Dodaj do ulubionych

Stawki w Nemczech

IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.07.06, 15:53
Hej! Mam pytanie, orientujecie sie moze jaka stawke za godzine mozna dostac w
Niemczech za prace rolnicze; przede wwszystkim wszelkiego rodzaju zbiory
pomidorów, szparagów, truskawek itp. Bo doszly mnie sluchy, ze wiecej noz 4
euro sie nie wyciagnie. Acha i jeszcze jedno: 250 zl za przejazd do Niemiec +
ubezpieczenie to duzo czy malo?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: ronin Re: Stawki w Nemczech IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 24.07.06, 16:50
      Jak bys dostal 6 € na godzine to mozesz skakac z radosci do gory.
      • Gość: Luki Re: Stawki w Nemczech IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.07.06, 18:08
        Mam oferte gdzie jest 7 euro. Wydaje sie to duzo, tak duzo, ze jest podejrzane.
        Czy zeby pracowac w Niemczech trzeba miec paszport czy wystarczy dowód?
        • Gość: Marta50 Re: Stawki w Nemczech IP: *.pools.arcor-ip.net 26.09.06, 20:14
          Odpowiadasz na :

Gość portalu: Luki napisał(a):

> Mam oferte gdzie jest 7 euro. Wydaje sie to duzo, tak duzo, ze jest podejrzane.
          >
          > Czy zeby pracowac w Niemczech trzeba miec paszport czy wystarczy dowód?
          Obiecac idzie duzo, ciekawe ile tu ci zaplaca na miejscu? Bulgarzy i Rumuni
          stoja juz w kolejce za nizsze pieniadze jak Polacy.
      • Gość: gorol ronin tycw..u! IP: *.adsl.hansenet.de 21.08.06, 21:35
        chyba ty ronin skaczesz za 6 euro/h!!! Kazdy komu sie chce pracowac moze zarobic srednio 10-12 euro/h. Niektórzy fachowcy maja nawet 18-25!!!
        • Gość: Marta50 Re: ronin tycw..u! IP: *.pools.arcor-ip.net 21.08.06, 21:39
          Odpowiadasz na :

Gość portalu: gorol napisał(a):

> chyba ty ronin skaczesz za 6 euro/h!!! Kazdy komu sie chce pracowac moze zarobi
          > c srednio 10-12 euro/h. Niektórzy fachowcy maja nawet 18-25!!!
          Plec pleciugo poki dlugo!!!
          • Gość: gorol do Marta50 IP: *.adsl.hansenet.de 20.09.06, 00:00
            Marta50 to pewnie nastepna hanyska nienawidzaca Polaków podobnie jak ronin. Zobaczcie inne ich wypowiedzi na temat Polaków: "marta50" i "ronin". Kto wie czy to nie jedna i ta sama osoba. To, ze sie zarabia nawet po 25 EUR/godz. to calkiem realne. Oczywiscie trzeba umiec cos robic i byc dobrym rzemieslnikiem. Znam to po sobie;-) Pozdrawiam wszystkich oprócz hanysów!!!
            • iw78 Re: do gorol 20.09.06, 20:57
              Sądząc po Twojej wypowiedzi można powiedzieć jedno...jeśli ktoś tu kogoś
              nienawidzi to z pewnością jesteś Ty! Może i jesteś dobrym rzemieślnikiem ale
              napewno nie w gębie, tu ci jeszcze dużo brakuje.
              I jeszcze jedno szanowny panie gorol...hanysami nazywa się ślązaków...a śląsk
              wciąz mieści się na terytorium Polski. Więc z łaski swojej nie twórz nowych
              granic!
            • Gość: Marta50 Re: do gorola IP: *.pools.arcor-ip.net 20.09.06, 21:58
              Odpowiadasz na :

Gość portalu: gorol napisał(a):

> Marta50 to pewnie nastepna hanyska nienawidzaca Polaków podobnie jak ronin. Zob
              > aczcie inne ich wypowiedzi na temat Polaków: "marta50" i "ronin". Kto wie czy t
              > o nie jedna i ta sama osoba. To, ze sie zarabia nawet po 25 EUR/godz. to calkie
              > m realne. Oczywiscie trzeba umiec cos robic i byc dobrym rzemieslnikiem. Znam t
              > o po sobie;-) Pozdrawiam wszystkich oprócz hanysów!!!
              Co za dennosc, nawet nie jest w stanie zauwazyc roznicy miedzy postami ale glos
              na forum najglosniej podnosi. Moze i nie wie kai to mieszka. Tylko wspolczuc!!!
    • adminz Re: Stawki w Nemczech 24.07.06, 18:37
      Pachnie oszustwem! W rolnictwie mozna zarobic max. 4-5 € /godzine

• adminz Re: Stawki w Nemczech 24.07.06, 19:09
        Moja siostra posiada winnice nad Renem i placi 4 € / godzine przy winobraniu i
        inne prace w winnicy. Wyzywienie i zakwaterowanie za darmo.

Od wielu lat pracuja te same osoby z Polski.
      • Gość: Celina Re: Stawki w Nemczech IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.06, 23:27
        Nie rozumiem dlaczego natychmiast pachnie oszustwem,czy jezeli ktos chce
        normalnie placic to musi byc zaraz oszustem?Wy polacy macie troche nie tak w
        glowach poukladane,bo ciagle jezeli jest dobra placa to musi byc oszust,albo
        koniecznie burdel.Jak ja wam napisze ile ja place,to juz napewno musi byc
        burdel tylko jest jeden problem do burdelu sie starych bab , nie bierze ,a ja
        przyjelam juz starsze osoby ,ktore pracuja i chca wrocic i zarabiaja grobo
        wiecej niz 1000E w miesiacu.
        • adminz Re: Stawki w Niemczech 24.07.06, 23:42
          Nie rozumiem zwrotu "wy Polacy"
          Czy uwazasz, ze jestes jedyna Niemka piszaca na forum i do tego "lepsza" od innych?

Po drugie nie porownuj stawek w rolnictwie czy przy zbiorach z uslugami typu
          opieka nad starszymi osobami, sprzatanie biur, Baustelle etc.
          Ani razu nie wymienilem slowa "burdel" Oszusci najczesciej nie oferuja zadnej pracy.

Jezeli ktos oferuje prace w rolnictwie czy przy zbiorach za 7 € /Std.
          Arbeitsnehmerowi to znaczy, ze klamie i prawdopodobnie zaplaci mniej lub nic.

• adminz Re: Stawki w Niemczech 24.07.06, 23:55
            Poza tym ty nie zatrudniasz pracownikow najemnych lecz tzw. jednoosobowe firmy
            (osoby z zarejestrowana dzialalnoscia gospodarcza).
            W rolnictwie nie wchodzi to w rachube.
          • Gość: Marta50 Re: Stawki w Niemczech IP: *.pools.arcor-ip.net 26.09.06, 20:16
            Odpowiadasz na :

adminz napisał:

> Nie rozumiem zwrotu "wy Polacy"
            > Czy uwazasz, ze jestes jedyna Niemka piszaca na forum i do tego "lepsza" od inn
            > ych?
            >
            > Po drugie nie porownuj stawek w rolnictwie czy przy zbiorach z uslugami typu
            > opieka nad starszymi osobami, sprzatanie biur, Baustelle etc.
            > Ani razu nie wymienilem slowa "burdel" Oszusci najczesciej nie oferuja zadnej p
            > racy.
            >
            > Jezeli ktos oferuje prace w rolnictwie czy przy zbiorach za 7 € /Std.
            > Arbeitsnehmerowi to znaczy, ze klamie i prawdopodobnie zaplaci mniej lub nic.
            >*******************
            Tak jest, przylanczam sie do twojej wypowiedzi!!!
          • Gość: Celina Re: Stawki w Niemczech IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.09.06, 00:01
            Nie pisz bzdur,bo zalezy do jakiej pracy w rolnictwie,bo zdarza sie,ze placa
            tyle.Czy Ci ludzie maja sie was na forum pytac ile maja czy tez moga placic?
            Cos podobnego,ze do czegos takiego doszlo.
    • annajustyna Re: Stawki w Nemczech 24.07.06, 18:45
      Przy szparagach i truskawkach podobno 2,5 EUR za godzine...
      • adminz Re: Stawki w Nemczech 24.07.06, 23:42
        Zgadza sie:)
        • Gość: sezonowy Re: Stawki w Nemczech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 07:12
          Od 6 lat pracuję sezonowo w winnicy. W ubiegłych latach zarabiałem na rękę 5,40
          na godzinę+ mieszkanie za darmo. W tym roku miałem 8 euro brutto + mieszkanie.
          Muszę dodać,że moja praca jest bardo lekka w porównaniu ze szparagami,
          truskawkami,kukurydzą. Bardzo miła atmosfera w pracy,nikt cię nie goni, wręcz
          przeciwnie.Ale taka praca to rzadkość, wiem bo długo takiej szukałem.
          Do tego piękna okolica- Schwarzwald. Z przyjemnością tam jeżdżę.
          Z tego co wiem a pracuję sezonowo w Niemczech od 14 lat ( wcześniej w innych
          firmach) standardowa płaca w rolnictwie to 4 euro na godz. Mozna zarobić więcej.
          Jeżeli ktoś zarabia mniej niż 4 euro na godzinę to jest z pewnością wyzyskiwany.

• Gość: miki.... Re: Stawki w Nemczech IP: *.stk.net.pl 25.07.06, 18:33
      nie plać bo to przekręt,poszukaj w postach ile ludzi jest przekręconych przez
      szymanskiego itp,a co do zarobkow w miastach około7 euro na wsi do 5,
      • Gość: Luki Re: Stawki w Nemczech IP: *.conn.pl 25.07.06, 23:23
        Jeszcze nic nie zaplacile i ciagle sie zastanawiam. Facet sie nazywa Stecki i
        jest z Bydgoszczy. Moze ktos o nim slyszal?
        • pawe66 Re: Stawki w Nemczech 24.09.06, 13:07
          Oszust
          • opiekan niemcy- pielegnacja winogron 26.09.06, 17:03
            czy ktos z WAS pracował w tym roku przy pielegnacji winogron w Niemczech?
            Ja dostałam 3 Euro na godzine, w upale nie dostawalismy jedzenia, nawet wody.
            Wytrzymałam kilka dni.Rozchorowałam sie i wróciłam do Polski. podziekowałam
            pracodawcy niemieckiemu.

Kto z Was miał lepszą pracę?
            • reinhardt Re: niemcy- pielegnacja winogron 28.09.06, 00:32
              poczekajcie jeszcze troche !! Rumuni i Bulgarzy wchodza do Unii ,za 2
              Euro/godz beda zasuwac az sie bedzie kurzyc !! nikt z polskich nie ma szans
              na lepsza zaplate,konkurencja idzie wielkimi krokami.
            • Gość: sezonowy 2b Re: niemcy- pielegnacja winogron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 21:24
            • Gość: sezonowy 2 Re: niemcy- pielegnacja winogron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 21:24
              --------------------------------------------------------------------------------
              Od 6 lat pracuję sezonowo w winnicy. W ubiegłych latach zarabiałem na rękę 5,40
              na godzinę+ mieszkanie za darmo. W tym roku miałem 8 euro brutto + mieszkanie.
              Muszę dodać,że moja praca jest bardo lekka w porównaniu ze szparagami,
              truskawkami,kukurydzą. Bardzo miła atmosfera w pracy,nikt cię nie goni, wręcz
              przeciwnie.Ale taka praca to rzadkość, wiem bo długo takiej szukałem.
              Do tego piękna okolica- Schwarzwald. Z przyjemnością tam jeżdżę.
              Z tego co wiem a pracuję sezonowo w Niemczech od 14 lat ( wcześniej w innych
              firmach) standardowa płaca w rolnictwie to 4 euro na godz. Mozna zarobić więcej.
              Jeżeli ktoś zarabia mniej niż 4 euro na godzinę to jest z pewnością wyzyskiwany.
              • Gość: Celina Re:Do Marty 50 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.10.06, 21:55
                Marta gdzie sie podziewasz bez Ciebie forum to cos nowego.Przylacz sie do
                dalszej dyskusji.Ja szukam Twoich wypowiedzi,bez skutku.
                • Gość: Marta50 Re:Do Marty 50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:33
                  Celina, jestem w tej chwili w Polsce.
                  • opiekan praca w upał l O7'2006przy zbiorze winogron/NIEMCY 26.01.07, 11:43
                    POSZUKUJĘ UCZESTNIKÓW FORUM, KTÓRZY PRACOWALI PRZY PIELĘGNACJI WINOGRON W
                    LIPCOWY UPAŁ W 2006r. NA TERENIE NIEMIEC = SCHAFERSHEIM = I OKOLICE? / NIEMCY
                • Gość: kobieta DO CELINY IP: *.aster.pl 26.01.07, 11:53
                  Bardzo proszę Cie o konktakt, pozdrawiam
              • Gość: SEZONOWY Re: niemcy- pielegnacja winogron IP: *.aster.pl 26.01.07, 11:56
                poszukuję SEZONOWEGO ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka