Dodaj do ulubionych

Brawo Tusk

26.06.10, 20:36
sezon ochronny dla Kaczyńskiego już się skończył /bo jak widać nawet
osobista tragedia nie zmieniła jego charakteru/ Kaczyński stosuje
metody nieuczciwe obiecując wszystkim bogactwo, tak jakby nie znał
podstawowych zasad ekonomii, a może zna, tylko kłamie, aby zdobyć
upragnioną władzę.
Obserwuj wątek
    • malgosia403 Re: Brawo Tusk 26.06.10, 20:57
      Bez komentarza.....sezon ochronny? Ale masz płaskie podejście.....
      • Gość: marek Re: Brawo Tusk, lepiej niż Gomułka IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 21:59
        Rany, co za pranie mózgu. Prawie jak Gomułka

www.youtube.com/watch?v=fcPIsO4LHY4
        • Gość: SZOK Re: Brawo Tusk, lepiej niż Gomułka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 22:20
          Katastrofa co on zrobił-niewierze,dlaczego?
          • karloff3 Re: Brawo Tusk, lepiej niż Gomułka 27.06.10, 13:27
            Kolego szok, przemówienie Tuska bardzo dobre, wielowątkowe,
            rozumiem, że bolesne, bo CELNE.I jak na standardy wyborcze, mało
            agresywne. Jeśli chodzi o poziom agresji, to pamiętam stały argument
            Bielanów, Kurskich i spółki, że kampania wyborcza ma swoją dynamikę,
            swoją poetykę i swój język, właściwy dla okresu wyborczego. W ten
            sposób PIS zawsze wyjaśniał swoje agresywne wystąpienia
            przedwyborcze.
    • Gość: Ania Re: Brawo Tusk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 22:07
      Brawo Panie Premierze za autostrady, za drugą Irlandię, za szybki dostęp do
      lekarza specjalisty, za przedszkola, za małe klasy w szkołach, za pracę dla
      wszystkich i za zarobki na europejskim poziomie.
      Ale największe uznanie mam dla Pana za dzisiejszą wypowiedź, że gdyby partie
      chciały pozbywać się ze swoich szeregów ludzi pokroju Palikota (ludzi głupich)
      to byłyby elitarnym klubem.
      • Gość: xyz Re: Brawo Tusk IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 22:17
        - Mamy tu wśród nas kandydata, który w sensie etycznym, dorobku
        życiowego, swoich poglądów jest człowiekiem przejrzysty jak
        kryształ. Płaci czasami za to cenę - mówił o Komorowskim premier.

"Biednemu premierowi wszystko się już pomieszało. mam dość
        oglądania i słuchania jak wylewa z siebie hektolitry złości i
        nienawiści miotając się w atakach strachu, że korci mnie wyłączyć
        biedaka dostępnym mi przecież guziczkiem od tv lub radio. Swoją
        drogą niezłego musi mieć stracha że ma takie delirium. Mamy wśród
        nas kandydata, który ostatnio zapłacił ogromną cenę za rządy pana
        Tuska, za te zdawane na każdym kroku przez nasze państwo egzaminy,
        mamy też naród, który za tę zabawę zapłacił i będzie płacił jeszcze
        wiele lat i teraz tan naród podziękuje panu Tuskowi."

• Gość: radek Re: Brawo Tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 23:27
          Tusk pokazał twarz brawo,jak zobaczy swoje wystąpienie to się pod ziemie ze
          wstydu zapadnie.
          • malgosia403 Re: Brawo Tusk 26.06.10, 23:54
            Tusk jest niebezpieczny,on całe PO trzyma w garści.Kurde,oczy zimne jak
            lód,uśmiecha się dziwnie podczas wypowiedzi.....on jest jakiś niesamowicie
            zły.Co on ukrywa,przecież Komorowski naprawdę jest jego marionetką,teraz coraz
            bardziej to widać.A na dzisiejszej konwencji, przeszedł samego siebie.Kiedyś
            uważałam go za super faceta i polityka,dlatego zagłosowałam na niego jak i na
            PO.Teraz widzę straszną zmianę,co się z nim stało,to jakiś horror.On coś musi
            ukrywać,dzisiejszy ,,zlot''PO wyglądał jak zebranie PZPR,tylko PO-wcy byli
            wyluzowani i szyderczo się śmiejący z wypowiedzi ,,wodza''
            • malgosia403 Re: Brawo Tusk 26.06.10, 23:54
              Zle to ujęłam,nie śmiejący się z jego wypowiedzi,tylko z samego meritum
            • Gość: Zocha Re: Brawo Tusk IP: 89.230.85.* 26.06.10, 23:59
              Wiesz Małgosiu, mam podobne odczucie. Parę miesięcy temu nawet
              rozważałam, czy nie głosować na Komorowskiego. Dzisiaj wiem na
              pewno: NIE! Widząc te rechoczące gęby, słuchając jadu Tuska,
              Palikota, Kutza, Niesiołowskiego, Bartoszewskiego i ferajny - wiem
              jedno: nie chcę być w ich drużynie! NIGDY!
              • malgosia403 Re: Brawo Tusk 27.06.10, 00:05
                Wiesz,Kaczynski wydawał mi się taki furiatowaty, a teraz to on naprawdę
                przypomina takiego ojca albo dziadka.Kiedyś byłam zmęczona tą wieczną walką
                PIS-owców,a teraz widzę,że to było potrzebne,tylko metody stosowali
                dziwne.P.Kaczynski przynajmniej jakoś walczy o ten nasz kraj,jest jaki
                jest,wiemy co można się po nim spodziewać.
                • Gość: EPO Re: Brawo Tusk IP: 109.243.77.* 27.06.10, 10:06
                  malgosia403 napisała:

> Wiesz,Kaczynski wydawał mi się taki furiatowaty, a teraz to on naprawdę
                  > przypomina takiego ojca albo dziadka.Kiedyś byłam zmęczona tą wieczną walką
                  > PIS-owców,a teraz widzę,że to było potrzebne,tylko metody stosowali
                  > dziwne.P.Kaczynski przynajmniej jakoś walczy o ten nasz kraj

Zauważyliście, że pisiory ciągle mówią o walce, a to o Polskę, o prawdę, o
                  prawo, o sprawiedliwość itp. itd. Jakby trwała jakaś wojna. Dlaczego nie mówią o
                  budowaniu. Walka kojarzy mi się z wojną, a wtedy jest raczej burzenie niż
                  budowanie. Podejście pisiorów do rzeczywistości jest bardzo negatywne. Wszędzie
                  widzą wrogów a nie partnerów z którymi można podjąć współpracę dla wspólnego dobra.
                  • nirelle Re: Brawo Tusk 27.06.10, 11:44
                    Wszyscy politycy zamiast mówić o rozwoju, budowaniu, stwarzaniu warunków mówią o walce, nadużywają tego słowa.Gdy słyszę w tv, że któryś znowu będzie walczył o ..., szczególnie PO, to wyłączam telewizor.Ostatnio Komorowski też walczy, tzn. niczego nie dokona, poza wykonywaniem poleceń Tuska.Będzie walczył o demokrację inaczej.Potrzeba mu 500 dni, żeby dokończyć obsadzania stołków a wtedy będziemy mieli przez 20 lat to co w Urugwaju.Bez demokracji, bogaci jeszcze bogatsi, biedni jeszcze biedniejsi.
                    Dzisiejsza dyskusja kandydatów w TV to kpina ze społeczeństwa, (wybór miss piękności) odpowiedzi na z góry ustalone pytania.Dlaczego Komorowski i jego sztab wyborczy nie zgodził się na otwartą dyskusję.Przyszły prezydent boi się następnych gaf i kompromitacji.
                    Jaki rząd ma PROGRAM pomocy powodzianom, czy mają zostać w kontenerach na zimę.
                  • Gość: jolka Re: Brawo Tusk IP: *.tvgawex.pl 27.06.10, 12:14
                    EPO chyba jesteś coraz to bardziej samotny ,niektórym to klapki
                    spadły, a ty nadal brniesz!!!
                    • Gość: EPO Re: Brawo Tusk IP: 94.254.204.* 27.06.10, 22:45
                      Gość portalu: jolka napisał(a):

> EPO chyba jesteś coraz to bardziej samotny ,niektórym to klapki
                      > spadły, a ty nadal brniesz!!!

Mam szczerą nadzieję, że coraz większej liczbie osób klapki spadły :) Okaże się
                      4 lipca. Twoje niestety jeszcze mocno się trzymają, ale jeszcze nie wszystko
                      stracone :) Trzymam za Ciebie kciuki Jolu ;))
              • karloff3 Re: Brawo Tusk 27.06.10, 13:11
                Zocha, serce. Nikt nie uwierzy, że kiedykolwiek byłaś lub chociaż
                mogłabyś być zwolenniczką Komorowskiego. Język cię zdradza, czuje
                się zaprzysięgłą pisówkę na odległość.
                • Gość: Zocha Re: Brawo Tusk IP: 89.230.85.* 27.06.10, 21:38
                  Oczywiście, że nie byłam zwolenniczką Komorowskiego ( Kaczyńskiego
                  również nie). Zresztą nie napisałam, że BYŁAM a jedynie ROZWAŻAŁAM.
                  Widzisz różnicę?
                  Ale widząc co wyrabia "partia miłości" to pewnie masz poniekąd
                  rację: zrobiło mi się bliżej do PiS, SLD, PSL a nawet partii
                  Krasnoludków (bo taka też chyba była). Byle dalej od miłujących:
                  Tuska i spółki.
            • karloff3 Re: Brawo Tusk 27.06.10, 13:17
              Bajki, małgosiu, bajki. Nie wierzę w wyborcę PO, który przechodzi do
              PIS. Nie ten poziom świadomości, nie te emocje. Zawiedziony wyborca
              POm na pewno nie przeniesie głosu na PIS, jeśli już, to na świeżo
              ulubioną przez Kaczyńskiego lewicę.
              • Gość: Malwina Re: Brawo Tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 14:34
                Mówisz chyba o fanatykach,a nie o ludziach myślących.
    • drakon66 Tusk jest najgorszy z całej tej bandy ... 27.06.10, 10:17
      Tusk jest najgorszy z całej tej bandy przekrętów w białych
      kołnierzykach zwanej PO, mieliśmy wczoraj na konwencji próbkę jego
      możliwości, pokazał swoje prawdziwe oblicze. Uczy się pilnie od
      Niesiołowskiego i Palikota.
      Szczerze mówiąc, jak widzę mordy polityków PO to zbiera mi się na
      wymioty.
      • Gość: Krzysztof Re: Tusk jest najgorszy z całej tej bandy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 11:57
        Nie należę do tego twardego elektoratu pisowskiego ale ostatnie wydarzenia
        szczególnie wczorajsze wystąpienie Tuska na tyle mnie zniesmaczyło że tym razem
        zagłosuję na Kaczyńskiego.To co wczoraj zobaczyłem dało mi dużo do myślenia.
      • karloff3 Re: Tusk jest najgorszy z całej tej bandy ... 27.06.10, 13:09
        Wystąpienie Tuska nie zawierało ŻADNEGO kłamstwa, choć oczywiście
        było miejscami sarkastyczne. Wg mnie bardzo dobre, merytorycznie nie
        do zbicia. A do wszystkich nienawistników mogę powiedzieć jedno -
        niezależnie od różnic poglądów Komorowski na pewno będzie bronił
        również was przed zamachem dowolnych sił politycznych na wasze prawa
        i wolności.
        • Gość: Malwina Re: Tusk jest najgorszy z całej tej bandy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 13:33
          To bardzo ciekawe co piszesz,ale BK ma być wg Tuska tylko żyrandolem.Jak ma
          bronić mnie człowiek nieporadny i przed czym?Jako sprawujący urząd prezydenta
          wykazał się tylko inicjatywą w obsadzaniu stanowisk,podpisywaniu ustaw o których
          większość z nas nie ma pojęcia.Jego wizyta w Afganistanie i nieprzemyślane słowa
          naraziły poważnie naszych żołnierzy.Pomoc dla powodzian to nie wycieczki na wały
          i pamiątkowe zdjęcia,tutaj też słabo...
          • stefan4 Re: Tusk jest najgorszy z całej tej bandy ... 27.06.10, 14:30
            Malwina:
            > Jego wizyta w Afganistanie i nieprzemyślane słowa naraziły poważnie naszych
            > żołnierzy.

Podanie terminu wycofania polskich najeźdźców z Afganistanu jest jak dotąd
            jedyną jasną plamą na bezbarwnej poza tym postaci pana Komorowskiego.

Wojsko naraziło się samo
            • Gość: Malwina Re: Tusk jest najgorszy z całej tej bandy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 14:41
              Też nachodzą mnie tego typu refleksje,co nie zmienia faktów .
              • stefan4 Kto jest winny afgańskiej zbrodni? 28.06.10, 04:14
                Malwina:
                > Też nachodzą mnie tego typu refleksje,co nie zmienia faktów .

No właśnie. Fakty są takie, że hańbę afgańsko-iracką zapoczątkowali:
                * prezydent Aleksander Kwaśniewski,
                * premierzy Leszek Miller i Marek Belka,
                * minister MON Jerzy Szmajdziński.

Następnie pałeczkę w masakrze przejęli:
                * prezydent Lech Kaczyński,
                * premierzy Kazimierz Marcinkiewicz i Jarosław Kaczyński,
                * ministrowie MON Radosław Sikorski i Aleksander Szczygło.

Ludobójstwo do dzisiaj kontynuują:
                * p.o. prezydenta Bronisław Komorowski,
                * premier Donald Tusk,
                * minister MON Bogdan Klich.

Żadnego z nich nie zamkniemy w więzieniu i nawet żadnemu z nich nie naplujemy w pysk, bo my jesteśmy ludzie pokorni i nie mamy nic przeciwko temu, żeby nami rządzili zbrodniarze.

- Stefan
                • Gość: Malwina Re: Kto jest winny afgańskiej zbrodni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 10:46
                  Ekspert od spraw Afganistanu Bruce Riedel powiedział że administracja Baracka
                  Obamy byłaby rozczarowana gdyby Polska wycofała swoje wojska z
                  Afganistanu.Jestem przekonana że rząd Tuska i Komorowski nie będą chcieli
                  rozczarować Amerykanów.Polacy będą pomagali załatwiać Amerykanom ich interesy
                  potem Rosjanom i Niemcom itd
                  • stefan4 Re: Kto jest winny afgańskiej zbrodni? 28.06.10, 11:31
                    Malwina:
                    > Jestem przekonana że rząd Tuska i Komorowski nie będą chcieli rozczarować
                    > Amerykanów.Polacy będą pomagali załatwiać Amerykanom ich interesy potem Rosjanom i Niemcom itd

Ja widać z historii ostatnich kilku lat, żaden rząd dowolnej większej partii w Polsce nie będzie chciał rozczarować Amerykanów. PiS na pewno nie; SLD twierdzi, że on tak, ale to przecież właśnie SLD pierwszy zaczął agresję.

Trzeba wymyślić jakiś sposób, żeby rząd którychkolwiek polityków musiał rozczarować Amerykanów, mimo że nie chce. Niektórym społeczeństwom Europy (i nie tylko) to się już udało.

- Stefan
                    • Gość: Malwina Re: Kto jest winny afgańskiej zbrodni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 14:27
                      Petelicki, Koziej Polko nic nie wymyślili,jak nie oni to kto?:))
                      • stefan4 Re: Kto jest winny afgańskiej zbrodni? 28.06.10, 20:20
                        Malwina:
                        > Petelicki, Koziej Polko nic nie wymyślili

Pewnie, że nie. Przecież to są żołnierze. Nie żądaj od kury, żeby dawała mleko.

Malwina:
                        > jak nie oni to kto?

My. Społeczeństwo. Musimy jakoś poradzić sobie z tym, żeby chwycić polityków krótko przy pysku i wyprowadzić ze szkody, w którą wleźli. To się już udało społeczeństwom kilku krajów, mających w 2003 równie durnych przywódców
                        • Gość: Malwina Re: Kto jest winny afgańskiej zbrodni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:03
                          Czyli nasza świadomość polityczna jest w powijakach.Wstyd się przyznać ale
                          prześladuje mnie myśl że od nas tak naprawdę niewiele zależy.Przecież gdyby tak
                          było nasz głos byłby ważny,zanim nasze wojska zostały wysłane na nie naszą
                          wojnę(no ale ja się na tym nie znam).
        • drakon66 Re: Tusk jest najgorszy z całej tej bandy ... 27.06.10, 21:07
          karloff3 napisał:

> (...) A do wszystkich nienawistników mogę powiedzieć jedno -
          > niezależnie od różnic poglądów Komorowski na pewno będzie bronił
          > również was przed zamachem dowolnych sił politycznych na wasze
          prawa
          > i wolności.

To właśnie przed Komorowskim i jego kolesiami załatwiałącymi swoje
          interesy na cmentarzu musimy się bronić, obecnie oni stanowią
          największe zagrożenie dla Polski.
          • Gość: wrr aby żyło się lepiej IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 21:17
            nieprawdą jest twierdzenie, że PO nie POdnosi zaarobków
            wyborcza.biz/biznes/1,100896,8066815,373_tys__zl_premii_dostaly_trzy_osoby_z_kierownictwa.html
    • Gość: Lena Re: Brawo Tusk IP: 94.75.81.* 28.06.10, 20:21
      wreszcie ktoś rozsądny
    • Gość: . Re: Brawo Tusk IP: 94.254.236.* 29.06.10, 05:38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka