Dodaj do ulubionych

Dla starających się kolejny raz

24.04.10, 21:28
Postanowiłam odświeżyć trochę wątek dotyczący szybkiej i nieszybkiej ciąży po
poronieniu. Czy mogę?
Ja również chcę być w szybkiej ciąży (zdrowej, donoszonej, szczęśliwej) i
bardzo staram się zajść, to mój 3 cykl od zabiegu. Trzymcie kciuki. Udać się musi!
Obserwuj wątek
    • mysia1103 Re: Dla starających się kolejny raz 24.04.10, 22:44
      Mi się ten wątek bardzo podoba smile
      Ja poroniłam pod koniec września 2009 r.
      Do tego czasu nie myślałam o kolejnym dziecku, bałam sie.
      Ale to się już zmieniło, zaczęliśmy starania o rodzeństwo dla maszego 3,5
      letniego synka smile
      W sumie staramy dopiero od tego cyklu ale zauważyłam u siebie już jakieś dziwne
      objawy, zobaczymy czy cos się z tego wykluje, bo jakoś trudno mi uwierzyc zeby w
      pierwszym cyklu sie udało.

Pozdrawiam
      • jupiet Re: Dla starających się kolejny raz 24.04.10, 23:50
        Wątek doskonały. Trzymam za Was i za siebie kciuki. Ja jestem dopiero
        po pierwszej @, ale postanowiłam się już nie zabezpieczać. Gdyby
        jeszcze mężuś nie był tak zapracowany... smile
        • hopsasanka Re: Dla starających się kolejny raz 25.04.10, 13:23
          Jupiet - zapracowany to on może być, ale niech nie będzie zmęczony!
    • olga-1982 Re: Dla starających się kolejny raz 25.04.10, 18:31
      Dobre posunięcie z tym wątkiem!
      Ja czekam na 2 @. Ale i tak jestem na razie "uziemiona", bo przyplątała mi się
      jakaś alergia, czy coś..sad
      Postanowiłam podejść do tego na luzie, czyli nie zamartwiać się na zapas..A Wy?
      • marta_an Re: Dla starających się kolejny raz 25.04.10, 18:46
        Też chciała bym już! Dopiero kończy mi się pierwsza @. Niestety poczekam jeszcze ze dwa cykle. Chyba że coś samo sie przytrafi wink
        • martitka333 Re: Dla starających się kolejny raz 26.04.10, 08:46
          Ja jestem właśnie po pierwszej @. Lakarka kazała nam czekać 3
          miesiace, ale potem dodała, że jak się coś wydarzy wczesniej to żeby
          nie panikować bo będzie dobrze. Zaczynamy więc w maju po drugiej @.
          Mam nadzieję, że uda się szybciuko smile
    • child-of-light Re: Dla starających się kolejny raz 26.04.10, 20:47
      ... właśnie kończy mi się trzecia @ i tez zamierzam wziąc się do
      pracy! smile
    • olga-1982 Re: Dla starających się kolejny raz 26.04.10, 21:45
      Strach się bać, jak tak wszystkie od razu weźmiemy się do robotysmile
      • monika.j.76 Re: Dla starających się kolejny raz 26.04.10, 22:08
        Dopisuję siębig_grin
        26 grudnia poroniła,4 @ za mną. Zrobiłam tysiąc badań...zdrowa. Za
        parę dni zaczynam starania,a w okolicy 16 maja teścikwink
        Trzymam kciuki za starające się i czekające,aby czas Wam się nie
        dłużyłwink
        • ladybarque Re: Dla starających się kolejny raz 27.04.10, 14:46
          A ja czekam na pierwszą @ właśnie, po zaczynam działać, a jak wyjdzie od razu (
          czego sie nie spodziewam) płakać nie będę. Jestem już po wszystkich badaniach (
          czekam tylko na niektóre wymiki- do końca tyg) , przede mną cytologia, posiew i
          usg ( po @) i do dzieła smile
    • lima11 Re: Dla starających się kolejny raz 27.04.10, 16:33
      No to ja teżsmile Zabieg miałam 26 listopada, ale dopiero teraz myślę o kolejnym dziecku ( mam już 3-letniego Szymonka). Właśnie kończy mi się @ więc zaczynamy działać. Trzymam za Was ( i za siebie też )kciuki!!! Będzie dobrzesmile
    • lesia27 Re: Dla starających się kolejny raz 27.04.10, 22:20
      Ja już mam za sobą 2 @, teraz pewnie nawet płodne by były ale się wstrzymujemy.
      Jeszcze nie mamy wszystkich badań, a wizytę u ginki mam na początku maja. Do
      tego czasu powinnam się wyrobić z kompletem badań. Zobaczę co powie, jak da
      zielone światełko to chyba spróbujemy, chociaż do końca jeszcze nie jestem
      przekonana, chyba wg zasady "chciałabym a boję się".
      • hopsasanka Re: Dla starających się kolejny raz 29.04.10, 16:52
        Rzuciło mi się na mózg i ... zaszalałam z testami. Boże, a wydawało mi się, że
        te schizy mam już za sobą. Nie napiszę Wam ile zrobiłam, bo mi wstyd. A jestem
        jakieś 3-4 dni przed okresem. Wszystkie wyszły negatywne, oprócz jednego- Bobo
        test strumieniowy, wyszedł, ale podobno jemu nie można dowierzać...
        • kahakasurdo Re: Dla starających się kolejny raz 29.04.10, 19:10
          dawno nie pisałam...@ spóźnia mi się 4 dni. Testy negatywne. Nic z tego nie
          rozumiem i niedługo padnę z powodu nerwicy. Na betę nie mam kiedy pójść, bo
          pracuję od 7.30. Objawów nie zauważam żadnych - ani ciążowych ani okresowych.
          Wrrr. Jedynie kłuje mnie od czasu do czasu po lewej stronie brzucha. I co robić?
          Chyba czekać mi zostaje...zeświruję!
        • lea-25 Re: Dla starających się kolejny raz 30.04.10, 11:06
          Ja chyba powinnam zmienić login z Lea na kretynka-25, też nie przyznam się ile
          zrobiłam. A jestem jeszcze przed terminem okresu. Chociaż u mnie takie cykle, że
          ciężko powiedzieć, kiedy zrobić test...
          • martitka333 Re: Dla starających się kolejny raz 30.04.10, 17:52
            Ja przy poprzedniej ciąży zrobiłam test przed miesiączką, bo byłam
            przeziebiona i nie wiedziałam czy mogę brać leki. Wynik był
            negatywny. 2 dni po spodziewanej @ był już pozytywny. Więc jak tak
            za bardzo nie wierze tym testom, tym bardziej , że robiłam test
            owulacyjny i wiem kiedy doszło do zapłodnienia.
            • hopsasanka Re: zrobiłam dziś test quick vue 04.05.10, 10:18
              no i chyba się udało! Są dwie kreski! wprawdzie druga jaśniejsza, ale jest.
              Byłam bardzo zaskoczona, bo kilka dni temu robiłam testy i nie wyszło zupełnie
              nic, tylko na jednym zmaterializowała się druga kreska, to był ten czuły bobo
              test strumieniowy. Radość strach i nadzieja rozpierają mi serce!
              • lima11 Re: zrobiłam dziś test quick vue 04.05.10, 13:13
                Gratuluję!!!Fantastyczna wiadomośćsmile
              • martitka333 Re: zrobiłam dziś test quick vue 04.05.10, 15:25
                Gratuluje i trzymam kciuki gorąco smile
    • sylwiajagrom Re: Dla starających się kolejny raz 04.05.10, 13:43
      gratuluję hopsasanko smile
      ja jestem już po kolejnych staraniach, czekam na rezultaty, a staram się od
      października 2009r., więc to maleństwo mogłoby już do mnie zawitać smile
      • monika.j.76 Re: Dla starających się kolejny raz 04.05.10, 19:04
        Gratuluję!
        Ja też po weekendowych straniach,więc za dwa tygodnie teścikwink
        • olga-1982 Re: Dla starających się kolejny raz 04.05.10, 20:54
          gratulacje!!!!
          Przodowniczko Pracysmile)
          Dbaj o siebie i leń się bez opamiętaniasmile)
          Ja jeszcze czekam na @, ale jestem po antybiotyku, więc chyba sobie odpuszczę na
          razie fikołki. Swoją drogą: puściłam temat w eter, ale nikt nie odpowiedział: co
          myślicie o staraniach po antybiotyku, jeśli skończony przed @? Czuję się ok.
          • hopsasanka Re: Dla starających się kolejny raz 05.05.10, 14:49
            Olga, ja chyba bym próbowała... wiesz, gorzej by było gdybyś brała antybiotyk po
            staraniach. A Ty czujesz się dobrze, więc ja bym czasu nie traciła.
            A ja dziś w nocy miałam cykora, bolał mnie dość mocno krzyż jak na okres i bałam
            się, żeby to nie była ciąża biochemiczna czy coś w tym rodzaju |odpukać!|
            Wczoraj byłam u świetnego lekarza, dowiedziałam się wielu rzeczy, których nie
            wyjaśniono mi wcześniej. Wizyta trwała 1,5 godziny, łącznie z wywiadem i
            badaniem piersi. Modlę się, aby nie mieć niskiego progesteronu, bo w poprzedniej
            ciąży niestety, nie pomagał nawet duphaston.
            • olga-1982 Re: Dla starających się kolejny raz 05.05.10, 20:13
              Wszystko będzie dobrze! Dbaj o siebie i wrzuć na luz, bo zauważyłam ostatnio, że
              napięcie i lęki nie służą żadnej z nas. Ginekolog Ci się trafił - pozazdrościćsmile
              Ale wracając do tematu: spokój, relaks i luzsmile
              Ależ ten Twój Hopsasanek ma już cioteksmile
              • monika.j.76 Re: Dla starających się kolejny raz 05.05.10, 21:14
                Olga,moja siostra brała antybiotyk zaraz po staraniach,w sumie do
                dnia testu(pozytywnego)...dziś jej córa ma dwa miesiące i jest
                zdrowa jak rybabig_grin

• olga-1982 Re: Dla starających się kolejny raz 05.05.10, 22:07
                  Dzięki, znacznie mnie pocieszyłyściesmile
                  @ przylazła i rozpanoszyła się na dobresmile Teraz wyobrażam sobie moje wielkie,
                  soczyste, wypasione endometrium i jajeczka...a ! jajeczka to za 2 tygodnie smile))
                  Jeśli już jesteśmy w temacie siostry: moja 3 lata temu poroniła 2 razy, bez
                  przyczyny, zdrowa jak ryba, a jej syn - Aleksander ma teraz prawie 2 latka i
                  jest cudny...
                  Dobra, idę paść to moje endometrium małosolnym i wiśniami z syropusmile
                  • croatia100 Re: Dla starających się kolejny raz 09.05.10, 09:37
                    ja jestem dopiero po zabiegu piątkowym, psychika w kiepskim stanie, to już drugi
                    raz! jednak wybiegam w przyszłość i już myślę o późnym lecie lub wczesnej
                    jesieni. Na razie przede mną odpoczynek i badania a potem nadzieja że w końcu
                    się uda od początku do końca
                    ----------
                    10.06.2009,9tc
                    [*]07.05.2010,8tc
                    • olga-1982 Re: Dla starających się kolejny raz 09.05.10, 19:26
                      Wyrazy współczucia Croatia... za każdym razem, jak kogoś to spotyka, bardzo mi
                      przykro.... ale nie możemy się poddawać!! patrz wyżej: mój siostrzeniec jest na
                      to ślicznym dowodemsmile
                      • monika.j.76 dwie kreski!!!!!!!! 15.05.10, 11:27
                        No dziewczyny,wszystko wskazuje na to,że udało się za pierwszym
                        razem!
                        Brałam zastrzyki z Puregonu od 5 dc po 50j. przez 10 dni. 15 dc
                        miałam skok temperatury,test owulacyjny dodatni.
                        Wczoraj ciekawość wygrała i w 27dc zrobiłam testpłytkowy Bobo-test).
                        Zobaczyłam drugą kreskę po minucie,a że miałam pod ręką drugi,więc w
                        ramach upewnieina zrobiłam...i po minucie druga kreska. Mam brać
                        Feminatal 800 i zastrzyki z Fraxiparyny,wczoraj mąż zrobił mi
                        pierwszysmile
                        Mam nadzieję,że ta piąta ciąża zakończy się szczęśliwie w 9
                        miesiącu.
                        Strasznie się boję! Wczoraj przeryczałam godzinę ze strachu,dzisiaj
                        troszkę lepiej...
                        • lea-25 ja też 15.05.10, 13:53
                          dziś mam 2 kreski...chyba umrę ze strachu...
                          • kahakasurdo Re: ja też 15.05.10, 14:17
                            monika, lea gratuluję! będzie dobrze, musi być, trzeba w to wierzyć! powodzenia
                            dziewczynki i piszcie na bieżąco.
                        • child-of-light Re: dwie kreski!!!!!!!! 15.05.10, 15:01
                          monika trzymam kciuki aby wszystko skończyło sie pomyślnie tzn
                          maluszkiem w domu za 9 mcy! smile
                          pozdrawiam
                          • monika.j.76 Re: dwie kreski!!!!!!!! 15.05.10, 21:20
                            Lea,gratuluję!
                            Dziękuję dziewczyny za kciuki!
                            • smoru1 Re: dwie kreski!!!!!!!! 15.05.10, 21:43
                              Nie ma się co bać dziewczyny, tylko uważajcie na siebie i duuużo odpoczywajcie,
                              a na pewno będzie dobrze.Trzymam za was kciuki smile Cieszę się razem z wami!smile smile
                              smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile wink
                              • lea-25 Re: dwie kreski!!!!!!!! 16.05.10, 20:25
                                dzięki wielkie, jejciu myślałam, że te starania bądą trwał i trwały, a ty taka
                                niespodzianka...
                                • monika.j.76 poroniłam... 26.05.10, 21:10
                                  W poniedziałek. W pierwszym dniu 6 tyg. To już piąty raz. Nadzieja
                                  mnie już opuściła.
                                  • kahakasurdo Re: poroniłam... 26.05.10, 21:37
                                    monika, bardzo mi przykro sad życie jest niesprawiedliwe. Wiem, że Cię nie
                                    pocieszę, ale myślę ciepło o Tobie.
                                  • lima11 Re: poroniłam... 27.05.10, 12:32
                                    Monika tak bardzo mi przykrosad Przytulam Cię mocno. Ja wczoraj zrobiłam test i są dwie kreski ale chyba bardziej się boję niż cieszę...
                                    • jupiet Re: poroniłam... 27.05.10, 15:30
                                      Monika.76 - cholera, jak przykro. Teraz pewnie cierpisz, ale
                                      zaświeci i dla Ciebie słonko. Bedziesz wspaniała mamą- jeszcze
                                      troszkę musisz poczekać, ale to będzie... Tak Ci pisane. Głowa do
                                      góry. Niektórych doświadcza mniej innych bardziej, ale ostatecznie
                                      na pewno się uda.

Gratuluję wszystkim z dwiema kreskami. Mam nadzieję, że za dwa
                                      tygodnie dołączę do Was.

Dobrze, ze jest to forum...
                                      Pozdrawiam.
                                  • lea-25 Re: poroniłam... 27.05.10, 20:16
                                    bardzo mi przykro...wiem, że nic Cie nie pocieszy. Mam nadzieję, że przyjdzie
                                    Twój czas, życzę Ci tego z całego serca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka