniej,
                                                    dobrych zalatwien spraw i oczywiscie milego popoludnia z nadchodzacym wieczorem

wczorajsza rabatka u dzieciecia w ogrodzie.
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 07.09.23, 16:08
                                                    Hej.
                                                    A już chyba konam, no tak umysłowo daje mi do wiwatu pewna sprawa służbowa ze aż dostałam mroczków przed oczami przed wyjściem. Jakby kto ze mnie wszystkie siły wycisnął.

Teraz już znam historie Wrocławskiej iglicy, musi ciekawie wyglądać z bliska. I jest nawet mniejsza iglica, pewnie nie tak efektowna jak ta wysoka?
                                                    W każdym mieście jest coś ciekawego i każde ma swoją ciekawa historię.

Idę odpocząć, bo ledwo żyje a na 18 na paznokcie.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 07.09.23, 16:51
                                                    Kallisto,o rany,az tak Cie pracka wykonczyla?
                                                    odpoczywaj teraz przy relaksujacej muzyce,
                                                    moze wrocisz do stanu z ktorego bedziesz zadowolona..
                                                    a moze "na paznokciach sie zrelaksujesz?
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 07.09.23, 17:27
                                                    KENDO o ile znam sie na kwiatkach to w Waszym ogródku rosnie nagietek
                                                    i teraz kwitnie.Jezeli tak, to mozesz zrobić sama w prosty sposób
                                                    maśc - super lekarstwo na wiele schorzeń m.in. i na zylaki.
                                                    Moge napisac jak i co.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 07.09.23, 17:33
                                                    Mario,dokladnie to nagietka,
                                                    lubie ja,o tej porze roku kwitnie bardzo dlugo i w szare jesienne dni ozlaca ta czesc ogrodu,

moze i bym zrobila ta masc,jezeli skladniki bede moga tutaj zakupic..
                                                    wiec dziekuje i podaj recepte.

milego juz zblizajacego sie wieczoru,
                                                    fakman zadzwonil o drukarce?
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 07.09.23, 19:45
                                                    W aptekach ziołowych,a może i w zwykłych,są też herbatki.

www.tanie-leczenie.pl/masc-nagietkowa-20-g.html
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 08.09.23, 07:07
                                                    O i jestem dzisiaj pierwsza. więc witam Was bardzo serdecznie w kolejny piękny ciepły dzień i najukochańszy dzień pracującychsmile

Mój ogrodowy budzik tak się dzisiaj rano wytężał w tym budzeniu, że nie sposób było spaćbig_grin
                                                    Przyjechałam do biura, więc mam chwilę czasu żeby coś napisać, bo jak widać popołudnia mam zajęte, albo źle się czuję albo jestem poza domem.

Dzisiaj tez ostatni dzień pracki, w poniedziałek przed 10:00 staruję ku szpitalowi, już się cała trzęsę ze strachu mimo tego, ze wiem co będzie robione i w jaki sposób to strach mnie nie opuszcza. Bylebym tylko trafiła na salę z normalnymi pacjentkami. Zabieram ze sobą słuchawkę do telefonu, będę słuchać powieści i relaksować się na łóżku big_grin Myślę, że dzień wytrzymam ale potem z nudów będę grymasić, szkoda, ze to aż cztery dni, mogłabym rekonwalescencję wykonać siedząc w domu. Niestety taka opieka, muszą zagwarantować, że wypiszą mnie zdrową bez powikłań, to w końcu żołądek.

No dobra to biegnę do kuchni po kawę i czekam na moje tzw. psiapsi smile

Serdeczności na cały piąteczek smile
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 08.09.23, 09:05
                                                    witaj Kallisto,
                                                    o jejku,znowu szpital i zoladek bedzie "pod lupa"
                                                    bede trzymac kciuki w poniedzialek,

Jagus,szedzi nie wierza w rozna tam takie ziolowe mazidla za bardzo,
                                                    moze w sklepikach z ziolami mozna cos takiego znalesc ale cena bedzie wysoka,

witajcie tez pozostale Vistulanki,
                                                    mamy dzis mgliscie/+15C/duza wilgotnosc,
                                                    mgla ma zwyczaj do pory lunchu zniknac i bedzie pewnie cieplutko,

zycze dla Kallisto spokojnej pracki a dla Nas milego dzionka.

takie roslinki zostawila Lusia na balkonie,
                                                    czesc moze przezimuje..
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 08.09.23, 09:52
                                                    Witam z letnia pogodą i sloneczkiem.
                                                    Dalej mam dzionek nie zorganizowany planowo bo czekam na telefon
                                                    po ewentualny odbior drukarki. Musze byc w domku lub w poblizu.

Zycze wszystkim dobrego dnia.

KENDO pozdrawiaj LUSIE. Niech zdrowieje ta nózka.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 08.09.23, 11:03
                                                    Witajcie... Lusia nie ma ochoty pisać,bo co ma noga boląca do napisania kilku słów.
                                                    Widać przyczyna bardziej złożona.
                                                    U mnie bardzo ciepło,teraz 23st. to jeszcze parę st. dojdzie.
                                                    U mnie układanie dnia nie funkcjonuje,bo zależy jak ja się będę czuła.
                                                    Kalisto ,żadne leki nie pomogą,musi być operacja?
                                                    Będę trzymała kciuki za powodzenie.serce

Kwiatki Lusi te w środku na pewno wytrzymają,reszty nie znam.
                                                    Świerczek powinien wytrzymać,trzeba o nim poczytać.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 08.09.23, 11:08
                                                    Przeoczyłam piękną rabatkę.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/hc/ub/cvmf/NoWRCiT1VgIqVI7MX.jpg
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 08.09.23, 14:31
                                                    witajcie Maria/Jagusia z letnim bukietem powitala,sliczne sa te letnie kwiatki,

co dzien rozmawiam z Lusia,
                                                    dziekuje,pozdrowie do Was..

o i drukarka naprawiona,
                                                    nie trzeba nowej kupowac?

zycze sloneczka cieplego,
                                                    tu mgla gdzie sie wyniosla i sloneczko swieci +21C i chyba wiecej nie bedzie .
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 08.09.23, 17:40
                                                    I nastało popołudnie. Wciąż cieplutko a każe murach😡

Była córka z wnuczka, pojechały do drugiej córki i u niej na noc Zuzia zostanie. Jutro u nas będą 8 urodziny wnuka, alecte dzieci się starzeją😂😂😂
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 08.09.23, 19:44
                                                    o jejku Kallisto,to juz 8siem lat ?
                                                    duzo radosci mu zycze i pieknych wynikow w nauce...
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 07:32
                                                    witajcie w bardzo mglista sobote,
                                                    choc mgla ma znowu odslonc slonce,jak wczoraj i +23C ma byc,
                                                    zobaczymy co sie stanie,niemniej zycze Nam weekendowego sloneczka i przemilego relaksu
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 08:11
                                                    Dziekuje Kendo za piękne życzenia i urodziwa w swojej czerwonej krasie róże.
                                                    Dzien dobry dla Ciebie i dla pozostałych babeczek które tu się pojawia.

U nas kolejny bardzo ciepły dzień. W sierpniu okropna ziąb a we wrzesniu upały.

Zbieram sue z łóżeczka, ogarnę się i mykniemy po sprawunki. Musze upiec dzisiaj dwa ciasta.

Wspaniałej soboty🌹🌹
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 09:52
                                                    witaj Kallisto i pozostale Forumeczki,

tez sie z grubsza ogarnelam,
                                                    poczekam az mlga sie ulotni i pomaszeruje - porowerkuje do dalszego sklepu po owoce
                                                    slonko proby robi wydostania sie z za mlgy +17C na razie.

zycze Tobie i rodzinie udanego weekendu i dla Forumeczek tego samego
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 10:58
                                                    Dzień dobry Wszystkim...
                                                    Słonko przygrzewa od rana, na razie 22st,a będzie 27.
                                                    Noc była ciężka,po przebudzeniu o 1-szej do 4-tej w ogóle nie spałam i nic nie pomagało.Jeszcze wieczorem było 25st. ciężko było oddychać.
                                                    Po niedzieli ma się zmienić nawet o 10st. mniej.
                                                    Obiadu nie muszę gotować,bo wczoraj zrobiłam knedle,na które czeka Ala.
                                                    Wczoraj dostałam stolik,będzie mi łatwiej,ale siedzieć i tak będzie trudno.

Muzeum Narodowe,to już ostatnie zdjątko od Ali.

https://i.pinimg.com/564x/3f/fc/7c/3ffc7ce12d4aa63ecf493dec59441b65.jpg
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 11:08
                                                    pieknie dom obrosniety bluszczem-dzieki za fotke i powitanie,
                                                    witaj Jagusia,
                                                    no my mamy +20C obecnie,i slonecznie sie robi,
                                                    zaraz wybywam z domu na dlugi marsz
                                                    zycze milego relaksu i moze krotkiej dzemki .
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 11:54
                                                    Bardzo urzekają mnie takie obrośnięte zielenią budynki i kamienice, zawsze mysle wtedy jakie ptaszki tam się kryją?

Wstawiłam do piekarnika Murzynka inplacek ze śliwkami, zobaczymy jakie wyjdzie. Skorzystałam z internetowego przepisu. I taka ciekawostka piana z białek ubita z proszkiem budyniowym olejem. Dziwne połączenie aż mam objekcje😱

Jagus zrób proszę zdjecie stoliczka. Zamawiałaś na Allegro?
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 15:53
                                                    Witam wszystkich .Lato na całego i wcale mi nie za gorąco
                                                    chociaz za oknem termometr wskazuje +40. Nocki sa chlodne
                                                    i wszystko sie wyrównuje.
                                                    LUSI dalej nie widzę .Wydaje mi się, że jest poza domem
                                                    bo inaczej to by cos napisała.
                                                    KALISTO dzisiaj w gronie dzieci i wnucząt. Przykładna mama i babcia.
                                                    JAGA podobnie jak ja raz lepiej raz coś tam...i tak to.
                                                    KENDO jak nakręcony zegarek zawsze chodzi
                                                    i nie poddaje się.
                                                    Dobrej soboty zyczę.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 17:28
                                                    Mario,no podsumowalas Nas...
                                                    usmialam sie,ale musze napisac,ze coraz bardziej nie chce mi sie byc zorganizowana/czasowa/jakos zaczyna brakowac mi czasami motywacji,ale "ciagne woz pod gore jakos"
                                                    jutro na caly dzin do dzieciecia sie wybieram,ma byc +26 C,posiedzimy tam na altanie,/pogadamy/poczytam/moze cos przy rabatce zrobie,jak slonko mnie nie bedzie prazyc.

milego wekendowania.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 17:58
                                                    Widze że i do KENDO słonko mocniejsze wrócilo.
                                                    Miłego rodzinnego spotkania życzę.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 09.09.23, 18:12
                                                    dziekuje Mario,
                                                    w tej chwili mam balkon otwarty i okna rozsuniete,troche markize tez opuscilam by na meble nie swiecilo za mocno i cieplutko mam..
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 10.09.23, 09:10
                                                    Witam niedzielnie ze słonkiem i relaksowaniem się.
                                                    Jak od lat niedziela jest dla mnie dniem w którym
                                                    poza czasem przymusowym gotowaniem nic innego nie robię
                                                    z pracek domowych.
                                                    Najczęsciej to jest zadbanie o swoje zdrowie i aparycję.
                                                    Lubię go spedzać w domowych pieleszach i z reguły rzadko
                                                    opuszczam chałupkę.

Wszystkim mamom i babciom życze miłego spędzania
                                                    niedzieli w rodzinnym gronie.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 10.09.23, 10:28
                                                    hej Mario,pierwsza dzis sie przywitalas,
                                                    mam podobne podejscie do niedzieli,
                                                    wszak,dbanie o swe kosmetyczne zaboegi wykonuje w piatek wieczorem,
                                                    niedziele mam totalnie luzna...
                                                    poswiecam na odwiedziny czy stworzenie sobie milych chwilek w domu z ksiazka przy klasycznej muzyce i czyms slodkim na talerzyku obok i aromatyczna herbata.

slonecznie juz po porannej mgle i +20C

zycze Nam pieknych chwilek tam gdzie jestescie.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 10.09.23, 11:41
                                                    Witajcie dziewczyny ... Maria chyba odgadła przypadłość Lusi,trudno czekamy
                                                    aż się pokaże.Z opisu Marii o niedzieli jak spędza,to u mnie teraz jest codziennie niedziela big_grin
                                                    Pogoda dalej aż za piękna,dziś ma być 28.U mnie na balkonie zawsze więcej.
                                                    W tej chwili podają 25st.Noc była niezła,spałam do siódmej,a kwiat głogu wypiłam
                                                    jak się obudziłam big_grin
                                                    Kalisto,zrobię dzisiaj zdjęcie.Córka mnie krytykuje,że nie kupiłam lepszego.A po co mi lepszy? dla mnie akurat.Mam stolik żeby zjeść i na laptop.
                                                    Potem składam nóżki częściowo i odkładam.
                                                    Przez ten ostatni rok posypałam się totalnie sad
                                                    Kendo piękne zdjęcie,dziękuję
                                                    https://www.gify.net/data/media/278/slonce-ruchomy-obrazek-0844.gif
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 10.09.23, 13:46
                                                    Dzień dobry niedzielne.

Wolny dzień, leniwy, wszystko na zwolnionych obrotach.
                                                    Po śniadaniu włączyłam słuchowisko i usnęłam, tuż po 12:00 wstałam i zaczęłam pakowac walizkę do szpitala. Wypełniona po brzegi, najwiecej miejsca zajął szlafrok i 3 średnie butelki wody.

Jagus czekam cierpliwie, musze zmobilizować się i tez kupię, pewnie praktyczna i wygodna? Trzeba sobie robic wygody jeśli jest to możliwe, dobrze ze mieszkacie z córka, zawsze jest pomoc pod ręka.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 10.09.23, 15:13
                                                    Własnie wczoraj wypisałam z netu, tak na wszelki wypadek
                                                    listę rzeczy ktore powinno sie zabrac do szpitala.
                                                    Ku mojemu zdziwieniu lista jest długa i częśc rzeczy muszę
                                                    dokupić.
                                                    KALISTO jestes bardzo dzielna.Trzymam kciuki.
                                                    Wszystko będzie okey.Musi być!

Acha pamietaj aby po zabiegu oprózniano Ci często
                                                    worek z moczem /to pisze na wszelki wypadeik/
                                                    bowiem zaleganie moczu w worku prowadzi do
                                                    stanów zapalnych b.bolesnych.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 10.09.23, 15:28
                                                    witajcie popopludniowo.
                                                    tak szybciutko Was witam i zmykam na altanke,
                                                    dziecie musialo mi cos w laptopie sprawdzic to od razu ja sprawdzam,co w rzeczce sie dzieje,

pieknie na dworze +27 C albo i wiecej na dworze,
                                                    nie wytrzymalam i paluchy w rabarke wlozylam,
                                                    byla jeszcze lawenda pare galazek i nac pietruszki to sobie scielam..

a ten stoli to chyba tez mam co wspominacje,jak wroce do domu cykne mu fotke,

tu w szpitalu nie musimy miec wlasnej wody,szpital dolewa do szklaneczki jak potrzebujemy,

miejcie sobie milo
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 09:05
                                                    witajcie w mglisty poranek/+16C,
                                                    pozniej jest obiecane slonko i ponad +20C,
                                                    swiatowe wiadomosci nie ciekaawe,
                                                    afrykanski swinski pest wsrod dzikich swin sie rozszeza,
                                                    las zamkniety tam gdzie zostaly znalezione zwloki swin,po przyjsciu do domu trzeba sanowac obuwie,,
                                                    dobre ze swinki nie jadam,farnerzy hodowli swin w strachu...
                                                    trzesienie ziemi w Maroku...uschhh

niemniej zycze slonca w sedruchach i nad glowa
                                                  • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 09:34
                                                    Hej !!!!
                                                    Jestem, i moj stan nozki troche sie poprawia, ale musze ja
                                                    b.oszczedzac, nie pomogly babcine kuracje, kapusty i inne
                                                    oklady, stopa unieruchomiona i czekam az bedzie ok. zebym
                                                    mogla normalnie chodzic.
                                                    Kazdy krok obciaza druga strone, ktora tez juz zaczyna doskwierac
                                                    z bolem, tak ze slucham sie lekarza i odpoczywam.
                                                    Chetnie bym teraz gdzies wyjechala, ale kontuzja stopy pokrzyzowala
                                                    wszystkie moje plany.

Za Kallisto trzymam dzisiaj kciuki za pomyslny zabieg i rehabilitacje
                                                    po nim.
                                                    Widac Kendo byla u syna, fotka z rabatki juz w typowo jesiennych
                                                    kolorach.

Zycze Nam dobrego samopoczucia i wszyskiego dobrego.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 10:05
                                                    witaj Lusia cieplutko,
                                                    mysle,ze niedogodnosc z czasm beda malec i nozka bedzie wracac do zdrowia,

tak bylam u dzieciecia,
                                                    dzis tez mialam podjechac,ale chyba w domu zostane,ma miec fachowcow od borowania studni,wiec nie bedzie spokojnego siedzenia na altanie,

miej sobie laskawy dzionek i odpoczywaj nozke za rada doktora.
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 10:24
                                                    A ja witam Was z izby przyjec, dokumenty złożyłam i czekam na wezwanie.
                                                    Odebrałam wynik histo, nie jest zły ale i dobry nie jest. Rozwija mi się metaplazję żołądka co oznacza ze błona śluzowa zmienia strukturę na błonę jelitowa. Jest to średnie stadium, a są trzy. Przez rok posunęłam się o jeden stopień…. Omówię z lekarzem czym będą leczyć.

Lusia dlaczego nóżka aż tak Ci się zbuntowała? Skręciłaś ją?

Wiecie co, pięknie wyremontowany szpital, ciekawe jak będzie na gorze?
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 10:18
                                                    Witaj Lusiu ,Kendo i reszta.
                                                    Cały czas myślałam,że masz problem z nogą z żyłami,a nie że ze stopą,
                                                    widać zapomniałam wink Są leki,będzie dobrze,a dlaczego druga stopa?

Od rana piękne słoneczko,zapowiadają na dziś 29st. teraz 24
                                                    to idę złapać trochę słoneczka na balkonie,póki się da.
                                                    Parę dni ma być chłodniej,a później znowu gorąco.
                                                    Trzymaj się Kalisto,najgorsze jest czekanie ,będzie dobrze serce
    • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 11:25
      Cześć Kalisto,super fotka.Miejsce pobytu tymczasowego,to duże wsparcie
      dla psychiki oczekującego.Fajnie ,że przy oknie.

https://i.pinimg.com/originals/cf/b0/6f/cfb06fba5d036c5ae0c91b46e6349c27.gif
      • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 11:28
        Tak fajne miejsce tylko łóżko postawiłabym odwrotnie😁 ale tak jak jest ustawione to bardziej dostępne podczas wizyt lekarskich.
        Brak mi tu moich pieleszy, 5 poduszek 😂
        • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 12:59
          Witam wszystkie obecnie a zwłaszcza LUSIE i KALISTO.
          Wracajcie zdrowe na forum.

KALISTO nic dziwnego że z doza zaufania idziesz na zabiegi
          skoro taki fajny szpital, lepszy niz jeden hotel w wyposażenie.

LUSIU ta noga to chyba jakas powypadkowa. Cos jakby przez mgłe
          kojarzę,że chyba pisałas o jakims uderzeniu sie w palce. Czy tak?

Pogodę mamy wszystkie super oby tak jak najdłużej bo grzanie w c.o.
          dopiero od 1 pażdziernika co tez łaczy sie ze zwiekszonym i opłatami., ech...

Zycze dobrego poniedziałku i całego tygodnia.
          • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 14:52
            Taka tabliczka wisi przy moim łóżku.
            Zjadłam obiad, moja wspollezaca pani cukrzycowa dostała normalny mięsny obiad kompot i sok pomidorowy, a ja kompot, sok owocowy, zupę i ryż z sosem jagodowym.
            Póki co fajnie tu😁
            • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 14:54
              Zauważyłam na opisie histo ze moje wycinki z żołądka oglądała sława onkologii prof. Jan Lubiński, słyszałyście o nim?
              Na zdjęciu moj soczek, pierwszy raz widze tak zapakowany.
              • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 15:44
                Soczku nie widzę big_grin
                Ja leżałam głową do okna,to miałam fajnie,też było gorąco.
                • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 16:15
                  kongres-zdrowiepolakow.pl/czlonek-rady/prof-dr-hab-n-med-jan-lubinski/
                  No...powiem, że nawet przystojniak ten Twój profesor.
                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 16:51
                    Mario, a zona profesora była u nas wykladowczynią, osobiście jej nie widziałam ani razu ale nazwisko się przewijało z roznych okazji.

Jago no taki to sok😁 smaczny nawet.
                    Nudy na pudy, głośno od ulicy, pociągi nieopodal hałasują, a do jutra jeszcze tyle czasu…. Po co oni mnie tu dzisiaj chcieli?????
                    Przed chwila była pielęgniarka z termometrem i wyszło nie wiadomo skąd 37,4. Przy przyjęciu miałam 36,8.
                    • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 17:24
                      I kolacja. Cztery plastry szynki drobiowej, dwa plastry sera, dwa ogromne liscie sałaty, chleb, masło. Gdybym tu polezalam tydzień to wyszłabym szersza niż dłuższa😂
                      • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 18:55
                        A tak nagłasniaja ,że jedzenie szpitalne do kitu.
                        Az mi sie wierzyc nie chce że to szpital dla kazdego w ramach NFZ.
                        U nas szpital regionalny to tragedia pod kątem korzystania z urzadzeń socjalnych.
                        Jedna łazienka i wc na kilka sal kilkuosobowych.
                        Ale co duże miasta to i szpitale lepsze.
                        • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 18:58
                          Jak sie zorientuja,że robisz fotki to pomyślą, że jestes z jakiej gazety
                          i będą skakać koło Ciebie.
                          Spokojnej nocki.
                          • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 19:31
                            witajcie wieczornie,
                            no Kallisto,super trafilas na oddzial szpitalny,
                            tu nie uswiadczy sie takiej lazienki z prysznicem,
                            jest co prawda duza,ze pacjet moze wozkiem wjechac,ale prysznic sie nie zalania zadna zaslona
                            dokladne proby krwi porobia i beda wiedziec jak leczyc..trzymamy kciuki zatem jutro znowu.
                            tu jedzenie szpitalne jest OK,przy wpisie sie pytaja czy sie jest alergicznym i czy jakiegos jedzenia sie nie lubi-to sie nie dostanie
                            sliczna masz fryzurke,pasuje Ci.

Jaga /Maria ,cieszcie sie z ciepleka,
                            tu sie nam oziebia i mgliscie bedzie jutro
                            Jagi motto i bukieciki na dzis tez ,by troski zniknely-a kysz,a kysz...

milego wieczoru...

za oknem zrobila sie bardzo mgliscie,/+18C
                            • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 11.09.23, 20:45
                              Dziewczyny to raz trafiło mi się z łazienka i niestety z bliska tontak pięknie nie wyglada. Połamana deska klozetowa, odkręcona słuchawka prysznica na szczęście dało się przykręcić. I czy łazienka z wejściem od pokoju to dobrecrozwiazanie? Po części tak ale jak ktoś bąki puszcza to wszystko słychać 😱😂Jedno okno w ogole się nie otwiera. I

Mario ja z ukryciacrobilam zdjęcia😂

Coś musi być z tym szpitalem, pacjenci zjechali się z Poznania i ze Slupska. No czy w Poznaniu nie ma gastrologii? Aż wierzyć mi się nie chce.

Dobrej nocki zycze
                              • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 08:58
                                Kallisto,dziekuje za nocke,spalam bajecznie,

dzis kciuki trzymamy za Ciebie i fluidy spokoju wysylamy,

witajcie Vistulanki,
                                za oknem nie ciekawie +17C,
                                zycze nam udanego dnia.
                                • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 09:45
                                  Dzień dobry Kendo i pozostałe forumeczki.

Wciąż czekam na badanie, mam wenflon do podania znieczulenia a potem do kroplówki.
                                  Moja pani z łóżka obok jest po badaniu, czeka na opis i zmyka do domu. Jej badanie to jakiś „eus”, badali z kontrastem trzustkę.
                                  Mnie już jeść nie wolno, usta mogę tylko zwilzac. Lekarz pozno przychodzi wiec nie wiem o której raczy przyjść, może dopiero po poludniu.
                                  Złe spałam, okropny hałas za oknem, napady bólu głowy mam, nie wiem z jakiego powodu.

Wiecie co, porównuje dawniejszy personel a obecny, kiedyś był jakiś mało dostępny, opryskliwy, małomówny. I w tym szpitalu i w poprzednim i nawet covidowym zespół medyczny jest sympatyczny, uśmiechnięty, rozmowny. Dzisiaj przyszła kolejna zmiana pan i tez są miłe.
                                  Ale tez nasłucham się jęków pacjentek, chyba bardzo cierpiące w bólach.

Tak sobie rozmawiamy z panią z łóżka obok o obiadach i potrawach i zachciało mi się śledzi w oleju z cebulka. Zaplanowałam zrobić knedle i szare kluski z kapusta i….. nie wiem czy będę mogła umieścić te smakołyki w swojej diecie?

• kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 10:04
                                    witaj Kallisto,
                                    najgorszy czas wyczekiwania,
                                    zawsze sie dluzy w nieskonczonos,
                                    mam nadzieje,ze zawolaja niebawem i bedzie po wszystkim,
                                    mysle,ze dostaniesz jakies propozycje co do djety,

trzymam kciuki i przytulam dla otuchy.
                                    • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 11:27
                                      Witajcie kochani... to Kalisto jeszcze czeka? wszystko musi być przygotowane jak należy.Jak jest wenflon,to na pewno niedługo.
                                      Wszelkie operacje starają się robić z rana,bo przecież pacjent na głodniaka.
                                      Gorąco jak diabli,na razie 26,a ma być 29.żadnego wiaterku,jeszcze jutro tak będzie,
                                      potem chwilowa ulga.
                                      Miałam rano iść na pobranie,ale córka wstała bardzo wcześnie,to
                                      nie chciałam się plątać,pójdę jutro jak dam radę.
                                      Sąsiadka przyniosła mi wielkiego kabaczka.Na dziś już mam uszykowane co na obiad,mielona karkówka,to muszę się zabrać za robotę,kabaczek poczeka.

Znam te kwiaty Kendo,te jesienne mają ładne ubarwienia,ciekawa jestem czy zimują.
                                      Moja wiekowa pelargonia,myślałam,że w tym roku nic z niej nie będzie,
                                      chciałam wyrzucić,żadnego pączka nie miała i odwdzięczyła się.

Wracajcie dziewczyny do zdrowia.
                                      https://i.pinimg.com/564x/38/0a/15/380a1571e95d0a2a9d3b29053f15a384.jpg
                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 10:05
                                    Witam cieplutko.
                                    KALISTO wysyłam pozytywne fluidy, żebys czuła się teraz i potem bezbolesnie.

Mam domowe plany ale pogoda ma byc goracą więc zmiany moga byc.
                                    Nogi do południa wytrzymują a potem musze oszczedzać.

LUSIU znam to co teraz przechodzisz ale to podobnie jak u mnie
                                    nie tak szybko wraca sie do zdrowia. Powolutku i będzie lepiej.
                                    Cierpliwosci trzeba na pewno.Trzymaj sie i teraz myśl tylko o sobie.

Wszystkim życzę dobrego dnia.
                                    • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 10:34
                                      witaj Mario,
                                      och to nasze zdrowko,byle sie juz nie pogarszalo..
                                      plany tez mam ale zobacze co zrobie,
                                      przestalo padac,najgorsza ulewa chyba rykoszetem przeszla,wiec ide na marsz i od razu do sklepu wstapie po karte do telefonu.

miej sobie udany dzionek i jak najmniej niedyspozycji w nozkach.
                                      • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 12:15
                                        Hej !!!!!
                                        Jestem cala zdegustowana swoja sytuacja niemocy,
                                        noge musze trzymac prwie na wyciagu, co uniemozliwia
                                        normalne siedzenie, lezac mam odpowiednia wyprofilowana
                                        poduszke od corki, ktora tez robi mi caly serwis, co dzien
                                        pyta co jeszcze moze zrobic, przez wzglad na jej obiwiazki
                                        sluzbowe i domowe nie chce jej pomocy naduzywac, ale
                                        nie czuje wiekszej potrzeby w pomocy jak do tej pory.

Wydaje mi sie ze Kallisto chyba musiala wspomoc sie kasa,
                                        zeby w szybszym tempie dobranc na badania i otrzymac takie lokum
                                        szpitalne?,(bo jak kogos stac to takie jego zamierzone prawo.....?)
                                        bo chyba w dalszym ciagu taki system w Polsce funkcjonuje?.

Ja na swoja wizyte do specjalisty, i po drodze wszelkie badania
                                        trwalo przepisowo 3 m-c.
                                        • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 12:19
                                          Jaga, pieknie cieszy Twoje oczy pelasie, ja tez mysle swoje
                                          odszczepic jesienia i przetrzymac w domu do przyszlej wiosny,
                                          nie wiem czy mi sie powiedzie?.

Najbardziej teraz to bym chciala chodzic na swoje marsze,
                                          juz boki mnie bola i plecy od odpowiednich pozycji, ale pogoda sie
                                          wlasnie dzisiaj zalamala, przeszla ulewa przynajmniej nad moja ulica,
                                          i burza, temp, tez spadla +20..C pochmurno.

obiadu nie musze, corka wczoraj mi podrzucila to bede sie delektowala
                                          smakiem, a ugotowalam sobie wczoraj marchewche z groszkiem, miala byc
                                          na kolacje, ale zjadlam inne menum z corka.
                                          • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 12:24
                                            Dostalam zlecone od lekarza 9 zastrzykow przeciw zakrzepowych,
                                            o zgrozo, tragedia, 2 pierwsze przyjechala Kendo i o tej samej godzinie
                                            musze je brac, pozstale przemoglam sie ze strachem, bolesciami i
                                            nieudolnoscia i robie sobie sama, wczoraj chyba przyszedl kryzys,
                                            przymierzalam sie 3 x, ale dalam rade, jeszcze mam 2 do wykonania.

Niezaleznie od roznych nastrojow i stanow samopoczucia,
                                            zycze Nam przyjemnego wtorku.
                                            • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 14:29
                                              Pragnę wyjaśnić ze żadna kasa się nie wspomogłam. Nie stać mnie na takie długie pobyty w szpitalu. Póki co to korzystam ile wlezie z funduszowym usług, dlaczego miałabym za to płacić?
                                              Lusiu czekałam dwa miesiące, nie wiem czy to długo czy krotko zważając na ten zabieg bo to nawet nie operacja
                                              Na zabieg wciąż czekam, wiedziałam ze będzie pozno i jestem cierpliwa. Wiem tez z doświadczenia nie własnego ze mogą mi to przełożyć na kolejny dzień. Chyba się wtedy wścieknie, bo to będzie oznaczać pobyt o dzień dłużej.

Prostuję temat odkręconej słuchawki prysznica, okazało się ze to z powodu legionelli odkręcają,a ja kąpałam się bo sama ja odkręciłam😁
                                              Słyszałam tez rozmowę jakiejś inspekcji, ze baterie do wymiany. Myślałam ze ktoś zbiera zamówienia na wymianę baterii np. Do ciśnieniomierzy ale jak druga osoba rzuciła słowo o legionelli to skojarzyłam te słuchawkę. Muszę ja do wieczornej kapieli dokręcić.

Cały dzień jestem o głodzie, wytrzymuję, bo wiem ze tak trzeba. Niepokoi mnie to czekanie, robi się pozno. Niestety zabiegi wykonują w tym samym gabinecie w którym robili mi badanie i w którym przyjmują pacjentów z ulicy. Dlatego to tyle trwa i wiem ze w każdym szpitalu jest podobnie.

Nudzę się jak mops, trochę czytam, trochę oglądam ale ile można wciąż na tum samym łóżku????

Acha i mój zachwyt sala pryska, bo od zewnątrz od 1,5 roku robia remont szpitala, stoją rusztowania, wymienili okna ale wykończenia futryn od środka nie zrobili. I widać ze najpierw malowane były sciany a potem wstawiane okna. Co za porąnana kolejność!!!😱
                                              Acha i ta odkrecona deska nie działa od maja, bo jakiś pan Darek jej nie naprawił😁 maj a wrzesien to przecież tylko chwila😁
                                              • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 15:33
                                                Dziewczynki już wróciłam. Zabrali mnie o 14:45. Przygotowanie jak do operacji tlen, środki dożylne, kontrola na monitorze i bardzo szybki zabieg. Było cudownie nic nie czułam.
                                                Idę odpoczywać jest otumaniona i trzaska mi mozgownica
                                                • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 15:42
                                                  o i juz po strachu/niepokoju,
                                                  dobrze wszystko poszlo,
                                                  teraz pare dni pod obserwacja i do domku wypisza z lista pewnie zakazanych potraw/przypraw,
                                                  mus sie zagoic w zoladku dobrze na spokojnie czego zycze Kallisto-usciski i wracaj do zdrowia.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 15:47
                                                    no i po strachu macie dziewczyny,
                                                    Kallisto, czekala dwa miesiace /Lusia trzy w zupelnie z innymi zabiegami,
                                                    teraz pozostaje powrot do zdrowka i tak trzymajcie dziewczyny,
                                                    zycze Wam szybkiego gojenia sie

milego popoludnia
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 15:50
                                                    Lusia to pare razy blyslo i pomruczalo,
                                                    no popadalo troche ale jakos jak juz na marsz szlam to asfalt byl suchy,,
                                                    nie pojechalam do Maxi po warzywa,beda na drigi tydziek w Kvantum w tej samej cenie to zakupie..
                                                    har så bra
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 15:55
                                                    Jagus,tak one przezimowuja w ogrodzie,
                                                    nawet nie musze je przykrywac,wiosna obcianam such galazki i nowe wyrastaj,
                                                    sa wdzieczne bo do pozniej jesien kwitna,

Twoje balkonowe tez obficie kwitna,
                                                    ja kiedys przezimowalam pelasie w mieszkaniu,
                                                    ale ze mam na nie alergie to nie kupije i nie mam zadnych kwiatow na balkonie,
                                                    wystawilam palemki dwie,
                                                    ktore z jakiegos powodu uschly,obcielam susz i widze,ze nowe galazki wyrastaja..-moze cos z tego bedzie.

zycze na jutro udanej drogi do "wampirka" i milegp popoludnia i wieczoru na dzis.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 17:01
                                                    Dobrze że juz po zabiegu u KALISTO i teraz jeszczce napewno na wynik musi
                                                    poczekać i napewno tez dieta. Mysle że dostanie na podwieczorek lody.Właśnie o takiej profilowanej poduszce pod nogi pisałam i radziła. Moja jest bardzo zuzyta a nigdzie nie moge teraz
                                                    uświadczyc takiej w sklepach. Jestem do niej tak przyzwyczajona,że bez nie nie usnęłabym.
                                                    Zastrzyki w brzuch to juz nie żarty, Teraz juz po zakończonym leczeniu trzeba
                                                    dmuchać na zimne ztale brac leki i odpoczywać z nogami uniesionymi.
                                                    Nosic tez rajstopy specjalistyczne. Ja tak robię.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 17:02
                                                    Wszystko mi sie zlalo. Nie wiem dlaczego.Przepraszam.Trudno odczytać.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 17:55
                                                    Kalisto już z głowy ma zabieg.Może jaką książkę wypożyczysz?
                                                    u mnie była biblioteka szpitalna.
                                                    U Lusi też coraz lepiej z nogą,a ja dalej nie wiem co się z nogą stało? wink
                                                    Mario,a jakiej poduszki szukasz?
                                                    Ja już zdążyłam swój stolik popsuć,urwałam jedną nogę big_grin
                                                    ale mąż już naprawił,nóżka jest na stałe przyklejona.Mnie to nie przeszkadza.
                                                    Córka się śmieje ze mnie,a nie mówiłam ??? big_grin
                                                    Zrobiłam mielone na dwa dni i bardzo się umęczyłam.
                                                    Tylko raz byłam w tym roku w parku,choć mam pod nosem.
                                                    Jutro będę chciała zrobić pobranie krwi,
                                                    a w innym miejscu pojechać po wynik rtg .
                                                    Jutro też ma być tak gorąco.Lenka dziś spała na balkonie,aż jej zazdrościłam smile

Pelargonie zawsze trzymam w domu od jesieni jak już zaczynają być przymrozki.
                                                    Jak przekwitnie,to może wezmę szczepki i odmłodzę,bo zrobił się krzaczor.

https://i.pinimg.com/originals/18/76/31/18763183c5b0a3f043af99f1ca64ddee.gif
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 18:54
                                                    Jagus zdolna jestes tak samo jak ja, zawsze nowa rzecz zepsuje nie długo po kupnie😁

Mario nie daja tu lodow, dostałam trzy duze strzykawki w zyle i dwie duze butelki kroplówki😊
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 19:11
                                                    Mario zajzyj do Jysk moze kupisz u nich,
                                                    ja swoja kupilam dawno temu w Lidl,
                                                    uzywam jak nogi za bardzo dokuczaja..

Jagus,sliczny obrazek z kociakiem i panienka czytajaca..
                                                    zycze rowniez sily na jutrzejsze dotarcie na pobranie krwi i odebranie rendgenowskiego opisu,

Kallisto dzis bez jedzonka?
                                                    na plynnym odzylnym.....
                                                    moze to tak trzeba ,by rana sie spokojnie zagajala,

wieczor bardzo wilgotny,jak zadnego roku,
                                                    to chyba przez te ulewy,ktore jakos nas oszczedzily co nieco,

spokojnego wieczoru nam zycze.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 19:11
                                                    big_grin

https://i.pinimg.com/564x/80/4d/13/804d13170ab828857e13f1e1c0539d9e.jpg
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 12.09.23, 19:35
                                                    Też Wam zycze spokojnej nocki.

KENDO własnie w Lidlu kupiłam lata temu i od tamtej pory nie mają bo stale
                                                    sprawdzam. Moze jutro pójde do specjalistycznego sklepu żeby mi zamówili,
                                                    bo dotychczasowa rozpada sie.
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 13.09.23, 09:10
                                                    sliczne dobranocki dostalam-dziekuje..

witajcie Forumeczki,
                                                    czekamy na Kallisto i co doktory powiedzieli i kiedy do domciu wypusza..
                                                    Jaga ,szczesliwie dotrzyj do wampirka i po wyniki rentgenowskie i powrot do domciu,

Maria mej udany dzionek bez bolu nozek i zalatwiaj co trzeba

Lusia jakos powoli wraca do zdrowia i dzis ostatni zastrzyk bierze-trzymam kciuki i posylam dobre fluidy,
                                                    a za oknem ponuro i pewnie bedzie padac zaraz/+15C tylko,

zycze Nam slonca nad glowa i w serduchach.
                                                  • jaga_22 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 13.09.23, 09:59
                                                    Witajcie... też czekam co u Kalisto się dzieje.
                                                    Kendula,pamiętałaś o moim wampirku? niewiele brakowało,a bym nie pojechała,
                                                    bo nie mogłam znaleźć skierowania wink
                                                    Nawet mąż mówił wieczorem żebym przygotowała,ale ja przecież wiedziałam
                                                    gdzie leży big_grin
                                                    Jednak kiedy już byłam całkiem zrezygnowana po kolejnym szukaniu,
                                                    zajrzałam do 4-tej teczki w której nie powinnam tam schować,tylko do pierwszej.
                                                    Ważne ,że już mam z głowy,teraz jeszcze jak dojdę do siebie,to może skoczę po wynik badania rtg.
                                                    Dobrego dnia serce
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 13.09.23, 10:37
                                                    ales sliczny bukiecik chryzantemowy,
                                                    rojasnil mi dzionek,bo brak tu slonka,

witaj jagusia,ale masz sie z pamiecia,czy z kladzeniem skierowan,
                                                    ja klade zawsze na wierzchu by miec na oczach i nie przegapic terminu..
                                                    ale dobrze,ze juz znalazlas i dojdziesz tam gdzie trzeba czego zycze ,jak i udanego dzionka.
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 13.09.23, 10:52
                                                    Witajcie babeczki.

Jestem po śniadanku, dostałam kleik ryżowy, mało smaczny. Zjadłam tylko polowe i czułam nasycenie po wczorajszym dniu postu.

Przywieźli panią, która od dwóch tygodni chodziła z objawami przedudarowymi😱
                                                    Podłączyli ja do monitora, pakują mnóstwo leków i kroplówek.

Cała noc u nas lał deszcz, teraz się wypogadza tylko co z tego kiedy jestem uziemiona😱
                                                    Prawie bez przerwy pakują we mnie kroplowy i jeszcze dożylnie wielkie strzykawa medykamentów. Ogólnie czuje się dobrze, nic nie boli, chce mi się tylko pysznej mojej kawy z mleczkiem😁
                                                  • lusia_janusia Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 13.09.23, 11:55
                                                    Hej !!!!
                                                    Dobrnelam w koncu tutaj, jakos okropnie dlugo mi wszystko
                                                    teraz to trwa, ale jakos daje rade, i tylko to co mi przeszkadza, to
                                                    to, ze nie moge normalnie sie poruszac.

Jestesmy juz w takim wieku ze przygotowani musimy byc na
                                                    rozne niesodzianki od naszej pamieci i zdrowia-sampoczucia,
                                                    ktore nie wiadomo z ktorej strony sie pojawia z bolami i niedyspozycjami.

Kallisto juz pelna nadziei, ze po takich dozach medykamentow wyjdzie
                                                    wyzdrowiona-wyleczona(poprawnie ma byc, juz zapominam Polskich slow) ze szpitala do domku i bedzie sie trzymac odpowiedniej
                                                    diety, zeby tego dobrego nie pospusc co naprawili.

Mam nadzieje ze sroda bedzie normalnym dniem z wypelnieniem
                                                    naszych planow, zakupu odpowiedniej poduszki dla maria88, dla Jagi
                                                    dotarcia do wampirka i odebranie rtg wyniku, dla Kendo pewnie przyjemnej
                                                    lektury rozpoczetej ksiazki, a Kallisto pewnie sie dowie o terminie wyjscia
                                                    do domu ze szpitala.
                                                  • maria88 Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 13.09.23, 13:06
                                                    Witam dopiero bo od sniadania krecę sie przy duzym oknie /potrójne szyby/.
                                                    Juz umyte ale pozostalo mi jeszcze zrobiebie porzadku przy oknie bo
                                                    musiałam to i owo poodsuwać.
                                                    Potem ugotowałam zupkę fasolową z kiełbaską i grzankami, podjadłam, chwila relaksu i dalej
                                                    zanim słonko mi nie zacznie dokuczać.
                                                    KALISTO na dietce i napewno jeszczce chyba przez kilka dni tak będzie.

U mnie piekne słoneczko wiec posyłam mnóstwo promyków i ciepełka.
                                                  • kallisto Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 13.09.23, 13:34
                                                    No właśnie dowiedziałam się ze mojego doktora na oddziale nie ma i mie bywa, robi tylko badania i zabiegi jak trzeba. Wiec prawdopodobnie kontrolnego badania nie będzie jaknto sobie umyśliłam…… i nawet nie będę miała okazji z nim porozmawiać….. może, mozexw zaleceniach przy zapisie będzie wskazana kontrola za jakiś czas. Czyli znowu czeka mnie prywatna kontrola u gastrologa 😡 i czar prysł na fajny szpital😡 i na dokładkę z tego co słyszę to wypisy są ok 15😡😡😡😡😡 i juzcjestem zła!!!!!
                                                  • kendo Re: ** WRZESNIOWE POWITANIA ** 13.09.23, 13:49
                                                    witajcie Forumeczki,
                                                    o jeku Kallisto,liczylas na wyscie dzisiaj do domku?
                                                    chyba tak szybko nie,bo jezeli da