lifonyterk 15.04.10, 13:04 www.petycje.pl/petycja/5181/przeciwko_pochowaniu_tragicznie_zmarlego_lecha_kaczynskiego_na_wawelu.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda65 Re: Petycja!!! 15.04.10, 14:32 www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5181 Już 16388 za i 628 przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
kurka_rydza Re: Petycja!!! 15.04.10, 14:44 facebooku już jest 42,598 przeciwników - od wczoraj przybyło ok 10 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:12 To tylko dla zarejestrowanych? Proszę o link. Tutaj możemy podawać meldunki o aktualnej liczbie podpisów, np. co 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:14 już wysłałem będę wysyłac codziennie aż do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:16 wziąłbyś się wreszcie do jakieś uczciwej roboty a nie tylko głupoty ci w głowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:22 Ta petycja, to żenada. Jeżeli w Polsce jest zwyczaj, że to rodzina decyduje, gdzie pochować- uszanujmy go. Naprawdę dla Polaków uszanowanie czyjejś decyzji w jego sprawach jest problemem?! "Celem tej petycji pokazanie jest, jak wielu obywateli Rzeczpospolitej Polskiej nie zgadza się na pochówek..." W życiu nie podpiszę się pod czymś takim. Jakim prawem... nie o wszystkim decydujemy, nie w cudzych sprawach. Ktoś źle rozumie wolność i demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
suk-kub Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:34 skoro to rodzina decyduje to mam nadzieję że po mojej śmierci np. w wypadku samochodowym moja rodzina zadecyduje, żeby mnie pochować na Wawelu. Zróbmy ankietę wśrod rodzin osob, które zginęły w tej katastrofie - na pewno znajdą sie tacy, co też będą chcieli by ich bliscy leżeli w tak doborowym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:49 Tak jak w szpitalu nie dostaniesz sali dla VIP, (tak samo koncercie)- tak samo nie licz na Wawel. Zasłuż sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:51 Zasłuż sobie. a czym Lech Kaczyński zasłużył? Dzieleniem Polaków? Obrażaniem na każdym kroku większosci z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:35 Ok. W takim razie ja moją mamę (oby żyła jeszcze długie lata!) pochowam na Wawelu. Proszę o uszanowanie mojej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:36 Ktoś źle rozumie wolność i demokrację. masz rację i powiem Tobie kto Jarosław Kaczyński Stanisław Dziwisz i głosnne, acz niewielkiegrono oddanych funkcjonariuszy PiSu Wawel to NIE JEST cmentarz publiczny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:53 Źle myślisz- ludzie wdeptując drugiemu w życie z buciorami. Na wszystkich poziomach: medialnym i prywatnym (np. sąsiad sąsiadowi). To przykre, że ludzie nie potrafią zamknąć buziek nawet na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Petycja!!! 15.04.10, 16:24 To przykre, że ludzie > nie potrafią zamknąć buziek nawet na tydzień. trzeba było o tym myslec PRZED decyzją zresztą nie jest jeszcze za późno wystarczy się wycofac i bedzie po krzyku pogrzeb na Wawelu (oficjalny) a potem prywatny pochówek na Powązkach, czy gdzie tam sobie Wódz w Wawie życzy Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:42 > Ta petycja, to żenada. Jeżeli w Polsce jest zwyczaj, że to rodzina decyduje, > gdzie pochować- uszanujmy go. Naprawdę dla Polaków uszanowanie czyjejś decyzji > w > jego sprawach jest problemem?! żenujące jest to że niektórzy wmawiają społeczeństwo że mają się godzić na jakąś prywatę uprawianą na Wawelu. KOmpletnie nie trafiają do mnie argumenty typu "pogódźmy się z tym, przyjmijmy do wiadomosci...". Czy ktoś się pytał społeczeństwa podejmując tak kretyńska decyzję? Czy Wawel i pamięć narodowa ma być administrowana jedynie przez dziwisza i jarosława kaczyńskiego? Co to w ogóle do diabła jest? Jakiś idiota dziś udowadnia że kaczyński spokrewniony jest z żoną Jagiełły, wcześniej udowadniał ze jest z Chrobrym. Ci ludzie dobrze się czują? Wiesz jak chowano na Wawelu królów i zasłużonych choćby? Tylko Piastów i jagiellonów chowano tam bezpośrednio po śmierci bo to ich katedra rodowa. Batory, Sobieski musieli czekać kilka lat na pochówek. Leszczyński musial czekać kilkaset (sic). Poniatowski bodaj pięć, kościuszko pól roku, Zygmunt 3 Waza kilka lat itd...a tu Kaczyński w try miga zbałamucił Dziwsza który nie potrafił powiedzieć nie kretyńskiemu pomysłowi pochowania na Wawelu człowieka który zapamiętany będzie jako ten który razem ze swoim bratem dzielili polaków nawet po śmierci. Bo co można powiedzieć o prezydencie który był prezydentem PIS bo reszta to była albo agentami, albo poplecznikami ZOMO albo w najlepszym wypadku niepatriotami. I niech nikt mi nie mówi 'zamknij dziób" bo Wawel to miejsce wszystkich Polaków i chyba żyjemy w demokracji gdzie o problemach się rozmawia a nie z nimi godzi. O katyniu komuniści też chcieli ludziom coś wmówić i się nie udało na szczęscie. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Petycja!!! 15.04.10, 15:54 W przyszłym tygodniu, po żałobie. A teraz zamknijcie buźki- pieniacze. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Petycja!!! 15.04.10, 16:06 > W przyszłym tygodniu, po żałobie. to ty juz ustawki robisz? A co Ty byś chciała załatwic w tym przyszłym tygodniu skoro z ich aktywem udało sie juz osiągnąc kompromis polegający na przyznaniu im prawa do wawelskiego pochówku jakiegos ich dowolnie przez nich wskazanego Autorytetu albo nawet kliku; Smocza Jama jest głęboka i wielu tam wejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Petycja!!! 15.04.10, 16:38 Jakie ustawki. Myślisz w ogóle? Jakie jest "odgórne" założenie żałoby? Ja mam zamiar uszanować ból rodzin i w dopiero w przyszłym tygodniu będę mogła szybciej być szczera. Po prostu w przyszłym tygodniu będzie czas na rozmowy. Zresztą: wyborcza.pl/1,75968,7773324,Przerywamy_dyskusje_o_miejscu_pochowku_pary_prezydenckiej.html To jest "ustawka" i zapowiedź "starego"- niestety. Więc albo na tym wątku, lub innym porozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Petycja!!! 16.04.10, 11:55 Ta sprawa jasno pokazuje intencje i sposoby dzialania kosciola katolickiego. Pod plaszczykiem zaloby probuja spoleczenstwu zamknac usta, a kazdego, kto sie zbuntuje, nazywaja pieniaczem. A to wlasnie oni rozpoczeli te bitwe. W takiej sytuacji apele o cisze to szczyt hipokryzji. Dokladnie tak samo bylo po smierci Jana Pawla II: nagle krytyka jakichkowiek jego decyzji byla nie do przyjecia. Nagle stalo sie niewazne, ze on zabranial uzywania prezerwatyw, co zaowocowalo epidemia HIV w Afryce. Nie krytykowano rowniez zakazu aborcji, mimo ze co roku dziesiatki tysiecy kobiet gina z powodu braku dostepu do aborcji. Na szczescie przez te kilka lat spoleczenstwo sie nauczylo, ze jesli oddasz biskupom palec, to wezma reke. Nie uda im sie tego pogrzebu przeprowadzic przy milczacej zgodzie narodu. Niech wypija piwo, ktorego nawarzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Petycja!!! 16.04.10, 12:05 Ośmielę się dopisać: - poparcie dla twórcy Legionistów Chrystusa, któremu dawno udowodniono gwałty i kilka innych gorszych spraw, ale nie odważę się. Odpowiedz Link Zgłoś
josarna Re: Petycja!!! 15.04.10, 16:07 Poziom wypowiedzi zwolenników pochówku na Wawelu mówi sam za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
opinos Re: Już się z tego nie wycofają 16.04.10, 04:13 Nie znaczy to ze ludzie nie moga na nich wplynac i zmienic decyzje model.testowy napisał: > Jak w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
kira-123 Re: Petycja!!! 15.04.10, 17:38 Wracając do tematu... Ponad 17 000 podpisów i wciąż ich przybywa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
plind Re: Petycja!!! 15.04.10, 17:55 Wlasnie podpisalam... po 2 dniach staran, bo nawet jak sie otworzyla, to cos blokowalo wyslanie... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Petycja!!! 15.04.10, 18:00 cos blokowalo wyslanie... poważnie? To musiało być coś bardzo złego; nichybi - duch samego Kaczora... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Petycja!!! 15.04.10, 18:01 Myślę, że jest zbyt duży tłok do podpisu. Ja rankiem wpisałam się bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Petycja!!! 15.04.10, 18:02 Wklejam: 14-04-2010 W związku z niespotykaną dotychczas aktywnaością w naszym serwisie dotyczącą powyższej petycji, pojawiły się utrudnienia w dzialałności serwisu. Dotyczy to głównie szybkości połączenia, chwilowe blokady dostępu oraz opoznienia w wysyłaniem e-maili. Prośimy o cierpliwość, pracujemy nad ich poprawą. Administrator serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_mazurek Re: Petycja!!! przeczytaj koniecznie!!! 15.04.10, 18:08 forum.gazeta.pl/forum/w,1159,110108873,110108873,smutna_prawda_o_was_.html Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Petycja!!! przeczytaj koniecznie!!! 15.04.10, 18:12 nie przeczytają... Musiałby Pan im to sms-em wysłać... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Petycja!!! 15.04.10, 18:16 A co słychać na facebooku? nie mam tam jeszcze konta. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Petycja!!! 15.04.10, 19:08 17500 podpisów. Trudno jest się podobno dopisać, bo jest zbyt wielu chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Petycja!!! 15.04.10, 19:13 Trudno jest się podobno dopisać, bo jest zbyt wielu chętnych. spokojnie... I tak wszyscy wiedzą, że są was miliony.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
opinos Do specjalistów od wirtualnych petycji 16.04.10, 04:11 "Petycje publikowane na naszym serwisie nie mają wartości prawnej, tak długo, aż dokument nie zostanie podpisany przez autora/autorów i dostarczony z listą podpisów adresatowi. Do tego momentu adresat może się zapoznać z jego treścią, ale nie musi odpowiadać. Po otrzymaniu dokumentu, adresat/urząd zgodnie z prawem (Podstawa prawna: art.237*1 i 3 k.p.a.) powinien ją rozpatrzyć i ustosunkować się do niej nie później niż w ciągu miesiąca od daty otrzymania." Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Potwierdzonych-ponad połowa mniej. 16.04.10, 15:18 Zweryfikowanych. Wynika to z raczej z nieznajomości zasad, co nie znaczy, że podpisu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Ale się nie liczą 17.04.10, 21:14 Nie liczą się do procesu decyzyjnego, ale liczą się jako wyrażone zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: Petycja!!! 17.04.10, 21:20 20100 za, 918 przeciw. Inne linki do protestów. Jeszcze poszukam. nienawawelu.pl/ rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34960,7770416,Prezydencka_para_spocznie_na_Wawelu.html www.facebook.com/group.php?gid=105133979528878&v=info www.newsweek.pl/sondy/115 wyborcza.pl/1,75248,7770158,Apel_Andrzeja_Wajdy__Wawel_podzieli_Polske__Zrezygnujcie.html www.facebook.com/nie.na.wawelu www.alert24.pl/alert24/1,84880,7767427,Kaczynski_spocznie_na_Wawelu__Na_Facebooku_mowia__nie_.html Odpowiedz Link Zgłoś