Dodaj do ulubionych

Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ?

10.10.03, 22:31
Jeśli sie prześledzi horoskopy rodziny, znajomych, krewnych to rodzą się
czasem nawet i uprzedzenai.Ja np. mam uraz gdy spotykam kogoś z Merkurym w
Rybach. Za KAZDYM razem po pewnym czasie ta osoba klamie, bywa wykrętna,
mgliste wypowiedzi i fałsz w ty co mowi.Moze sie myle i mialam dotychczas
pecha?
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 11.10.03, 04:52
      Spojrzmy na problem szkielkiem i okiem. Merkury oddala sie od Slonca jedynie na
      mala odleglosc. Zatem wychodzi na to ze na klamstwo narazeni sa najbardziej
      ludzie ze Sloncem w Wodniku, Rybach i Baranie, bo tylko tam moze byc Slonce
      jezeli Merkury w Rybach. Noooo ryzykowne stwierdzenie, zbyt ryzykowne.

Merkury w Rybach moze dac klamczucha ale i moze dac osobe z wielka intuicja,
      natchnionego mowce, albo kogos, kto po prostu wolno mowi. Sama pozycja w znaku
      to trop, mamy jeszcze domy i aspekty.
      • perse3 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 11.10.03, 05:39
        I to by sie zgadzało!! Barany i Wodniki, te ktore znam klamią jak cholera!!!
        • anahella Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 11.10.03, 15:04
          perse3 napisała:

> I to by sie zgadzało!! Barany i Wodniki, te ktore znam klamią jak cholera!!!

A ja Ci mowie ze sie nie zgadza. Gdyby astrologia byla taka prosta to kazdy ze
          Sloncem w Lwie bylby krolem a kazdy ze Sloncem w Rybach misjonarzem.
        • savanna O Jezu! 20.10.03, 20:51
          No to ja mam przewalone smile). Nie dosc, ze Merkury w Rybach to jeszcze sloneczny
          Baran z ksiezycem w Wodniku. Przewalone, mowie wam. Teraz to juz nikt mi nie
          uwierzy .... wink
          wasze S.
    • psotusia Merkury 11.10.03, 14:42
      Merkury mam w Bliznietach, w konjunkcji z Wenus i w sekstylu z Uranem.
      Co to znaczy.

• perse3 Re: Merkury 11.10.03, 22:19
        Estetka, wyrazasz się pieknie i masz ładny głos.
        • wasza_bogini Re: Merkury 11.10.03, 22:33
          a w sekstylu z plutonem, w koniunkcji z wenus, neptunem i w strzelcu???
          • all2 Re: Merkury 11.10.03, 23:29
            wasza_bogini napisała:

> a w sekstylu z plutonem, w koniunkcji z wenus, neptunem i w strzelcu???
            >

Znałam kogos z taka kombinacja WeMeNe w Strzelcu - człowiek fantastycznie
            pisał, bardzo żywo, barwnie, z wyobraźnią i polotem, i dużo smile - ale czytało
            się go z wielką przyjemnością.
            Łatwość tworzenia metafor, alegorii, znajdowania analogii, widzenia
            syntetycznego. Łatwość wypowiedzi w mowie i na piśmie. Merkury Strzelcowy
            potrafi coś walnąć zanim pomyśli, więc zdarzają mu się gafy i wypowiedzi
            absolutnie nie w porę smile Sekst Plu dodaje głębi widzenia, powierzchnia zjawisk
            nie zadowala, szuka się ukrytych mechanizmów. Od strony Wenus to samo co
            pisałam Psotusi - We powiązana z Merk poszukuje pobudzenia intelektualnego. Z
            Nept to romantyczna estetka, lubi żeby wszystko ładnie składało się w całość.
            Umysł dobry do filozofii i nauki jęz. obcych albo do tworzenia ogólnej teorii
            wszystkiego smile
      • all2 Re: Merkury 11.10.03, 23:19
        psotusia napisała:

> Merkury mam w Bliznietach, w konjunkcji z Wenus i w sekstylu z Uranem.
        > Co to znaczy.

Tak jak pisze Perse - dbalosc o estetyke i poprawnosc wypowiedzi. Ludzie z kon
        WeMe dbaja o to, zeby nie robic zbyt wielu literowek przy pisaniu w sieci smile Z
        reguły ładny styl. Bliznieta z sekstylem do Urana - szybko myslisz, szybko
        lapiesz, ogolnie sprawny, zywy intelekt. Od strony Wenus, u kobiety wazne jest
        tez zeby z facetem dalo sie i bylo o czym pogadac - wabik intelektualny.
        Szczegolnie u Ciebie z Uranem i Bliznietami. Ten intelekt moze byc
        niekonwencjonalny byle byl ciekawy. Do tego zmienność zainteresowań.
    • all2 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 11.10.03, 23:09
      perse3 napisała:

> Jeśli sie prześledzi horoskopy rodziny, znajomych, krewnych to rodzą się
      > czasem nawet i uprzedzenai.Ja np. mam uraz gdy spotykam kogoś z Merkurym w
      > Rybach. Za KAZDYM razem po pewnym czasie ta osoba klamie, bywa wykrętna,
      > mgliste wypowiedzi i fałsz w ty co mowi.Moze sie myle i mialam dotychczas
      > pecha?

Przy takich uprzedzeniach sprawdź sobie relację tego Merkurego w Rybach do
      swojego Merkurego czy jakichś innych planet, tu może leżeć źródło niechęci.
      Poza tym silny wpływ Skorpiona, tak jak u Ciebie, daje skłonności akurat
      odwrotne niż Merk w Rybach, czyli zamilowanie do walenia prawdą (czy tym co
      uważasz za prawdę) po oczach smile Konflikt postaw. Merk w Rybach czy w 12 d to
      coś akurat przeciwnego do Merk kon Saturn, o czym byla mowa w innym wątku. Merk
      kon Sat kocha ścisłość, logikę i precyzję, Merk w Rybach rządzi się prawami
      rybimi - jego wypowiedzi mogą się wydawać mało precyzyjne, czasem mętne i
      niejasne, czasem nie na temat itd. Z precyzją formy mija się zdecydowanie, ale
      jak to Ryby czasem daje zadziwiającą precyzję treści - o ile uda się do niej
      dotrzeć słuchaczowi. Ten rybi Merk odpowiada jakby na innym poziomie. Warto
      czasem się zagłębić w jego słowa bo można w nich znaleźć błysk inspiracji.
      Jeśli ten Merk jest mało świadomy to czasem sam sobie nie zdaje sprawy z tej
      inspiracji - on po prostu tak sobie coś powiedział, cokolwiek, co mu pierwsze
      przyszło do głowy, nie zdając sobie sprawy, co mówi i że trafia w jakieś
      sedno smile Czesto wyraza sie metaforycznie. Fajne te metafory bywaja smile Jesli to
      Merk w 12 d to jeszcze duzo zalezy od znaku, np. Byk potrafi go uprecyzyjnic,
      ale inspiracja pozostaje.

• perse3 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 12.10.03, 11:20
        Miły All2Dzieki za obszerną wypowiedź. Daleka jestem od uprzedzeń wszelkichm
        astrologicznych tym bardziej, to raczej proba "prowokacji do gorących
        dyskusji))).
    • irysek1 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 13.10.03, 08:55
      dzien dobry,

"naplodzone" tematow na maxa. merk w rybach lub 12 d.
      tak sie sklada ze mam i to i to...no i...jestem osoba szczera ( czasem do
      bolu smile))a jesli chodzi o poziom abstrakcji, to niestety zdarzylo mi sie , ze
      niektorzy ludzie nie wiedzieli o czym mowie, albo zaczynali kojarzyc i wiazac
      moje wypowiedzi w calosc po dlugim czasie...czasem tak dlugim, ze ja juz dawno
      zapomnianialam o czym byla mowa, a oni informowali mnie, ze ...zrozumieli.smile
      czy bylo to spowodowane mglistoscia moich wypowiedzi, czy ich "dlugim
      kapowaniem", nie wiem, wiem, ze nie wszystko trzeba ubierac w slowa, czasem
      wystarczy jedno zdanie, aby powiedziec cala tresc, oczywiscie przy zalozeniu ze
      wrazliwosc partnerow w rozmowie jest porownywalnasmile)

nie uprzedajmy sie do ludzi, tylko dlatego ze maja slonce tam, wenus gdzies
      tam jeszcze a merkurego w ....bo nie jestesmy li tylko radixami wpisanymi w
      kosmossmile)( to odnosnie slowa" uraz")

pzdr.

i.
      • perse3 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 13.10.03, 09:58
        Irysku, oczywiście zbyt ostrych sformułowań uzylam by nieco podgrzać atmosfere
        dyskusji a poza tym aj osobiscie mam naprawdę takie dośwaidczenai osobiste i to
        raczej nimi chcialam się podzielic.Założę sie,ze masz uklady planet, ktore
        czyniąz Cibei osobę szczerą do bólu.Czyzby Strzelec lub Baran?))
        • ashanti5 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 13.10.03, 10:17
          Ja mam Merkurego w Koziorożcu (brak spointaniczności w wypowiedzi? ociężałość
          mysli? praktyczny rozmum?), w trzecim domu, w opozycji do Jowisza, w trygonie
          do Księzyca i Saturna.

Nie wiem za bardzo jak to się ma do kłamliwości. ALe chyba wskazywałoby na
          zdolności dyplomatyczne,a to ma poniekąd związek z "kłamstwem" smile))
        • irysek1 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 13.10.03, 10:25
          owszem, owszem. jestem slonecznym i asc baranem ze spora dawka intuicji
          wynikajaca z obsadzenia ryb...dziecko szczescia,w czepku urodzona...jestem
          szczesciara i ..dobrze mi z tymsmile
      • anahella Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 13.10.03, 11:27
        irysek1 napisała:

> nie uprzedajmy sie do ludzi, tylko dlatego ze maja slonce tam, wenus gdzies
        > tam jeszcze a merkurego w ....bo nie jestesmy li tylko radixami wpisanymi w
        > kosmossmile)( to odnosnie slowa" uraz")

Bardzo, bardzo pieknie napisanesmile Jakby dyktowane Merkurym w Rybachsmile))))

Anahella - trygon Merkurego do Neptuna
    • dori7 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 20.10.03, 11:23
      Czesciowo musze sie zgodzic sad Z tym, ze rybie klamstwo nie jest takim
      zawyczajnym, wrednym klamstwem dla jakis korzysci. To sa klamstwa najczesciej
      typu "obiecal i nie zrobil", "powiedzial, a bylo inaczej" i czesto sa
      _nieswiadome_. To chyba ten przypadek, kiedy ktos jest nieprzytomny i ciezko
      kontaktuje z rzeczywistoscia, zyje we wlasnym, na pol zmyslonym swiecie i juz
      sam wierzy w swoje gadanie, ze zrobil, co powiedzial. Albo nie chce nikomu
      zrobic przykrosci, wiec woli sie wykrecic od odpowiedzi i decyzji - to moze
      paradoksalnie tez wynikac z uczciwosci, bo taka osoba moze zdawac sobei sprawe
      z wlasnego zatopienia w innej rzeczywistosci i na wszelki wypadek wymyka sie
      konkretom.
      • perse3 Re: Merkury w Rybach daje osobe klamliwą ? 20.10.03, 11:43
        Droga Dori! Brawo! Trafiłąs w sedno!! Własnei an tym , dokladnei an tym polega
        specyfika kłamliwości Ryb, czasem tez bywają dwulicowe, kilku panow z merkurym
        w Rybach jednocześnei potrafiło okazywać tak samo gorące uczucia dwom kobetom
        jednocześnei, żonei i kochance, to już majsterszyk , nie sadzisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka