28.04.12, 13:20
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • emi-ksiezycowa Re: spadek, darowizna 28.04.12, 15:14
      Dom 2-gi jest pusty, jego władcą jest Merkury w koniunkcji z Uranem(oba w 8 domu), oraz w kwadraturze do Plutona na wierzchoołku 5 domu. W związku z tym że pytanie dotyczy nieruchomości idąc za Kirkwoodem należało zbadać dom 4- władca Skorpion, pierwszy dom, jego władce i Księżyc jako sygnifikatory pytającego. W związku z tym że chodzi o nieruchomości od ojca również należałoby wziąść pod uwage dom 4, zaś nieruchomość reprezentowana byłaby wtedy przez dom następujący po nim, czyli dom 5 w Koziorożcu. Saturn znajduje się w wdomu 3 w Wadze. Jest w kwadraturze do Księżyca-czyżby rodzeństwo młodsze? Tylko czy rodzeństwem tym są również dzieci ojca, pochodzące z innej matki?..
      Władca domu 1- Merkury , idąc za reułami interpreatcji Kirkwooda powinien dla uzyskania odpowiedzi pozytywnej tworzyć pozytywny aspket, recepcje lub przynajmnije zbliżać się do harmonijnego aspektu z władcą domu 5-jako domu reprezentującego nieruchomość. A tutaj wręcz przeciwnie-Merkury zmierza do opozycji..

Pluton na wierzchołku 5 domu również tworzy kwadrature do władcy ascendentu-więc odpowiedź raczej negatywna.
      W horoskopie wczesniejszej daty Asc jest również w Merkurym, 4 dom jest w Strzelcu z Księżycem i Glową smoka. Wtedy też w 4 domu jest Pluton. Władcą domu 2 jest Wenus, rezyduje w nim Satrun. W 8 domu w Baranie znajdją się Uran i Słońce. Mars jest zaś w 12 domu w Pannie. Tutaj również Merkury odbiera negatywny kwinkuns od Saturna. Wenus jako władca 2 domu jest w kwadraturze z Marsem, Neptunem, sektylu z Uranem i kwinkunksie z Plutonem. Jowisz jako ten ojciec łączy negatywny kwinkunks z Księżycem pytającego, co chyba oznacza że w ogóle jest do niego nieprzychylnie nastawiony...
      Czy w dobrą strone idzie moja interpretacja?
      Poza tym w natalnym nie mam chyba sygnifikatorów sugerujących dziedziczenie czy darowizny po nim..
      • yoanix Re: spadek, darowizna 30.04.12, 20:43
        Nie liczyła bym na to mieszkanie ... jakoś nie widać tu spadku... przy Uranie będącym w 8 domu to zawsze jakieś zaskoczenie... coś nieoczekiwanego ... a władca 4 domu jest do tego w kwadraturze... moim zdaniem nici z tego mieszkania.
        • yoanix Re: spadek, darowizna 30.04.12, 20:51
          Może nie tyle nici , co mogą wyjść jakieś tajemnice(Pluton) nieoczekiwane ... coś czego się nie spodziewasz (Uran) i to spowoduje masę kłopotów... że tego mieszkanie możesz nie dostać.
          • potrek Re: spadek, darowizna 30.04.12, 22:00
            Osoby interpretujące horoskop Horarny nie znają się zupełnie na tej dziedzinie astrologii. To widać w opisach, gdyż w/w dziale astrologii w interpretacji nie bierze się pod uwagę planet transsaturnicznych. Czyli Urana, Neptuna i Plutona. Z tymi obiektami astrologia horarna zamienia się w stek bzdur.
            • amita.b Re: spadek, darowizna 30.04.12, 22:56
              Portek,
              z Twojej wypowiedzi wynika zatem, że nie wiesz, że są tacy, którzy biorą pod uwagę planety transsaturniczne w interpretacji horoskopu horarnego.
              Hm.
              ?
              Hm
              Co do pytania Emi
              Patrząc na wcześniejszy horoskop Asc w 1 stopniu Panny i Mars -władca 4 domu- w I domu kojarzy mi się z tym, że Twój tata chce dać Ci mieszkanie. Mam pytanie , kiedy dokładnie zaproponował to? 3, 4 miesiące temu? od momentu zadania pierwszego pytania, czyli ~4, 5 miesięcy od dzisiaj? Czy jest to inna jednostka czasowa.

Mars jest w koniunkcji z IC Twojego horoskopu urodzeniowego.
              Mars to raczej ktoś, kto walczy o swoje smile
              I rozwleka to w czasie? Mars R
              A władcą znaku, w którym jest Mars jest Merkury czyli Ty. I od Ciebie zależy, czy to mieszkanie przyjmiesz. Wyjaśnij z tatą jak ma to wyglądać.
              Powodzenia smile
              • potrek Re: spadek, darowizna 30.04.12, 23:15
                Portek,
                z Twojej wypowiedzi wynika zatem, że nie wiesz, że są tacy, którzy biorą pod uwagę planety transsaturniczne w interpretacji horoskopu horarnego.
                Hm.

To że inni piszą astrologiczne bzdury wiem już od dawien dawna. Nie złości mnie to lecz budzi moje współczucie.
              • emi-ksiezycowa Re: spadek, darowizna 01.05.12, 21:19
                Dziękuje za tak szybką reakcjesmile
                Masz racje Potrek, doczytałam w książce Kirkwooda że rzeczywiście nie bierze się pod uwage Neptuna i Plutona. Kirkwood wymienia osiem planet-od Księżyca do Plutona, i tu rzeczywiście sprawa zaczyna wyglądać inaczej. Zagalopowałam się z tą interpretacją, ale nie jestem profesjonalistą, astrologia to moja pasja, a jeżeli chodzi o horarną, to jestem bardzo początkującasmileDziękuje też za uświadomienie mnie (i myśle, że też innych zaglądających na to forum) za notke w sprawie planet transsaturnicznych-to bardzo ważnesmile w Końcu każdemu zależy na uzyskaniu rzetelnej i prawdziwej odpowiedzismile

Mam nadzieje, że sytuacja rozwinie się w sposób dla mnie pozytywnysmile
                Niemniej jednak martwi mnie ten Uran w 8 domu w znaku Barana-władca Mars, czyli mną(tak zrozumiałam Cię Amito.B w koniunkcji w Merkurym-też mną). Mam nadzieje, że to nie będą tylko tragiczne okoliczności.
                • potrek Re: spadek, darowizna 01.05.12, 22:23
                  Sprawdziłem przed chwilą według horoskopu horarnego . 22:16 na Łódź to mieszkanie od ojca dostaniesz.
                  Pozdrawiam Piotr R
                  • emi-ksiezycowa Re: spadek, darowizna 03.05.12, 20:48
                    Dziękuje Potrek,
                    władca 4 domu w horoskopie na 22:16 Mars jest w 9 domu-domu studiów nauki, podróży, czy oznacza to że mieszkanie np dostane gdy skończe wreszcie upragnione studia taty?Może chodzić o to?
                    Czy nie traktować niepokojąco opozycji Saturna i Merkurego do 4 domu w Baranie? Satrun znajduje się wtedy w 7 domu ojca (o ile w dobrą strone w ogóle ide), czyżby sprzeciw ze strony małżonki?
                    Rozumiem, że na odpowiedź pozytywna wpływa też wschodzący na Asc Węzeł Ks.
                    Potrek, Kirkwood wymienia 8 planet-od Księzyca do Urana, który rzeczywiście jest zbyt wolny aby aż tak odziwaływać na sytuacje w horarnej (gdzies wczesniej wystrzeliłam, ale to od upału, że do Plutona smile ) , wskazuje również na sposób interpreatcji, tzn. dom osoby od której nieruchomość miałaby pochodzić-tu ojciec, więc 4 dom, oraz dom następny-jako owa nieruchomość, więc tutaj dom 5. Czy ten sposób analizy jest prawidłowy?
                • princesswhitewolf Re: spadek, darowizna 02.05.12, 11:37
                  Masz racje Potrek, doczytałam w książce Kirkwooda że rzeczywiście nie bierze się pod uwage Neptuna i Plutona.
                  Powtorze za kolega :Nie bierze sie pod uwage planet TransSaturnicznych<= wiec jak sama nazwa wskazuje nie tylko Neptuna i Plutona.

tak samo jak w tranzytach prawie nie maja tranzyty planet superszybkich do planet transsaturnicznych ( no dobra,... to dodatkowo mozna, ale nie jako podstawowe sprawy) , oraz w progresjach nie ma sensu analizowac transsaturnicznych progresji bo toto ledwo sie ruszylo przez pierwsze dni czy godziny zycia.
                  • emi-ksiezycowa Re: spadek, darowizna 11.05.12, 15:56
                    Jak napisałam mam tylko Kirkwooda, on bierze pod uwage Urana, ale dziękuje za wszelkie uwagi, nie twierdze że analiza wg Kirkwooda jest tą poprawnąsmile

Potrek, a co z retrogradującym Saturnem, czy nie daje on odpowiedzi negatywnej?W końcu porusza się ruchem wstecznym..
                    Z góry dziękuje za odpowiedzi
                    • potrek Re: spadek, darowizna 11.05.12, 21:54
                      Saturn nie jest sygnifikatorem zadanego przez ciebie pytania. Saturn, co najwyżej może pokazywać na dany czas ( 01.05.2012r h 22:16) twoją sytuacje finansową. Saturn jest w znaku w Wagi w wywyższeniu, co pokazuje, że twoje finanse są w miarę stabilne, ale raczej gotówki ci obecnie ubywa a nie przybywa – to ta retrogradacja. Gdy Saturn przejdzie do ruchu prostego twoja sytuacja, finasowa może ulec poprawie ale nie będzie tez Bonanzy.
              • emi-ksiezycowa Re: spadek, darowizna 24.05.12, 21:08
                Amito.b - nie zaproponował mi tego w konkretnym okresie, od kilku lat mówi że kiedyś będzie dla mnie..
                Dziękuje za odpowiedźsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka