kahakasurdo 21.01.10, 20:25 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2130125,2,1,P1210172.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2130126,2,2,P1210169.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartaka Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:29 Na pierwszym zdjęciu wyraźnie widzę drugą kreskę Odpowiedz Link
agang Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:29 na tym 1zd. widac druga bladzieńka, po jakim czasie wyszła? Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:33 po jakiś 10 minutach, a potem była coraz mocniejsza, ale testu nie robiłam z pierwszego moczu. Myślicie, że to TO??? Boże... Jutro chyba polecę zrobić betę. Boże, Boże, nawet nie miałam pierwszej miesiączki po zabiegu Odpowiedz Link
grochalcia Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:32 no jasne, że widzimy Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:36 a jeszcze we wtorek miałam rtg kręgosłupa...ja się zabiję jak coś się stanie. Nikomu nie powiedziałam o tym teście. Odpowiedz Link
gosia_gd Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:44 Na moje oko jest 2ga kreska U brawo brawo!!!! Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:51 nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać jak już pisałam jestem 5 tyg po poronieniu i jeszcze ten cholerny rtg we wtorek! A czy jest możliwe, żeby ta druga kreska to była pozostałość po poprzedniej ciąży?? Odpowiedz Link
agang Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 20:59 zrób jutro z krwi, bedzie pewniejsze trzymam kciuki aby się wszystko dobrze ułozyło!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 21:04 ech dziewczyny, tak się boję...że się nastawię na ciążę, a to się okaże że zostało po poprzedniej... a jeśli nawet nie, to że będzie źle przez ten rtg... Odpowiedz Link
agang Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 21:27 polatałam po innych forach i owszem każdy wie ,że RTG moze być szkodliwe, ale wiele znalazło sie w takiej syt. jak ty i urodziło zdrowe dzieci moze to tez byc pozostałośc po poprzedniej skoro okresu jeszcze brak, bo duze było stężenie HCG ja dzis dostałam@ po 5tyg. i 3dniach ale narazie takie jakies dziwne plamy i nie wiadomo co , nie okres jeszcze raz trzymam kciuki!daj znać co i jak! Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 21:36 ja dzień przed zabiegiem miałam bardzo niską betę, bo tylko 356, więc myślę, że przez 5 tyg chyba spadła do normy... Odpowiedz Link
mampka Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 22:37 zrób betę z krwi, mnie sikańce wychodziły dodatnie do 8 tyg po poronieniu, a beta we krwi 0. Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 21.01.10, 22:55 a no widzisz, może u mnie też tak jest...ale chyba poczekam z tą betą do poniedziałku, a w niedzielę może powtórzę test sikany(identyczny jak ten), bo jeśli to ciąża, to ta krecha powinna być już wyraźniejsza, a nie cień cienia...nie chcę się nakręcać jutro. Odpowiedz Link
eps Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 08:48 no to ja sie wyłamię i drugiej kreski to nie widze. jakis tam moze bardziej niż blady cień ale kreską to bym tego nie nazwala. Przy pierwszej ciazy też "widziałam" kreskę jak jej praktycznie nie było. Lepiej zrób test z krwi i czy beta rośnie czy spada to bedzie wiadomo, ale w tym momencie mówiąc o ciązy to byłabym bardzo ostrożna. Odpowiedz Link
monadame rtg w ciazy 22.01.10, 11:58 Ja widze takie delikatne cienie cieni. Ale na swoich testach tez widzialam zawsze dwie kreski. Tego sie upewnisz robiac kolejny test a przede wszystkim test z krwi. Teraz co najwazniejsze. Ja bedac w pierwszej ciazy mialam rtg kregoslupa w pierwszych 2 tygodniach ciazy. Lekarze mowili, ze to bardzo xle w koncu udalam sie na usg genetyczne to bardzo dobrego genetyka, ktory stwierdzil, ze w tej chwili dawki sa tak minimalne, ze nie maja wplywu na ciaze. Kazal kompletnie sie tym nie martwic. A najlepszym dowodem jest nasza zdrowiuska 4,5 letnia córcia. Zatem glowa do góry i o rtg kompletnie sie nie martw!!! Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: rtg w ciazy 22.01.10, 12:49 dzięki monadame postaram się nie zadręczać, wstrzymuję się z kolejnym testem ciążowym (chociaż mnie skręca) przynajmniej do jutra. I jak wyjdzie (+) to w poniedziałek pójdę na betę. Wiem, że ten test, którego zdjęcie dałam jest taki wątpliwy, ale robiłam też dzień wcześniej i nie było nawet cienia, po prostu nic, a na tym jednak coś tam widać. Odpowiedz Link
kobietka_29 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 13:11 Na pierwszym zdjeciu widac cos baaaardzo bladziutkiego. Nie mam pojecia. U mnie w drugi dzien spoznienia wyszla wyrazna druga krecha. Moze slaba jakosc zdjecia... Powtorz test za pare dni. Wtedy wszystko powinno byc jasne. Odpowiedz Link
olbka Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 13:14 dwie kreski jak w mordę strzelił ja miałam identyczną kreskę w tym samym teście! W tej chwili jestem w 7 tyg (inna sprawa, że mam problemy, ale ciąża jest ) Odpowiedz Link
marioleczka34 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 14:38 ciekawa sprawa, jakis cien rzeczywiscie sie rysuje ale czy to kreska? najlepiej jak szybciutko zrobisz bete, po co sie niecierpliwic Odpowiedz Link
izzy1982 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 14:47 ja równiez miałam rtg kregosłupa w ciazy w 2 tygodniu.I to w odcinkach krzyzowym i pierwsiowym.Jak sie tego doliczyłam około 13 tygodnia to sie załamałam, ale lekarz mnie pocieszył,ze to na tyle wczesnie ze nie mogło zaszkodzic jeszcze dziecieciu i nie zaszkodziło urodziłma zdrowa córeczke która ma juz 2 lata i wspaniale sie rozwija. Głowa do góry a kreche widac wiec zycze powodzenia Odpowiedz Link
kahakasurdo izzy1982 22.01.10, 15:04 cieszą mnie takie posty jak Twój a test sikany powtórzę jutro z pierwszego moczu - wszystko powinno być jasne. Jak wyjdzie (-) tzn., że ten "cień" na pierwszym teście to pozostałość z poprzedniej ciąży. Dzięki dziewczyny za rady, na pewno jutro napiszę, jak tylko zrobię test. Odpowiedz Link
lidek0 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 21:18 A po jakim czasie odczytuje się wynik? Po chyba nie po 10 minutach, po czasie podanym przez produecnta zachodzą reakcje chemiczne i wynik jest zafałszowany? Czemu bety nie zrobisz tylko usilnie te sikane i to jeszcze na wynik czekasz chyba za długo? Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 22.01.10, 21:39 wiem, że nie odczytuje się po 10 minutach, czytać ulotki potrafię... po prostu zawsze (w moim przypadku) jak test był negatywny to nawet po 10 godzinach nie pojawiała się kreska. A wolę robić sikane, bo w miejscowości, w której mieszkam nie ma laboratorium, żeby zrobić betę i tyle. Odpowiedz Link
kahakasurdo zagadka rozwiązana 23.01.10, 10:34 nie zdążyłam zrobić drugiego testu, bo...dostałam okres w końcu, nareszcie!! cieszę się jak głupia trochę mi było szkoda, że to jednak nie ciąża, ale może to i lepiej biorąc pod uwagę, że to był pierwszy cykl po poronieniu i jeszcze ten rtg (stresowałabym się przez 9 miesięcy). Narobiłam zamieszania, a to widocznie była pozostałość po pierwszej ciąży. Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie, za jakieś 2 tyg zaczynamy starania o maluszka! Miłej soboty! Odpowiedz Link
kriss_1 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 25.01.10, 11:17 Widze, ale jesli to test tej firmy o ktorej mysle, to lepiej zrob inny, on zawsze slabo pokazuje. Odpowiedz Link
kriss_1 Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 25.01.10, 11:18 Nie zauwazylam zejest @ Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: czy widzicie tu 2 kreski czy mam zwidy? 25.01.10, 13:29 tej firmy test robiłam też przy poprzedniej ciąży i kreska była blada bardzo, ale może to dlatego, że miałam niską betę (?). Nie wiem, jaką, bo nie robiłam w ciąży, ale dzień przed zabiegiem miałam niską, bo 356 i nie wiem czy ona mi tak spadła czy może od początku słabo rosła. Odpowiedz Link