Dodaj do ulubionych

Warsztat 188

01.05.11, 18:51
W chwili obecnej pracuję na urzędniczym stołeczku w pewnym znanym przedsiębiorstwie, ale z powodu tego co się ostatnio dzieje w mojej pracy jestem zmuszona pomyśleć o jakimś wyjściu awaryjnym ( tak w razie czego wink ) i pomyślałam o wyuczeniu się innego zawodu.
Postanowiłam skończyć pewien kurs który da mi jakieś uprawnienia do wykonywania tego zawodu smile
1)co to jest za kurs?
2)kto będzie moim klientem?
3)jakie będę miała perspektywy po ukończeniu tego kursu?
4)co w tej chwili jest największym moim problemem w rozpoczęciu tego kursu?

Obserwuj wątek
    • casablanca76 Re: Warsztat 188 01.05.11, 18:54
      Mam nadzieję że może być taki temat...z tego co się orientuję to mało jest warsztatów dot.zawodów a z kart można to świetnie wydobyć wink
      Powodzenia życzę i "udanych kart" wink
    • ma_ewa01 Re: Warsztat 188 01.05.11, 22:30
      Podoba mi się. Zrozumiałysmile
      Msmile
      • kita32 Re: Warsztat 188 01.05.11, 22:44
        Bardzo dobry temat smile
        • casablanca76 Re: Warsztat 188 01.05.11, 23:43
          uff...jak dobrze wink cieszę się że Wam się podoba kiss
          • ivana Re: Warsztat 188 interpretacja Ivany 02.05.11, 16:45
            Casablanco przy tasowaniu wypadly mi 4 monety i Smierc(-)

Odczytuje to jako fakt iz po ukonczeniu tego kursu masz mozliwosc pracy poprzez wynajem jakiego pokoiku badz stanowiska w wiekszym lokalu gdzie bedziesz siedziec i dokonywac istotnych zmian.

1. Co to jest za kurs?
            7 pucharow Rydwan 6 buław (-)

Kurs zwiazany z Twoimi marzeniami i zdolnosciami artstycznymi w ktorych wskazana jest cierpliwosc i dokladnosc na ktory bedziesz musiala dojechac co budzi w Tobie nieufnosc, obawe..

2.Jakie korzysci wynikaja z kursu?
            10 mieczy Papieżyca 10 denarow

Kurs pozwoli Ci glebiej odetchnac, nie zamartwiac sie o przyszlosc, zdobyc wiedze potrzebna do tego aby zalatac budzet domowy a nawet spelnic jakies swoje skryte marzenia zwiazane z finansami...moze wyjazd gdzies?

3. Perspektywy po ukonczeniu kursu?
            Sprawiedliwosc

Dostaniesz dyplom lub inne swiadectwo ukonczenia kursu

4. Kto bedzie klientem?
            Cesarzowa

Klientkami beda kobiety , ktore beda mialy wysublimowany gust , znajacy sie na sztuce pracy artystycznej, dbajace bardzo o urode..

5.Co jest najwiekszym problemem w rozpoczeciu tego kursu?
            Pustelnik 9 pucharow(-) 10 bulaw

Problemem jest Twoj brak doswiadczenia w tej nowej dla Ciebie dziedzinie..nie wierzysz w siebie, przytlaczaja Cie te mysli, ze mozesz nie dac rady...Nie chcesz wyjsc na niekompetentna jesli juz przyjdzie co do czego...moze tez nie jestes pewna czy uda Ci sie zlapac wspolny jezyk ze swoimi klientami? Dostosowac sie do ich wymagan?

Reasumujac uwazam ze to bedzie kurs majacy na celu upiekszanie pan w gabinecie kosmetycznym, gdzie Casablanca bedzie sobie siedziala w malym pomieszczeniu lub w wynajetym stoisku, niewykluczone ze na poczatek moze tez dojezdzac do klienta aby zaspokajac jego potrzeby.

Uwazam ze jest to kurs artystycznego ozdabiania paznokci oraz manicure i pedicure
            • casablanca76 KARTY IVANY 08.05.11, 20:02
              Casablanco przy tasowaniu wypadly mi 4 monety i Smierc(-)

Odczytuje to jako fakt iz po ukonczeniu tego kursu masz mozliwosc pracy poprzez wynajem jakiego pokoiku badz stanowiska w wiekszym lokalu gdzie bedziesz siedziec i dokonywac istotnych zmian.

tak!! super!!

1. Co to jest za kurs?
              7 pucharow Rydwan 6 buław (-)

Kurs zwiazany z Twoimi marzeniami i zdolnosciami artstycznymi w ktorych wskazana jest cierpliwosc i dokladnosc na ktory bedziesz musiala dojechac co budzi w Tobie nieufnosc, obawe..

tak!! kiedyś moim marzeniem było zostać fryzjerką, w ósmej klasie szkoły podstawowej w drugim półroczu miałam nawet praktyki w zakładzie fryzjerskim smile ale niestety to rodzice wtedy postanowili za mnie i zamiast do szkoły fryzjerskiej poszłam do ogólniaka uncertain ale czego się nauczyłam na praktykach to moje...smile
              cierpliwość i dokładność jak najbardziej jest wskazana w tym zawodzie - super!!

2.Jakie korzysci wynikaja z kursu?
              10 mieczy Papieżyca 10 denarow

Kurs pozwoli Ci glebiej odetchnac, nie zamartwiac sie o przyszlosc, zdobyc wiedze potrzebna do tego aby zalatac budzet domowy a nawet spelnic jakies swoje skryte marzenia zwiazane z finansami...moze wyjazd gdzies?

no super!!! nic dodać nic ująć... big_grin

3. Perspektywy po ukonczeniu kursu?
              Sprawiedliwosc
              Dostaniesz dyplom lub inne swiadectwo ukonczenia kursu

tak!! będzie to świadectwo ukończenia kursu co wiąże się z możliwością pracy w tym zawodzie smile

4. Kto bedzie klientem?
              Cesarzowa
              Klientkami beda kobiety , ktore beda mialy wysublimowany gust , znajacy sie na sztuce pracy artystycznej, dbajace bardzo o urode..

pośrednio mogą to być kobietki jako właścicielki czworonogów winkbo to właściwie one są te wymagające i dbające o ich urodę ale zwierzaczom poświęca się w salonie tyle uwagi i robi taką kosmetykę i pielęgnację jak kobietom big_grin

5.Co jest najwiekszym problemem w rozpoczeciu tego kursu?
              Pustelnik 9 pucharow(-) 10 bulaw

Problemem jest Twoj brak doswiadczenia w tej nowej dla Ciebie dziedzinie..nie wierzysz w siebie, przytlaczaja Cie te mysli, ze mozesz nie dac rady...Nie chcesz wyjsc na niekompetentna jesli juz przyjdzie co do czego...moze tez nie jestes pewna czy uda Ci sie zlapac wspolny jezyk ze swoimi klientami? Dostosowac sie do ich wymagan?

jestem pod wrażeniem!!!dosłownie tak smile no i jeszcze finanse oczywiście...

Reasumujac uwazam ze to bedzie kurs majacy na celu upiekszanie pan w gabinecie kosmetycznym, gdzie Casablanca bedzie sobie siedziala w malym pomieszczeniu lub w wynajetym stoisku, niewykluczone ze na poczatek moze tez dojezdzac do klienta aby zaspokajac jego potrzeby.

nie nooo....powaliłaś mnie twoją interpretacją wiesz? smile

Uwazam ze jest to kurs artystycznego ozdabiania paznokci oraz manicure i pedicure

z paznokciami spudłowałaś ale z resztą się absolutnie zgadzam!!! SUPER!!!
          • casablanca76 Re: Warsztat 188 02.05.11, 21:38
            WOW!! byłam przekonana że dzisiaj jeszcze nic nie będzie a tu aż trzy inerpretacje big_grin
            no no...naprawdę ciekawie się zapowiada wink
    • ma_ewa01 karty 02.05.11, 09:44
      Sygnifikator kursu - 4 monety
      1)co to jest za kurs? - Q. kieli, III-Cesarzowa, XV- Diabeł
      2)kto będzie moim klientem? - 4 kije, 10monet, Q.mieczy
      3)jakie będę miała perspektywy po ukończeniu tego kursu?- 10 kijów, 8kieli, As mieczy
      4)co w tej chwili jest największym moim problemem w rozpoczęciu tego kursu? XX-Sąd, 3 kije
      Kurs ( 4 monety) . I tu mam od razu zagwozdkę - bo ta karta może oznaczać cel kursu - chęć zarabiania pieniążków dzięki jego ukończeniu, sposób na dorobienie, albo charakter kursu - czyli byłby związany z finansami, rozliczaniem podatków, kurs księgowości, wycena nieruchomości, szacowanie, itp.
      Dalsze karty określające kurs- dwie kobiety- Q kieli i Cesarzowa wraz z Diabłem sugerują, ze kurs jest w jakiś sposób związany z kobietami, z kobiecością. Diabeł na końcu może mówić o pieniądzach ale i o zabiegach dla kobiet, upiększających, dodających energii,witalności, pewności siebie, trochę może podkolorowujących rzeczywistość, dodającym kobietom uroku, seksapilu itp. Czyli kurs wizażu, stylizacji, albo masażu, kosmetyki. Też przyszedł mi do głowy kurs dietetyki – Diabeł jako opychanie się jedzeniem kobiteksmile.
      Klienci – 4 kije, 10 monet, Q. mieczy
      Hm… trzecia królowa…mieczowa, bogata, dobrze ustawiona. Nie wie co robić z kasąsmile.
      Czyli raczej ludzie bogaci, głównie kobiety.
      Perspektywy?- 10 kijów, 8kieli, As mieczy
      No tak, nie wiem, czy to pytanie podda się weryfikacji do czasu warsztatów, ale może tu chodzi o możliwości konkretnych działań po tym kursie. Moje karty nie zachowały się zbyt elegancko obwieszczając trudności, duży wysiłek, kilkakrotne podchodzenie- ale przyszło mi do głowy, że ten kurs może być etapowy, że trzeba będzie poświęcić na niego np. kilka weekendów, no i lekko nie będzie. Ale as mieczy tutaj daje nową energię, wiedzę, jest konkretny i na temat. Niesie duży potencjał, mówi- opłaca się ponosić wyrzeczenia, trudy kursusmile.
      4)co w tej chwili jest największym moim problemem w rozpoczęciu tego kursu? XX-Sąd, 3 kije- ewidentnie dojazdy. Konieczność pozostawienia rodzinki . Być może masz małe dzieci, które będą płakać, ze mama jedzie…No i trzeba będzie dojeżdżać, do innego miasta, daleko, męczące dojazdy…
      Mam nadzieję, ze kilka punktów złapię.
      Kurs zapowiada się ciekawie. Ja na podstawie tych kart bym się zapisała . W ogóle mam takie wrażenie, ze to wróżba, a nie warsztatsmile
      Pozdrawiam wszystkich
      Msmile

4)co w tej chwili jest największym moim problemem w rozpoczęciu tego kursu? XX-Sąd, 3 kije

Kurs ( 4 monety) . I tu mam od razu zagwozdkę - bo ta karta może oznaczać cel kursu - chęć zarabiania pieniążków dzięki jego ukończeniu, sposób na dorobienie, albo charakter kursu - czyli byłby związany z finansami, rozliczaniem podatków, kurs księgowości, wycena nieruchomości, szacowanie, itp.
      Dalsze karty określające kurs- dwie kobiety- Q kieli i Cesarzowa wraz z Diabłem sugerują, ze kurs jest w jakiś sposób związany z kobietami, z kobiecością. Diabeł na końcu może mówić o pieniądzach ale i o zabiegach dla kobiet, upiększających, dodających energii, pewności siebie, trochę może podkolorowujących rzeczywistość, dodającym kobietom uroku, seksapilu itp.
      • kita32 też już 02.05.11, 13:01

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/FNhBA4IO8k2DBethBB.jpg
        zawód – 4 Mieczy, co łatwe? – 9 Monet, co trudne? – Królowa Kijów
        klienci – Paź Pucharów, perspektywa – 9 Pucharów,
        problemy z rozpoczęciem – 8 Kijów.

Praca po tym kursie będzie typowo siedząca (chociaż postać w 4 Mieczy leży, to jednak nie sądzę, by w pracy się leżało), albo polegająca na obsłudze leżących klientów. Po 4 Mieczy spodziewam się pracy monotonnej, nudnej, bez rozwijania własnej kreatywności, chociaż wymagającej myślenia i dostosowywania się do okoliczności (Miecze). (Chociaż może być i tak, że mój dzisiejszy kiepski nastrój nakłada się na sposób interpretacji kart...)
        To co łatwe w przyszłej pracy – 9 Monet – będzie się miało zapewnione wszystko to, co jest potrzebne do tej pracy.
        To co trudne – Królowa Kijów – może brak entuzjazmu do tej pracy? Może niemożliwość wyrażania własnej kreatywności, aktywności, pełnienie podrzędnej roli, albo konieczność przekonywania kogoś do czegoś?

Mam skojarzenia, że kurs ma przygotowywać do pracy typu telefonicznego namawiania na coś.

Klienci – Paź Pucharów – raczej ludzie młodzi, ale to nie pasuje mi do wcześniejszego skojarzenia. Może więc 4 Mieczy to praca polegająca na obserwacji, a trudność Królowa Kijów, to konieczność pilnowania młodzieży i górowania autorytetem? 9 Pucharów z grającą kobietą - jako to co łatwe – mogłaby oznaczać dobry kontakt z młodzieżą...

Perspektywy – 9 Pucharów – bardzo dobre.

Problem z rozpoczęciem – 8 Kijów – trudności ze zorganizowaniem czasu, bo wszystko jest już dobrze rozplanowane i teraz trudno zmienić istniejący już porządek. 8 Kijów może również oznaczać brak napędu, chęci na zmianę.

Czuję się niepewnie przy tej interpretacji...
        • casablanca76 KARTY KITY 08.05.11, 19:41
          Praca po tym kursie będzie typowo siedząca (chociaż postać w 4 Mieczy leży, to jednak nie sądzę, by w pracy się leżało), albo polegająca na obsłudze leżących klientów. Po 4 Mieczy spodziewam się pracy monotonnej, nudnej, bez rozwijania własnej kreatywności, chociaż wymagającej myślenia i dostosowywania się do okoliczności (Miecze). (Chociaż może być i tak, że mój dzisiejszy kiepski nastrój nakłada się na sposób interpretacji kart...)

no niestety...praca stojąca i napewno nie monotonna oraz nudna wink ale powiedziałabym raczej że wymaga myślenia i dostosowania się do okoliczności - z tym trafiłaś! smile
          To co łatwe w przyszłej pracy – 9 Monet – będzie się miało zapewnione wszystko to, co jest potrzebne do tej pracy.

tak!! żeby zacząć muszę mieć sprzęt wzorce fryzur, kosmetyki, środki czystości idt.

To co trudne – Królowa Kijów – może brak entuzjazmu do tej pracy? Może niemożliwość wyrażania własnej kreatywności, aktywności, pełnienie podrzędnej roli, albo konieczność przekonywania kogoś do czegoś?

nie...entuzjazm i chęci są smile będę mogła wyrazić własną kreatywność ,aktywność i napewno nie będę musiała nikogo przekonywać...chyba że chodzi o ewentualną reklamę wink to wtedy tak!!

Mam skojarzenia, że kurs ma przygotowywać do pracy typu telefonicznego namawiania na coś.

no niestety pudło...wink

Klienci – Paź Pucharów – raczej ludzie młodzi, ale to nie pasuje mi do wcześniejszego skojarzenia. Może więc 4 Mieczy to praca polegająca na obserwacji, a trudność Królowa Kijów, to konieczność pilnowania młodzieży i górowania autorytetem? 9 Pucharów z grającą kobietą - jako to co łatwe – mogłaby oznaczać dobry kontakt z młodzieżą...

tutaj masz trochę racji...z Twojego punktu widzenia ludzie młodzi...a czytałaś kiedyś o tym że przeprowadzono badania naukowe i np.pies ma psychikę małego dziecka?
          wiąże się to z koniecznością pilnowania i byciem autorytetem dla swojego czworonogiego klienta smile no i trzeba mieć z nim dobry kontakt żeby pozwolił sobie na pielęgnację i kosmetykę smile

Problem z rozpoczęciem – 8 Kijów – trudności ze zorganizowaniem czasu, bo wszystko jest już dobrze rozplanowane i teraz trudno zmienić istniejący już porządek. 8 Kijów może również oznaczać brak napędu, chęci na zmianę.

niestety to nie o to chodziło... wink

kito masz trafienia więc nie jest tak źle jak pisałaś... dziękuję kiss
      • casablanca76 KARTY ma_ewy 08.05.11, 19:24

no niestety nic z tych rzeczy robić nie będę ale dobrym tropem jest chęć zarobienia kasy smile no i wogóle rozpoczęcia kursu wink
        Dalsze karty określające kurs- dwie kobiety- Q kieli i Cesarzowa wraz z Diabłem sugerują, ze kurs jest w jakiś sposób związany z kobietami, z kobiecością. Diabeł na końcu może mówić o pieniądzach ale i o zabiegach dla kobiet, upiększających, dodających energii,witalności, pewności siebie, trochę może podkolorowujących rzeczywistość, dodającym kobietom uroku, seksapilu itp. Czyli kurs wizażu, stylizacji, albo masażu, kosmetyki. Też przyszedł mi do głowy kurs dietetyki – Diabeł jako opychanie się jedzeniem kobitek.

nie jest to pielęgnacja kobiet a zwierząt chociaż ich właściciele chcą żeby były tak wypielęgnowane jak kobietki wink
        zabiegi pielęgnacyjne zwierzaczków dodające im uroku- jak najbardziej tak!!

Hm… trzecia królowa…mieczowa, bogata, dobrze ustawiona. Nie wie co robić z kasą.
        Czyli raczej ludzie bogaci, głównie kobiety.

tak!! biedny raczej nie zdecyduje się na takie zabigi dla swojego pupila...są to dość kosztowne sprawy
        trudności, duży wysiłek, kilkakrotne podchodzenie- ale przyszło mi do głowy, że ten kurs może być etapowy, że trzeba będzie poświęcić na niego np. kilka weekendów, no i lekko nie będzie. Ale as mieczy tutaj daje nową energię, wiedzę, jest konkretny i na temat. Niesie duży potencjał, mówi- opłaca się ponosić wyrzeczenia, trudy kursu.

tak kurs nie jest łatwy i klient nie jest cierpliwy a perspektywy są takie że mogę otworzyć swój salon albo dojeżdżać do klienta do domu smile
        co w tej chwili jest największym moim problemem w rozpoczęciu tego kursu? XX-Sąd, 3 kije- ewidentnie dojazdy. Konieczność pozostawienia rodzinki . Być może masz małe dzieci, które będą płakać, ze mama jedzie…No i trzeba będzie dojeżdżać, do innego miasta, daleko, męczące dojazdy…

no niestety...to nie to sad to problemy finansowe bo muszę mieć kupę kasy na ten kurs, kasy której praktycznie nie mam no i boję się czy podołam...
        nieźle ma_ewo!! smile dziękuję!!
    • asia.33 Re: Warsztat 188 moje karty 03.05.11, 22:55
      Dawno nie brałam udziału w zagadkach wiec próbuje swoich sił
      przy tasowaniu wypadał mi karta smierci i moc
      sadze ze mozesz zmienic plany i nie odbedzie sie ten kurs lub ty zrezygnujesz
      przełozenie paz puch, 2puch, cesarz
      1)co to jest za kurs? = 8 mieczy, krol monet
      2)kto będzie moim klientem? = 3mieczy, 5mieczy
      3)jakie będę miała perspektywy po ukończeniu tego kursu? = 8monet, gwiazda
      4)co w tej chwili jest największym moim problemem w rozpoczęciu tego kursu? = słonce, krolowa monet, 4monet

co do interpretacji musze pomyslec bo mam dwa pomysły ..wkleje niebawem
      • casablanca76 Re: Warsztat 188 moje karty 04.05.11, 17:53
        czekam z niecierpliwością smile
      • casablanca76 Re: Warsztat 188 moje karty 07.05.11, 14:58
        asia.33 mam nadzieję że zdążysz wrzucić swoją interpretację do kart? smile
        • asia.33 Re: Warsztat 188 moje karty 07.05.11, 16:53
          hej, ja pamietam tylko nie mam pojecia co te mokje karty do mnie mowia smile w tym rzecz ..hi hi z krawiectwem mi tiu sie skojarzyło bo miecze ale jeszcze pomysle ..lub dopytam kart....pamietam ze w niedziele koniec zagadki tak?
          • casablanca76 Re: Warsztat 188 moje karty 07.05.11, 17:14
            tak w niedzielę o 18 big_grin
    • andgie Re: Warsztat 188 08.05.11, 00:01
      Czesc!
      Mialam bardzo zajety tydzien i jutro tez mam troche do zrobienia ,wiec zrobie tylko krotka interpretacje.
      1)co to jest za kurs?
      Giermek monet, Wisielec, 8 monet. Praca pomocnicza, zmudna, trzeba sie zdobyc na dystans do zadan. Zabiera duzo czasu. Dobrze platna. Ostawiam kurs ksiegowosci lub "prace rekami", kurs masazu?
      10 monet, As pucharow, Krolowa Pucharow. Ludzie dosc zamozni big_grin , gdyz usluga jest w jakims sensie luksusowa. Kobiety w mlodym-srednim wieku. Nie wiem dlaczego, wyczuwam dzieci.
      Giermek pucharow, Sprawiedliwosc, 4kijow. Hmm, chyba nie jakies przewspaniale, raczej to jest cos, na co jest staly, niezbyt duzy, ale stabilny popyt. Ta usluga latwo opiera sie kryzysowi. Reasumujac: nie super, ale OK.
      4)co w tej chwili jest największym moim problemem w rozpoczęciu tego kursu?
      8 kijow, 7 pucharow, Ksiezyc. Dojazdy? Woda. Musisz sie kims opiekowac?
      Tak krotko. Do zobaczenia jutro.
      • kita32 Re: Warsztat 188 08.05.11, 00:04
        Witaj Andgie smile
        Fajnie, że jest nowa interpretacja do poczytania smile
        • casablanca76 Re: Warsztat 188 08.05.11, 15:00
          O! witam następną uczestniczkę warsztatusmile
      • casablanca76 KARTY ANDGIE 08.05.11, 20:14
        1)co to jest za kurs?
        Giermek monet, Wisielec, 8 monet. Praca pomocnicza, zmudna, trzeba sie zdobyc na dystans do zadan. Zabiera duzo czasu. Dobrze platna. Ostawiam kurs ksiegowosci lub "prace rekami", kurs masazu?

dokładnie tak!! jest to praca rękami która zabiera dużo czasu...ale coś za coś smile bo pieniążek może być konkretnywink
        dla przykładu - dla małego psiaka trzeba poświęcić ok 1,5-2 godz.i zarobek też zależy od poświęconego czasu bo mały klient może okazać się trudnym klientem uncertain

10 monet, As pucharow, Krolowa Pucharow. Ludzie dosc zamozni , gdyz usluga jest w jakims sensie luksusowa. Kobiety w mlodym-srednim wieku. Nie wiem dlaczego, wyczuwam dzieci.

dokładnie tak! i tu znów pojawia się dziecko...i raz jeszcze napiszę że udowodniono iż pies ma psychikę małego dziecka - więc by się zgadzało...smile

Giermek pucharow, Sprawiedliwosc, 4kijow. Hmm, chyba nie jakies przewspaniale, raczej to jest cos, na co jest staly, niezbyt duzy, ale stabilny popyt. Ta usluga latwo opiera sie kryzysowi. Reasumujac: nie super, ale OK.

chodziło mi tu głównie o to co będę mogła robić po ukończeniu kursu ale Twoja interpretacja też jest oki wink

niestety...to finanse i pewna doza niepewności czy podołam...smile
        dobra robota andgie! big_grin

• fairywitch Re: Warsztat 188 08.05.11, 15:36

To i ja się skuszę, a co tam:smile

1. 9 kielichów, 9 denarów- kurs związany jest chyba z zarządzaniem jakimiś dobrami. Kojarzy mi się też z dużymi pieniędzmi, więc może jakieś giełdy albo coś- ciężko mi powiedzieć. A może coś związanego z przedsiębiorstwami, nieruchomościami?
      2. Księżyc, Rydwan- raczej głównie mężczyźni chcący coś osiągnąć, zdobyć małą wygraną, wziąć sprawy w swoje ręce.
      3. 10 kielichów, 9 mieczy- spełnienie i dobre perspektywy przynoszące Ci radość i poczucie lubienia tego co się robi, ale czasem będą złe chwile kiedy nie będziesz widziała wyjścia z sytuacji.
      4. 6 buław, 8 denarów- może musiałabyś dojeżdżać, wyjechać na ten kurs a masz dużo pracy i nie możesz sobie na to pozwolić. Musisz też włożyć w kurs sporo pieniędzy.

Ciężkie karty powiem szczerze do tego warsztatu, ale jakoś trzeba ćwiczyć. smile
      • casablanca76 Re: Warsztat 188 08.05.11, 15:57
        ...i jeszcze następna interpretacja smile witaj Fairywitch!!
        • casablanca76 DO asia.33 08.05.11, 16:40
          asia.33 napisz czy mamy czekać na Twoją interpretację czy mamy zaczynać bez Ciebie punkt 18? smile
      • casablanca76 KARTY FAIRYWITCH 08.05.11, 20:27
        1. 9 kielichów, 9 denarów- kurs związany jest chyba z zarządzaniem jakimiś dobrami. Kojarzy mi się też z dużymi pieniędzmi, więc może jakieś giełdy albo coś- ciężko mi powiedzieć. A może coś związanego z przedsiębiorstwami, nieruchomościami?

duże pieniądze ( jak dla mnie ) tak!! ale kurs nie jest związany z zarządzaniem,giełdą i nieruchomościami...

2. Księżyc, Rydwan- raczej głównie mężczyźni chcący coś osiągnąć, zdobyć małą wygraną, wziąć sprawy w swoje ręce.

nieee....chyba że to pan czworonoga wink ale karty nawet fajnie Ci pokazały...sama zobaczsmile na karcie Księżyc jest pies i wilk a na karcie Rydwan człowiek powozi a w zaprzęgu często można na tej karcie spotkać konie wink czyli człowiek kieruje nimi jak chce...

3. 10 kielichów, 9 mieczy- spełnienie i dobre perspektywy przynoszące Ci radość i poczucie lubienia tego co się robi, ale czasem będą złe chwile kiedy nie będziesz widziała wyjścia z sytuacji.

no no no....to już z lekka jak wróżba zabrzmiało wink ale fakt lubię fryzjerstwo i ta praca z pewnością przyniosłaby mi radość i spełnienie mojego marzenia big_grin

4. 6 buław, 8 denarów- może musiałabyś dojeżdżać, wyjechać na ten kurs a masz dużo pracy i nie możesz sobie na to pozwolić. Musisz też włożyć w kurs sporo pieniędzy.

tak!!! czasu mało a pracy dużo więc musiałabym poświęcić na niego część swojego urlopu smile no i jeszcze ta kasa!! świetnie smiledzięki!!
    • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 17:55
      Poczekajcie jeszcze dziewczyny z 15 minut
      chciałam dołączyć swoje karty .!
      • casablanca76 Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:05
        ok smile
        • casablanca76 Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:10
          camaretto na Ciebie jeszcze czekam a póki co chciałam gorąco podziękować wszystkim uczestnikom mojego warsztatu big_grin cieszę się że dopisaliście!!
      • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:12
        O jaki zawód może chodzić
        KKiel 10 - 6 Buław
        9 Buł

Nie jest to zawód w którym C. można zrobić karierę zawodową, natomiast będzie miała do czynienia z wieloma nowymi sprawami. Raczej chyba papierkowy albo związany z wieloma sprawami , telefonami (?), wiele sie robi chyba za biurkiem.
        Mała okazja dla wykazania wrażliwości i kobiecości

Klientela G Buł
        Młodzi raczej, inspirujący ludzie.
        QKiel
        Kontakt gdzie C.będzie miała okazję ładnie, ciekawie zainspirować siebie i klienta, nauczyć się
        czegoś
        Problemy
        5Kiel
        Nowe środowisko, oderwanie, potrzeba przwatościowań, bo rozstanie z stałym stołeczkiem boli i jest niebezxpiecznym wejściem w nowe środowisko.

Jeszcze jedna karta, please!
        • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:15
          RBuł

Perspektywy - nie jest to zajęcie gdzie szybko wszystko jak by sie może i wydawało przyjdzie - będziesz musiała zmierzyć sie chyba z oporami i powolnym 'rozkręcaniem'
          No, nie jest to interes z' ropą naftową', że sie tak wyrażę
          Uff
          Chyba już!
          smile
          • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:18
            Źle aspektowany był ten rycerz, dlatego.

Przepraszam za kłopot - ale zwaliły mi się na głowe takie sprawy które nie mogły czekać.
            I smutne. Jestem oderwana jescze od ziemskich problemów i wracam prawdę mówiąc z ' elipsy'
            • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:21
              A, źle napisałam:' przyjdzie szybko' w ostatnim punkcie.
              • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:25
                Dzięki że poczekałyście! smile
                Jak wyoadło?
                • casablanca76 ROZWIĄZANIE :) 08.05.11, 18:30
                  Myślę że asia.33 już nie dołączy do nas więc nie ma na co czekać i zaczynamy!! big_grin
                  • casablanca76 Uwaga awaria!!! 08.05.11, 18:35
                    qrcze!!!!!!! mam porąbanego worda i coś się stało nie mogę wkleić przygotowanych interpretacji, w takim razie jak nie uda mi się wkleić tego tak jak napisałam to wszystko będzie szło trochę wolniej bo muszę w takim razie wszystko zrobić na gorąco sad sad sad
                    • kita32 Re: Uwaga awaria!!! 08.05.11, 18:51
                      Casablanko, spokojnie, może spróbuj jakoś inaczej niż normalnie wklejałaś. Szkoda wcześniejszej pracy. Spróbuj wkleić jakoś.
                      • casablanca76 Re: Uwaga awaria!!! 08.05.11, 18:53
                        kita!! kochana mnie się płakać już chce bo mam wszystko na pulpicie ładnie przygotowane , każdą interpretację osobno a nie mogę włączyć żadnej opcji żeby to wkleić...spytam jeszcze męża sad
                        • casablanca76 Re: Uwaga awaria!!! 08.05.11, 19:07
                          crying niestety cała moja praca poszła na marne i jednak muszę na gorąco pisać...sad więc wybaczcie za poślizg!!
                  • casablanca76 Re: ROZWIĄZANIE :) 08.05.11, 18:51
                    Więc zaczynam...wymyśliłam sobie ostatnio kurs groomera smile pewnie wielu będzie się zastanawiać co to takiego?! otóż jest to wszystko co jest związane z pielęgnacją oraz przygotowywaniem zwierząt do wystaw np. piesków,kotków, króliczków, świnek morskich długowłosych, koni itd.itp. a że odkąd pamiętam chciałam być fryzjerką to mogę ten zawód potraktować jako w pewnym stopniu spełnienie mojego młodzieńczego marzenia...
                    Główną perspektywą po ukończeniu kursu byłaby możliwość rozpoczęcia własnej działalności gospodarczej, najpierw z dojazdem do klienta żeby się zorientować jaki jest rynek i popyt a potem otwarcie własnego salonu.
                    Moją największą bolączką są finanse a muszę mieć na rozpoczęcie kursu jakieś 2500-3000zł a oprócz tego jakieś 2000zł na początek żeby skompletować sprzęt, środki czystości i kosmetyki dla zwierzaczków sad
                    Jest jeszcze druga strona medalu...obawiam się że wydam tyle kasy a może się okazać że nie będę umiała sobie poradzić z ujarzmieniem czworonogiego klienta bo ten klient często bywa niecierpliwy i często nawet agresywny! podobno są sposoby i wszyskiego można się nauczyć ale boję się że nie będę umiała odpowiednio podejść do zwierzęcia sad mam nadzieję że taka wersja nie będzie miała miejsca smile
                    To tyle jeśli chodzi o odpowiedź...

• camaretto Re: ROZWIĄZANIE :) 08.05.11, 18:57
                      To dlatego ' młodzi ludzie'
                      hihi
                      a to zwierzaki - żywe i chętne do zabawy!
                      --
                      • andgie Re: ROZWIĄZANIE :) 08.05.11, 19:01
                        A mnie wyszly dzieci smile
                        Casablanco, w porzadku, poczekamy.
                        • kita32 Re: ROZWIĄZANIE :) 08.05.11, 19:11
                          Paź Pucharów - mogłam wpaść na to, że to zwierzęta...
                    • kita32 Re: ROZWIĄZANIE :) 08.05.11, 19:09
                      No to ja znowu kulą w płot... sad
                    • fairywitch Re: ROZWIĄZANIE :) 08.05.11, 20:50
                      Ja nawet nie wiedziałam, że jest ktoś taki smile
                      Ciekawe zajęcie.
                  • asia.33 Re: ROZWIĄZANIE :) 09.05.11, 08:47
                    przepraszam,ze nie załaczyłam interpretacji , miałam wczoraj zabiegany dzien i duzo gosci
                    po za tym ja w tych karatch widziałam od razu jedno nozyczki = 3mieczy dlatego napislam krawictwo ..kurcze super to pokazaly nozyczki ale strzyzenie zwierzat ..suuuuuper
                    gartulacje fajny warsztat !!!!!!!!!!
                • casablanca76 KARTY CAMARETTO 08.05.11, 20:43
                  O jaki zawód może chodzić
                  KKiel 10 - 6 Buław
                  9 Buł

Nie jest to zawód w którym C. można zrobić karierę zawodową, natomiast będzie miała do czynienia z wieloma nowymi sprawami. Raczej chyba papierkowy albo związany z wieloma sprawami , telefonami (?), wiele sie robi chyba za biurkiem.
                  Mała okazja dla wykazania wrażliwości i kobiecości

niestety nie...chociaż zgadzam się z tym że będą to sprawy nowe i faktycznie będę musiała wykazać się wrażliwością wink

Klientela G Buł
                  Młodzi raczej, inspirujący ludzie.

no nie do końca ale młodego człowieka można podciągnąć pod psychikę psa - tak jak już poniżej napisałam wink smile

QKiel
                  Kontakt gdzie C.będzie miała okazję ładnie, ciekawie zainspirować siebie i klienta, nauczyć się
                  czegoś

tak!! big_grin

Problemy
                  5Kiel
                  Nowe środowisko, oderwanie, potrzeba przwatościowań, bo rozstanie z stałym stołeczkiem boli i jest niebezxpiecznym wejściem w nowe środowisko.

tak ale nie do końca... narazie nie mam zamiaru rozstawać się z moją obecną pracą a pracę groomera chcę potraktować jako dodatkowe źródło dochodów...
                  no i głównie chodziło o brak funduszy na kurs i niepewność czy sobie poradzę,czy to jest TO!wink

RBuł

Perspektywy - nie jest to zajęcie gdzie szybko wszystko jak by sie może i wydawało przyjdzie - będziesz musiała zmierzyć sie chyba z oporami i powolnym 'rozkręcaniem'
                  No, nie jest to interes z' ropą naftową', że sie tak wyrażę

tak jak już pisałam chodziło o własną działalność i ewentualne otwarcie salonu ale zgadzam się z tym że mogą być jakieś opory bo w miarę upływu czasu konkurencji może przybyć i interes może się przez to oporniej rozwijać...
                  nieźle camaretto!! big_grin masz trafienia smile fajnie że dołączyłaś!!
                  • casablanca76 UDAŁO SIĘ!!!!! :) 08.05.11, 20:48
                    nareszcie mi się udało!!! napiszę jeszcze kto wygrał i lecę uśpić dziecko bo się już nie może doczekać smile potem do Was zajrzę kiss jeszcze raz dziękuję za wyrozumiałość!!!
                    • casablanca76 A TERAZ ZWYCIĘZCA!!!!! 08.05.11, 20:53
                      UWAGA UWAGA!!!! Wiele z Was miało dużo trafień i ładne interpretacje, ale jestem pod wielkim wrażeniem interpretacji kart Ivany big_grin miała najwięcej trafień i najdokładniej opisała wszystko...dlatego pałeczkę prowadzącej przekazuję dziś IVANIEEEE!!!!!!
                      a dla wszystkich uczestników wielkie brawa!!!kiss wbrew pozorom warsztat wcale nie był taki łatwy jakby się mogło wydawać big_grin
                      • casablanca76 :) 08.05.11, 20:59
                        popatrzcie ile miałyście mieczy ( nożyczki, maszynka do obcinania), monet (finanse...) i były nawet często buławy...jako chęć do działania albo coś co powstrzymuje to działanie...bardzo ładnie!! smile
                        • ivana Re: :) 08.05.11, 21:25
                          Bardzo sie cieszę...dziekuje...gdybym miala gdzies pazika to moze wpadlabym na zwierzaka ale Cesarzowa tez powinna mi dac do myslenia bo symbolizuje nature a wiec i zwierzeta....wink
                          Kito czy zagadka musi byc zadana dzisiaj , czy moge jutro ją zadac? Szczerze powiem ze mam teraz niezapowiedzianych gosci;-(
                          • camaretto Re: :) 08.05.11, 22:23
                            Tak, zwierzęta i dzieci mają wiele ze sobą wspólnego.
                            Jak również usługi i kariera często nie idą w parze - to nie drabina, gdzie ktoś pnie się w górę. Tu raczej można zrobić 'kase' - mniejszą albo wiekszą. O to mi też chodziło.Ale generalnie jak na 'ostatnią minutę' i fakt, od paru tygodni Pluton wali we mnie cegłami i tak nieźle.
                            Gratuluję Ivance- naprawdę ładna interpretacja - no i jakos ten twój zagadkowy sposób wyrażania sie daje sie w końcu ujarzmić !
                            smile
                            Znajoma mi osoba prowadzi taki salon z spa dla psa- ale to juz jej drugi biznes i wtedy wszystko jest łatwiejsze. Mniej pochłaniają też takie rzeczy jak szukanie księgowej itd- ja bym się chyba bała, juz nie mówiąc o tym ze mam w domu tylko dwa zwariowane koty i jedyne klopoty z sierścią to linienie
                            • casablanca76 do camaretto :) 09.05.11, 07:36
                              camaretto...śmiejemy się z mężem bo znajoma mi otworzyla nieświadomie rynek ponieważ zajmuje się hodowlą yorków i ponad połowa mojej miejscowości już te pieski ma wink jest też dużo persów ( bo to głównie te koty poddają się takim zabiegom) i jest też w pobliskiej miejscowości salon do którego wszyscy jedźą i płacą jak za zboże bo obcięcie i pielęgnacja yoreczka kosztuje ok 150 zł!! nie mają konkurencji...i dlatego wink mam nadzieję że mi się uda!!
                      • kita32 Re: A TERAZ ZWYCIĘZCA!!!!! 08.05.11, 23:33
                        Ivano, wielkie gratulacje!!!!

I ogólnie całkiem nieźle wypadły te warsztaty smile, brawo dziewczyny!!!
                        • ivana Re: A TERAZ ZWYCIĘZCA!!!!! 09.05.11, 06:52
                          Dziekuje za gratulacje Kito i Camaretto. Buziaki
                          • casablanca76 :) 09.05.11, 07:18
                            dziewczyny mam nadzieję że nie przeoczyłam czegoś...wczoraj w dzikim pędzie robiłam to wszystko żeby tylko wkleić ...masakra!! okazuje się że ja jako tako nie mam worda i pisałam w notatniku worda (bo się dało...) i każdą interpretację sobie ładnie na pulpit z osobna powyciągałam, poukładalam...a o 18 okazało się że nie da się skopiować nawet liniki sad szok!! jakieś klucze mi wyskakiwały, których ja nie miałam sad nie wiem o co chodzi ale domyślam się że chyba musiałabym sobie worda kupić on-line...i wtedy byłoby wszystko oki. ech!!człowiek się na błędach uczy...
                            • camaretto Re: :) 09.05.11, 09:36
                              Casablanco - jeżeli mi wolno coś doradzić - jeżeli masz kłopoty z wordem, to wiedz, że podkreślenia i tak w BB kodzie musimy osobno przeciez wpisywać - chyba lepiwej przygotować sobie tekst w Notatniku ...
                              • casablanca76 Re: :) 09.05.11, 12:28
                                no widzisz...ja tak jak już wcześniej pisałam - korzystalam z jakiegoś notatnika i pisało się super tyle że jak już zapisałam dokument to skopiować się go już nie dało...muszę pomyśleć koniecznie o wordzie smile
        • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:28
          Mała korekta - Q buławw tym punkcie nie kielichów - samoświadomość, elokwencja, inpiracja
          W tamtym była kielichów.
          • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:38
            Zamotałam okropnie przez ten pośpiech, jakbyście miały pytabnia gdzieco pytajcie!
            Punkt z QBuław to ten późniejszy, z klientami. Omyłkowo napisałam 'Kielichów' po raz drugi.
            Ale chyba nie będzie problemów ?
            No i niepotrzebnie poprawiłam wyrazenie w ostatnim Rycerz Buław tym razem pokazuje wg. mnie początkowe opory, konieczność 'rozkręcania'
            • camaretto Re: Warsztat 188 08.05.11, 18:41
              nie przejmuj się casablanco - czekałaś na nas więc nie ma chyba problemu - zwłaszcza ż to my spowodowałyśmy ten 'korek'

No nie?
              smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka