Dodaj do ulubionych

łyżeczkowanie

18.03.11, 19:04
Czy rzeczywiście jest konieczne? Beta 50, poronienie w 6t6d (na USG w 6t2d nie było nawet pęcherzyka i ciałka żółtego), endometrium niejednorodne. Tak bardzo chciałabym uniknąć tego zabiegu. Nie ma szans na oczyszczenie bez zabiegu? To moje 4 poronienie sad Do tej pory miałam jedno łyżeczkowanie po straconej ciąży w 11tc., 2 razy bez zabiegu.
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: łyżeczkowanie 18.03.11, 19:11
      Bardzo Ci współczuję i przytulam mocno, bo wiem jak to boli...Co do łyżeczkowania to zdania są podzielone, ja poroniłam dwa razy i dwa razy miałam zabieg. Za pierwszym razem macica się sama nie oczyściła (bardzo długo krwawiłam i miałam straszne bóle przez wiele dni) i musieli mnie i tak wyłyżeczkować, choć ciąża była malutka. Za drugim też była taka konieczność. Jednak skoro u Ciebie nie było nawet pęcherzyka to może mogłoby się obyć bez zabiegu - jakby nie patrzeć zawsze jest to inwazja w nasz organizm. A co mówią lekarze?
      • alafigiel Re: łyżeczkowanie 18.03.11, 19:21
        Jedna lekarka nie zrobiła mi USG więc nie było mowy o łyżeczkowaniu na tak wczesnym etapie ciąży bez pęcherzyka, przy tak niskiej becie. Druga mi zrobiła USG i dała skierowanie do szpitala. Jutro mam wizytę u 3 ginekologa. Nie wiem co robić.
        • annika23 Re: łyżeczkowanie 19.03.11, 08:57
          Kurczę, boję się coś doradzać, ale może uda się naturalnie? Spróbuj zasugerować to 3 ginekologowi, może da jakieś leki i każe poczekać.
          • grochalcia Re: łyżeczkowanie 19.03.11, 12:57
            ja miałam zabieg mimo, ze nie bylo zarodka.
            tak mi sugerowało dwoje lakarzy.
            ja jestem z tych co wola zabieg.
            znalazlam taki szpital, gdzie zabieg mialam o 10 a o 16 juz bylam w domu.

nie chciałabym w domu przezywac poronienia.
            ale Ty sie zdaj na lekarza.

i wole spotykac sie z Toba na czerwcówkach niż tutajsad
    • lidek0 Re: łyżeczkowanie 19.03.11, 17:36
      To czy zabieg jest konieczny czy nie nie zależy od Ciebie tylko od tego czy wszystko samo się oczyści. Lekarze starają się tego u niknąć bo po nim mogą być zrosty.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka