Dodaj do ulubionych

OKRES I CIĄŻA (?)

20.12.11, 18:21
współżyłam 18.11.2011, okres dostałam 25.11.2011, był taki jak co miesiąc - obfity. mój cykl trwa 28 dni. robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: 36-latka Re: OKRES I CIĄŻA (?) IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 19:28
      Tak, jest możliwe... Będzie to kolejne zdziwienie ciążą przed świętami;p jedno już było 2 tys lat temu;) przepraszam za złośliwość, ale nie mogłam się powstrzymać:)
    • patmaniek Re: OKRES I CIĄŻA (?) 20.12.11, 19:35
      stresuje się, czy nie mogę dostać jasnej odpowiedzi ?
      • duszka01 Re: OKRES I CIĄŻA (?) 20.12.11, 20:13
        Witaj , może lepiej udaj się do lekarza ? On napewno Ci pomoże , wydaje mi się że jak po współżyciu dostałaś miesiączkę taką jak zawsze to chyba nie masz się co martwić .
    • Gość: KaKa Re: OKRES I CIĄŻA (?) IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.12.11, 21:00
      Oj stawiasz te forum przed niezłą próbą, patmaniek...

O co i kogo konkretnie pytasz?

Czy pytasz forumowiczów o interpretację wyników testów i faktu wystąpienia miesiączki tydzień po współżyciu? Czy może chciałabyś opinii jakiegoś patologa, czy możliwa jest taka anomalia biologiczna, aby mimo tak oczywistych wskazań na brak ciąży jednak doszło do zapłodnienia?

Na te pierwsze pytanie odpowiedź jest prosta. Ludzie domyślnie uznają opisaną przez Ciebie sytuację i wyniki testów za wystarczający dowód braku ciąży i na tym poprzestają, tzn. nie doszukują się jakiś patologi zdrowotnych (Tak samo jak nikt bez powodu nie doszukuje się bezobjawowych guzów nowotworowych itp. itd.)

Jeżeli chodzi o drugą sytuację, to obawiam się że nikt nie podejmie się ani szacowania prawdopodobieństwa wystąpienia takiej anomali, ani nawet potwierdzenia możliwości jej wystąpienia. O ile nie obawiasz się, że ginekolog doradzi Ci wizytę u psychologa, w tej sprawie - udaj się do lekarza. Jeżeli masz się zadręczać, może rzeczywiście jest to najlepsze wyjście... Moim zdaniem możliwości tego forum się na tym kończą.
    • ewa.zeromska Re: OKRES I CIĄŻA (?) 21.12.11, 09:19
      Masz wątpliwości - idź do ginekologa!
    • r.a.s Re: OKRES I CIĄŻA (?) 21.12.11, 13:00
      moim zdaniem nie masz się co martwić...właściwie jestem pewien.
      Jak widać pomiędzy twoim okresem a współżyciem jest 1 tydzień.
      Przy równych okresach trwających 28 dni jesteś książkowym przykładem idealnej kobiecości. Zatem Twójpłodny czas wypadał równo w na 11.11 odejmując 4 dni (czas życia plemników superżywotnych w idealnych warunkach + czas 2 dni na ewentualne przesunięcie się jajeczkowania) i 2 dni dodając na przesunięcie jajeczkowania to Twój czas płodny był 7.11 do 13.11.
      Oczywiście jest możliwe zajście w ciąże ale to raczej nie jest skala o której można mówić jako prawdopodobna z punktu antykoncepcji i zdrowego rozsądku. To raczej ewenementy.
      Pozdrawiam
    • Gość: rita Re: OKRES I CIĄŻA (?) IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 13:38
      test ciążowy negatywny a Ty pytasz czy doszło do zapłodnienia? a ile Ty masz lat dziecinko?
      • olka_only Re: OKRES I CIĄŻA (?) 21.12.11, 21:01
        wszystko jest możliwe, ale to akurat jest mało prawdopodobne...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka