Dodaj do ulubionych

Zamach????

20.11.12, 15:56
Co sądzicie o zamachu, którego celem miał być podobno prezydent i sejm? Mnie to się wydaje jakoś mało prawdopodobne i dziwnie zbieżne czasowo z uzyskaniem przez Tuska kasy z Brukseli oraz lecącymi w ostatnim czasie notowaniami PO. Ponadto ta sprawa jakoś dziwnie łączy się też z Marszem Niepodległości, nagłośnionymi incydentami z narodowcami i Zawiszą oraz wystąpieniem SLD o delegalizację nacjonalistów. Poza tym sprawa z trotylem i jej nagłośnienie a raczej ośmieszenie w Rzepie też jest jakaś dziwna , zwłaszcza w obecnym kontekście. Czy jest jakiś sposób astrologiczny, by to sprawdzić? Może jakieś bliższe dane zamachowcy na to mogą dać odpowiedź?
Obserwuj wątek
    • lwi2 Re: Zamach???? 20.11.12, 16:21
      Właśnie dowiedziałam się o tym zamachu, powiedziałam, że mnie to nie obchodzi, ale .. zaczęłam sprawdzać "astrologicznie", nałóg, i nawet odżyłam bo coś chora jestem. Imieniny Brunona pierwsze z brzegu pasują na urodzenie kogoś takiego, sami zobaczcie, nie piszę bo to "z palca", łatwo wstukać. Słońce w koniunkcji z Algol, opozycja Mars-Lilith, mi wystarczy, bo widziałam podobny horoskop dzieciaka o zbliżonych zainteresowaniach. Ale może być ten inny, zapewne, innych Brunonów nie sprawdzam, na dane poczekam. Zaraz sprawdzę nowe planety na tego Algola. Ten Mars w Koziorożcu obecny to da nam popalić.

Lwi
      • lwi2 Re: Zamach???? 21.11.12, 11:39
        Tu na temat Marsa (planety) link ciekawy, że mają jakieś duże odkrycie, o którym powiedzą w grudniu, jak się potwierdzi:
        wiadomosci.dziennik.pl/nauka/artykuly/411241,lazik-curiosity-bada-marsa-co-znalezli-na-czerwonej-planecie.html
        Jedno pewne, takiego tranzytu Marsa w Koziorożcu jeszcze nie było (Mars + Saturn + Pluton + Uran).

Lwi
    • revived Re: Zamach???? 20.11.12, 17:46
      Jaki szanujący się terrorysta organizuje zamach przez internet.Żenada.Patrzysz na Księżyc i wszystko z grubsza wiadomo.
    • aarvedui Re: Zamach???? 20.11.12, 19:26
      cóż tu analizować...

są jakieś dane Brunona K. ? teoretycznie znam jego nazwisko, ale skąd pewność ,czy to ten pracownik UR, dane wewnętrznej bazy uczelnianej nie są dostępne jawnie dla każdego.

można też zerknąć na horoskopy rządu, V RP i poszczególnych pokrzywdzonych na umyśle ministrów, ale to trochę zbyt szerokie pole.

przygotowania do zatrzymania "zamachowca" to najlepsze standardy totalitarnej propagandówki.
      co tylko podtrzymuje moją odwieczną tezę AWS+UW = PO+PiS i jest to jedna i ta sama plastelina co kilka lat modelowana na inne sztuczne zwierzątka.
    • marinasun Re: Zamach???? 20.11.12, 23:11
      Pasuje mi tu jakoś to bliskie zaćmienie (28.11). Wypada na Słońcu prez. BK. Odwrócona sytuacja glorii z czerwca br. Tyle, że to jeszcze tydzień. Eklipsy jednak potrafią działać z wyprzedzeniem chyba...
    • acrux_79 Re: Zamach???? 20.11.12, 23:37
      Możliwość zamachu jest prawdopodobna ze względu na zaćmienie które jest na zaprzysiężeniu rządu D.T. (kwadrat do Księżyca), ale z uwagi na Plutoniczny rys tegoż zaprzysiężenia teza nie jest niewiarygodna (!).

Słońce w Skorpionie i Księżyc w Lwie dają "obietnicę" konfliktu, ale posadowienie Słońca w znaku nie znoszącym Księżyca i Księżyca w znaku Słońca może wskazywać, że lud "kupi" obietnice rządu, choć rząd tego ludu nie kocha.

Jeśli zaś chodzi o zaćmienie Słońca w konflikcie do Księżyca, może to zasugerować w tym wypadku ingerencję władzy. ALE... rozpatrywałbym to na innym poziomie. To znaczy: hipoteza o zamachu jest prawdziwa. Ale cała otoczka i całe zamieszanie zostaje wykorzystane PR-owsko do granic możliwości. Ma to totalnie obniżyć morale tzw elektoratu PiS, czyniąc z nich prawdziwych psychopatów.

A czy oni nimi są, czy nie są, to już moja subiektywna opinia. Moim zdaniem facet faktycznie był świrem i mógł coś zrobić, ale został wyprzedzony i wykorzystany do politycznej gry. Aczkolwiek moim zdaniem niewiniątkiem nie był. Nie wierzę w kłamiących studentów, to zbyt tanie.
      • acrux_79 Re: Zamach???? 20.11.12, 23:38
        Właśnie. Marinasun napisał/-a o zaćmieniu na kosmogram BK (nie pamiętam, czy jego własny, czy zaprzysiężenia, teraz to nieistotne).
        To też przemawia za pewnego rodzaju zagrożeniem.
    • dragomirov Coraz bardziej żałosne prowokacje 21.11.12, 11:32
      To prowokacje szyte na miarę inteligencji chłopców w krótkich spodenkach. Po prostu żałosne. A kolejne będą jeszcze bardziej żenujące.

"Władimir Putin zawdzięcza swoją władzę wybuchom pod blokami w Moskwie, Riazaniu i Wołgodońsku z 1999 r., o które oskarżono od razu Czeczenów. Teraz Tusk ma zawdzięczać przedłużenie swojej władzy przygotowywanemu zamachowi. Ta władza zamiast stymulowaniem gospodarki, zajmuje się zarządzaniem niepokojami społecznymi – takie metody dobrze opisane są przez zachodnich naukowców. Rzuca się w oczy jednolity front establishmentu i jego mediów w tej sprawie. Gdy w Łodzi ofiarami zamachu padły dwie osoby, w tym jedna śmiertelna, zainteresowanie było nieporównywalnie mniejsze niż teraz, gdy nie ma żadnych ofiar. Jako eksperci pojawiają się teraz generałowie Jasik czy Czempiński. Choć ten ostatni powinien mówić raczej o aferze prywatyzacyjnej ze swoim udziałem, niż być promowany jako ekspert". Prof. Andrzej Zybertowicz
      • miluszka Re: Coraz bardziej żałosne prowokacje 22.11.12, 11:55
        Teraz Tusk ma zawdzięczać przedłużenie swojej władzy przygotowywanemu zamachowi.
        ? Do wyborów dość daleko, wszyscy o tym do tego czasu zapomną.
        zainteresowanie było nieporównywalnie mniejsze
        ? Oj, jak media o tym trąbiły. Zwłaszcza podkreślano eskalacje nienawistnych nastrojów, które miały się przyczynić do tego zamachu.
        • marinasun Re: Coraz bardziej żałosne prowokacje 23.11.12, 10:04

> Teraz Tusk ma zawdzięczać przedłużenie swojej władzy przygotowywanemu zamac
          > howi.

> ? Do wyborów dość daleko, wszyscy o tym do tego czasu zapomną.

Nie byłabym tego taka pewna. Teoretycznie do wyborów daleko, ale niezadowolenie i negatywna ocena rządu wzrasta/wzrastała(?), więc data przyszłych wyborów nie taka znowu pewna. A opozycji zaczęło w sondażach rosnąć...
      • black_halo Re: Coraz bardziej żałosne prowokacje 22.11.12, 13:03
        Mam wrazenie, ze Tusk i reszta troche nie doceniaja polskiego spoleczenstwa, ktore jakby sie nieco podnosi z marazmu. Az sie cisnie na usta "jaki rzad taki zamach" a przypomina to wszystko taka amatorszczyzne, doslownie jak film nakrecony w garazu przz uczniow podstawowki. Nikt tym zamachem tak naprawde sie nie przejal, wiekszosc ludzi przeszla nad tym do porzadku dziennego, nie wiem czy byla jakas panika w ogole?

Mnie sie zdaje, ze ta zalosna w sumie akcja miala sluzyc temu zeby wywolac chwilowy zamet zwiazany z ekshumacjami ofiar katastrofy. W mediach pojawiaja sie doniesienia, ze skladano wnioski o zbadanie cial spektrometrem i prokuratura odmowila dwukrotnie rodzinie jednej z osob, ktore zginely. Tusk i caly rzad musi czuc, ze pali mu sie grunt pod nogami i Smolensk nie jest tu najwiekszym problemem. Dwa tygodnie temu bylam w Polsce i wku***nie spoleczne wspielo sie na bardzo wysoki poziom. Panuje drozyzna, szaleje inflacja, zarobki nie rosna a wrecz spadaja, ceny lekow ida w gore, dostep do sluzby zdrowia na koniec roku wola o pomste do nieba (limity NFZ) a rzad zajmuje sie ekshumacjami. Oczywiscie powinien bo jest co wyjasniac ale teraz trudno zgadnac czy ekshumuje sie ofiary bo jest potrzeba polityczna teraz zeby przykryc inne problemy, czy tez rzekomy zamach na rzad to proba przykrycia skandalu z zamiana cial. Wyplywa coraz wiecej roznych afer, tak ja ta z trotylem i ta kolderka zaczyna sie robic za krotka zeby wszystko przykryc. Co z jednej strony cos ukryja to zaraz z drugiej wyskakuje cos nowego. Teraz np. czytalam o nowej liscie lekow refundowanych, beneficjentem bedzie NFZ glownie.

I tak mi z tego wychodzi, ze rzad wymyslil zamach ale wiadomo jak to w Polsce jest zazwyczaj. Panuje prowizorka, takze chyba w tych sluzbach specjalnych bo normalnie to podlozyliby jakas bombe w metrze i wtedy mogliby wywolac panike potrzebna do wygrania wyborow. A tak zlapali jakiegos tam Brunona K., ktory gromadzil materialy wybuchowe co pewnie mialo dodatkowo sluzyc poprawieniu notowan rzadu, ze tacy skuteczni niby. A nie tak dawno bylo euro i pan jakos bez przeszkod kupowal co mu tam trzeba bylo.
        • acrux_79 Re: Coraz bardziej żałosne prowokacje 23.11.12, 01:04
          Paradoksalnie ekipę rządzącą docenił... PiS, który widzi w tym realne zagrożenie, a nie majsterkowanie.
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12909191,Speckomisja__Sugestie_o_kreowaniu_przez_ABW_zamachu.html .

Ale html (papier) przyjmie każdą możliwą teorię.
          Co do wku*wienia polskich obywateli, to oni są wyjątkowo spokojni w stosunku do Greków czy Hiszpanów.
          Pierwsze z brzegu (nie chciało mi się szukać po internetach): www.se.pl/wydarzenia/swiat/grecja-ponie-protesty-z-atenach-grecy-nie-chca-oszczedzac-zdjecia_289882.html .

black_halo napisała:

> Mam wrazenie, ze Tusk i reszta troche nie doceniaja polskiego spoleczenstwa, kt
          > ore jakby sie nieco podnosi z marazmu. Az sie cisnie na usta "jaki rzad taki za
          > mach" a przypomina to wszystko taka amatorszczyzne, doslownie jak film nakrecon
          > y w garazu przz uczniow podstawowki. Nikt tym zamachem tak naprawde sie nie prz
          > ejal, wiekszosc ludzi przeszla nad tym do porzadku dziennego, nie wiem czy byla
          > jakas panika w ogole?
          >
          > Mnie sie zdaje, ze ta zalosna w sumie akcja miala sluzyc temu zeby wywolac chwi
          > lowy zamet zwiazany z ekshumacjami ofiar katastrofy. W mediach pojawiaja sie do
          > niesienia, ze skladano wnioski o zbadanie cial spektrometrem i prokuratura odmo
          > wila dwukrotnie rodzinie jednej z osob, ktore zginely. Tusk i caly rzad musi cz
          > uc, ze pali mu sie grunt pod nogami i Smolensk nie jest tu najwiekszym probleme
          > m. Dwa tygodnie temu bylam w Polsce i wku***nie spoleczne wspielo sie na bardzo
          > wysoki poziom. Panuje drozyzna, szaleje inflacja, zarobki nie rosna a wrecz sp
          > adaja, ceny lekow ida w gore, dostep do sluzby zdrowia na koniec roku wola o po
          > mste do nieba (limity NFZ) a rzad zajmuje sie ekshumacjami. Oczywiscie powinien
          > bo jest co wyjasniac ale teraz trudno zgadnac czy ekshumuje sie ofiary bo jest
          > potrzeba polityczna teraz zeby przykryc inne problemy, czy tez rzekomy zamach
          > na rzad to proba przykrycia skandalu z zamiana cial. Wyplywa coraz wiecej rozny
          > ch afer, tak ja ta z trotylem i ta kolderka zaczyna sie robic za krotka zeby ws
          > zystko przykryc. Co z jednej strony cos ukryja to zaraz z drugiej wyskakuje cos
          > nowego. Teraz np. czytalam o nowej liscie lekow refundowanych, beneficjentem b
          > edzie NFZ glownie.
          >
          > I tak mi z tego wychodzi, ze rzad wymyslil zamach ale wiadomo jak to w Polsce j
          > est zazwyczaj. Panuje prowizorka, takze chyba w tych sluzbach specjalnych bo no
          > rmalnie to podlozyliby jakas bombe w metrze i wtedy mogliby wywolac panike potr
          > zebna do wygrania wyborow. A tak zlapali jakiegos tam Brunona K., ktory gromadz
          > il materialy wybuchowe co pewnie mialo dodatkowo sluzyc poprawieniu notowan rza
          > du, ze tacy skuteczni niby. A nie tak dawno bylo euro i pan jakos bez przeszkod
          > kupowal co mu tam trzeba bylo.
          >
          >
          >
      • acrux_79 Re: Coraz bardziej żałosne prowokacje 23.11.12, 01:11
        "Chłopiec w krótkich spodenkach" to rzecz jasna aluzja do Donalda Tuska?
        Czy nie prościej napisać: jestem działaczem politycznym, a "przy okazji" feruję wyroki za pomocą astrologii? Tak będzie prościej i uczciwiej.

Określanie wszystkich polityków epitetami niczego interpretacji nie przydaje, tylko z założenia sprawia, że na siłę będziemy doszukiwać się w Tusku, Rostkowskim, czy innym polityku skurwysyństwa, zdrady, oraz szachrajstwa. Jeśli więc astrologia ma służyć wyłącznie do tego, by "wzmacniać" aprioryczne tezy polityczne, to lepiej sobie z tą astrologią dać spokój.

Mam zdecydowanie negatywny stosunek do J. Kaczyńskiego ale jakoś nie kusi mnie, by wykreować demoniczną postać, doszukując się najgorszych aspektów w jego horoskopie. Podobnie z pozostałymi szkodnikami sceny politycznej, także z lewej strony.

Powoływanie się na "autorytet" prof. Zybertowicza, oraz wkładanie do jednego wora W. Putina tylko zaświadcza o tym, że teza już została określona, a teraz "poszukamy planet" żeby ją uzasadnić.

Dzierżyński: "Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie" - prokuror Andriej Wyszynskij
        Astrolog "Patriota": "Dajcie mi planety, a stworzę Wam z nich potwora".

dragomirov napisała:

> To prowokacje szyte na miarę inteligencji chłopców w krótkich spodenkach. Po pr
        > ostu żałosne. A kolejne będą jeszcze bardziej żenujące.
        >
        > "Władimir Putin zawdzięcza swoją władzę wybuchom pod blokami w Moskwie, Riaz
        > aniu i Wołgodońsku z 1999 r., o które oskarżono od razu Czeczenów. Teraz Tusk m
        > a zawdzięczać przedłużenie swojej władzy przygotowywanemu zamachowi. Ta władza
        > zamiast stymulowaniem gospodarki, zajmuje się zarządzaniem niepokojami społeczn
        > ymi – takie metody dobrze opisane są przez zachodnich naukowców. Rzuca si
        > ę w oczy jednolity front establishmentu i jego mediów w tej sprawie. Gdy w Łodz
        > i ofiarami zamachu padły dwie osoby, w tym jedna śmiertelna, zainteresowanie by
        > ło nieporównywalnie mniejsze niż teraz, gdy nie ma żadnych ofiar. Jako eksperci
        > pojawiają się teraz generałowie Jasik czy Czempiński. Choć ten ostatni powinie
        > n mówić raczej o aferze prywatyzacyjnej ze swoim udziałem, niż być promowany ja
        > ko ekspert".
        Prof. Andrzej Zybertowicz
        • dragomirov coraz bardziej żałosne prowokacje 23.11.12, 12:36
          acrux_79 napisał:

> "Chłopiec w krótkich spodenkach" to rzecz jasna aluzja do Donalda Tuska?

Aluzja do każdej władzy w fazie schyłkowej, która chwyta się już każdej śmieszności by odwrócić Twoją uwagę od spraw dla kraju naprawdę istotnych

> Czy nie prościej napisać: jestem działaczem politycznym?

Nadinterpretacja. Czy każdy kto nie popiera obecnego reżimu (Pluton/Asc) jest z definicji 'działaczem politycznym'?

>a "przy okazji" feruję wyroki>

Gdyby tylko takie 'wyroki' padały na polskich forach - żylibyśmy w raju.

> za pomocą astrologii?

To był akurat luźny, pozaastrologiczny komentarz (jakich większość na tym forum) na pytanie zadane przez autora wątku.

>Tak będzie prościej i uczciwiej.

Czy uczciwe jest zarzucanie nieuczciwości w zupełnie luźnej i trochę prześmiewczej dyskusji nad tak prozaiczną kwestią jak długość spodenek obecnego reżimu?

> Określanie wszystkich polityków

Użycie kwantyfikatora ogólnego - merytorycznie nieuzasadnione.

>epitetami

To akurat nie epitet lecz metafora.

>niczego interpretacji nie przydaje,

To nie była interpretacja, bo kosmogram zaprzysiężenia rządu każdy na wylot zna, a to co się w efekcie tegoż nam objawia, to są po prostu kolejne i kolejne 'kwiatki', które same w sobie są już aż nadto wymowną 'interpretacją' Plutona na ascendencie i 'kwadratury Słońca w znaku, który nie lubi Księżyca' - i dodatkowych interpretacji już nawet nie potrzebują.

> tylko z założenia sprawia, że na siłę będziemy doszukiwać się w Tusku, Rostkowsk
          > im, czy innym polityku skurwysyństwa, zdrady, oraz szachrajstwa.

Nawet nie musimy się doszukiwać. Wyżej wymienione cechy są aż nadto w ostatnich tygodniach widoczne: www.youtube.com/watch?v=33ensHMJH7E ("10-latek pobity na Marszu Niepodległości" - oglądajcie, bo za parę godzin zdejmą z YouTube, bo to film 'niebezpieczny' i 'terrorystyczny', ziejący 'mową nienawiści', 'ksenofobią', 'szowinizmem', 'ekstremizmem', 'skrajnym nacjonalizmem', no i oczywiście - jakże by inaczej - 'antysemityzmem').

> tylko z założenia sprawia, że na siłę będziemy doszukiwać się w Tusku, Rostkowsk
          > im, czy innym polityku skurwysyństwa, zdrady, oraz szachrajstwa.

To nie ja 'używam epitetów'. Psychologiczna projekcja?

> "wzmacniać" aprioryczne tezy polityczne

Historia przedstawiona na filmiku (pobicie i gazowanie 10-letniego dziecka na Marszu Niepodległości 2012) dobitnie pokazuje co jest 'aprioryczną tezą polityczną', a co twardą policyjną pałą Plutona na ascendencie obecnego rządu nierządu.

> Mam zdecydowanie negatywny stosunek do J. Kaczyńskiego

Jak większość obiektywnych astrologów na tym forumwink

>ale jakoś nie kusi mnie,
          > by wykreować demoniczną postać, doszukując się najgorszych aspektów w jego hor
          > oskopie.

JK nie strzelał gumowymi kulami do dzieci.

> teza już została określona,

To nie teza, to realia obecnego rządu. I zdaje się, że to dopiero początek rządowych ćwiczeń pod nową ustawę o stanie wojennym.

> Dzierżyński: "Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie"

No cóż, każdy ma swoje autorytety...

> Astrolog "Patriota"

Tu, na koniec, się zgadzam. Astrolog żadną miarą nie może być patriotą, jeśli już, to rosyjskim. Lub brukselskim. Patriotyzm jest w ogóle passe. Jesteśmy przecież nowoczesnymi Europejczykami.
          • marinasun Re: coraz bardziej żałosne prowokacje 23.11.12, 18:25
            Myślę, że dragomirov i blac halo ma dużo racji w tym co pisze.
            Niestety, o ile JK jest odsądzany od czci i wiary głównie za słowa, to obecna władza winna być rozliczana za działania. A tu raczej słowa wydają się służyć zasłanianiu działań.
            acrux_79 naprawdę uważasz, że to nadinterpretacja?
            • acrux_79 Re: coraz bardziej żałosne prowokacje 23.11.12, 20:59
              Nie chodzi mi o nadinterpretację sytuacji politycznej (niech każdy kocha sobie polityka, którego tam chce), tylko zaprzęganie astrologii jako dziewki służebnej przy każdej nadarzającej się sytuacji by politykowi dopieprzyć.

Zwraca uwagę, że napisałem kiedyś krytyczny art. o rządzie DT (właśnie z uwagi m.in. na tego Plutona na ASC), ale do głowy mi nie przyszło, by za wszelką cenę kogoś łajać za "łajdacki" kosmogram. Raz zrobiłem pean nt Palikota (gdy sondażownie wskazywały 3% poparcia a tzw analitycy odmawiali jego partii wejścia do Sejmu). To był błąd, za dużą rościłem nadzieję w stosunku do niego. Człowiek jednak musi uczyć się na własnych błędach.

Podobnie z tym Smoleńskiem. Anegdota z pewnego spotkania astrologicznego od kogoś: "facet przyszedł na spotkanie z gotową tezą, że to był zamach, po czym wynalazł to z powodu koniunkcji Księżyc-Neptun i trzymał się tego niczym tonący brzytwy". Zwyczajnie niebezpieczne jest, jeśli najpierw formułujemy tezy, a później podpasowujemy gwiazdki. Powinno być odwrotnie - najpierw patrzymy na kosmogram, a później dopiero próbujemy coś z tego stworzyć. Z racji upolitycznienia całej sfery publicznej, wiadomo, dla większości speco-ezo-listów model zachowania neutralności i wyważonych sądów jest trudny do osiągnięcia.

Zgadzam się, że obecna władza powinna być rozliczana, ale wyłącznie przy użyciu urny wyborczej, oraz zmiany niekorzystnego prawa, które obecnie zachodzi. Zemsta polityczna dokonuje się w Egipcie, Gruzji, Ukrainy, raczej byłoby przykro gdyby miało to pójść w tym kierunku. Gdybyśmy byli konwekwentni, to większość premierów i ministrów III RP musiałaby siedzieć w więzieniach. Także tych, którzy dzisiaj o tą sprawiedliwość "walczą" (albo udają że walczą).

marinasun napisała:

> Myślę, że dragomirov i blac halo ma dużo racji w tym co pisze.
              > Niestety, o ile JK jest odsądzany od czci i wiary głównie za słowa, to obecna w
              > ładza winna być rozliczana za działania. A tu raczej słowa wydają się służyć za
              > słanianiu działań.
              > acrux_79 naprawdę uważasz, że to nadinterpretacja?
              • dragomirov coraz bardziej żałosne prowokacje 24.11.12, 10:12
                acrux_79 napisał:

Raz zrobiłem pean nt Palikota

Artykuł o Palikocie uważam akurat za bardzo wartościowy. Przybliża nam jego bogatą osobowość. Myślę, że mało komu chciałoby się sięgnąć po jego książki, by się o tym przekonać. Poza tym, to dzięki Tobie acrux_79 polska astrologia zna godzinę urodzenia JP, co jest nie lada gratką! Pod warunkiem oczywiście, że nie ściemnił (co u polityków akurat specjalnie by nawet nie dziwiło; ale po tranzycie Saturna wkrótce się przekonamy). JP to ciekawa medialnie i historycznie postać: szołmen, szaman piaru. Szkoda tylko, że na razie uparcie trzyma się po tej ciemniejszej stronie mocy. To się zmieni gdy jego mocodawcy przestaną być już tak potężni (już słabną). Jeśli JP rzeczywiście ma Neptuna na Asc. oraz Słońce i Merkurego w 12., to ma ogromny potencjał duchowy, który wystarczyłoby przetransformować. Ale z ezoterycznego punktu widzenia patrząc - JP jest dużym darem dla Polski (jako dydaktyczny przykład antybohatera) oraz dla polskiego Kościoła (obnaża brak cnoty męstwa u biskupów, ich kunktatorstwo oraz ślepe i bezgraniczne oddanie władzy, która ich tępi i za nos wodzi - tzw. syndrom sztokholmski).
                • acrux_79 Re: coraz bardziej żałosne prowokacje 24.11.12, 22:25
                  No tak... Aczkolwiek doznałem zawodu, spodziewałem się, że zrobi coś więcej.
                  "Antybohater" to dobre słowo. I "anty" i "bohater" zarazem.
                  • aarvedui Re: coraz bardziej żałosne prowokacje 25.11.12, 19:48
                    acrux_79 napisał:

> No tak... Aczkolwiek doznałem zawodu, spodziewałem się, że zrobi coś więcej.

ej, a wystarczyło przeglądnąć przeszłość Palikota.
                    dla zachowania inicjatywy na scenie politycznej często stosuje się wariacje metody na tzw "jajo" - klasyczna, to metoda na rozbicie wrogiego obozu lub usunięcie konkurenta - wynajduje się osobę o podobnych poglądach czy elektoracie i namawia ją do startu w wyborach - osłabia się w ten sposób wrogie i zjednoczone stronnictwa, a samemu się zyskuje.

Palikot jest właśnie takim jajem Tuska - jest pod jego całkowitą kontrolą, a osłabia ewentualne zjednoczenie stronnictw liberalnych wrogich partyjniactwu spod znaku platfusa.

fałszywe alternatywy czy kontrolowana "opozycja" to typowe dla systemów totalitarnych metody sprawowania władzy.
        • aarvedui Re: Coraz bardziej żałosne prowokacje 23.11.12, 18:55
          acrux_79 napisał:

> Astrolog "Patriota": "Dajcie mi planety, a stworzę Wam z nich potwora".

faktycznie. trzeba postępować inaczej. niczym słynny mędrzec -

Ziemię pomierzył i głębokie morze,
          Wie, jako wstają i zachodzą zorze;
          Wiatrom rozumie, praktykuje komu,
          A sam nie widzi, że ma qrwę w domu.

- najlepiej być ponadto, a wokół tylko srebrzyste motylki i babie lato czystej, idealnej astrologii.
          • acrux_79 Re: Coraz bardziej żałosne prowokacje 23.11.12, 21:59
            To ciekawe, że w angielskim tłumaczeniu widzę ostatni akapit tak:
            "But he doesn't see that his wife is a whore".

Znaczy się, Wenus upada w znaku Panny, chciał Kochanowski powiedzieć? A może tak, a może nie.
            Wybijajmy matematyków, hodujmy ułanów wink

aarvedui napisał:

> acrux_79 napisał:
            >
            > > Astrolog "Patriota": "Dajcie mi planety, a stworzę Wam z nich potwora".
            >
            > faktycznie. trzeba postępować inaczej. niczym słynny mędrzec -
            >
            > Ziemię pomierzył i głębokie morze,
            > Wie, jako wstają i zachodzą zorze;
            > Wiatrom rozumie, praktykuje komu,
            > A sam nie widzi, że ma qrwę w domu.
            >
            > - najlepiej być ponadto, a wokół tylko srebrzyste motylki i babie lato czystej,
            > idealnej astrologii.
            • aarvedui Re: Coraz bardziej żałosne prowokacje 24.11.12, 09:55
              acrux_79 napisał:

> To ciekawe, że w angielskim tłumaczeniu widzę ostatni akapit tak:
              > "But he doesn't see that his wife is a whore".

bo to tłum(a/o)czenie a`la gugiel. proponuję eksperyment - Pan Tadeusz w translator, a potem co wyjdzie po angielsku z powrotem w translator.
              można stosować do dowolnego tekstu pisanego nie korporacyjną dwaplusdobrze mową.

> Wybijajmy matematyków, hodujmy ułanów wink

"matematyk" to ułomność tłumaczenia kulturowego tła. po naszemu byłby to astronom, a po ichniemu - praktyk nauk wyzwolonych, a z opisu czynności - także i astrolog ( a w zasadzie astrologiem być był musiał, lepszym czy gorszym, bo to podstawa wiedzy ogólnej ;p )
    • j_a_ch Re: Zamach???? 24.11.12, 14:45
      > Co sądzicie o zamachu, którego celem miał być podobno prezydent i sejm?

Biorąc pod uwagę horoskop zaprzysiężenia BK na prezydenta, najeżony ostrymi aspektami, groźba zamachu jest niewykluczona. Temat się uaktywnił po wejściu Saturna do Skorpiona, który przeleciał właśnie po Marsie prezydenta. Znamienne. Mars ten jest w opozycji do Jowisza, który z kolei rządzi 8 domem... U premiera ten skorpioni Saturn również tworzy teraz ostre konfiguracje (tranzyt po wielkim krzyżu, kwadrat do Świateł).
      Jako że Polak przed szkodą i po szkodzie głupi to pewnie doczekamy się drugiego Niewiadomskiego. Tak jak po katastrofie Casy nie wyciągnięto wniosków i dwa lata później znów było wejście na pokład jednego samolotu najważniejszych wojskowych. No chyba, że to był spisek i do tego ich ktoś zmusił, biednych misiów. Szantażem. Co jest całkiem prawdopodobne, jak się tak zastanowić tongue_out
      • marinasun Re: Zamach???? 24.11.12, 18:07
        Zgadza się. No i to zaćmienie za kilka dni na Słońcu BK. Tylko w pobliżu też Jowisz. Pytanie czy działa jak ochrona czy jak wzmocnienie zaćmienia, które tu wypada?
    • dragomirov sięgnijmy do historii: to wszystko już było 25.11.12, 13:19
      www.youtube.com/watch?v=NlEiY50HGvw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka