Dodaj do ulubionych

Plesn na scianach w Anglii

IP: *.range81-129.btcentralplus.com 25.11.04, 19:08
Witam wszytskich.Mam nadzieje ze wspomozecie mnie wlasnymi doswiadczeniami z
plesnia na scianach w domach angielskich.Moze stosowaliscie jakies preparaty
bo ja na razie staram sie osuszyc powietrze w mieszkaniu za pomoca ogrzewacza
ale powiem Wam ze jest ciezko.Licze na Wasze doswiadczenie .
Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.04, 19:45
      Monika, a nie lepiej byloby zmienic mieszkanie?
      Na plesni sie nie znam, ale mysle, ze ogrzewajac przyspieszasz rozsiewanie
      zarodnikow plesni, czyli szkodzisz sobie w tempie ekspresowym. Moim zdaniem
      lepszym wyjsciem jest "wyjscie" niz pozostanie w tym miejscu.
      • Gość: Monika Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.range81-129.btcentralplus.com 25.11.04, 19:56
        Dzieki za rade odnosnie wyprowadzenia ale moze nie dokladnie napisalam,ze to
        dopiero zaczatek bo do tej pory udawalo mi sie scierac ten nalot na
        scianch.Wiec moze osuszenie powietrza w mieszkaniu pomoze?
        • Gość: kaska Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.04, 20:20
          No fakt, rada moze zbyt radykalna. No to moze sprobuj wpisac w Google ten
          problem i pewno uda ci sie cos znalezc.
          Ja znalazlam to:
          dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/0/1B9E4717F95702A7C1256B610036B694?OpenDocument&Start=1&Count=1000&ExpandView&View=sn&Cat=np_Roboty%20tynkarskie%
          20i%20dociepleniowe
          I to
          www.wentylacja.com.pl/technologie/technologie.asp?ID=978
          Ktos, gdzies tam radzi:
          Prawdopodobnie jest słaba wentylacja w mieszkaniu.Po prostu za szczelny
          budynek. Na pleśń są preparaty znajdziesz je w sklepach z art. budowlanymi.
          Powodzenia w walce z plesnia.

• Gość: Monika Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.range81-129.btcentralplus.com 25.11.04, 20:48
            Dzieki za pomoc,wszystkiego dobrego!
            • xiv Re: Plesn na scianach w Anglii 25.11.04, 22:02

znam ten bol - oprocz grzania, musisz w jakis sposob ograniczyc wilgotnosc... i
              ciezko sie to robi, gdy na dworze ciagle pada :(
              • Gość: Monika Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.range81-129.btcentralplus.com 25.11.04, 22:07
                Masz racje ciagle pada i do tego jeszcze (przynajmniej u mnie) okna
                nieszczelne :-( i wpada wilgoc z zewnatrz. Masz jakies sposoby na ograniczenie
                wilgotnosci.Pzdr
                • deadeasy Re: Plesn na scianach w Anglii 26.11.04, 10:28
                  Sa takie urzadzenia: "dehumidifiers" ale one kosztuja od £99 w gore.
                  • Gość: Monika Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.range81-155.btcentralplus.com 26.11.04, 13:45
                    Dzieki za rade. Tez slyszalam o tym urzadzeniu ale szkoda mi pieniedzy :-)
                    Pzdr
                • Gość: hjk Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.pcz.czest.pl 26.11.04, 14:02
                  No tak, grzyb na scianach, nieszczelne okna, wilgoc... oj Monika,
                  zmien ta nore na cos lepszego, bo przebywanie w zagrzybionych pomieszczeniach
                  bardzo szkodzi zdrowiu i wydasz potem wszystkie pieniadze na leczenie, Co do
                  zagrzybionych scian, to o ile mi wiadomo nie ma prostych sposobow na pozbycie
                  sie tego. Znam przypadek, ze nawet odbijanie tynku i specjalne osuszanie scian
                  nic nie pomoglo.
                  • Gość: Monika Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.range81-155.btcentralplus.com 26.11.04, 14:53
                    Wiesz to mieszkano jest przytulne i blisko wszedzie.Poza tym naprawde wierze ze
                    uda mis ie to zatrzymac.Pzdr i milego weekendu
                    • Gość: rotax Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 16:33
                      Otóż masz problem. Duży problem. Odpowiednia temperatura i wietrzenie (czyli
                      ograniczenie wilgotności) jest dobre jako prewencja. Jeżeli grzyb się pojawił
                      to jest juz za późno. Nawet jezeli go zetrzesz lub zmyjesz zarodniki zostają.
                      Grzyb pojawi sie znowu napewno - wcześniej czy później.
                      • Gość: Monika Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.range81-155.btcentralplus.com 26.11.04, 17:05
                        Dzieki.Zdaje sobie sprawe ze i tak bede musiala sie wyniesc ale chce tylko
                        przetrwac tylko zime i w przyszlym roku mam plany zmienic to mieszkanie.Pzdr
                        • deadeasy Re: Plesn na scianach w Anglii 27.11.04, 09:38
                          Tansza metoda to kupienie specjalnych pojemnikow z kulkami pochlaniajacymi
                          wilgoc. Nieststy one sie nadaja tylko do szaf, zeby ciuchy wilgocia
                          nie "wanialy" bo wilgoci z pomieszczen nie wyciagna. Mozna je bylo kiedys
                          kupic w Woolworths. John Lewis tez je moze miec albo Homebase.
                          Jesli masz grzyba to moze zajrzyj do B&Q moze maja jakis srodek, ktory
                          zadziala "tymczasowo" na kilka miesiecy i jest niedrogi (i nieszkodliwy - mozna
                          uzywac wewnatrz pomieszczen).
                          :)
                          • Gość: Monika Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.range217-44.btcentralplus.com 27.11.04, 12:26
                            Naprawde wielkie dzieki :-) Pochodze po sklepach i popytam.Pzdr
    • Gość: cox12 Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:28
      moniko ja mysle ze na plesn na scianach to najlepsze jest osuszanie budynku -
      odkopanie fundamentow, podlozenie izloacji, jakies chemikalia. bo to ze masz
      plesn to z wentylatorem to sobie mozesz wlosy wysuszyc albo nogi ogrzac.
      sarkastyczny jestem ale taka jest prawda. tu juz sa mokre sciany i nic z tym
      bez fachowego remontu nie zrobisz. po prostu wyprowadz sie...
      • Gość: Halina Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.ip-pluggen.com 01.12.04, 16:59
        Znajomy mial wilgoc w bylym domku letnim, przeksztalconym na dom do
        mieszkania przez caly rok.
        Na pewno duzo robil wiele w tym kierunku bo mial pieniadze.
        Znalam go 3 lata, a jego ubrania zawsze czuc bylo plesnia!

Pamietam, ze zawsze mial wlaczone ogrzewanie na co najmniej 15 C
        kiedy wyjezdzal na dluzszy czas z domu.
        • Gość: xxx Re: Plesn na scianach w Anglii IP: *.kana.zory.pl 09.12.04, 12:20
          Ja nie mieszkam w Anglii, a też mam podobny problem - na suficie powoli pojawia
          się grzyb. Kupiliśmy to mieszkanie 3 lata temu, mamy wszystko umeblowane - szafy
          zabudowane, panele, kafelki - i co? Wyprowadzić się? To nie wchodzi w rachubę.
          Będę śledziła ten wątek, może ktoś poda skuteczny sposób na pozbycie się tego
          świństwa. Dodam, że mam wymienione okna, często wietrzę, a mimo wszystko grzyb
          się pojawia. U mnie powodem jest za szczelne mieszkanie i brak odpowiedniej
          wentylacji. Teraz szukam odpowiedniego środka - ktoś mi powiedział, żebym
          spróbowała Ace.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka