kot.peter
27.06.22, 22:22
Wreszcie się zmobilizowałam. Przepraszam, wiem, że czekaliście, ale marnie się czułam.
Moja propozycja nagłówka do nowego Nekro, które Baga

założy... chyba jednak w dziale "Kultura", no bo gdzie? Dawniej byliśmy, i słusznie, w "Hobby", ale teraz nie widzę nas w "Czasie wolnym". Zresztą dział jest mało ważny. Napiszemy o nowym forum tutaj i wyślemy maile do starych userów, jeśli będą chcieli, znajdą nas.
Rzeczony nagłówek. A, nazwa forum bez zmian, Świątynie i nekropolie.
Zapraszamy na forum zdjęciowe poświęcone – zgodnie z nazwą – świątyniom i innym budowlom sakralnym wszystkich wyznań oraz ich cmentarzom. A także religii we wszelkich jej aspektach materialnych – od architektury i sztuki sakralnej po... kuchnię. Nie jest to forum teologiczne, nie dyskutujemy tu również o Kościele jako instytucji.
Nasi „starzy userzy” o tym wiedzą. Informujemy userów nowych, których mamy nadzieję pozyskać.
Jest to reaktywacja „Świątyń i nekropolii” z FF, ale ze względu na ograniczenia techniczne, forum będzie trochę inne. Przede wszystkim rezygnujemy z podziału wątków na „podwątki” i nie będzie zakazu „zakrywania zdjęć”, bo niczego zakryć się nie da. Więc powinno być Wam łatwiej.
Dążymy do tego, aby odtworzyć Nekro w całości, ze wszystkimi wątkami, ale ich założenie na nowo zajmie nam trochę czasu, więc prosimy o cierpliwość. Jeśli macie zdjęcia pasujące do tematu, który jeszcze nie istnieje, dajcie znać w wątku organizacyjnym*, założymy dla Was nowy temat.
Jeszcze więcej czasu zajmie nam umieszczenie zawartości starego Nekro w Chmurze i wklejenie do wątków linków, które pozwolą zajrzeć do zasobów archiwalnych.
Jeśli nie wiecie, jak wklejać tu zdjęcia, znajdziecie instrukcję w wątku organizacyjnym. **
Forum moderują baga*** i kot.peter. Możecie do nas pisać na pocztę gazetową.
Rozmawiamy też na razie na forum „Sierotki po fotoforum”. Z wszelkimi wątpliwościami i pytaniami zapraszamy również tam.
forum.gazeta.pl/forum/f,275690,Sierotki_po_fotoforum.html
*Trzeba taki wątek założyć. Na forach prywatnych nie ma „szpilek”, ale można w nagłówku umieścić aktywny link. Niestety, ukradło mi karteczkę z instrukcją, jak się to robi. No wiecie, ta sekwencja „href coś tam”.
**Niech ktoś ją napisze.
***Basiu, który nick i która poczta?
Może być czy coś zmienić?
Plan pracy:
- Baga zakłada forum
- Kot wysyła okólnik mailowy do starych userów, których adresy zaposiada, żeby ich o nowym forum poinformować; napiszę też o jego powstaniu na FB
- w miarę naszych możliwości czasowych obie zakładamy na nowym forum "stare" wątki i wrzucamy do nich na zachętę zdjęcia, które mamy
- również w miarę naszych możliwości czasowych przerabiamy kopie z Nekro na pdf-y i wrzucamy je do chmury, tzn. pewnie głównie do mojej chmury, do późniejszego linkowania. Pomaga nam w tym Wędrowiec.
Coś jeszcze?
Piszczcie / Piszcie!