Dodaj do ulubionych

Program astrologiczny na Androida

30.11.12, 17:57
Czu ktos zna program astrologiczny, ktory mozna wgrac na eeePada ASUS (takie cos, co sie staje tabletem po odlaczeniu klawiatury), pracuje w systemie Android.
Z oczywistych powodów nie ma tam Windowsa, wiec nie moge wgrac Uranii, do ktorej nawyklam.
Zalezy mi na demo, jakims okresie probnym, darmowym, zeby zobaczyc, czy w ogole "widze" horoskop w nowy dla mnie sposob.
Obserwuj wątek
    • jasmina.0 Re: Program astrologiczny na Androida 30.11.12, 18:10
      Jak masz w tym czymś internet to może to:
      www.astrotheme.com/astrological_synastry_chart.php
      Może to nie najlepszy program ale wykreśla to i owo i mi osobiście dobrze na tym się "pracuje" ale ja amatorka jestem.
      Faktem jest, że przydałoby mi sie już coś konkretniejszego ale jakoś tak z kasa krucho.
      A co myślisz o profesjonalnym astrologu? Jak dla mnie.
      • romy_sznajder Re: Program astrologiczny na Androida 30.11.12, 18:20

Kiedys uzywalam Astrologa, mozna sie przyzwyczaic. Zwlaszcza tabela aspektow czytelna i latwa do modyfikacji.
        Ale on tez na Windowsy;-(
    • amita.b Re: Program astrologiczny na Androida 30.11.12, 18:47
      Pewna to nie jestem, ale spróbowałabym z Morinusem na Linuxa:
      sites.google.com/site/pymorinus/
      • chlopolapka Re: Program astrologiczny na Androida 30.11.12, 19:13
        A na iPada jest jakis dobry program? Ja korzystam z astrodienst , ale wkurza mnie, ze tylko 100 osob w bazie, ciagle musze kogos wykreslacsad
    • anty-ares Re: Program astrologiczny na Androida 30.11.12, 20:33
      Zobacz AstroTab lub Tropical Skies. To jedyne sensowne programy, jakie znalazłem na Androida, choć ubogie. Namawiam BK na zrobienie Uranii na Androida ale się wciąż opiera.
      • romy_sznajder Re: Program astrologiczny na Androida 01.12.12, 02:41
        Bardzo dzieki za rady. Wszystko (albo prawie) na linuxie. Nie wiem, czy toto Linuxa udzwignie, nie wspominajac o tym, ze ja mam nim mgliste pojecie..
        Na bank ktorys zainstalije, ale na sama mysl o instalacji Linuksa (CZY ON DZIALA W ANDROIDZIE?) robi mi sie zle.

Dziekuje i poporosze na przyszlosc o ew. pomoc w elementarnych kwestiach.
        podpisano:
        Romy - linuxowa analfabetka.

Rece opadaja...
      • romy_sznajder Re: Program astrologiczny na Androida 01.12.12, 02:42
        Anty ares, dziekuje, poszukam.
        • miluszka Re: Program astrologiczny na Androida 01.12.12, 15:31
          Na Ipada jest Astro Gold - kosztuje w przeliczeniu kilka złotych. Dość wygodna jest tam opcja przesuwania tranzytów w czasie o dowolny interwał.
          • iokepine Re: Program astrologiczny na Androida 14.05.13, 14:13
            A czy możesz napisać proszę, jakie ciała niebieskie są uwzględnione w tym programie? Jest Ceres i inne z Pasa Asteroid? Coś poza Plutonem czy na Plutonie się kończy? Węzły księżycowe i Lilith są wg średniego czy rzeczywistego położenia? Czy są jakieś gwiazdy stałe i punkty arabskie?
            • miluszka Re: Program astrologiczny na Androida 14.05.13, 17:46
              Jest ich cała masa, nawet takie o których nic nie wiem, typu Zeus i Wulkan. Można sobie wybrać, co się pokazuje na radiksie, a które w aspektach. Jest Vertex i węzły księżycowe, sporo systemów domów. Nie eksploatuję go bardzo często, więc nie wiem o nim wszystkiego. Jednak za ttę cenę - myśle , że warto
              • iokepine Re: Program astrologiczny na Androida 17.05.13, 01:16
                Super, dzięki za info smile

Zeus i Wulkan należą do grupy planet hipotetycznych z Witte-Uranian Schule z lat 20-tych i 30-tych XX wieku. To mnie akurat mało interesuje (zaliczam to do ciekawostek historycznych, a nie do czegoś, co chciałabym używać), ale skoro jest więcej, niż w specyfikacji w linku , to już dobrze smile

Kartą kredytowa czy paypalem, czy jak się płaci?
                • miluszka Re: Program astrologiczny na Androida 17.05.13, 17:30
                  Trzeba założyć sobie konto w applestore. Ja płacę kartą, nie pamiętam, czy jest opcja paplanina.
                  • miluszka Re: Program astrologiczny na Androida 17.05.13, 17:31
                    Nie ma to jak poprawki z ipada. Oczywiście chodziło o opcję paypal
                    • iokepine Re: Program astrologiczny na Androida 21.08.13, 15:36
                      Ok, poradzę sobie smile

Na razie, mimo wakacji, nawet nie miałam czasu zająć się tabletem. Dzięki smile
    • acrux_79 Program Horoscope4U na system android 16.12.13, 18:34
      W kwestii formalnej podpinam wątek forum.gazeta.pl/forum/w,11132,148549078,148549078,Nowy_polski_program_na_androida.html

"Po wielu trudach światło dzienne ujrzało nowe dziecko Astromixa.pl - program Horoscope4U na system android używany w większości urządzeń mobilnych (tablety, komórki). Mam nadzieje, że będzie to przydatne narzędzie nie tylko dla zabawy ale i lepszego rozumienia zasad rządzących astrologią. Osoby chcące przetestować pełną wersję i wystawić na markecie swoją opinię, proszę o przesłanie na marek110@gmail.com swój adres mailowy".

Link do ściągnięcia: play.google.com/store/apps/details?id=com.qbmobile.horoscope&hl=pl
    • bogdan.krusinski Re: Program astrologiczny na Androida 20.12.13, 11:11
      Nie ma na razie Uranii na androida ani iPhone'a, trudno mi nawet określić plany kiedy taka wersja powstanie.

Ale... jeśli ktoś ma dostęp do internetu, może wyświetlić zegar na komórce/tablecie (rozmiar koła jeden z kilku predefiniowanych w opcjach zapisywany w ciasteczku), w dalszej części będę rozszerzał tę aplikację on-line o moduł automatycznego wyznaczania stref czasowych i współrzędnych na podstawie nazwy miasta, do horoskopu zwykłego i porównawczego, a i łatwy do wpisania recznie adres "astr.pl/mobile":

pogram astrologiczny on-line

Przysyłajcie propozycje co w pierwszej kolejności dodać jeszcze do tej aplikacji.

Pozdrawiam serdecznie
      astrologia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka