Dodaj do ulubionych

Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masakra

06.09.11, 14:05
Od jakiegoś czasu prowadzę namiętne poszukiwania sali na wesele. Moje wyobrażenie wyglądało mniej więcej tak:

- ślub latem, więc sala powinna mieć jakikolwiek teren zielony/taras, żeby można się było przewietrzyć. Fajnie, jakby w to miejsce można było wyjść bezpośrednio z sali
- wesele na 130 osób, wypadałoby więc, aby była to sala dość duża, z wystarczającym miejscem do tańczenia
- na weselu będzie grał zespół - zatem dobrze byłoby mieć podest dla zespołu i zespół w tej samej sali, a najlepiej w osobnej sali, ale widocznej z sali jadalnej
- preferujemy styl prosty ale elegancki (odrzucam wszystko stylizowane na wiejską chatę, wszystko co ma na podłodze terakotę oraz styl kipiący złotem typu Venezia Palace)
- będzie ok. 50 przyjezdnych gości, z czego dla ok. 30 będzie trzeba załatwić noclegi. Fajnie by było, gdyby noclegi były tam, gdzie wesele, albo w pobliżu. Najfajniej, jakby były w tym samym miejscu, wtedy można by za niewielką opłatą zrobić porządniejsze wczesne poprawiny, korzystając również z żarcia pozostałego po weselu
- ustaliliśmy, że nie przekroczymy kwoty 260 zł za osobę za całe wesele (z napojami zimnymi, alkoholami i tortem) i że nie chcemy kilku wesel w tym samym miejscu (byliśmy na trzech weselach tak organizowanych i było to niefajne)

Zakres poszukiwań ograniczyłem (zmuszony życiem muszę robić to ja, gdyż chwilowo moja luba przygotowuje się do egzaminu zawodowego) do lokali położonych w promieniu 20 km od naszego miejsca zamieszkania (W-wa Mokotów). Po wstępnej selekcji wyłoniły się następujące lokale:
1. Hotel Hrabski
2. Park na Wojskiego
3. Dwór Asti
4. Hotel Lamberton
5. Zajazd na uboczu
6. Businessman Institut

Pełen pozytywnej energii rozpocząłem rekonesans. Cóż się okazało:
Hrabski stoi w polu, w okolicy wali gnojówką nieprzytomnie. Sala ma wystrój hmm no nieco niewpadający w nasze gusta, ale to można załatwić za pomocą florystki i ściągnięcia nadmiaru dekoracji. Pokoje są, wszystko fajnie, cena może być. Czego zupełnie nie mogę zrozumieć, to kompletny brak ogródka - skoro hotel stoi i polu, można by coś zorganizować. Za to smrodu nic nie zabije :(
Park na Wojskiego - super ogród, sala ok, trochę mała mi się wydaje, chociaż organizator zapewnia, że robią wesela do 200 osób (nie mogę sobie tego wyobrazić). Tuż za płotem ogrodu robią trasę, ale mają być ekrany wygłuszające. Wjazd fatalny, pokoje masakra. Jak zobaczyłem pokój nowożeńców, walczyłem ze sobą żeby się nie roześmiać :) takiej ilości różowych falban nigdy nie widziałem. Największy minus to to, że od nas trochę kiepski dojazd
Cena ok.
Dwór Asti - wystrój namiotu najbardziej nam się podobał, ale od przyszłego roku nie będą organizować wesel
Hotel Lamberton - brak jakiegokolwiek terenu zielonego oraz leży tuż przy trasie na Poznań. Sala wydaje mi się nieco mała. Ceny ok, pokoi też.
Zajazd na uboczu - ceny ok, ale sala nie ma żadnego okna (!?!?) więc ją odrzuciłem. Ogród ładny, ale trzeba do niego "normalnie" wychodzić.
BI - pięknie, niestety po podliczeniu wszystkich "ukrytych" kosztów wychodzi ponad 300 zł na osobę.

Co byście wybrali w takiej sytuacji? Nie ukrywam, że podchodzę do znalezienia sali dość ambicjonalnie, gdyż nie chciałbym, żebyśmy płacili za coś, z czego nie będziemy zadowoleni (chyba nikt by nie chciał). Powoli zaczynam tracić entuzjazm :( żeby w całej Warszawie i okolicach nie było sali, która spełnia kilka warunków, których istnienia konieczność logicznie da się wyprowadzić z organizowania wesela w Warszawie? Nie chce mi się w to wierzyć, chociaż powoli zaczynam...
Obserwuj wątek
    • brytf-anna Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 15:18
      Zdzichu miałam podobne frustracje i wymagania - tylko bez noclegów :)
      Spróbuj jeszcze Villa Riccona - włoska restauracja przy trasie na Poznań.
      Albo Klub Bankowca na Smolnej w Centrum - nie ma pokoi, ale jest sympatycznie, tam będziemy robić nasze wesele za chwilkę.
      Villa Julianna (chyba) też mnie urzekła, ale już nie pamiętam szczegółów. Generalnie lepiej szukać restauracji, bo hotele w Wawie i okolicach są jakieś takie... fuj.
      • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 15:56
        Cześć brytf-anna, dzięki że napisałaś, by już zacząłem się zastanawiać, czy wszystko ze mną w porządku :)
        Riccona jest spoko, byliśmy tam kiedyś na przyjęciu-po-komunii, ale raczej nie ma szans, żebyśmy tam komfortowo upchnęli tylu gości. Problem z restauracjami w W-wie jest taki, że nie znalazłem jeszcze ani jednej, w której zmieściłoby się 130 osób, chyba że w kilku salach, albo ściśnięci jak sardynki. Zaciekawiłaś mnie tym klubem bankowca - znalazłem ich stronę, ale nic ciekawego nie napisali. Jakie koszta? Dużo osób się mieści? Pozdrawiam :)
        • brytf-anna Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 16:14
          W Klubie Bankowca zmieści się podobno do 150 osób (w sumie to możliwe, byłam, jak były ustawione stoły na 130 osób i wyglądało okej - u nas będzie 100). Pomieszczenie w budynku służy wtedy za parkiet, jest tam też barek. Z budynku wychodzi się od razu do namiotu bankietowego, gdzie jest część "jadalna" :) Cena za talerzyk to 220 - 230 zł w zależności od wybranego menu, ale musisz do tego doliczyć jeszcze koszt wynajęcia samego namiotu plus różnych innych opcji - za okrągłe stoły i pokrowce na krzesła też się dopłaca...
          Na podpasowało, bo:
          - jest w samym Centrum
          - nie pobierają "korkowego"
          - jest utrzymana w eleganckim stylu, ale bez przesadnego przepychu, kolumienek, etc
          - podobno podają pyszne jedzenie, byliśmy też na degustacji i było dobre :)
          - mieści się w parku, a nie przy żadnej głównej trasie
          - w stosunku to sąsiadującej Villi Foksal jest niemal połowę tańsza :)
          używasz maila gazetowego?
          • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 00:28
            Dzięki! Korzystam z gazetowego, jak masz coś to czekam :) fajnie to wygląda, no i w samym centrum.
            • brytf-anna Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 10:15
              > Dzięki! Korzystam z gazetowego, jak masz coś to czekam :) fajnie to wygląda, no
              > i w samym centrum.

Wysłałam.
              Z fajnych sal z hotelem przyszła mi do głowy jeszcze restauracja U Pietrzaków w podwarszawskiej Zielonce - w środku jest fajnie (coś jak Villa Riccona), ale nie wiem, ile osób pomieszczą i jak się cenią. No i kapkę daleko od Warszawy.
              • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 19:08
                Dzięki, bardzo się nam podoba. W sumie zostałyby do załatwienia pokoje i transport. Umówię się z nimi i podjadę zobaczyć na żywo :)
          • sofonisba7 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.05.12, 12:00
            Jestem ciekawa, jak się udało wesele w Klubie Bankowca, ponieważ zastanawiam się nad zorganizowania tam własnego. Czy jest tam miejsce także do tańca? Czy 100 osób zmieściło się spokojnie i jak wyglądał współpraca z Klubem? Nie było jakiś problemów? Bardzo byłaby wdzięczna, gdybyś mi dała parę wskazówek i informacji.
    • marina111 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 15:23
      A widziałeś dom weselny Esencja? miejscowośc Kolonia Lesznowola. Szybki dojazd Puławską. Strona internetowa nie powala ale warto się wybrac.
      jest ogród, pokoje do wynajęcia (nie drogo), wystarczająco duzo miejsca, prosto ale elegancko, parkiet (bardzo wazne bo na kafelkach się wszyscy slizgaja), podest dla orkiestry, nie ma innych imprez, teren jest zamykany tak ze nieproszony gośc się nei trafi. Fajny kontakt z właścicielką.

Ja polecam.
      • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 15:56
        dzięki, zaraz obczaję :)
        • marina111 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 22:19
          polecam wybrac sie na miejsce i na zywo obejrzec. My na tą sale zdecydowaliśmy sie właściwie natychmiast po wejściu do środka a widzieliśmy wczesniej sporo. Uwazam jednak ze sala na żywo a ta ze zdjęc... kolosalna różnica.

Po za tym tort, kwiaty, szampan powitalny, dekoracje sa w cenie. Jedzenie naprawde dobre. Naczytałam się na forum jakie to ludzie mają problemy z salami i menagerami, ja nie mam im NIC do zarzucenia. Właściciele uczciwi, pomocni, jedzenie i obsługa bez zarzutu. Dlatego po mnie w tej sali wesele zrobiła tez moja siostra

• stworzenje Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 21:38
        marina111 napisała:

> A widziałeś dom weselny Esencja? miejscowośc Kolonia Lesznowola. Szybki dojazd
        > Puławską. Strona internetowa nie powala ale warto się wybrac.
        > y gośc się nei trafi. Fajny kontakt z właścicielką.
        >

zgodzę się, dwa razy tam miałam okazję być i miejsce w porządku :-).Wlaśnie to istotne: drewniana podłoga do tańca, o ile chcemy mieć zapewnione bezpieczeństwo gości.
    • wrednababa Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 15:54
      Hej,

Ja polecem Hotel Borowina (za Konstancinem Jeziorna).My tez z mokotowa wiec niedaleko - pol godzinki.
      Sa pokoje - bo my tez wynajmowalismy.
      Obejrzyj sobie - strone maja w opcji trojwymiarowej - mozna dokladnie sie zorientowac jaki panuje tam klimat.
      Jak chcialbym wiecej informacji pisz na adres: mag.chlebowska@gmail.com

poozdrawiam
      • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 16:00
        W Borowinie są dwa wesela naraz :/
        • patrycjaml Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 18:54
          Witaj Zdzichu :)
          Pewnie Cię to nie zainteresuje, bo Błonie trochę daleko... ale może ktoś inny skorzysta. Nasze wesele będzie w domu bankietowym w Błoniu. Do dyspozycji jest duży ogród z altaną, oczkiem wodnym i miejscem na grilla- często są tam poprawiny. Są też pokoje dla gości. Sala jest na ok 150 osób. Cena za talerzyk ok 180.
          Pozdrawiam :)
          • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 00:29
            Błonie - czemu nie, w sumie jestem otwarty na wszystko :)
            • patrycjaml Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 09:33
              Powodzenia w poszukiwaniach :)
              Przyznam, że na zdjęciach sala jest zbyt ozdobna i nasycona kolorami, na szczęście po obejrzeniu jej na żywo zmieniłam zdanie. Kolory są pastelowe a ozdóbki nie rzucają się w oczy :P
              Daj znać na jakie miejsce się zdecydowaliście.
              A miejsce w Warszawie, hmm brałeś pod uwagę Hotel Lord? Byłam tam kilka lat temu i przyznam, że bardzo mi się podobało :)
        • gryzikiszka Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 16:28
          zdzichu123 napisał:

> W Borowinie są dwa wesela naraz :/
          A czego konkretnie się obawiasz? Ja miałam tam wesele i nie zaobserwowałam żadnych problemów w związku z dwiema imprezami. Wejścia są zupełnie niezależne, parking wystarczająco duży. Oczywiście teren jeden, więc jeśli goście wyjdą na zewnątrz, to mogą się spotkać z tymi drugimi, ale czy to problem?
          • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 19:00
            Dla mnie to jest problem. Nie wyobrażam sobie czegoś innego niż prywatne przyjęcie, z całym terenem na wyłączność. Pamiętam jak ostatnio byliśmy na weselu u kuzyna mojej narzeczonej, sale były całkowicie niezależne, wspólny ogród i toalety. Jak to na weselu - jedna połowa gości nie zna się z drugą. Rodziny były obie fajne, każdy chciał się z każdym zapoznać, i tak przegadaliśmy pół godziny w ogrodzie z jakąś parą z rodziny panny młodej... tylko jak się na koniec okazało - z tego drugiego wesela. Było to zabawne :) ale nie chciałbym obcego towarzystwa w tak szczególnym dniu. A latem w ogrodzie sporo osób będzie wychodzić, żeby się przewietrzyć czy ochłonąć.
            • gryzikiszka Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 19:17
              Wiadomo - co kto lubi. Niestety trudno jest znaleźć coś, co nam na 100% odpowiada. My się zdecydowaliśmy, bo też mieliśmy założoną górną cenę za osobę, a tylko to miejsce się w niej mieściło i przy tym nie wyglądało jak skrzyżowanie pałacu z domkiem Gargamela albo jak hala produkcyjna.
              W każdym razie, gdybyście nie znaleźli niczego innego, to ja polecam. Naprawdę są miejsca, w których dodatkowe imprezy są bardziej odczuwalne (np. z powodu wspólnych toalet czy wejścia).
    • ela.tu-i-tam Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 19:00
      > BI - pięknie, niestety po podliczeniu wszystkich "ukrytych" kosztów wychodzi po
      > nad 300 zł na osobę.
      To bym wybrala. Znalazles cos co odpowiada wymaganiom, roznica jest miedzy 39 kPLN i 34 kPLN, 15%.
      • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 00:33
        Hmm no ja bym wolał, żeby za te kilka tysięcy różnicy moja ukochana kupiła sobie wymarzoną suknię :) salę na pewno znajdziemy jakąś, a ona marzy o takiej jednej cymbeline :) rzuciłem jeszcze raz okiem na folder BI, wyjdzie tak z 330 na osobę. Jak znajdziemy coś za 250 to mamy 32500 na 42900, za duża różnica.
      • malenka230 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 05.04.13, 01:03
        Aktualnie przygotowuję się do ślubu. Mam zamówioną salę w Villa Nuova na warszawskim Wilanowie. Miejsce jest odjazdowe. Nie wiem jeszcze co będzie w menu, bo wciąż zmieniamy zdanie. Mogę wam jednak powiedzieć, że nie warto oszczędzać to tylko jeden dzień w życiu. Trzeba go dobrze zapamiętać. Taki mam zamiar. Nieważne ile to będzie kosztować
    • stworzenje Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.09.11, 19:51
      zdzichu123 napisał:

> 6. Businessman Institut
      >

yy szczere odradzam ten lokal, taki właśnie niby zadęty a kuchnia tak naprawdę mikra. W sensie maleńkie porcje, jedzenie było zimne itd. Czyli do talerza siadamy z lupą haha.
    • deszcz.ryb Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 00:00
      Nie jestem z Warszawy ani z okolic, jednakowoż mam parę uwag ;) Bo wydaje mi się, że podchodzisz do tego wszystkiego zbyt poważnie [na zasadzie, że coś MUSI być, bo tobie się wydaje, że musi, a jak nie będzie, to nie będzie dobrej zabawy. otóż nieprawda].

> - na weselu będzie grał zespół - zatem dobrze byłoby mieć podest dla zespołu

Podest zupełnie niepotrzebny, nasz zespół grał bezpośrednio na podłodze i było ok, po co ci podest?

> - preferujemy styl prosty ale elegancki (odrzucam wszystko stylizowane na wiejs
      > ką chatę, wszystko co ma na podłodze terakotę oraz styl kipiący złotem typu Ven
      > ezia Palace)

Ja też preferuję rzeczy skromne, ale na wesele wybraliśmy salę tak kapiącą złotem, stiukiem i ozdobami, że bardziej nie można. Masakra, uwierz mi ;) [rzeczoną salę wybraliśmy tylko dlatego, że mieliśmy masę nocujących gości, a obok był jedyny hotel, który ich pomieścił]. Ale NIKT nie zwracał na to uwagi. Uwierz mi - nikt. Przed weselem sobie nawet żartowaliśmy z przyjaciółmi, że jak wejdą do sali, to zginą na tle ścian - a z tego co wiem, to sala wszystkim się podobała. I nikomu nie przeszkadzało bezguście kapiące zewsząd, nikt się na to nie patrzył i każdy się dobrze bawił. Więc ja bym nie skreślała sali za sam wygląd. Bo wątpię, że znajdziesz coś, co ci się w 100% podoba.

> - ustaliliśmy, że nie przekroczymy kwoty 260 zł za osobę za całe wesele (z napo
      > jami zimnymi, alkoholami i tortem)

Nie wiem, czy to nie za niska kwota [ja brałam ślub w małym mieście i za osobę płaciliśmy niewiele mniej, a ty piszesz o Warszawie i okolicach]. Ale nie znam cen w Warszawie.
      • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 00:49
        Nie do końca tak jest. Na pewno nie uważam, żeby wystrój sali był wyznacznikiem dobrej zabawy :) najlepiej w moim życiu bawiłem się na weselu w remizie na wsi - było ekstra. Z tym podestem chodziło mi raczej o pokazanie logicznego toku rozumowania, który dla mnie jest jasny, niestety nie jest jasny dla co najmniej połowy wynajmujących sale na wesela. Tak mi się kojarzy zespół-podest. Także ze względu na bezpieczeństwo. Na pewno nie odrzucę idealnej sali, dlatego że nie ma podestu :)

My na przykład źle się czujemy w salach kipiących złotem (sztandarowy przykład nieszczęsnego Venezia Palace). Nie chciałbym mieć zdjęć na tle tych... tytanów. Mogłoby to być fajne, gdyby urządzić wesele w takiej konwencji, ale to nie dla nas.

Co do cen - poza BI ceny z miejsc, do których wysyłałem maile albo dzwoniłem, za talerzyk wahają się od 170 zł do 220 zł w większości już z tortem i zimnymi napojami. Dochodzą ewentualne koszty korkowego, alkohol no i niekiedy wynajem sali/namiotu. Całonocne wesele w restauracji w W-wie można urządzić już za 150 zł za osobę i to w bardzo fajnym miejscu, dla nas niestety za małym. Wiadomo, jeśli znajdziemy coś ekstra to się dołoży, ale... nie będę płacić tych trzydziestu paru tysięcy za coś, co mi się zwyczajnie nie podoba. Po co? Jeśli mam organizować wesele tylko dla idei, w miejscu, w którym będę źle się bawił - wolę odłożyć te pieniądze na coś innego. Byłoby nas stać na wesele w BI, ale uważamy, że taka kwota to przesada. Tak jak np. nie kupię sobie spodni Hilfigera za 1000 zł, po co, skoro mogę kupić prawie identyczne w Zarze za 250 :)

A poza tym chciałbym poruszyć jeszcze jeden temat, mianowicie zniszczenie sal. To niesamowite, jak właściciele domów weselnych czy innych miejsc, w których organizuje się duże imprezy, nie dbają o bieżącą konserwację. Zniszczone podłogi, przybrudzone ściany, dekoracje podsufitowe, czasem nawet popękane szyby. Byłem naprawdę zaskoczony. Nie zapłacę za coś takiego, bo nie muszę, nie mam takiego ciśnienia. Dlatego szukam dalej :)
        • 1flora.1 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 01:51
          Co do BI to Stworzenje ma rację. Byłam tam na weselu w lipcu. Kuchnia średnia, b. długo oczekiwaliśmy na pierwszy posiłek obiadowy, przedostatni stoli i dlatego. Porcje b. małe, choć to rzadkość na weselach. Nic nie ma na wynos po weselu, jeśli ktoś poprawiny robi np. w domu. P. manager ubrana na weselu w zieloną koszulkę polo i sportowe spodnie a`la dresowe brana była za panią do zabawiania dzieciarni.
          Poza tym wesele na piętrze to takie sobie rozwiązanie; przy sali jest malutki balkonik dla palaczy.
          Zawsze polecam Boss-a w Miedzeszynie, ale nie znam cen i to chyba nie wasze klimaty, bo sala Malinowa taka sobie; niemniej ogród, nocleg, pyszne jedzenie i wspaniały serwis.
          B. elegancka sala Arkadia w Sochaczewie, nie znam cen, przepiękny ogród, smaczne jedzenie, miła obsługa, nie wiem jak z miejscem noclegowym; koszmarny dojazd w tygodniu, w sobotę OK.
          Na moich blogach znajdziesz Arkadię, stary wpis z Malinowej Boss-a, mam też zdjęcia dekoracji z BI, jeszcze nie na blogu.
          Pozdrawiam
          • stworzenje Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 18:58
            1flora.1 napisała:

> Co do BI to Stworzenje ma rację. Byłam tam na weselu w lipcu. Kuchnia średnia,
            > b. długo oczekiwaliśmy na pierwszy posiłek obiadowy, przedostatni stoli i dlate
            > oszulkę polo i sportowe spodnie a`la dresowe brana była za panią do zabawiania
            > dzieciarni.
            > Poza tym wesele na piętrze to takie sobie rozwiązanie; przy sali jest malutki b
            > alkonik dla palaczy.

o tak na tej sali byłam gdzie owy balkonik. Zdecydowanie smród z balkoniku skutecznie leciał na ten holl na którym ustawione były stoły z ciastami, herbatą. Ja byłam tam w czerwcu. a i ta salka sama malutka, miejsce do tańca na malutkie wesele.
        • marina111 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 10:15
          No to ja znów pod tym względem zachwale dom weselny Esencja. Ma raptem nie całe 3 lata a juz był wymieniany parkiet bo ten pierwszy był mocno zniszczony a oni nie chca zanizac poziomu. Wciaz pojawiają się nowe rosliny i powieksza ogrod.

Mozesz tez zajrzec do willi Juliana. Fajne miejsce. Mi się bardzo podoba choć droższe i mniejsze. Nie mniej jednak musisz wziasc pod uwage ze jesli zaproszisz 130 osob to pewnie ze 30 nie przyjdzie bo cos tam im wypadnie.
          • pauli7 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 15:16
            Byłam na weselu w Juliannie - fajne miejsce, ale chyba nie pomieści tylu gości. Jak byłam, to zaproszonych było chyba 70 osób i już tańczący wpadali na stoliki...

Poleciłabym swoją miejscówkę, czyli pałac Obory w Konstancinie, wszystko jest super, jedzenie też, ale tam pokoje dla gości są... hmm, jakby to dyplomatycznie..... niezbyt nowe:)

Ale w Konstancinie na pewno coś można w okolicy znaleźć.

Pauli
            • ela.tu-i-tam Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 16:12
              To moze takze przestudiowac hotel Lando w Bobrowcu? Miejsce ladne, pilam tam tylko herbate.
              • stworzenje Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 18:59
                ela.tu-i-tam napisała:

> To moze takze przestudiowac hotel Lando w Bobrowcu? Miejsce ladne, pilam tam ty
                > lko herbate.

Aaa właśnie tam z kolei moja bliska kumpela miała wesele,na którym się bawiłam. Jedzenie smaczne i ważne - do tańca był parkiet :-). Wesele było tam na 120 osób. Tak i noclegi też mowila,że w porządku.
              • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 19:05
                Tam też są dwa wesela :(
            • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 19:04
              Julianna za droga i za mała :( Obory są ekstra! Bawiliśmy się tam na weselu w czerwcu. Super park, był też grill pod wiatą po lewej stronie od dworku - super pomysł. Tam trochę trąci myszką, ale podobał mi się klimat :) tylko znowu kwestia kilku sal. Pokojami się zbytnio nie przejmuję. A ile utargowaliście? Nasi znajomi (ci z czerwca) mówili, że można się targować :)
              • w_miare_obyczajnaa Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 19:08
                Zdziuchu pisałeś, że w Warszawie można zrobić wesele za 150zł, bądź człowiekiem i daj cynk :) szukam miejsc na max 85 osób.
                • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 20:38
                  Zaraz napiszę na gazetowego :)
                  • zdzichu123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 07.09.11, 20:55
                    Kurcze, coś nie mogę Ci wysłać maila (nie masz gazetowego?), napisz do mnie na zdzichu123@gazeta.pl, a wyślę co mam - kilka miejsc. Pozdrawiam :)
                    • w_miare_obyczajnaa Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 08.09.11, 21:54
                      podesłałam maila, wielkie dzięki!
              • pauli7 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 08.09.11, 10:31
                Zdzichu, utargować można, ale to zależy od terminu - w szczycie sezonu nie bardzo chcą opuszczać, ale już na wrześniowe terminy spokojnie coś urwiesz.
                I menu do dogadania, więc tu też koszt możesz zmodyfikować.
                Kolejny plus to niskie korkowe: 7 zł za osobę (nie butelkę).

Mi "stary" klimat baaardzo pasował.

Pauli
              • klemensa11 Pałac w Oborach k.Konstancina 25.05.13, 20:58
                Może ktoś będzie szukał informacji o tym miejscu, ja swego czasu potrzebowałam aktualnych informacji i nie mogłam znaleźć.

Mieliśmy tam wesele w tym miesiącu, tj. maj 2013. Na około 80 osób (spokojnie można zrobić imprezę dla większej grupy). Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Budynek - z klimatem, prawdą jest, jak to ktoś na forum napisał, że trąci myszką, ale ma swój klimat. Pałac jest prawdziwy, stary, a nie wybudowany niedawno i stylizowany na zabytek. Podłoga skrzypi, sale są dworkowo pałacykowe, jedynie łazienka mogłaby przejść lifting, ale też da się przeżyć.

Obsługa - w fazie przygotowań ok, raczej preferują ustalenia słowne (i potem ich dotrzymują), a stronią od papierologii, ale umowę na której nam zależało dostaliśmy.
                W trakcie wesela - bez zastrzeżeń. Kelnerzy z klimatem, pomocni, pogodni i uśmiechnięci. Pani, która opiekowała się naszym weselem była obecna do 4 rano.

Jedzenie smaczne - porcje duże, zimny bufet bogaty i różnorodny. Wszystko elegancko podane. Świetnym pomysłem jest zrobienie zamiast kolejnego posiłku przy stolach grilla pod zadaszeniem przy stawie - można wywietrzyć głowę, zmienić otoczenie. Chyba, że komuś przeszkadza, ze zje posiłek na plastikowych talerzykach ;)

Dekoracje trzeba zrobić we własnym zakresie, ale Pałac współpracuje z dekoratorką, z której myślę, że spokojnie można skorzystać. My mieliśmy własną. Z zasobów Pałacu można wykorzystać również barmana - otwarty i sympatyczny człowiek, goście byli zadowoleni z drinków.

Ważne, żeby pamiętać, że poza opłatą za tzw. talerzyk, korkowe itp. jest również opłata za wynajęcie pałacu, wiec warto to uwzględnić w budżecie wesela. My jednak nie żałujemy tych dodatkowych kosztów - miejsce jest magiczne i okazało się idealne na nasze święto.

Dodatkowo można w budynku obok wynająć pokoje dla gości. Nie jest to 4gwiazdkowy hotel, ale pokoje są czyste, z łazienką i nie można im niczego zarzucić.

Jeśli ktoś szuka miejsca niedaleko od Warszawy, a tak jak my odrzuca miejsca w stylu "sala weselna na trasie do Nadarzyna" to Obory będą świetnym wyborem!
        • t1979 [...] 30.10.11, 09:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • memphis_nc Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 28.11.11, 22:02
            Witam, odstapię sobotni termin w sierpniu 2012 w Złotopolskiej Dolinie okilice Zakroczymia. Fajny, nowoczesny i stylowy zarazem pensjonat pięknie położony, ceny pzrystępne i mili właściciele.
            • zz-99 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 04.12.11, 22:23
              czesc, jesli to aktualne, to poprosze o kontakt na maila gazetowego. Dzieki!
          • kosm-ala Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 26.12.11, 20:24
            to fakt - ciezko cos trafic, gdzie ze spokojem mozna odetchnac z ulga, ze wybralo sie dobre i to wlasciwe miejsce. duzo miejsc juz zostalo powymienianych, ja od siebie moge jeszcze dorzucic do sprawdzenia hotel sielanke nad pilica w warce, to niecale 50 km od warszawy, wiec do okolic sie zalicza :)
    • panimaciejowa Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 08.09.11, 08:45
      Zdzichu, po przeczytaniu Twojego posta proponuję Złotopolską Dolinę okolice Zakroczymia. Mieliśmy tam wesele w tym roku i wszystko było... idealnie. Chciałam tego samego co Ty:) Wg mnie miejsce spełnia wszystkie Twoje warunki. Dojazd z Warszawy bardzo dobry (w kierunku na Płock). Właściciel zapewniał nas, że lokal pomieści z powodzeniem 200osób, co było dla mnie absurdem. My organizowaliśmy przyjęcie na 130 osób - było rewelacyjnie. Piękne otoczenie, sala bardzo elegancka, ale nie przesadzona, jedzenie bardzo smaczne - pyszny tort! W swoim zakresie mieliśmy alkohole i napoje (ale to nie problem w dzisiejszych czasach). Brak podestu dla zespołu nie stanowi żadnego problemu - nasza kapela była 6-cio osobowa i dali radę! Miejsca noclegowe są, chyba dla ok.50 osób (nie jestem pewna, gdyż nie korzystaliśmy). Mnóstwo dodatkowych atrakcji, oferowanych przez managerów. Położenie w "szczerym polu", ale gdy przekroczy się bramę posesji, człowiek czuje się jak w bajce. Nie jest to reklama, lecz szczera opinia, która może pomóc niektórym podjąć decyzję dot.wyboru miejsca na wesele:) My jesteśmy MEGA ZADOWOLENI! Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - chętnie pomogę:)
      • karola1008 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 08.09.11, 08:59
        Zdzichu, ktoś powyżej pisał o Błoniu, ja miałam wesele (9 lat temu, hehe) kilka kilometrów za Błoniem w stronę Poznania-dom weselny w Piorunowie. Przepiękne miejsce, ogromny teren, sala do tańczenia i jadalna w dwóch połączonych stodołach-rustykalnie, swojsko, bez zadęcia, a jednocześnie elegancko, jedzenie pyszne, właściciele przemili. Wrzuć w googla "dom weselny piorunów" i będziesz sobie mógł obejrzeć zanim pojedziesz, bo od Warszawy to ze 40 km.
      • malymateo Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 23.10.11, 18:52
        Mogłabyć podać jakiś namiar do siebie? Intersuje mnie Złotopolska Dolina, miałbym pare pytań
        • panimaciejowa Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 31.10.11, 08:31
          panimaciejowa@gazeta.pl
      • malenka230 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 05.04.13, 01:06
        A ja proponuję Villa Nuova. Nie jest tanio, ale przynajmniej elegancko, kameralnie i sympatycznie. Wesele i tak jest bardzo kosztowne. Jeśli dobrze wybierzesz będziesz zadowolony, a jeśli źle wyjdziesz na skąpca i kogoś kto ma zły gust.
    • marina111 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 09.09.11, 08:59
      Średnio blisko ale byłam na weselu kuzynki w Dworze Ołtarzew. Moim zdaniem miejsce genialne. Proste i z klasą a z tego co wiem nie drogie. Moze nie jest blisko mokotowa ale my z jej slubu tez tam troszke jechaliśmy choc moim zdaniem warto się zainteresowac. Jedzenie dobre, parkiet do tańca, piękny ogrod. Brak podestu dla orkiestry.
      Sa dwie sale wiec jest mozliwośc zorganiozowania jedzenia w jednej sali a tanców w drugiej
      • nat10 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 09.09.11, 13:12
        Ja tez jestem w temacie:)tylko u mnie większy problem-małe wesele na 50 osób.Mniejszy wybór miejsc,większe ceny itd.Jestem na 99% zdecydowana na hotel Lord i ich salę widokową,ale nie wiem jak tam z jedzeniem-ostatnio ktoś narzekał:(Jaj uż mam dość tego szukania i przestało mi to sprawiać przyjemność,a powinno:)Dajcie jeszcze jakieś pomysły,pliss
        • marina111 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 09.09.11, 13:20
          Nie wiem skąd jesteś ale jesli interesowało by Cię coś pod Warszawa (a myśle ze moze skoro wybierasz sale na okęciu) to zerknij na Villę Pasja w Magdalence. Oni robia takie małe przyjęcia a wnętrze jest moim zdanem ciekawe. Nie wiem jak z cenami ale moze będzie lepiej
      • karola1008 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 09.09.11, 15:57
        Dwór Ołtarzew to świetne miejsce z pysznym jedzeniem :).
      • malenka230 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 05.04.13, 01:08
        Villa Nuova zapewniła mi gwarancje wygody dla wszystkich moich gości. Mają też namioty, piękny ogród, oranżerię. Liczę na dobrą zabawę i na to, że moi goście długo nie zapomną takiej fety.
    • chat_chat Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 09.09.11, 20:01
      hej Zdzichu, mieliśmy podobne kryteria do Twoich. Zjechaliśmy kilkanaście miejscówek: od Bankowca przez Juliannę, Mazurkasa, po Otrębusy:) W koncu, w lecie tego roku bawiliśmy się w Art Impression House pod Piasecznem www.ai-house.pl/ Piękna sala, piękny ogród, w którym może stanąć b. ładny, duży namiot do tanca z parkietem i żyrandolami, barman serwujący najróżniejsze drinki był przebojem imprezy, pyszne jedzenie, którego bylo b. dużo. Świetny właściciel i managerka, z którymi można wszystko na spokojnie ustalić. Na miejscu 5 pokoi + 1 studio dla nowożeńców. Więcej noclegów nie ma ale pod tym kątem polecam pobliski American House przy Puławskiej. Gdybyś miał więcej pytań pisz na gazetowego.
      • biawesele123 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 30.01.12, 17:18
        Witam!

Czy ktos mialby jakies info na temat obslugi i jedzenia podczas wesela w Revicie, Lambertonie i H. Swiecice?
      • malenka230 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 05.04.13, 01:16
        Na pewno nie byliście w Villa Nuova, bo tu wszystko jest idealne. Nawet dojazd jest tu idealny :) Lepiej poszukać czegoś wśród lokali lepszej kategorii, takich jak Villa Nuova i sprawdzić sobie ceny. Przy dużej liczbie gości te różnice się zacierają.
    • anna.wasil Venecia Palace 09.09.11, 22:54
      Polecam.W ubiegłym roku na tej sali było wesele brata mojego męża:)
      Obsługa super,jedzenie pyszne i ten klimat.Wesele ok.150 osób.
      • nat10 Marina 10.09.11, 09:08
        A jak myślisz ,ta Esencja za duża na 50 osób?I pamiętasz,jakie tam ceny były?W Magdalence trochę drogo:(
        Pozdrawiam
        • marina111 Re: Marina 11.09.11, 21:05
          W esencji 50 osob zginie. To jest sala na około 100os. Gdy doda się do tego ze kilka ososb nie tańczy a kilka wyjdzie na papierosa to będzie sie wydwało że sala jest pusta
          • kasica78 Re: wesele do 85 osob 19.09.11, 13:46
            Zdzichu pisał o salach w Warszawie na 85 osob i z ceną 150zł.
            Ktoś prosił o cynk :) .
            Jeśli ktoś dostał ten "cynk" i też może się podzielić, poproszę o informacje na gazetowego.
            Z góry dziękuję :)
            • panimaciejowa Re: wesele do 85 osob 20.09.11, 11:51
              Zdzichu był i się zmył:)
            • w_miare_obyczajnaa cynk 27.09.11, 11:08
              kasica78 napisała:

> Zdzichu pisał o salach w Warszawie na 85 osob i z ceną 150zł.
              > Ktoś prosił o cynk :) .
              > Jeśli ktoś dostał ten "cynk" i też może się podzielić, poproszę o informacje na
              > gazetowego.
              > Z góry dziękuję :)

No hej, ja prosiłam o cynk ale coś się ze Zbychem nie moglismy zmailować. U mnie temat juz odpadł bo dołożyłam 50zł per capita i już nie chce mi się szukac kolejnych "tanich" opcji, w których po dodaniu dodatkowych kosztów wychodzi 260zł i inne tego typu atrakcje.
              Czyli do tej pory nie ustaliliśmy czy mozna zrobić tu wesele (nie obiad, nie przyjecie stojace) do 85zł za 150zł/os. Stawiam dolary przeciw orzechom, że pewnie nie. Powodzeniu w szukaniu! :)
              • w_miare_obyczajnaa Re: cynk - errata 27.09.11, 11:11
                * oczywiście do 85 OSÓB a nie zł :P
              • 5aga1 Re: cynk 02.07.17, 18:16
                Bardzo dobry cynk możecie kupić w tym sklepie www.lifelinediag.eu/product-view/zinc-point/#products, duże stężenie suplementu, starcza na 5 miesięcy. Czysty, nie zawiera aromatów, barwników, jak biorę od dłuższego czasu i sobie chwalę
            • 26kasia Re: wesele do 85 osob 24.02.12, 23:10
              Jest fajna sala i wszystko mozna załatwić z właścicielką Stawisko Klaudyn.Polecam
      • ardzuna Re: Venecia Palace 22.03.13, 21:35
        Nie ma większej masakry stylistycznej w Warszawie i okolicach niż Venecia Palace. Jest to absolutny szczyt brzydoty i kiczu.
    • kasienka9574 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 26.09.11, 14:54
      Witam:)
      Chciałabym Ci polecić sale weselną 'pod aniołami' w Wesołej:) jakiś czas temu byłam tam sama gościem i było rewelacyjnie :)co najważniejsze, spełnia wszystkie Twoje wymagania :D
      A więc:
      -sala ma klimatyzację, co latem jest niezbędne:D w części tanecznej znajdują się drzwi na taras. jest duży i rozciąga się na przepiękny ogród pełen ścieżek do przechadzek i pięknych roślin :) wokoło rozciąga się ogromny iglasty las.
      -sala pomieści maxymalnie ok.200 osób, no ale wtedy jest dość tłoczno między stołami, więc jeśli planujecie wesele na ok130os to jest to idealna ilość. Parkiet do tańczenia jest wystarczająco duży i przede wszystkim nie ma ryzyka poślizgnięcia się. no a jeśli komuś zbraknie miejsca na sali to zawsze można przenieść się na taras :P
      -co prawda nie ma podestu dla zespołu, ale to niczemu nie przeszkadza:) sala taneczna jest oddzielona od części jadalnej tylko kolumnami, więc goście przy stołach z miejsca mogą podziwiać całą zabawę która odbywa się na parkiecie.
      -panuje tam elegancja i prostota. żadnych zbędnych ozdób, bez przepychu i nie kiczowato :)
      -na górze znajdują się pokoje dla gości i specjalny pokój dla nowożeńców:) w Każdym z nich jest łazienka i piękny widok z okna:) Myślę że ze zorganizowaniem poprawin tez nie było by problemu:)
      -cena za osobę to 230zł, a więc mieści się w waszych wytycznych:) na pewno w tą cenę wliczone sa napoje, tort, duża ilość przystawek, bufet z ciastami. Alkohol chyba na wlasną rękę, ale przynajmniej nie ma obawy że będzie go za mało. kupicie tyle, ile uznacie za słuszne. nie ma tez korkowego;) jest możliwość 'zamknięcia' całego lokalu na potrzebę waszej imprezy

Dodatkowo: bardzo kompetentna i sympatyczna obsługa, dbają o czystość nie tylko na stołach ale tez i na bufecie jak i w łazienkach:), właściciele bardzo mili, nie narzucają swojego ściśle ustalonego menu, można wybierać spośród dużej liczby pysznych przystawek. Nie serwują tez takich banałów jak np. kotlet z frytkami na drugie danie jak w większości sal weselnych z którymi miałam styczność. Absolutnym hitem są tutaj, jesli chodzi o gorące dania, zupa borowikowa (oczywiście flaczki i rosół też są dostępne;) ) a także pierogi (pyszniejszych nie jadłam). z tego co słyszalam to właśnie pierogami się każdy zachwyca, które podobno robi sama właścicielka według swojego tajnego przepisu;) jedyne co mi nie smakowało to sałatka krabowa, i barszczyk czerwony (no ale może to dlatego ze wogólne nie przepadam za nim) Nie żałują tez jedzenia. braki na stołach zawsze sa uzupełniane w nieskończonych ilościach. Nam starczyło i na poprawiny ;p Dysponuje kilkoma zdjęciami tej sali i kontaktem do właścicieli, jeśli byłby ktoś zainteresowany proszę pisać na e-mail kasienka9574@wp.pl lub moge polecić ich strone :) Naprawdę warto :D
      • malenka230 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 05.04.13, 01:18
        A ja polecam Villa Nuova :) po raz kolejny powtarzam, że na weselu nie warto oszczędzać, bo to strata czasu. I tak okaże się, że ceny wszędzie są podobne, jeśli policzyć wszelkie dodatkowe opłaty.
        • mfslub11 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 03.06.13, 10:23
          Jeśli chodzi o sale weselną to proponuję zapoznać się z Hotelem Sobienie Królewskie Golf & Country Club. Wygodna lokalizacja i dostępne terminy. A co najważniejsze w tym dniu wspaniała atmosfera! Dookoła las i duże pole golfowe więc można następnego dnia świetnie odpocząć po ciężkiej nocy :)
    • dziewczyna-szamana Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 26.09.11, 18:55
      Ja kiedyś miałam okazje bawić się w hotelu na uboczu (Wilanów). Ślub był w sw Annie, hotel jest rzut beretem od kościoła.
      Ogród jest, sama sala nie kapie kiczem i złotem (nie pamiętam jak kwestia podestu, bo na tamtym weselu był DJ).
      Nie wiem jak z cenami.
    • maraviella Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 28.09.11, 14:58
      Nigdy nic nie spełni twoich wszystkich oczekiwań ponieważ ilu ludzi tyle wymagań ale coś by się znalazło … Po 1 hotel Baron , w miarę tani , znany , ma ogródek i pokoje choć pokoje drogie ale na pewno utargujesz , podest to średniowiecze i nikt tego nie robi ponieważ to kibel i tyle rozwiązanie z PRL , dekoracja w miarę nie przesadzona ale jest i jest ładna , i masz blisko więc pasuje , jest Sala w ursusie nie wiem jak się nazywa ale jest tania i dają dużo jedzenia ciepłego , dekoracje sami sobie będziecie musieli wymyśleć jakiś tam ogród jest ale trzeba przejść przez parking , noclegu nie ma ale w okolicy znajdziesz w motelu Pirs, a jak chcesz podpatrzyć dekorację to polecę ci salę w której byłem w tym roku , nowa więc czysta i zadbana , ale to wszystko co nowe jest takie . Przede wszystkim ładny stylowy ogródek pozbawiony badziewia , subtelny z klasą , miejsca do siedzenia i na papierosa w sam raz , wchodzisz wprost z Sali ale w razie deszczu jest daszek więc git, wystrój zawsze kwestia gustu , odważny kolor ścian , bardzo subtelne dekoracje , serwetki i kolor wykończeń dopasowywany do koloru kwiatów, byliśmy tam w sierpniu na weselu na 140 osób i było bardzo dobrze , miejsca nie brakowało, dobra obsługa , nie krępująca , bardzo dobre jedzenie i bardzo dużo , pięknie podane lokal znajdziesz jako Sala Weselna Polna Róża legionowo , jak wpiszesz Dom weselny Polna Róża to też znajdziesz , naprawdę warto tam się udać super klimat i w granicy 150 pln więc i nocleg sobie ogarniesz i poprawiny i na wycieczkę zostanie.. A jeżeli to za daleko to jeszcze znam lokal Baccara koło piastowa , nie wiem jak się dokładnie nazywa ale ogólnie baccara . Mają pokoje nie wiem ile , to taki restauracyjny klimat, kelner nosi po dwa talerze , jedzonka nie za dużo , policzone do kawałeczka , zimnego prawie w cale , ale ciepłe o.k i więcej i w miarę dobre , cenowo raczej drożej ale w 260 jakąś tanią opcje oblecisz…
      • kasica78 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.10.11, 12:33
        ponieważ temat również mnie interesuje - planujemy ślub na przyszły rok - postanowiłam podbić wątek.

Zgadzam się ze Zdzichem że sale w W-wie to jakaś masakra... nie wiedziałam tego zanim sama nie weszłam w temat. wiem że każdy ma inne preferencje, gust (a o gustach się nie dyskutuje) i czego innego szuka, na innych elementach mu zależy. Najczęściej dana para szuka tego, w czym najlepiej by się czuła tego dnia.

My mamy inny problem bo u nas wesele jest planowane na około 80 osób. Znalezienie sali na tę liczbę osób, i żeby jeszcze mi się wizualnie podobała, graniczy prawie z cudem.

Fakt - podoba mi się w Warszawie wiele restauracji - ale albo są za małe na 80 osób, albo ceny są zaporowe.

Zaplanowaliśmy budżet na osobę (chyba podobny jak Zdzichu) - czyli +/- 230zł na osobę bez alkoholu i innych atrakcji. I tego staramy się trzymać.

Restauracje które wizualnie mi się podobają cenę mają DUŻO wyższą.
        więc szukamy sal, hoteli , nawet pod Warszawą.
        ale wystrój zazwyczaj jest wszędzie taki sam - falbany, bezowate przystroje, pastelowe kolory.
        Nie mamy nic przeciwko takim salom, i wiemy że innym może się podobać i ok. ale sami mamy trochę inną wizję NASZEGO wesela i nie chcemy mieć go w takim miejscu.
        więc poszukiwania nadal trwają :):)

Czego oczekujemy, czego szukamy:
        - ładnej sali (bez "bezowatych" dekoracji) - (i tu chcialam zaznaczyć, że nie chcę nikogo urazić, szanuję wybory innych, wiele razy bawiłam się na takich salach i było super, ale sami szukamy czego innego) - podoba nam się wystrój np. Krokodyla, czy VillaRiccona (ale ceny w nich niestety nie dla nas), jeszcze nie byliśmy u Pietrzaków, ale wybieramy się, podoba mi się ich sala restauracyjna - narazie tylko ze zdjęć.
        - nie chcemy terakoty na podłodze
        - żeby chcieli zrobić przyjęcie na około 80 osób bez dopłat za brakujące np.20 osob do 100 (bo taki wymóg) - chociaż tutaj jestem skłonna dopłacić, ewentualnie negocjować, jeśli sala powali mnie na kolana.
        - fajnie by było, żeby był ogródek, taras.
        - dodatkowym plusem byłaby możliwość przenocowania około 15 osób (ewentualnie możliwe noclegi w pobliżu).
        - najchętniej (ale nie jest to wymóg) okolice Bielan, Żoliborza, Bemowa, i okolic tych dzielnic,
        Marki, Białołęka, oraz zachodnie i północne okolice Warszawy. Chociaż bierzemy też pod uwagę Piaseczno i Konstancin (podoba nam się Dwór Konstancin)

Czy ktoś może polecić jeszcze jakies miejsce które nie padło w tym wątku a które warto zobaczyć ? :)
        • kasienka9574 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 08.10.11, 10:23
          www.greensun.pl/podaniolami/galeria_2.html
          www.podaniolami.waw.pl/
          Polecam :)
          • angel_karolcia Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 09.11.11, 17:46
            Ślub bierzemy w październiku 2012. Sama szukałam sali na 80-100 osób.
            Nasz wybór padł na Revita Wellness w Józefowie.
            Ładna sala, bez przesadnych dekoracji. Piękny wielki teren, pokoje hotelowe i inne atrakcje. Cenowo też nieźle i fajna managerka, z którą wszystko załatwialiśmy.

Przymierzaliśmy się do Pod Aniołami w Wesołej, ale zrezygnowaliśmy - okazało się, że musielibyśmy dopłacić gdyby było poniżej 100 osób. Co ciekawe, nie powiedziano nam tego na początku tylko później. Bardzo mnie to zniesmaczyło i postanowiłam miejsce olać totalnie. Choć faktycznie, wygląda nieźle.
        • nikki_29 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 17.10.11, 18:28
          www.arkadiadombankietowy.pl :) pieknie i spokojnie możmy wybrać termin w którym będzie bawiło się 80 osób :)
        • ewul100 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 09.11.11, 16:00
          Kasica, mój kuzyn miał wesele w hotelu Salvador (Ząbki/Marki). Było 80 osób, pokoje do spania, taras, ogródek i ładny wystrój sali. Niestety, było to 5 lat temu, więc nie wiem jak to wygląda teraz
          • kasica78 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 10.11.11, 10:11
            Dziękuję za podpowiedzi :) ale salę już znaleźliśmy - pisałam o tym w swoim wątku "Czy znajdę to czego szukam ?"

Pozdrawiam i życzę innym owocnych poszukiwań.
        • w_miare_obyczajnaa Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 10.11.11, 22:30
          Hej, wpłaciłam zaliczkę więc mogę się lansować ;) - my wybraliśmy Kuźnie Smaku (na Mazowieckiej). Cena ok. 220 (bez alko, z napojami, tortem, słodkim i herbaciano-kawowoym bufetem). Samo centrum miasta. Polecam.
    • nikki_29 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 17.10.11, 18:17
      Spełniająć wszelkie wytyczne co do sali zapraszam do nas - z terminami trochę ciężko, natomiast postaram się wybrać dla Państwa coś odpowiedniego - zapraszam - Dom Bankietowy Arkadia Sochaczew - tel. 668 994 704 :)
    • folly Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 20.10.11, 20:40
      Nie czytam wszystkich wpisów, bo trochę przypadkiem tu wdepnęlam. Ale bylam ostatnio na weselu w Trębkach. To kawałek od Warszawy na północny zachod, ale był niesamowity klimat, przepiękne kwiaty, duzy ogrod wokol dworu i basen ( dzieciaki od razu tam chcialy wskakiwac i tak się to też skończyło.., bo było cieplutko). Nie wiem ile młodzi zapłacili, byc moze, ze nie jest tam tanio.ale bylam pod wrażeniem wykwintnego jedzenia, wystroju i super obsługi. No i nocowaliśmy w pokojach na miejscu. Są też pokoje w wiatrakach. Super miejsce, mam zamiar tam kiedyś wybrać się na maly urlopik.
    • geminimusic.pl Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 08.11.11, 15:22
      Witam,
      Gorąco polecam Złotopolską Dolinę w Trębkach Nowych. Lokal trochę na uboczu, ale warto zorganizować swoją uroczystość w tak malowniczym miejscu. Swoje zdanie już wypowiedziałam jakiś czas temu na innym forum forum.gazeta.pl/forum/w,36256,91310132,119417617,Re_Zlotopolska_Dolina.html
      Zachęcam do przeczytania.

Jeśli chodzi natomiast o wybór lokalu z wydzielonym pomieszczeniem do tańca, to gorąco odradzam. Nic tak nie pobudza gości do zabawy, jak widok osób bawiących się. Kontakt wzrokowy, możliwość współpracy z publicznością (również tą siedzącą), odpowiednia słyszalność muzyki - to jedne z elementów, które niewątpliwie mają wpływ na powodzenie imprezy.

Pozdrawiam, Joanna

Zespół muzyczny Gemini Music
      • geminimusic.pl Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 08.11.11, 15:26
        Hmm... dopiero teraz zauważyłam, że moja przedmówczyni "folly" wypowiedziała się właśnie o Trębkach. Widać - coś tam jest magicznego ;)
        • basiajaworska11111 Sala weselna Polna Róża Legionowo. 27.11.11, 00:52
          Morze z przekory bo to nie twoja strona warszawy więc pewnie Cię nie zainteresuje , ale to lokal w który bawiłam się świetnie i po raz pierwszy w życiu podobało mi się na weselu .
          Nic nie trafia w każdy gust ale akurat mnie tam trafiło , na podłodze co prawda gres , ale dzisiaj to standard parkiet to raczej dawniej stosowane rozwiązanie , lokal na wsi , ale pięknej . obsługa porostu nie krępująca i cierpliwa, jedzenie na medal , mój typ na wesele .
          Teraz mam wesele w Baccara u znajomych i ciężko dowiedzieć się czegokolwiek .
          Z ciekawych lokali to lokal Nadarzynie korony , albo korona ? byłam dawno ale można było polecić , wesele robili znajomi i chwalili podejście właścicieli, tak czy inaczej życzę powodzenia.
          • basiajaworska11111 Re:Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masakr 27.11.11, 00:55
            I co ciekawe o tym lokalu w Falentach jedyne co słyszałam złego to to że ciasno ustawiają przy stole ...
            • eve_lla Re:Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masak 30.11.11, 08:04
              a Hotel Batory w Tłuszczu? nie byłam, ale ciekawa jestem bo ładnie wygląda
              • amirkhan Re:Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masak 11.12.11, 22:18
                W Pruszkowie jest hotel koło sali sportowej znajomy był tam szefem kuchni , potem zrezygnował i się zesrałooo:(

Więc ..nie pomogłem.
          • 71karolina Re: Sala weselna Polna Róża Legionowo. 08.11.12, 11:05
            witam, sala weselna Polna Róża Legionowo rzeczywiście robi niesamowite wrażenie. Przede wszystkim czysto i zadbanie w środku jak i dookoła. Bliskie sąsiedztwo lasów nadaje odprężający nastrój. Na uwagę zasługuje również bardzo rozbudowane menu które można bardzo łatwo dopasować pod siebie. Według mnie jedna z lepszych miejscówek na organizacje wesela jak i innych imprez o podobnym charakterze. Pozdrawiam
    • szczoopak [...] 18.01.12, 00:07
      • szczoopak Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 18.01.12, 00:10
        Szybki dojazd z Warszawy drogą ekspresową
    • 26kasia sala i dekoracja 24.02.12, 23:09
      A może Palacyk Otrębusy super miejsce tylko musicie zorganizowac sobie kwiaty na stoły ale moge polecić (tez korzystałam mega super i nawet nie drogo w porównaniu do konkurencji)
      • madzirek85 Re: sala i dekoracja 26.02.12, 11:31
        A kto robił Ci kwiaty? Mieszkam niedaleko i potrzebuje kogoś sprawdzonego. Jak możesz to podaj namiary na priv.
    • maraviella Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 08.05.12, 11:32
      Pałacyk Otrębusy to miejsce nie dla każdego. Piękny i zapierający dech korytarz super ładne dania główne. Ale sala już słabsza a miejsce do tańczenia wyglada jak duży pokój w domu. Dania jak na wesele skromne, ale owszem piękne. Po północy manager idzie do domku a podejście personelu zmienia się o 180 stopni. W ogrodzie z tyłu sadzawka o zapachu .... .
      Całość ogrodu również nie powal na kolana. Ogólnie na bankiet super ale na typowe wesele, nie wiem. Oczywiście ilu ludzi tyle podejść.
    • tupecik69 [...] 27.03.13, 11:34
    • malenka230 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 05.04.13, 01:02
      Ja mam salę w eleganckiej restauracji w Wilanowie - Villa Nuova. Mam zaproszenia 250 osób i powiem szczerze, że wesele to zawsze bardzo duży koszt. Niezależnie od tego gdzie je zorganizujesz. Szczególnie wtedy gdy zapraszasz wielu gości.
      • pink_ivy Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 13.06.13, 19:34
        Moja siostra wyprawiała wesele w Karczmie Człekówka w Kołbieli (za Otwockiem, blisko trasy na Lublin). Może to kawałek od Warszawy, ale z czystym sumieniem mogę polecić to miejsce osobom, które nie chcą mieć wesela w złoconym wnętrzu na "wysoki połysk", tylko w przytulnej atmosferze drewnianej karczmy, jasnej, czystej, przestronnej, z tarasem i ogrodem. Jedzenie było pierwsza klasa, dużo, wszystko świeże, cenowo bardzo ok. Zmieści się tam naprawde duzo osób, na przestrzeń narzekać nie można. Fajne miejsce na duża imprezę, ja osobiście będę rozważać tę restaurację na przyjęcie komunijne córki.
    • aniolek879 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 26.06.13, 12:29
      Jeżeli szukacie sali na wesele polecam odwiedzić stronkę Slubi.pl tam znajdziecie oferty firm z
      branży ślubnej, m.in. sale weselne z całej Polski. POLECAM GORĄCO slubi.pl/ strona ta
      umożliwia szybki, łatwy i przejrzysty dostęp do kluczowych informacji o firmach zajmujących się
      organizacją ślubów i wesel.
    • saszka-86 Re: Sale w Warszawie i okolicach = kompletna masa 06.06.14, 20:57
      ja zrobiłam przegląd sal weselnych, może komuś się przyda :)

saszka86.blogspot.com/2014/06/sale-weselne-okolice-warszawy-przeglad.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka