Dodaj do ulubionych

Dziwne "cos" w spermie

IP: *.starnet.pl 22.08.01, 19:24
Witam, mam 23 lata od pewnego czasu zauwazylem,ze w mojej spermie znajduja
sie jakies "dziwne rzeczy". Sa to, jakby to opisac "żelatynowe sznureczki"-nie
jest ich zbyt duzo. Nie przeszkadzaja mi one w niczym, jednak wydaje mi sie to
troszke dziwne. Pokazuja sie one, gdy dlugo sie nie kocham. Utrzymuje w miare
stale kontakty seksualne. Gdy kocham sie codziennie wogole ich nie widac.
Czy to mozliwe, ze produkowane sa przez prostate lub jakis inny gruczal? z
gory dziekuje ze odp.
add
Obserwuj wątek
    • Gość: add Re: Dziwne IP: *.starnet.pl 25.08.01, 21:02
      moze mi ktos podpowie czy tez tak ma? chyba ze nikt:)))
      • wodzup Re: Dziwne 12.03.02, 09:25
        wiem! to wąglik :)
    • Gość: <<. Re: Dziwne IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 21:44
      gdy kochasz sie codziennie to ich nie widac...no pewnie,bo je zostawiasz w
      ciele kobiety i jeszcze ja czyms zarazisz.chyba ze to normalne.,chociaz moj
      chlopak w ogole nic taskiego nie ma..poczekaj na opinie lekarza
      • Gość: add Re: Dziwne IP: *.starnet.pl 26.08.01, 11:26
        Gość portalu: <<. napisał(a):

> gdy kochasz sie codziennie to ich nie widac...no pewnie,bo je zostawiasz w
        > ciele kobiety i jeszcze ja czyms zarazisz.chyba ze to normalne.,chociaz moj
        > chlopak w ogole nic taskiego nie ma..poczekaj na opinie lekarza

hmmm sluchaj - jak juz mowilem to w niczym mi nie przeszkadza-partnerkom takze
        (nie mowiac juz a zarazaniu nikogo). moze to tylko moj wymyslony problem. na
        portalu wp jeden z lekarzy (nie pamietam nazwiska) napisal mi, ze to nic zlego -
        jest to tylko zwiekszona produkcja "czegos" w jakims gruczole .
        jakos nie moglem sie doczytac na tym forum o smaku, kolorze i wogole o tym jakie
        jest (w roznych odczuciach k lub m) nasienie. wiem ze kazdy facet ma inny zapach,
        smak itp.
        moze ktora z pan obecnych na forum podzieli sie ze mna swoja wiedza
        • Gość: <<. Re: Dziwne IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 12:26
          oj,skoro sie pytales jakiegos lekarza to zapewne wszystko jest ok.wiec nie
          musisz sie chyba martwic..chociaz ja sie spotykamz takim przypadkiem po raz
          puierwszy;-PP
          • Gość: Palco Re: Dziwne IP: *.numen.pl 11.10.01, 16:30
            Gość portalu: <<. napisał(a):

> oj,skoro sie pytales jakiegos lekarza to zapewne wszystko jest ok.wiec nie
            > musisz sie chyba martwic..chociaz ja sie spotykamz takim przypadkiem po raz
            > puierwszy;-PP

To pewnie Tryper ale nie przejmuj się stary bo od tego się nie umiera wystarczy
            tylko doxycyklina 2x dziennie
    • andrzej.depko Re: Dziwne 03.09.01, 16:46
      Istnieje cała gama środków wpływających pobudzająco na sferę seksualną.
      Określamy je mianem afrodyzjaków. Mogą być to określone leki działające
      wybiórczo na sferę seksualną lub też określone pokarmy lub napoje którym
      przypisuje się działanie potęgujące pożądanie seksualne lub podnoszące
      sprawność seksualną. W literaturze znajduje się szereg opisów na potrawy i
      napoje które kochanki przygotowywały na miłosną ucztę np. dania z owoców morza,
      lub dziczyzna przyrządzone w ziołach, selery, cebula, zupa fenkułowa ( z kopru
      bulwiastego ). Również niektórym minerałom lub wyciągom z określonych ziół np.:
      lubczyka lub przypraw : cynamonu, imbiru lub goździków. Jako afrodyzjaki
      cenione były fragmenty ciał zwierząt którym przypisywano działanie pobudzające
      sferę seksualną np.: utarty róg nosorożca lub jelenia, sproszkowana skóra
      jaszczurek np.: Scynka lekarskiego, jaja przepiórek, jądra barana lub byka.
      Jeżeli chodzi o leki lub środki chemiczne działające pobudzająco na sferę
      seksualną to przepisywane są wyłącznie przez lekarza po uprzednim zapoznaniu
      się z rodzajem zaburzenia występującego u pacjenta. Zalecenie określonych leków
      wiążę się zawsze z odpowiedzialnością za stan pacjenta. Lek pobudzający który
      może pomóc jednemu pacjentowi lub pacjentce u innej osoby może działać
      blokująco.
      • Gość: hocest bez sensu !!! IP: *.bbnplanet.com 03.09.01, 17:09
        nie wiem jak Pan doktor ale ja zrozumieałem pytanie.
        odpowiedź, której był Pan łaskaw udzielić ma się tak do zadanego pytania jak, z
        przeproszeniem, piernik do wiatraka.
        oczekuję z niecierpliwością na odpowiedź na zadane pytanie.
        Panie doktorze! ad rem !!!!
    • Gość: Ted Re: Dziwne IP: 195.187.92.* 25.09.01, 09:30
      Gość portalu: add napisał(a):

> Witam, mam 23 lata od pewnego czasu zauwazylem,ze w mojej spermie znajduja
      > sie jakies "dziwne rzeczy". Sa to, jakby to opisac "żelatynowe sznureczki"-nie
      > jest ich zbyt duzo. Nie przeszkadzaja mi one w niczym, jednak wydaje mi sie to
      > troszke dziwne. Pokazuja sie one, gdy dlugo sie nie kocham. Utrzymuje w miare
      > stale kontakty seksualne. Gdy kocham sie codziennie wogole ich nie widac.
      > Czy to mozliwe, ze produkowane sa przez prostate lub jakis inny gruczal? z
      > gory dziekuje ze odp.
      > add

Witam "add" i ja mam ten sam problem,choć mam dwa razy więcej lat niż Ty.U mnie
      sprawa żelek" (tak to nazywam) wyszła jakieś 6 lat temu.Zauważyłem to wywalając
      prezerwatywę.Poprostu coś w spermie pływało - taki pojedynczy "żelatynowy
      sznureczek".Obejrzałem to dlatego,że poczułem lekki ból przy wytrysku.Potem
      oględzin dokonywałem częściej i zauważyłem,że z czasem tego przybywało - choć nie
      zawsze występował lekki ból przy wytrysku.Sprawa ilości "żelek" ,bywała bardzo
      różna. Myślę,że zależało to od intensywności współżycia.Wspomniałem o bólu.Na
      początku był on przykry,prawdopodobnie te większe "ciała" podrażniały członka od
      środka.Ale nie zawsze tak było.Nieraz ów ból dopełniał uczucie orgazmu,a więc nie
      tylko nie przeszkadzał,ale był - "miły" ( nie jestem masochistą ).Prawdę
      mówiąc,po okresie wstępnego niepokoju,sytuacja się ustabilizowała, a ja uznałem
      to za być może normalny objaw -choćby z racji wieku. Teraz,gdy przeczytałem Twój
      list na Forum zainteresowałem się sprawą,dlatego ,że do myślenia dał mi Twój
      wiek.To znaczy ,że podłoże musi być inne. WIĘC CO TO JEST ?Mam nadzieję,że Pan
      Doktor odpowie nam konkretnie na to pytanie. Wysłuchałbym również i innych
      np "lukiego" ,bo ma naprawdę bardzo wyważone spostrzeżenia i całkiem niezłą
      wiedzę.Proszę Was o odpowiedź.
    • Gość: Mar Normalne IP: 213.25.197.* 25.09.01, 10:25
      Więdzę, że pan doktor odpowiedział trochę nie na temat, więc po rozmowie ze
      znjomym lekarzem przedastawiam swoją opinię: tak ma byc. Jesli kochasz się
      często, nie dochodzi do koagulacji ejakulatu - czyli innymi słowy sperma jest
      rzadka. Kiedy była dłuższa przerwa, sperma jest gęstsza, czasem bardziej
      żółtawa i mogą pojawić się żelatynowate grudki. Czasem "wypchnięcie' takich
      grudek może być nawet bolesne (ale granica miedzy rozkoszą a bólem jest raczj w
      tym przypadku niezauważalna). Przepraszamm, za niefachowe określenia - ale to
      opinia z "drugiej ręki". Od siebie - starego praktyka - doadam: nie ma się czym
      przejmować. No chyba, że kulki są wielkości ziren fasoli i mają konsystencję
      żelatynowych miśków. Wtedy to byłaby anomalia.
    • Gość: lucki Re: Raczej nie dziwne a normalne IP: *.*.*.* 25.09.01, 11:03
      Trudno na odleglosc wydac zupelnie prawidlowa ocene tego, czy Twoje nasienie ma
      prawidlowa strukture, ale po opisie nie wnioskuje, by moglo dziac sie cos
      niepokojacego. ---------Moze najpierw kilka slow wyjasnienia: Nasienie składa
      się z plemników oraz wydzielin: najądrzy, baniek nasieniowodów, pęcherzyków
      nasiennych oraz gruczolu prostaty zwanego inaczej sterczem. W zaleznosci od
      spozywanych pokarmow konsystencja, zabarwienie, smak oraz zapach nasienia moga
      byc rozne. Na wyglad nasienia wplywa takze bezposrednio czestosc utrzymywanila
      kontaktow seksualnych czy tez masturbacji. Nie jest raczej niczym niepokojacym,
      jesli gestosc spermy wzrasta wraz z uplywem czasu od ostatniej ejakulacji.
      Wowczas rzeczywiscie dochodzi do koagulacji ejakulatu (ale ladnie brzmi,
      prawda) i sperma "zbijana" jest czesto w owe "zelkowe sznureczki", ktore
      obserwujesz, a ktore nie "rozpuszczaja" sie dosc dobrze w wydzielinach
      pecherzykow nasiennych i prostaty. Czesto takze podczas ejakulacji sperma
      oprocz "zbitych" w "sznureczki" plemnikow zawiera badzo niewiele, lub prawie w
      ogole nie zawiera zadnych wydzielin. Zauwazysz zapewne taze taka prawidlowosc,
      ze przy dosc czestych wytryskach nasienia dochodzi do momentu, w ktorym sperma
      oprocz wydzielin pecherzykow i prostaty zawiera tylko niewielkie ilosci
      plemnikow przez co jest mniej wartosciowa podczas aktu prokreacji. Takze przy
      dosc dlugich stosunkach i dlugim okresie, ktory uplywa od momentu rozpoczecia
      aktu plciowego do ejakulacji sperma ma tendencje do naturalnego "rozrzedzania"
      sie i podczas wytrysku jest niemalze przezroczysta, czesto takze zawiera
      sladowe ilosci moczu, natomiast plemnikow jest w niej niewiele. Nie bez
      przyczyny mowi sie o "technikach zapladniania" polegajacych na umiejetnym
      sterowaniem czestotliwoscia stosunkow plciowych, tak by sperma miala jak
      najwieksza wartosc i skutecznosc przy zaplodnieniu.-----
      • Gość: ted Re: Raczej nie dziwne a normalne IP: 195.187.92.* 25.09.01, 13:05
        Dzięki wielkie za bardzo szybką i naprawdę fachową analizę mojego problemu-
        pytania.Bardzo rozjaśniliście mi(Mar i Lucki)pogląd na na postawiony problem
        mój i "add-iego".Myślę,że "add-i" też będzie spokojniejszy po przeczytaniu
        Waszych wyjaśnień.Tak jak pisałem mam trochę więcej lat niż mój przedmówca i
        uważałem sprawę za związaną z wiekiem.Niepokój przygasł z czasem, a teraz
        wiem ,że był niepotrzebny.Co do bólu (pytasz-lucki), myślę ,że jest on związany
        z przeciskaniem się owych "żelek" przez nasieniowód.Nie są one takie jak
        sugerował Mar,ale tak jak wyjaśniłeś lucki, bywają różne z zależności od
        różnych zdarzeń.Ból nie jest stały ,tylko po dłuższej abstynencji
        seksualnej.JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA SZYBKĄ I BARDZO WYCZERPUJĄCĄ ANALIZĘ.Mam
        nadzieję,że inni czytelnicy Forum też będą mieli spokojniejszy pogląd na te
        sprawy w przypadku,gdy coś takiego zauważą u siebie.Pozdrawiam.
        • koziu Re: Raczej nie dziwne a normalne 26.03.02, 19:24
          "add-i" i "ted" Ja mam 27 lat i ten sam problem co wy. Myśle, że jest nas
          wiecej tylko nie wszyscy korzystają z Forum nie mówiąc o internecie. Zapoznałem
          się z waszymi wypowiedziami i mam dokładnie to samo i te same objawy co wy.
          Zastanawiam się tylko nad tym czy to nie wpływa w żaden sposób na bezpłodność u
          facetów? (ja jestem jeszcze kawalerem, więc nie wiem czy mam problem
          bezpłodności z tego powodu czy nie??) Zdaje się że Ty "Ted" jesteś sporo od nas
          starszy i może wiesz coś na ten temat.
          Podrawiam i życzę Wesołych Świąt.
    • quba Re: Dziwne 15.03.02, 16:13
      nmoże to są plemniki a Ty masz taki dobry wzrok ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka