jaga_22 14.08.09, 11:26 Kwiaty jeszcze pięknie kwitną.W rzeczywistosci mają kolor mocniejszy,ale słońce świeci. Na drugi rok kupię tylko w pączkach,bo wszystkie mam jednakowe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nana_c Re: Zbliża się już jesień ? 18.08.09, 13:30 Chyba tak. Znaczy nasza czeresnia juz od lipca liscie gubi Póki co, u nas fala upalów... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zbliża się już jesień ? 18.08.09, 16:59 Jest ciepło i słonecznie,a w nocy padało.Dzisiaj patrzę,a moje wino dzikie już ma owocki przebarwione na czarno,a poprzednie zdjęcie było robione 4 dni temu.Szkoda,że przepowiadają wrzesień brzydki,ale może się mylą??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zbliża się już jesień ? 19.08.09, 10:10 Wystarczyło parę dni,a owocki już poczerniały. Odpowiedz Link
kendo Re: Zbliża się już jesień ? 20.09.09, 19:35 moja ulubiona pora roku, Jagus przepieknie Ci tak kwitnie i rosnie, a sciana z "wina" sliczna, moje jablka juz opadaja na wyscigi,trzeba oberwac,ale puki co zrobilam dzis jablkowy mus, zima bedzie jak znalazl na siegu do ciasta czy do czego sie chce a jeszcze na grzybkach nie bylam by zrobic zapas zimowy...oj,do tylu z pracka jesienna jestem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zbliża się już jesień ? 20.09.09, 20:12 Pochwalam Twoje wyczyny Kenduś.W zimie taki mus do różnych kulinariów się przyda.Pomalutku wszystko zrobisz,nikt Cię nie pogania. Odpowiedz Link
kendo Re: Zbliża się już jesień ? 20.09.09, 20:54 dzieki Jagus za dobre slowo pochwalne no niby nie pogania, ale bedac w domu co dzien,zawsze sie cos zrobilo, a tu taka "dluga przerwa"...do wtorku sie obrobie,juz ociupinke mam, a pozniej zasluzone pogaduchy z siostra i obrywanie jablek Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne kolory 29.09.09, 09:18 slicznie spacerowac i podziwiac to co jesien ma dla nas z gamy kolorow zdjecie nie moje, sciagnelam z naszego Kuriera. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: jesienne kolory 29.09.09, 11:10 Oczy lubią ładne kolory,a jesień nam dostarcza.Szkoda tylko,że tak krótko trwa.Dzisiaj pogodynka mówiła,że idzie powietrze arktyczne. Już na samą nazwę zimno się robi. Odpowiedz Link
kendo Re: jesienne kolory 29.09.09, 19:54 *Jagus to,to nasze powietrze czlapie do Was mamy zimno i juz, obecnie tylko +7 stopni.... zmarzlam w miescie, moglam cos cieplejszego wlozyc, ale naogladalam sie kiecek/spodnic, nareszcie ludzka moda wchodzi i kolory tez moga byc bo juz nie tylko popiele w roznych niuansach a kolorowe jesienne. Odpowiedz Link
greis52 oj czuć ja za plecami:) 09.09.10, 09:31 Zrobiło się tak zimno, a dzisiaj mokro, smutno i szaro, że chęć wyskoczenia na kilka dni gdzieś do ciepłych krajów przyszła, pomarzyć zawsze można, to nic nie kosztuje, w odróżnieniu od wyprawy gdzieś tam. Dodatkowe zimno przeszyło mnie, gdy posufrowalam po necie i poczytałam "co tam panie w polityce i gospodarce". Nie ma co, robi nam się całkiem fajnie. Odpowiedz Link
kendo Re: oj czuć ja za plecami:) 09.09.10, 20:20 tak,tak, takich wiatrow tu o tej porze nie bylo, przewialo mnie dzisiaj na "wylot" o malo co bez mozu wrocilam tu wybory 19 wrzesnia,(zaglosowalm wczesnie w bibljotece)bo przeciez mnie juz tu nie bedzie) wiec tez w polityce turbulencje, wieczorkiem ostanie wiadomosci sledze... na krajowe i na net ostanio zabrakol mi czasu Odpowiedz Link
kendo Re: dzis juz jesiennie 10.09.10, 09:29 po wczorajszym wietrze spokoj, deszcz nocny pozostawil mgle nad polami, cienitka,jak fierana z tiulu okrywajaca drzewa, zatrzymujaca wilgotny zapach ziemi ptaki tylko sie uwijaja by jak najwiecej zdobyc pozywienia. tylko +14 stopni, moze juz nie bedzie padac. Odpowiedz Link
greis52 Re: Zbliża się już jesień ? 05.09.11, 20:08 słońce wstaje coraz później, z każdym dniem dzień coraz krótszy, a wieczory długie i ciemne ale może choć babie lato nie zawiedzie... Odpowiedz Link
kendo Re: Zbliża się już jesień ? 06.09.11, 10:22 *Jagus no ,po prostu super to z bocianim GPS-em od dawna sa dyskusje,ze ptakom coraz trudniej w powietrzu sie orietowac z powodu naszych roznych satelitarnych wynalazkow,ktore zaklucaja ich orietacyjne wibracje.... *Greis, pomysl,tutaj pozniej nastaje mrok wieczorny, ale osobiscie lubie dlugie wieczory, wreszcie za druty zlapie i pokoncze "welniane stwory" choc czasami odczuwa sie wielka nude Odpowiedz Link
greis52 Re: Zbliża się już jesień ? 06.09.11, 10:36 jak wszystko i jesień ma swoje zalety, bo czas zwolnic tempo, docenić zacisze domowe i przeczekac do wiosny... pod kocykiem, z ksiazka w ręku, goraca herbatka i dobra muzyka a jak jeszcze zabłysnie złotem i babim latem to do szczescia tylko krok zwykle babie lato pojawia się u nas w drugiej połowie września, czy bedzie w tym roku??????? Odpowiedz Link
kendo Re: Zbliża się już jesień ? 06.09.11, 11:27 *Greis mam podobne skojarzenia jesienne, babie lato wrecz uwielbiam.... a te wieczory jesienne to juz zalezy od kazdej z nas, jak sobie je zorganizujemy.....ale w wiekszocis je lubie.... zycze Ci I Zalodze wlasnie "bogatego babiego lata" Odpowiedz Link
greis52 i już ja mamy:) 23.09.14, 09:19 dziś początek Astronomicznej Jesieni tego roku... i nie martwmy się chwilowym załamaniem pogody, bo jak obiecują synoptycy polska złota jesień na pewno będzie Odpowiedz Link
kendo Re: i już ja mamy:) 23.09.14, 09:35 *Greis bardzo mnie podnioslas na duchu, myslalam,ze bedzie taka aura az do poczatku zimy.. ciesze sie na ta wiadomosc. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: i już ja mamy:) 23.09.14, 09:57 Oby prognozy sie sprawdzily rowniez tutaj. Odpowiedz Link
kendo Re: i już ja mamy:) 23.09.14, 11:04 17 wrzesnia tak juz w tamtym tygodniu tu bylo, jesien u drzwi stoi... dzis slonecznie sie zapowiada jak na razie.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: i już ja mamy:) 23.09.14, 11:09 *Kendo znajoma droga do konikow , na grzyby i jezyny. Widac, widac, juz jesien - dziekuje. Odpowiedz Link
kendo Re: i już ja mamy:) 23.09.14, 11:11 *Lusia, poznalas droge.... slicznie tam teraz, choc przy obecnych wiatrach glowe chce urwac, najlepszy spacerk do szosy i sciezka rowerowa wracac do domu,, Odpowiedz Link
slo-onko Re: i już ja mamy:) 23.09.14, 14:55 widziałam zurawie,ktore zbieraly się w grupy. podobno odlatują w październiku, ale glosne były, jakby tuz kolo mnie leciały. fajny widok,bo to duże ptaki. Odpowiedz Link
kendo Re: i już ja mamy:) 23.09.14, 15:17 prawda,tu tez juz sie na niebosklonie skrzykuja i zataczaja wielkie kola, by pozniej kiedy nadejdzie czas utworzyc klucz i odfrunac, gesi ju ,czesc z nich odlecialo, akurta z Bobby bylam na spacerze,kiedy nad nami frunely, zadarlismy oboje glowy do gory i podziwiali, slychac bylo geganie i lopot skrzydel....cudne uczucie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: i już ja mamy:) 24.09.14, 08:59 *SLO, *Kendo, tez juz zauwazylam gesi przemieszczajace sie z jednego jeziora na drugie, lub na popas do reerwatu, gegaja-krzycza przy tym, to chyba ich jezyk nawolywania sie i trzymania rownego szyku w locie, gdy przywodca ich prowadxi. W malym parku blisko mnie tej juz jesienno-zimowe ptaszki przylecialy i podcwierkuja innymi melodiami. Odpowiedz Link
kendo Re: i już ja mamy:) 24.09.14, 10:45 najbardziej nie lubie tej jesiennej wilgoci z rana... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: i już ja mamy:) 24.09.14, 10:50 *Kendo, to dobrze ze nie musisz tak rano z Bbym wychodzic, na mnie od razu skacze i wciska sie pod ubranie - no ta wilgoc jesienna oczywiscie. Odpowiedz Link