Dodaj do ulubionych

czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy?

21.01.10, 20:25
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2130125,2,1,P1210172.html
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2130126,2,2,P1210169.html
Obserwuj wątek
    • kartaka Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:29
      Na pierwszym zdjęciu wyraźnie widzę drugą kreskęsmile
    • agang Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:29
      na tym 1zd. widac druga bladzieńka,
      po jakim czasie wyszła?
      • kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:33
        po jakiś 10 minutach, a potem była coraz mocniejsza, ale testu nie robiłam z
        pierwszego moczu. Myślicie, że to TO??? Boże... Jutro chyba polecę zrobić betę.
        Boże, Boże, nawet nie miałam pierwszej miesiączki po zabiegu sad
    • grochalcia Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:32
      no jasne, że widzimybig_grin
    • kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:36
      a jeszcze we wtorek miałam rtg kręgosłupa...ja się zabiję jak coś się stanie.
      Nikomu nie powiedziałam o tym teście.
    • gosia_gd Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:44
      Na moje oko jest 2ga kreska smile
      U brawo brawo!!!! smile
      • kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:51
        nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać sad jak już pisałam jestem 5 tyg po
        poronieniu i jeszcze ten cholerny rtg we wtorek! A czy jest możliwe, żeby ta
        druga kreska to była pozostałość po poprzedniej ciąży??
        • agang Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:59
          zrób jutro z krwi, bedzie pewniejsze
          trzymam kciuki aby się wszystko dobrze ułozyło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 21:04
            ech dziewczyny, tak się boję...że się nastawię na ciążę, a to się okaże że
            zostało po poprzedniej... a jeśli nawet nie, to że będzie źle przez ten rtg...sad
            • agang Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 21:27
              polatałam po innych forach i owszem każdy wie ,że RTG moze być
              szkodliwe, ale wiele znalazło sie w takiej syt. jak ty i urodziło
              zdrowe dzieci

moze to tez byc pozostałośc po poprzedniej skoro okresu jeszcze
              brak, bo duze było stężenie HCG

ja dzis dostałam@ po 5tyg. i 3dniach ale narazie takie jakies dziwne
              plamy i nie wiadomo co , nie okres

jeszcze raz trzymam kciuki!daj znać co i jak!
              • kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 21:36
                ja dzień przed zabiegiem miałam bardzo niską betę, bo tylko 356, więc myślę, że
                przez 5 tyg chyba spadła do normy...
                • mampka Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 22:37
                  zrób betę z krwi, mnie sikańce wychodziły dodatnie do 8 tyg po poronieniu, a
                  beta we krwi 0.
                  • kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 22:55
                    a no widzisz, może u mnie też tak jest...ale chyba poczekam z tą betą do
                    poniedziałku, a w niedzielę może powtórzę test sikany(identyczny jak ten), bo
                    jeśli to ciąża, to ta krecha powinna być już wyraźniejsza, a nie cień
                    cienia...nie chcę się nakręcać jutro.
                    • eps Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 08:48
                      no to ja sie wyłamię i drugiej kreski to nie widze.
                      jakis tam moze bardziej niż blady cień ale kreską to bym tego nie nazwala.
                      Przy pierwszej ciazy też "widziałam" kreskę jak jej praktycznie nie było.
                      Lepiej zrób test z krwi i czy beta rośnie czy spada to bedzie wiadomo, ale w tym
                      momencie mówiąc o ciązy to byłabym bardzo ostrożna.
                      • monadame rtg w ciazy 22.01.10, 11:58
                        Ja widze takie delikatne cienie cieni. Ale na swoich testach tez widzialam
                        zawsze dwie kreski. Tego sie upewnisz robiac kolejny test a przede wszystkim
                        test z krwi. Teraz co najwazniejsze. Ja bedac w pierwszej ciazy mialam rtg
                        kregoslupa w pierwszych 2 tygodniach ciazy. Lekarze mowili, ze to bardzo xle w
                        koncu udalam sie na usg genetyczne to bardzo dobrego genetyka, ktory stwierdzil,
                        ze w tej chwili dawki sa tak minimalne, ze nie maja wplywu na ciaze. Kazal
                        kompletnie sie tym nie martwic. A najlepszym dowodem jest nasza zdrowiuska 4,5
                        letnia córcia. Zatem glowa do góry i o rtg kompletnie sie nie martw!!!
                        • kahakasurdo Re: rtg w ciazy 22.01.10, 12:49
                          dzięki monadame smile postaram się nie zadręczać, wstrzymuję się z kolejnym testem
                          ciążowym (chociaż mnie skręca) przynajmniej do jutra. I jak wyjdzie (+) to w
                          poniedziałek pójdę na betę. Wiem, że ten test, którego zdjęcie dałam jest taki
                          wątpliwy, ale robiłam też dzień wcześniej i nie było nawet cienia, po prostu
                          nic, a na tym jednak coś tam widać.
    • kobietka_29 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 13:11
      Na pierwszym zdjeciu widac cos baaaardzo bladziutkiego. Nie mam pojecia. U mnie
      w drugi dzien spoznienia wyszla wyrazna druga krecha. Moze slaba jakosc
      zdjecia... wink Powtorz test za pare dni. Wtedy wszystko powinno byc jasne.
    • olbka Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 13:14
      dwie kreski jak w mordę strzelił smile ja miałam identyczną kreskę w tym samym
      teście! W tej chwili jestem w 7 tyg (inna sprawa, że mam problemy, ale ciąża
      jestsmile )
      • marioleczka34 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 14:38
        ciekawa sprawa, jakis cien rzeczywiscie sie rysuje ale czy to
        kreska? najlepiej jak szybciutko zrobisz bete, po co sie
        niecierpliwic
        • izzy1982 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 14:47
          ja równiez miałam rtg kregosłupa w ciazy w 2 tygodniu.I to w odcinkach krzyzowym
          i pierwsiowym.Jak sie tego doliczyłam około 13 tygodnia to sie załamałam, ale
          lekarz mnie pocieszył,ze to na tyle wczesnie ze nie mogło zaszkodzic jeszcze
          dziecieciu i nie zaszkodziło urodziłma zdrowa córeczke która ma juz 2 lata i
          wspaniale sie rozwija.
          Głowa do góry a kreche widac wiec zycze powodzenia
          • kahakasurdo izzy1982 22.01.10, 15:04
            cieszą mnie takie posty jak Twój big_grin a test sikany powtórzę jutro z pierwszego
            moczu - wszystko powinno być jasne. Jak wyjdzie (-) tzn., że ten "cień" na
            pierwszym teście to pozostałość z poprzedniej ciąży. Dzięki dziewczyny za rady,
            na pewno jutro napiszę, jak tylko zrobię test.
    • lidek0 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 21:18
      A po jakim czasie odczytuje się wynik? Po chyba nie po 10 minutach,
      po czasie podanym przez produecnta zachodzą reakcje chemiczne i
      wynik jest zafałszowany? Czemu bety nie zrobisz tylko usilnie te
      sikane i to jeszcze na wynik czekasz chyba za długo?
      • kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 21:39
        wiem, że nie odczytuje się po 10 minutach, czytać ulotki potrafię... po prostu
        zawsze (w moim przypadku) jak test był negatywny to nawet po 10 godzinach nie
        pojawiała się kreska. A wolę robić sikane, bo w miejscowości, w której mieszkam
        nie ma laboratorium, żeby zrobić betę i tyle.
        • kahakasurdo zagadka rozwiązana 23.01.10, 10:34
          nie zdążyłam zrobić drugiego testu, bo...dostałam okres suspicious w końcu, nareszcie!!
          cieszę się jak głupia smile trochę mi było szkoda, że to jednak nie ciąża, ale może
          to i lepiej biorąc pod uwagę, że to był pierwszy cykl po poronieniu i jeszcze
          ten rtg (stresowałabym się przez 9 miesięcy). Narobiłam zamieszania, a to
          widocznie była pozostałość po pierwszej ciąży. Dziękuję Wam dziewczyny za
          wsparcie, za jakieś 2 tyg zaczynamy starania o maluszka! smile Miłej soboty!
          • agang Re: zagadka rozwiązana 23.01.10, 16:23
            no to chyba uff!
    • kriss_1 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 25.01.10, 11:17
      Widze, ale jesli to test tej firmy o ktorej mysle, to lepiej zrob inny, on
      zawsze slabo pokazuje.
      • kriss_1 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 25.01.10, 11:18
        Nie zauwazylam zejest @
        • kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 25.01.10, 13:29
          tej firmy test robiłam też przy poprzedniej ciąży i kreska była blada bardzo,
          ale może to dlatego, że miałam niską betę (?). Nie wiem, jaką, bo nie robiłam w
          ciąży, ale dzień przed zabiegiem miałam niską, bo 356 i nie wiem czy ona mi tak
          spadła czy może od początku słabo rosła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka