Dodaj do ulubionych

Saturn a rozwód

06.07.05, 19:15
Czy tranzyt Saturna przez natalne Słońce może prowokować rozwód?? czy całe zdarzenie będzie wtedy saturniczne, ciężkie i pouczające?? Koniunkcja dotyczy VIII domu. Proszę o komentarz
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Saturn a rozwód 06.07.05, 20:15
      Kazdy tranzyt Saturna moze zapowiadac rozwodtongue_out. Ale znacznie czesciej spotykam
      sie ze slubem, gdy w horoskpie kobiety Saturn tranzytuje Slonce lub descendent.
      • margoux Re: Saturn a rozwód 07.07.05, 07:43
        anahella napisała:

> Kazdy tranzyt Saturna moze zapowiadac rozwodtongue_out. Ale znacznie czesciej
        spotykam
        > sie ze slubem, gdy w horoskpie kobiety Saturn tranzytuje Slonce lub
        descendent.
        >

Anahello, a przy opozycji tez masz takie doswiadczenia tzn. raczej scalania niz
        rozpadu? np. opozycja t/saturna do n/ksiezyca u mezczyzny i opozycja t/saturna
        do n/slonca u kobiety?
    • all2 Re: Saturn a rozwód 06.07.05, 20:33
      Uporządkowanie - jasne, to może być i rozwód. Sat w 8 - śmierć wspólnoty. Zapewne rezultat tranzytu Sat przez 7, gdzie powyciągał wszystkie niedociągnięcia, i po dojściu do Słońca daje werdykt.
    • cont66 Re: Saturn a rozwód 07.07.05, 07:11
      Bardzo dziękuje za wypowiedzi, tak wszystko się wyostrzyło kilka lat temu przy tranzycie w VII domu, a teraz czas na robienie porządków.
    • queenmaya Re: Saturn a rozwód 07.07.05, 23:27
      Sam jeden Saturn to trochę za mało.
      Mam właśnie horoskop, w którym Saturn ustawił się w półkrzyżu do osi asc/desc,
      Uran jest w ścisłej kwadraturze do Księżyca, a Neptun jest w kwadracie do
      położonego w 7 domu Saturna. Pluton dopiero co przewędrował panience przez
      Słońce. I ona się zastanawia, czy ma już dość tego związku, czy jeszcze nie,
      zwłaszcza że istnieje podejrzenie, że facet ma kogoś na boku.
      Jak więc widać jednemu do rozwodu wystarczy sam Saturn na Słońcu w 8 domu, a
      innemu mogą się zwalić na głowę wszystkie ciężkie tranzyty partnerskie i jeszcze
      może mieć wątpliwości, czy już odejść czy jeszcze nie smile
      Ale ona jest można powiedzieć przyzwyczajona do znoszenia upokorzeń i do
      odrzucenia, bo miała takiego tatusia, jak teraz ma męża.
    • beatka38 Re: Saturn a rozwód 08.07.05, 12:34
      Gdy ja się rozwodziłam Saturm tranzytował mój 5 d. robiąc opozycję do marsa
      natalnego ( Marsa mam w 11 d. we Lwie - mój były był solarnym Lwem) oraz
      kwadrat do neptuna ( Neptun w 2/3 d. w skorpionie)
      POzdrawiam. B.
      • anastassja Re: Saturn a rozwód 08.07.05, 15:39
        ja sie rozstalam przy saturnie na descendencie i plutonie na sloncu. to bylo
        najciezsze rozstanie dla mnie. facet byl plutonowcem.
        przy czym on mial wtedy urana w trygonie do wenus a wiec dla niego to byl chyba
        luz blus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka