Dodaj do ulubionych

Musze wam cos polecic!

10.06.11, 15:05

To nie reklama, bo nazwy nie podam, a danie informacji, ktora moze wam pomoc.
Jestem w 4 ciazy. Dwie stracone przed 12 tc oraz jeden porod przedwczesny w 28tc.
Porod spowodowany infekcja, dziecko zmarlo.

Od poczatku tej ciazy lekarz zalecil mi tabletki-globulki dopochwowe z witamina C. Biore codziennie po pol, nie ma zmiluj.
Dwa tygodnie temu trafilam do szpitala, rozeznanie- szyjka skrocona do dwoch cm, jak wymazy wyjda dobrze to szybko zaszywamy.

Wynik z laboratorium wyszedl rewelacyjny. Nie bylo nic, co tam nie nalezy. Zadnej infekcji, zadnej zlej flory. Zaszyli mnie po kilku dniach i tak oto po dwoch tygodniach pobytu w szpitalu wyszlam do domu.
Nie trzeba bylo antybiotykow ani nie trzeba bylo zwlekac. Mysle, ze jesli podejrzewacie, ze strata ciazy mogla byc wynikiem infekcji, to warto. Nawet profilaktycznie.

Leki te mozna jak najbardziej stosowac w ciazy. Sa bezpieczne, niektore zawieraja takze te dobre kultury bakterii, czy jak to sie zwie.
Za 12 tabletek, ktore wystarczaja na ponad 3 tygodnie, place 10 euro. To tak orientacyjnie cenowo. W PL widzialam za ok. 25zl w aptekach internetowych.

Powodzenia wszystkim.
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: Musze wam cos polecic! 10.06.11, 15:49
      to ja powiem co to jest: VITAGYN C lub FLORAGYN!
      • hmmm-mmm do dagmaralodz77 10.06.11, 17:31
        i co o tym myslisz dagmaralodz77, rowniez polecasz ?
        • m.b.g Re: do dagmaralodz77 10.06.11, 18:48
          W mojej ulotce napisane jest, ze kwasne srodowisko jest bakteriom bardzo nieprzyjazdne.
          Niestety nie stanowi zapory dla wszystkich swinstw, jesli ma sie juz infekcje grzybiczna, to tabletki nie pomoga a moga nasilic objawy.
          W kazdym razie lekarz z IP po pierwszym spojrzeniu w mikroskop powiedzial "grzeczna dziewczynka"smile
          • nozen888 Re: 10.06.11, 21:15
            to przeciwko jakim infekcjom są te globulki jeśli nie grzybiczym? I jakie infekcje powodują poronienia? ( jestem jeszcze zielona w temacie)
            • dagmaralodz77 Re: 11.06.11, 09:55
              Nigdy nie stosowałam bo nie miałam takiej potrzeby.
              Ale gdybym miała problemy z pewnościa użyje któregoś z produktu. Proste działanie, myśle o witaminie C, a wynik może być naprawdę rewelacyjny, bo bakterie nie lubią ph oscylującego koło 4. Z pewnościa nie na wszystkie stany grzybiczne zadziała ale z pewnoscia ochroni przed powstawaniem nowych.
            • krolowa_kier Re: 13.06.11, 11:27
              Poronienia powodowane są m.in. przez infekcje bakteryjne. Na które zwykłe globulki bez antybiotyku nie zadziałają.
              • mikusia_k Re: 13.06.11, 19:34
                ale my tu królowo kier mówimy o zapobieganiu a nie o leczeniu...

a bakterie nie lubią ph poniżej 4, w kwaśnym środowisku się nie zadomowią...
          • grochalcia m.b.g 12.06.11, 00:23
            miło czytac, ze u Ciebie wszystko w porządkusmile
            pozdrawiam M.
            Kasia
            • mikusia_k Re: m.b.g 12.06.11, 11:56
              ja jako,że aplikuję 4 x dziennie po 2 utrogestany i już nic więcej nie dam rady aplikować a zresztą wszystko by wypłynęło zanim by zadziałało przy takiej ilości leków więc używam płynu Lactacyd Femina Plus (specjalnie polecany w ciąży - ph płynu to 3,5!) -zakwasza środowisko i nie pozwala rozmnażać się bakteriom...

polecił mi mój gin od początku ciąży - stosuję i sama polecam-póki co odpukać nic mi się nie dzieje choć przy takiej ilości aplikowania leków ryzyko infekcji ogromne!
            • m.b.g Re: m.b.g 13.06.11, 20:09
              Grochalciu, w porządku to będzie za jakies 10 tyg, w okolicach 32tc, hehe.
              Ale jest dobrze, jak tak zostanie to bedzie super.

Dziekuje i pozdrawiam takze!smile
              • 1_ania_79 Re: m.b.g 13.06.11, 21:07
                Mikusiu ten płyn laktacyd femina plus jest dostępny w drogeriach czy aptekach? ja tabletek też już "nie zmieszczę" smile a z tego co pamiętam to laktacyd używałam zwykły bez femina plus a jak już wstanę z kanapy i pojadę zakupić wolałabym dobrze trafićsmile ja póki co używam MULTI GYN ACTIGEL ,też ma wskazanie dopochwowe ale przy drobnych dolegliwościach wystarczy obficie posmarować, również bezpieczny w ciaży. myślę, że warto połaczyć oba specyfiki dla lepszego efektu, jeden do mycia i jeden do smarowania - szczególnie na noc, najdłużej się utrzymujewink
                • mikusia_k Re: m.b.g 14.06.11, 15:19
                  kupisz nawet w Rossmannie wink
                  koszt - jakieś 15 PLN
                  (na opakowaniu jest wpisane,że ph 3,5 i zalecany w ciąży i połogu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka