fidelio23 03.10.04, 09:34 Chętnie porozmawiałbym z kimś kto chciałby lub pracował w winicach.Myślę o wymianie spostrzeżeń i uwag w tym roku też się wybieram. POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mar Re: winobranie IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 13:26 Nie pracowalem w winnicach, a chcialbym. Kiedy jedziesz, gdzie i na jak dlugo, czy mozna sie zalapac? marguz1@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lukas25 Re: winobranie 03.10.04, 15:41 Nieznam tematu ale chetnie bym sie zabrał z tobą jak byś chaciał kiedy i gdzie jedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodium Re: winobranie IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 09:33 Wlasnie skonczylam prace przy winobraniu, w Burgundii to juz koniec na ten rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutas Re: winobranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 09:17 Do 'lodium'.Ja też byłem w Burgundii-jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodium Re: winobranie IP: *.proxy.aol.com 08.10.04, 12:05 Czy udalo wam sie popracowac? Gdzie byliscie dokladnie? Ja pracuje w winnicy w ok. Puligny-Montrachet. Fakt, ze nie chca zatrudniac Polakow, bo sie boja, a jednak sa tacy, ktorzy biora tylko P. bo dobrze pracuja. Prawdopodobnie mozna sobie zalatwic legalnie prace przez ANPE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutas Re: winobranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 12:14 My pracowaliśmy w Pommard.Przez ANPE można ,ale na 2 miesiące przed zbiorami.Pracowaliśmy 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
lodium Re: winobranie 08.10.04, 14:15 No to bylismy sasiadami, Czy zaplacili wam legalna stawke, czyli 59 euro +4.5, jezeli bez posilku? A jak degustacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutas Re: winobranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:48 Żarcia full,ale odciągali kaske!Wina do oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: winobranie IP: *.katowice.pik-net.pl 08.10.04, 10:19 Mam pytanko. Mieliscie cos wczesniej uzgodnone, czy tez pojechaliscie w ciemo- chodzac od gospodarza do gospodarza.Co moglibyscie poradzic, chce skorzystac z takiego wyjazdu w przyszly roku. Dzieki. Z pozdrowieniami.Beti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutas Re: winobranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:58 Przez telefon umówiliśmy się z jednym farmerem, na miejscu bylismy u 50-ciu i nikt nie chciał zatrudnić.Znalismy jezyk francuski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leh Re: winobranie IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.10.04, 10:58 W Szampani winobranie jeszcze trwa, ale to juz polmetek, w tym roku to juz "musztarda po obiedzie" Odpowiedz Link Zgłoś
fidelio23 Re: winobranie 09.10.04, 18:29 Mam 1 wolne miejce...ja niestety muszę zrezygnować :( Jeżeli jest ktoś chętny zapraszam fidelio23@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: winobranie IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 23:09 gdzie i kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: winobranie IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 23:15 ja poszukuje pracy przy winobraniu we francji okolice reims jesli ktos moze mi pomuc to prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: winobranie IP: *.cyber / 213.199.198.* 13.10.04, 11:54 Witam.doczytałem się że pracowałes na winnicach i ze w tym roku tez sie wybierasz.wnioskuje z tego ze masz zapewnione miejsce pracy.czy jestes w stanie zalatwic taka prace.jezeli tak to prosze o kontakt na mariobak11@wp.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fidelio23 Re: winobranie 08.11.04, 20:54 Czy ktoś z Was pracował może w winnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgnilas Re: winobranie IP: *.gdynia.mm.pl 09.11.04, 09:53 chetnie tez bym sie pisal na taki wyjazd.jezeli jest ktos kto moze pomoc moge ise odwdzieczyc-zgnilas@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: winobranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:10 Tez chętnie pojechałabym na winobranie, jesli ktoś mógłby pomóc załatwić taka pracę, lub powiedziec gdzie można szukać kontaktów w internecie - byłaym wdzięczna. Interesuje mnie każdy kraj. Adres: brynol7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś