Dodaj do ulubionych

Merkury w retrogradacji

14.11.05, 15:19
Jak wiadomo, dzisiaj rano Merkury wszedl w ruch wsteczny - retrogradacje.
Wcale mnie nie zdziwilo kiedy przed chwila moj szef zawolal w rozpaczy:
dlaczego dzisiaj jest tyle niedomowien i spoznien!
Na szczescie nie dotyczylo to moich projektow, ale nie jest milo kiedy w
biurze atmosfera robi sie goraca. W czasie retro Merkurego wszelkie
niedopowiedzenia obracaja sie przeciwko nam, dokumenty gina, maile sa
odbijane przez serwery (dzisiaj to dla nas prawdziwa plaga!). Mam nadzieje ze
nikt nie zaklada wlasnie firmy, chociaz amerykanska poczta na przyklad ma
retro Merkurego w horoskopie zalozenia. i jakos dzialaja.
Obserwuj wątek
    • ggossia Re: Merkury w retrogradacji 14.11.05, 15:41
      jerry.uk napisał:

> Jak wiadomo, dzisiaj rano Merkury wszedl w ruch wsteczny - retrogradacje. -
      to fajnie, ze dzisiaj o tym piszesz bo chociaz wiem skad dzisiaj takie
      spietrzenie spraw, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu dostalalm maila od starego
      znajomego, do ktorego pisalam jakies 3 tyg. temu, ot tak, zeby dowiedziec sie co
      u niego slychac, poza tym uswiadomilam sobie jak wiele kolokwiow mnie czeka w
      najblizszym czasie, nie mowiac o tym, ze trzeba bedzie sie na nie nauczyc
      materialu, ktory badz co badz juz byl ale jakos nie mialam sie czasu tego
      szybciej solidnie nauczyc tongue_out...

Malgosia
    • chochol3 Re: Merkury w retrogradacji 14.11.05, 16:59
      jerry.uk napisał:

> chociaz amerykanska poczta na przyklad ma
      > retro Merkurego w horoskopie zalozenia. i jakos dzialaja.

czy to znaczy, że jak ktoś ma w natalnym Merkurego w retro to wtedy
      lepiej "działa" w takim okresie? smile
      • lwi2 Re: Merkury w retrogradacji 14.11.05, 17:25
        A może książkę zacząć pisać?

Lwi
        • iza.podlaska Re: Merkury w retrogradacji 14.11.05, 19:54
          Na Merkurym w retro jak się zacznie cos pisać, to temat może się zmienić
          diamentralnie - to dobry czas, aby zaczac korekte ksiazki lub poszukiwania
          materialow.
          A dzisiaj na Merkurym w retro ukazał sie nowy dziennik ogólnopolski Agory "Nowy
          dzień" - nie wróży to dobrze redakcji. Pomyłek, niejasności i sprostowań będzie
          dużo, a czytelników będą zdobywali powoli, pod koniec 2005 roku, kiedy kończy
          się ten cykl retrograddującego Merkurego, może być zmiana szaty graficznej lub
          grupy docelowej pisma

Pzdr
          • anahella Nowy Dzien 15.11.05, 02:10
            iza.podlaska napisała:
            > A dzisiaj na Merkurym w retro ukazał sie nowy dziennik ogólnopolski Agory
            > "Nowy dzień"

Ustawilam na godz. 6.00 rano, czyli otwarcie pierwszych punktow sprzedazy.
            Teoretycznie powinno sie zrobic na pierwszego kupujacego, ale takich danych nie
            bedzie.

Na 6.00 na Warszawe Mars jest na Descendencie. Konkurencja nie spi i bedzie
            ostro atakowac: i bedzie miala atuty w reku, czyli know how. Mars ma kwadrature
            do Saturna i Neptuna.
            Agora nie umie robic gazety brukowej (bo rozumiem ze Nowy Dzien uderza w target
            Superexpressu i Faktu), nie ma know how, oprocz zrzynania z konkurencji. Superak
            ma za soba lata doswiadczenia, i jednego trupa w szafie (zarznal Express
            Wieczorny), a Fakt opiera sie na doswiadczeniach niemieckiego Bilda.
            W horoskopie widac to jak na dloni: Slonce ma tylko jeden aspekt
            miedzyplanetarny i jest to luzna kwadratura z Neptunem. Wydawcy wydaje sie ze
            wie jaka gazete chce robic, ale chyba nie do konca. Dodatkowo swiadczy o tym
            kwadratura Slonca z osia pionowa.

Co prawda na 6.00 rano Urania wskazuje ze Merkury jest jeszcze w ruchu prostym,
            ale jako ze nie wiemy o ktorej zostal sprzedany pierwszy egzemplarz, to mzona
            przyjac, ze jednak gazeta ma go w retro.
            W retro jest tez Mars: to jest druga proba Agory: byl projekt wydania tabloidu w
            tym samym czasie, w ktorym wyszedl Fakt. Byly nawet swojego czasu branzowe
            plotki, ze drugi dziennik Agory wyprzedzi gazete Springera.

I jeszcze o trygonie Merkurego do Saturna. To najscislejszy aspekt w horoskopie.
            Mam wrazenie ze wydawca uznal, ze dluzej z tabloidem zwlekac nie moze.
            Przyszedl czas i juz!
            • mii.krogulska Re: Nowy Dzien 15.11.05, 23:49
              Witam,
              nawet, jesli założymy, że to jednak była 6 rano to i tak za kilka miesięcy
              Merkury w progresjach wejdzie w retro, a więc wyniki sprzedażowe nie zachwycą i
              wydawca będzie musiał przemyśleć koncepcję. Projekt ma się jednak zwracać po
              kilku latach, więc nie musi się Agora specjalnie tym martwić. Jak na moje oko,
              to szata graficzna jakaś taka mdła, a treść nie wiadomo za bardzo do kogo. Ni to
              stare Zycie Warszawy, ni to przekolorowane Metro.

Pozdrawiam, Mii
              • jerry.uk Re: Nowy Dzien-mialyscie racje! 05.12.05, 12:06
                Dzisiaj czytamy:
                "Dziennik Agory "Nowy Dzień" sprzedaje się coraz słabiej. Przed porażką ratuje
                go dodatek telewizyjny i kolekcja płyt "Budki Suflera"."
                www.inwestuj.net/Enter/show_full.php?sub=gosp&id=989
                tak sie wlasnie zaczyna sprzedaz na Merkurym retrogradujacym. Wyglada na to, ze
                Agora nie ma astrologa na pokladzie.
                • aarvedui Re: Nowy Dzien-mialyscie racje! 05.12.05, 12:36
                  trafne!

można zwrócić uwagę w analizie na stwierdzenie "koniecznosci wprowadzenia
                  dodatkw tematycznych" zeby ratowac dziennik! smile
                  czyli jednak zmiany w profilu pisma...
                  • iza.podlaska Re: Nowy Dzien-mialyscie racje! 05.12.05, 21:49
                    Merkury w retro i do tego wydarzenie, ktoremu patronuje Merkury - nie moglysmy
                    sie mylic smile. Ja sie do Merkurego w retro i jego prezycji przekonalam, kiedy w
                    zeszlym roku zginal mi bagaz w podrozy. Byl wtedy Merkury w retro, bagaz zostal
                    w Londynie na Luton, a ja czekalam na niego dokladnie tyle czasu, ile zajal
                    Merkuremu powrot do stopnia z dnia, kiedy bagaz zginal! (a juz tracilam nadzieje)
                    Agora bedzie musiala cos zrobic, ale pelen plan poznamy dopero, kiedy Mars
                    wyjdzie z retro i zakonczy obecny cykl retrogradacji (poczatek lutego). Wtedy
                    dopiero zobaczymy jakies efekty kampanii reklamowej pisma.

Agora nie ma zadnego astrologa na stanie, to prawda smile

Pozdrawiam serdecznie
                    • anahella Re: Nowy Dzien-mialyscie racje! 07.12.05, 01:46
                      W radiksie "Nowego Dnia" Mekury jest na pozycji 10:56 Strzelca. Do wladz
                      wydawnictwa dojdzie moze w koncu, ze wypuscili na rynek trupa.

Gdy Mars wyjdzie z retro, to wejdzie tam Wenus - pewnie wtedy zaczna kombinowac
                      nad zmiana layoutu.

Moze zaprosic naczelnego "Nowego dnia" na nasze forum? wink
                      • mii.krogulska Re: Nowy Dzien-mialyscie racje! 07.12.05, 02:07
                        Witam,
                        Naczelny jest uroczy, ale w koncernie sam o wszytskim nie decyduje, niestety -
                        bo i dobry dziennikarz, i nosa ma smile

Pozdrawiam, Mii
                      • jerry.uk Upadek "Nowego Dnia" 22.02.06, 01:16
                        Jak ogłoszono, Nowy Dzień będzie miał wkrótce swój ostatni dzień:

"Zarząd Agory SA (Spółka) informuje, że podjął decyzję o zaprzestaniu
                        wydawania dziennika "Nowy Dzień". Ostatni numer dziennika ukaże się w dniu
                        23 lutego 2006 roku. "
                        wiadomosci.onet.pl/1265567,11,item.html
                        Aspekty: kwadratura zbieżna Słońca(T) do natalnego Słońca, Mars(T) w koniunkcji
                        z natalnym Słońcem, Merkury(T) kwadratura Pluton.
            • rgjan Re: Nowy Dzien 18.04.06, 11:55
              Prognoza dla "Nowego Dnia" okazała się bardzo trafna. A jakie perspektywy stoją
              przed nowym "Dziennikiem" - konkurentem dla "Gazety Wyborczej ?

Robert
              • jerry.uk Axel Springer 18.04.06, 12:27
                to juz bylo - w innym watku:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=40259373
              • aarvedui Re: Nowy Dzien 18.04.06, 23:17
                pan z działu researchu Axla Springera,ze tak pozwole sie wprost zapytac ?wink
                • rgjan Re: Nowy Dzien 19.04.06, 09:32
                  aarvedui napisał:

> pan z działu researchu Axla Springera,ze tak pozwole sie wprost zapytac ?wink

Nie, miłośnik astrologii, który jeszcze mało z tego rozumie i pyta mądrzejszych
                  od siebie. Forum czytam dośc regularie (choć interesujący mnie wątek
                  przegapiłem). Gazety też czytam, więc się zainteresowalem nowym "Dziennikiem".
      • jerry.uk Re: Merkury w retrogradacji 14.11.05, 17:33
        nie wiem.
    • anahella Re: Merkury w retrogradacji 15.11.05, 02:14
      14 listopada minely dwa lata od rozpoczecia mojej powiesci o wampirzycy
      Helenie... znow nie udalo sie jej skonczyc. Mars w retro, a teraz Merkury do
      niego dolacza. I jak tu pisac? Zwlaszcza, ze pomysl na powiesc ma w radixie
      scisla kwadrature Slonca do Marsa. wink
    • paulia Re: Merkury w retrogradacji 15.11.05, 09:36
      U mnie nagle wszystko na wolniejszych obrotach, jakbym nie miala nic do roboty. Wykorzytalam ten czas
      i do centrum, no i kupilam sobie nowy telefon smile No ale i tak nikt nie dzwoni...
      • zeta23 Re: Merkury w retrogradacji 15.11.05, 19:20
        No tak.. jak ktoś ma merkurego w 7 domu, to ciężki czas dla nego sie zaczął.
        Na szczeście tylko do 3.11.2005 roku. Do tego kwadrat saturna do merkurego ehhhh
        sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka